• brochmil

    Zdarec kolektive

    Chci si koupit Pulsmetr Sigma Sport Onyx Pro a nemám s ním žádné zkušenosti.

    Na Axitu jsem ho našel za 1650kč což se mě zdá goood cena.

    Tak Vás prosím o vaše poznatky a zkušenosti s tímto štýčkem.

    Vřele děkuji za vaše poznatky

    0 0
    • Livius  

      Ahoj,

      mám je asi půl roku a jsou super. Velice přehledné a intuitivní ovládání. Jako jedinou nevýhodu vidím, že se mi velice rychle odřelo sklíčko. Ne jen tak drobně, ale po celém povrchu. Jedná se asi o nějakou vadu v konstrukci. Na funkci to nemá vliv a čitelnost je také dobrá. Je to spíše kosmetická vada.

      0 0
    • Dzany  

      Po konzultaci s jednim top treneru schwinu jsem od zameru koupe tohoto pristroje upustil. Bylo mi receno, ze sigma nema presne mereni monitorovani srdce. Nevim, jak dalece je tento fakt pravdivy, ale rozhodl jsem se pro koupi Suunta T6c. Sice je to uplne jina cena, ale radeji si priplatim. Ale budu uprimny, koukal jsem po ni taky.

      0 0
      • Dalas  

        „Bylo mi receno, ze sigma nema presne mereni monitorovani srdce“

        nevím teda který model a jak je to už dlouho co jsi to slyšel, ale i pokud se jedná jen o jednotku (některého starého a nejlevnějšího modelu), tak nemá cenu z toho dělat vědu :)

        Spíš to jsou jen takové „jedna paní povídala“ a nebo jen lákat na jinou věc.

        A ta cena Suunta je už trošku mimo mísu teda :D

        0 0
    • JakeF  

      Já jezdim teď s Onyxem chvíli. Dostal jsem ho už používanej, ale měl jsem trochu problémy se synchronizací a s tepovkou na rozbitejch sjezdech. Synchronizace byla asi baterkou v hodinkách (v pásu jsem měnil) protože při poslední vyjížďce už nahlásil, že má málo a přestal spolupracovat, ale ty tepy budou nejspíš technickej problém. Vždycky na rozbitym sjezdu se mi dostávaj tepy kolem 220 bpm, což je u mě nejspíš zdaleka nad maximem. A to nejspíš nebude ani baterkama ani mojí chybou.

      0 0
    • Oakey  

      Taky sem o ní uvažoval, když sem vybíral o co si napíšu Ježíškovi.

      Ale po pročtení zahraničních fór a problémů typu, že po delšim zastavení je potřeba znova zdlouhavě sychnronizovat pás s hodinkama, po plavání v bazénu nebo jenom po vydatnějšim dešti se ti rozsypou krystaly na displayi apod. sem od nich šel pryč.

      0 0
      • Dzany  

        A cos nakonec vybral?

        0 0
        • Oakey  

          Pod stromek na mě budou čekat Polar F11 – cca. za 2200 přes britskej Amazon.

          Šel sem do nich jako do osvědčený značky a na základě pozitivních referencí.

          0 0
          • Jery01  

            mám sigmu onyx,nosím jí všude a nevšiml jsem si,že by se rozsypaly krystalky na displayi..

            0 0
      • brochmil  

        A jakej je časovej horizont alespon zhruba.(delšim zastavení je potřeba znova zdlouhavě sychnronizovat).Dík

        0 0
        • JakeF  

          Alespoň u mě byla synchronizace samotná poměrně rychlá. Poslední dobou teda ne kvůli baterce (asi), ale předtim dokud jsem nechal trénink na pauze, tak to měří celou dobu, takže potom doba synchronizace nulová. Samotná synchronizace je docela rychlá, nevim, jak to maj jiný, ale těch pár vteřin mi nikdy nepřišlo problém. Jediný, když jsem to synchronizoval v baráku, tak mi to občas napsalo „Too Many“ a musel jsem znova, ale to bylo asi nějakym rušenim(?).

          0 0
          • rasto  

            taky mám problém se synchronizaci: např. když ponechám hodiny na kole a odběhnu na delší dobu (tj. cca 2’). po aktivizaci hodin (ze sleepu) mi na hodinách bije tep, se kterým jsem k hodinám přišel. eliminace trvá do dalšího „usnutí“ a opětovném „probuzení“. někdy se mi hodiny vzpamatují po jednom, nekdy po dvou či třech uspávacích módech.

            jinak jsou ale good (vlastním onyx fit).

            0 0
            • JakeF  

              Jo tak. To jsem nikdy neudělal, že bych vzdálil při pauze hodinky od pásu, protože je nevozim na řidítkách, ale na ruce. V týhle situaci věřim, že nějaký problémy nastat můžou…

              0 0
      • orca.1  

        Já tyhle recenze beru s rezervou. Často to jsou důvody proti, to se jeden diví, co si lidi nevymyslí za kraviny:)

        0 0
    • Jarque  

      Měl jsem onyx easy a zklamání… Po devíti měsícich vypověděl službu, občas ukazoval tepy okolo 220 (ehm… asi to moc nekorespondovalo se skutečným stavem organismu..). Podíval bych se po něčem jiném, sigmy se mi obecně serou…

      0 0
      • Dalas  

        Mám taky onyx easy a max. spokojenost. Co se týče synchronizace-pokud pás a hodinky oddělím od sebe na určitou dobu, tak se po určitém čase kdy nezjistí žádný tep automaticky přeruší a po chvilce přechází do pohotovostního úsporného režimu..což si myslím že by to tak mělo být-nebo ne? :-) Takže nechápu, co tady pořád s tou synchronizací děláte za cirkus?! :D

        Jinak jsem měl už několik věcí od sigmy a všechny byly ok! Jsi jeden z tisíce, co se mu něco pokazilo, tak to neznamená, že je každá sigma špatná. A proč je špatných málo těch dražších?? No asi proto, že jsou několikrát dražší než sigmy a proto se jich toliko neprodá. Takže to musíme brát procentuelně.. ;-)

        0 0
    • qik  

      Mám ho cca dva roky, 3× provedena výměna baterky v hodinkách a v hrudním pásu. Problém se synchronizací, co popisuje Rasto mohu jen potvrdit. Po druhé by jsem již do žádné Sigmy nešel. Jediné plus je snad podsvícení displeje. V současnosti testuji Ciclosport CM 4,2HR a jsem max. spokojen.

      0 0
    • deyv  

      Mám je cca 2 roky Žádný problém a abnormality, které by se nedaly vyřešit. Kdybych o ně přišel, šel bych do nich klidně znova.

      0 0
    • bagr84  

      Mam onyx fit a pujde na reklamaci, nedari se mi synchronizace pasu a hodinek. Spolehlive ale fungoval cca 4 mesice… Jiny problemy jsem s nim nemel, snad az na dost otravnou vlastnost – po delsi zastavce kdyz jsem opet testr pustil, nedarilo se mu parovat, respektive tvaril se ze je sparovanej ale ukazoval porad jednu hodnotu… sralo me to dost, podruhe uz bych do nej nesel, ikdyz za ty penize, co by clovek nechtel…

      0 0
      • Kostas  

        Ahoj,

        prosímtě jak jsi dopadnul s tou reklamací? Mám Onyx easy a taky problémy se synchronizací a někdy i výpadky signálu za jízdy. Často se setkávám s hláškou no signal.

        Děkuji

        Pepa

        0 0
    • vfabi  

      Ahoj, nevíte někdo jak vyřešit problém se synchronizací pásu a hodinek Sigma Onyx Pro? CCa 1,5. roku nebyl žádný problém, ale postupně se čas synchronizace prodlužoval a ke spojení došlo až na několikátý pokus a vždy až v době, kdy jsem se začínal potit. Zrejmě tedy docházelo k lepšímu přenosu. Domníval jsem se, že problém je v mastných dosedacích plochách na pásu, ale ani po odmaštění a řádném umytí pásu, se stav nezlepšil.V počátku docházelo k synchronizaci hned a to jsem se vůbec nemusel hýbat (měření TPF v klidu), ale v současnosti již toto není možné.

      Díky moc za odpověď Fabi

      0 0
      • Lucky-x  

        baterka

        0 0
      • Lucky-x  

        baterka

        0 0
        • bruco  

          Jedna do pasu a druha do hodiniek? :-)

          0 0
          • Lucky-x  

            Přesně tak. :-) Ale jinak je to tu 2× protože to nějak postla 2× opera mini.

            0 0
      • kali222  

        baterka to byt muze i nemusi. je to problem treba onyx easy. nekdy spojis hned a nekdy se spoji treba na dvacaty pokus… za me sigma nikdy a v nicem uz. je tady toho o sigmackejch sporttesterech dost, cili ne jen muj nazor. :)

        0 0
    • Jones  

      Prave jsem se vratil z kol z Alp, kde jsme je meli 3 lidi. U me a u kamose se vyskytl problem, ze po odbehnuti od kola (hoidnky mame na riditkach) se uz ze sleep modu neprobudily – zustal tam zaseknutej tep po probuzeni, jinak cas a vse bezelo dal. Baterky jsem menil pred mesicem, takze tim to asi nebude. Kamaradovi se to nestalo poprve, me ano.

      Pred 2 mesicema mi nekam odesel zvuk. Jak budik, tak zmena pasma TF, zvuky tlacitek atp, proste ani pipnuti. A to jsem je nenamocil.

      0 0
      • pajan  

        Jo, tohle je velký mínus… Spojí se mi po odběhnutí a znovunakopnutí ze sleep modu až třeba na 5. pokus :-( . Vyřešil jsem to tak, že pokud jsu nějak dál od kola, tak si je beru s sebou. To jsem ovšem dřív dělal i s tachákem a sedlovkou :D

        0 0
    • boruvek  

      Asi po roce co jsem hodinky (Sigma Onyx Pro) a pas nepouzival jsem vymenil baterku v pasu i v hodinach a nyni sice vse funguje, jen hodinky porad ukazuji tep mezi 220–190… Zkouseno na dvou lidech.

      Nestalo se vam neco takoveho?

      Predesla baterka nebyla vytelka nebo neco takoveho (nic se neposkodilo, jen jsem to nepouzival).

      0 0
      • Radomil4  

        Já jsem si pořídil starší Sigmu Onyx Pro jen pro info a časem bude jiný-jen mě trochu štve,že mě sigma neinformuje zvukovým signálem i když mám vše nastavené na zapnuto,řešil jste to někdo?nebude třeba závada v přístroji(baterka je nová)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.