Prosím poraďte: RS REBA Race vs. REBA SL

18 nepřečtených
  • chomi

    Ahoj kluci,

    potřebuji poradit. Na svoje 29" kolo si chci zakoupit vidlici RockShox REBA, fy CykloŽitný k nám dováží 2 varianty této 29" vidlice: REBA Race a REBA SL. Na výstavě Sport Life jsme spolu s kamarádem nebyly schopni přijít na to, jaký je mezi nimi rozdíl. Váha vidlice je dle katalogu stejná, ale cena je rozdílná asi o cca 2,500 Kč. Nevíte někdo, v čem je ten zásadní rozdíl ? Peníze na vidli mám, jen se pořád nemůžu rozhodnout kterou, protože pořádně nevím, v čem je mezi něma rozdíl. Podotýkám, že se celou dobu bavím o REBA Race REBA SL na rok 2007. Díky všem co vědí, v čem to vězí :0)

    0 0
      • chomi  

        Pochopil jsem (snad) správně, že verze RACE má externí floodgate a verze SL je bez externího floodgate. Ve vidlicích se moc nevyznám, mohl bys mě prosím Tě napsat co to vůbec ten externí floodgate je a k čemu je a hlavně zda se vyplatí ho vůbec mít ? Díky, snad už budu mít konečně jasno.

        0 0
        • jaski  

          rebu nevlatnim tak budu jenom tlumocit nactene znalosti :-) floodgate se nastavuje bod kdy se vidle po prejeti nerovnosti otevre a zacne pruzit. externe se nastavuje zvenku na vidli koleckem a interne musis rozebrat myslim ze horni zatku a stourat do ni imbusem :) myslim ze je jednodussi najit ji v historii :-D mmt poslu ti primo odkaz kde se probirala nejvis nebo zadej floodgate a hledej

          0 0
        • cabbage  

          pokuď budeš používat poplock jako „měkký lock“, tak stejně nastavíš nejtvrdší hodnotu a už na to v životě nesáhneš, bych vzal tu SL.

          0 0
          • chomi  

            Díky všem za reakci :0) Takže pokud to chápu správně, PopLock je uzamykání zdvihu z řídítek a to má jak REBA Race tak REBA SL, rozdíl je jenom v tom, že u REBA Race si nastavím bod, kdy se mě po šupě (nárazu) vidle otevře a začne opět pružit, kdežto u modelu SL toto vůbec není – chápu to dobře ??? Když mám tedy ale tu SL uzamčenou z řídítek a příjde nějaká ta šupa, nezničím si tím PopLock ? Sorry že se tak blbě ptám, ale fakt se v těch vidlicích RockShox moc nevyznám, odjakživa jsem jezdil Marzocchi (olej + pružina)…díky moc všem za odpovědi :0)

            0 0
            • jaski  

              SL to ma taky ale musis to nastavit interne jak sem psal ze musis rozebrat cast vidle- neni to stelovatelny koleckem zvenku

              0 0
            • cabbage  

              ne, u Race je kolečko kterym si tu tvrdost zamčení můžeš štelovat rukou třeba za jírdy, u SL musíč odloupnout jedno plastový výčko a seřídit tvrdost inbusem. jinak je to vlastně totéž. poplock při zamčení nezničíš- sám sem omylem sjel se zamčenou vidlicí pár sjezdů a dole nadával jak je ta vidle necitlivá(než sem zaznamenal vlastní chybu:) prostě je to spíš než lockout něco jako SPV u manitou nebo propedal u Foxe- vidlice se normálně otevře.

              0 0
              • chomi  

                Takže mi z toho (pro mě logicky) vychází, že mi bude bohatě stačit verze SL, kterou si jednou nastavím dle sebe a pak už na toto nastavení šáhnu jen velmi vzácně…je tak ?

                0 0
              • cabbage  

                lol, takovejch chyb…

                0 0
    • drhor  

      Mám REBA SL 2007, interní floodgate, bohatě to stačí, protože to jednou nastavíš a už na to nešáhneš. Poplock funguje bezvadně, toho se neboj, nezničí se, vidlice totiž stále trochu pracuje, není úplně tuhá! Je to fakt žehlička.

      0 0
    • dury  

      a aky bike ides kupovat, ja tiez zvazujem kupu biku na 29" len sa neviem rozhodnut pre znacku, lebo u kazdeho modelu by som potreboval pomerne vela komponentov vymenit.najhorsie ze na Slovensku su tieto biku uplna rarita.

      0 0
      • chomi  

        Ahoj,

        jen prohodím vidlici na mém starém Gary Fisherovi, model Paragon 29" z roku 2004 :0)

        0 0
    • zralok  

      To mne zajímá také, jelikož si chci koupit novou vidlici, respektive reklamuji „starou“, mám Suntoura Axon S-RL a mám nabídku od svého prodejce na RS Rebu Race Dual Air, tak jsem se chtěl zeptat, zda-li dobře „žehlí“ a je komfortní. Nechci žádnou trvdou, nejsem závodník, chci komfort. Děkuji předem za vaše zkušenosti.

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.