• Vilém

    Osvetlete mi prosim nekdo system znaceni tlumicovych pruzin. Kdyz mam treba pruzinu na ktere je napsano 550×1,5 ,tak predpokladam ze prvni cislo je tvrdost v lb/mm nebo lb/palec.To druhe cislo je co?Napadl me prumer pruziny,ale nejsem si jistej.Nevite taky o nejake prevodni tabulce z lb na kg/mm,nechce se mi to prepocitavat.

    0 1
    • easyrider  

      Benest je značí třeba 120 N/mm – což je v základě tuhost. Muj DNM je značen 750 lbs/in – tedy také tuhost – 750liber je nutno ke stlačení o 1 palec – angličeni znaří tu tíhu a hmotnost nějak podobně…či co :)

      0 0
    • Martinson  

      tipoval bych 38 mm tedy zdvih tlumičů délky 165 mm. 1,5 palce * 25,4 = 38 mm.

      0 0
    • Franta  

      Tusi nekdo zda jsou kompatibilni pruziny z tlumicu Fox DHX do tlumicu Manitou Swinger (6 way)? Respektive nemeril to nekdo nekdy? :) Ale mam takovy pocit ze ty Fox maj jine rozmery :X

      0 0
      • Nimrod  

        někde se to už řešilo…

        0 0
      • goofy  

        Nekde se to tu resilo, a vysledek byl tusim do FOXe FOX do Manitou Manitou…

        0 0
      • Baba-Ji  

        Manitou má větší vnitřní průměr, takže Foxáckou strunu na Manitou tlumič nemusíš nasadit, ale Manitou pružinu na Foxácký tlumič by měl jít, pokud sedí délkově :)

        0 0
    • hanz  

      první číslo je tvrdost a druhý číslo je zdvih pružiny(tlumiče na kterej je určená) je to tam kuli tomu abys nedal třeba na tlumič se zdvihem 2,8" pružinu se zdvihem 2,5"..sedali by si závity na sebe, nechodlilo by to v celém zdvihu a hrozí poškožení tlumiče a rámu.

      na otazku níže fox*manitou pružiny …na foxe manitou dáš ale bude škrtat o nádobku a chrastit v kroužkách protože má větší průměr..není to moc ale škrtá…na manitou fox nedáš protože má tlumič větší průměr těla a když se pružina tošku kroutí tak to jde hned na tělo a ojebává se tělo tlumiče, hlavně třebaq v bahně.

      0 0
    • madcat  

      řešil sem to asi před rokem a půl a nakonec vyřešil, takže k tomu něco povím :))

      pružiny fox: první číslo tuhost v lbs na palec, druhý číslo zdvih pružiny v palcích – např. na mojí Vanille R mám pružinu 550 × 2,29" a samotnej zdvih tlumiče je přitom přesně 2" – pružina má trochu víc, aby i při maximálním zdvihu měla rezervu a nesedaly si na sebe závity

      pružiny manitou: první číslo tuhost v lbs na palec, druhý číslo zdvih TLUMIČE NA KTERÝ JE URČENA v palcích, tzn. číslo musí být stejný jako na tlumiči, nekupovat delší – kamoš má tlumič manitou metel 200 × 50 a na něm pružinu 550 × 2", což je taky cca 50 mm

      co se týče kompatibility mezi jednotlivýma tlumičama, tak taky záleží na konkrétním typu tlumiče – fox DHX má větší vnitřní průměr pružin než Vanilla, u Manitou je to myslím všechno stejný… každopádně jde použít pružina X-Fusion na tlumič Fox Vanilla R, vnitřní průměr je stejnej… u ostatních výrobců nevím, nemám to vyzkoušený, ale asi je to tak jak píše hanz…

      0 0
    • Vilém  

      Diky vsem za osvetleni situace.Slo mi hlavne o to druhe cislo,jehoz smysl jsem s Vasi pomoci zjistil.Potrebuju tvrdsi pruzinu na tlumic s rozteci 165 a nevedel jsem jak se orientovat pri jejim vyberu.

      0 0
    • robb  

      Neví někdo, jaký je značení tvrdosti pružin u pružin značky RST, oni to mají barevně označený (červená, orenžová, šedá, modrá) a já nevim jestli to má být jako, že červená je nejtvrdší, pak měkčí oranžová, modrá a nejměkčí šedá..nebo je to naopak?

      0 0
      • robb  

        tak už jsem to nějak našel

        červená = tvrdá

        oranžová = středně měkká

        šedá = středně tvrdá

        modrou tam nemaj :-)

        0 0
    • RVG.Kevin18  

      Keď je napísané 650LB tak je mekšia pružina?

      A keď 400LB tak je tvrdšia?

      Neviem kedy je mekšia a kedy tvrdšia pružina

      0 0
      • novas752  

        To číslo znamená hmotnostní sílu v librách potřebnou pro stlačení té pružiny o jeden palec.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.