• postel

    Ahoj, rad bych se zeptal nekoho, kdo s timto ma zkusenosti…

    Mam tlumic manitou metel RP a to je muj prvni pruzinovy tlumic, vlastne druhy tlumic v zivote.Zda se mi, ze budu potrebovat vymenit pruzinu, Kdyz jdu do vetsiho dropu(cca 70cm), tak jse tlumic na doraz(ten kov na kov, ta mekka guma na doraz tam chybi).Ikdyz mam predpeti pruziny fakt dorvany tak to dam na doraz a to mam ubohych 60 kilo, ikdyz je fakt, ze obcas dostane kolo zahul brutalni.

    Zajimalo by me, co znamenaji ty cisla na pruzine:Je tam: 450×1.5m tloustka pruziny je:7,35mm a delka je:9,1cm(mereno suplerou).Doporucil byste mi nekdo prosim jakou pruzinu vybrat na moji vahu a styl jizdy?Jo a co znamenaj ty cisla.Dik

    0 0
    • kOmE  

      Bacha na to predpeti pruziny , dovoleny je to utahnout tak max. o pet otacek ,jinak ti to casem muze utrhnout pistnici. A prvni cislo na pruzine ,to vetsi znamena jakou silou s librach musis pruzinu zmacknout aby jsi ji stlacil o jeden palec a druhe cislo znamena zdvih pruziny v palcich. Takze pokud potrebujes treba pruzinu na tlumic 200×50 coz je v palcich 7,875×2 ,potrebujes pruzinu o zdvihu minimalne 2" ,co se tyka tvrdosti ,existuji kalkulatory ,kde si muzes nechat spocitat ,treba tady. Docela se podle toho da orientovat. Me to nakonec vyjde o stupen tvrdsi nez to vyleze z kalkulatoru.

      0 0
    • Archer  

      Tlumic mas 6.5×1.5" (165×38mm). Zdvih nejspis 100mm. Potrebujes 500×1.5 nebo 550×1.5. Pokud moc skaces, tak spis 550. Tady mas kalkulacku. 

      Otazka je, zda progresscycle (ofic. dovozce) takovou pruzinu bude mit k dispozice. Fox pruziny jsou kompatibilne s Manitou, ale v takove delce asi nedelaji, u Foxe pruzinovy tlumic zacina na 190×50mm. Nukeproof taky nedela podobne pruziny (v teto delce zacinaji na 650lbs)

      Pruziny Manitou najdes na netu napriklad na CRC.

      Zkus radsi sehnat dorazovou gumu, anebo vyrobi ji sam.

      0 0
    • Archer  

      A jeste bacha na pruzinu od starsiho tlumice Fox Vanilla 165mm – nebude pasovat na Metel, vnitrni prumer je mensi nez se ted' pouziva na  Manitou/Fox/Roc­kShox/Marzocchi.

      0 0
    • kali222  

      prifarim se s prosbou o vyjasneni : ) kamarad me pozadal o vydrazeni titanove pruziny-fajn rekl co chce,ale ja v tom nemam jasno, takze to ukazu na svem tlumici.

      zvid tlumice: 63,5 mm=2,5" , stavajici foxacka pruzina je ABCx2,8"

      jestlize NP vyrabi pruziny jen 2,75" a 3" mam vzit tedy tech 2,75 (0,05"= 1,27mm), protoze stale je to vice nez zdvih tlumice a ty 3" jsou uz hodne?

      diky za objasneni

      0 0
      • kali222  

        ale no tak…BF vi vse jen se nikomu nechce tuknout do klavesnice :(

        0 0
        • madcat  

          jo imho těch 2,75" by na ten tlumič člo, 5/100" podle mě nehraje takovou roli…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.