Prosím o radu, koupě nového kola

23 nepřečtených
  • alisek1

    Dobrý den, prosím o radu, Chtěl bych si pořídit nové horské kolo a moc se v tom nevyznam, chci do něj investovat tak 12000,–. Zatím se mi moc líbí model Nano M2T 09 ( http://www.bradsky.cz/…-p-1642.html ).Chtěl bych aspon výbavu deore. meřím cca 173 cm a tento model se dělá jen ve velikostech 17" a 19" tak nevím která vel. by byla pro mně lepší.Prosím poradte a jestli Vás napadne i jiný model kola tak budu rád.Děkuji

    0 0
    • pepek  

      Bradský má dnes zase reklamní akci, nebo co?

      0 0
    • alisek1  

      Ještě se mi líbí tento model http://www.bradsky.cz/…-p-2547.html ale tam se mi moc nezdá výbava Sram x7, někdo mi říkal že deore je lepší, tak nevím,u tohoto modelu se mi líbí ty jiné říditka,asi by mi seděli líp.

      0 0
      • Toutou  

        Před pár dny jsem se tady ptal přesně na to samé, jaká je asi výbava X7, a dozvěděl jsem se, že na úrovni SLX (Deore < LX < SLX < XT < XTR)

        0 0
        • LáďaH  

          LX je nyní krosová sada, v bajkové katogorii bylo nahrazeno SLX.

          0 0
    • plastic boy  

      Ohledně velikosti zkus kalkulátor WS , kolem 175 je to většinou na hraně mezi M a L. Já(175, nohy 80, hnáta 60) jezdím 17.5 Trek + 11 představec a 19 Author + 9 představec. U geometrie Nana bych volil L

      Co rovnou i hydrauliky , Nano je taková velká neznámá ale mě se ta jednoduchost líbí

      0 0
      • alisek1  

        Velikost L znamená 19" ? ten kalkulator se mi nechce nejak zobrazit a tech hydraulik se bojim,nekde s tim skrtnu a bude mi to hazet ,myslim ze na udrzbu a na to me jezdeni mi budou stacit i normalni brzdy.

        0 0
        • alinceb  

          Vzhledem k těm tvým 92kg bych šel právě do těch hyder kvůli lepšímu brzdnému účinku. Není se čeho bát – spíš uděláš osmu na kole, než že bys zkřivil kotouč…;) Tohle Nano vypadá fakt celkem dobře – hlavně tužší pevná osa. Do budoucna bych kolo „vylepšil“ o vzduchový Suntour Epicon nebo levnější Raidon, protože ta Gila je spíš jen nefunkční těžítko. Pak ještě dopředu 180mm kotouč a na turstiku a lehčí XC to bude solidní stroj…;)

          0 0
      • Toutou  

        No, nevím, jestli jsi na tu geometrii koukal jen „od oka“ nebo číselně, ale ty jejich rámy jsou docela dlouhý. Při volbě „na hraně“ bych radši bral to menší, pokud na tom alisek nechce sedět jako na skřipci. Ale proti gustu.. ;)

        0 0
        • plastic boy  

          právě že jsem na geometrii koukal a dlouhá se mi nezdá.

          17: horní virt. trubka ±58cm, výška ±43

          19: 8horní virt. trubka ±59cm, výška ±48

          Jestli ještě porosteš bral bych větší.

          fit kalkulátor, je třeba se registrovat:

          http://www.wrenchscience.com

          Při přesném měření z něj leze:

          Frame Size center-to-top (velikost rámu v palcích)

          Overall Reach (délka od středu sedla po řidítka tedy včetně představce)

          Saddle Height (správná výška posedu)

          0 0
          • alisek1  

            No ja prave uz neporostu,mozna tak do sirky,je mi 26 let,merim tech 173 cm a mam 92 kg,tak nevim jestli nebude lepsi ta 19" ?fakt nevim a liberec mam z domu tak 400km tak se mi tam nechce jet si to vyzkouset,nechal bych si to poslat.

            0 0
            • plastic boy  

              V tom ti neporadim řešim teď taky koupi biku (RB IQ) a bez toho abych se na něm projel to nevidim. Obecně lidi co jezdí hodně v terénu preferují menší tužší, vytahnou sedlovku a daj dolu řidítka + větší představec. Delší rámy jsou zas pohodlnější a lépe se v nich dávaj delší vzdálenosti v lehčím terénu.

              Že si vysokej 173 nic neznamená, každej má jinak dlohý ruce a nohy a znam lidi co maj děsně velkou hlavu :-)

              Zkus ten wrenchscience kalkulátor ten hodně napoví.

              0 0
              • alisek1  

                ještě mne napadlo jestli je velikost 17" a 19" u všech značek kol stejná?Asi by měla byt ne?Ze bych si to sel nekam do obchodu tady u nas skusit a pak si to objednal u pana Brodskeho…?

                0 0
                • plastic boy  

                  I v rámci jedné značky se geometrie mění každý rok. Rám Nano 19 je stejnej jako u Authoru, v 17 se ale liší podstatně.

                  http://www.bradsky.cz/…at_kolo.html ber 17, doma si doladíš posed a v případě problémů vyměníš představec.

                  0 0
                  • alisek1  

                    U tech velikosti se lisi jen delka te trubky co je od stredu k sedlu?nebo je rozdilna i ta vrchni trubka?MOzna blba otazka ale jsem fakt amater.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Se vzrustajici delkou sedlove trubky byva delsi i horni ramova trubka.

                      0 0
      • Azmir  

        Tohle nevypadá špatně, ale zkusil bych se poptat v prodejně jestli by vydli byli ochotni vyměnit aspon za suntour XCR a ne jenom těžítko Gilu. Jinak ty hmotnosti těch kool Nano mi připadjí hodně nerálné.

        0 0
      • AleZ80  

        Zdravím všechny,

        a prosím o radu Vás co jezdíte Meridy. Měřím 170 cm a chtěl bych si koupit MATTSe HFS. Mám si koupit 16" nebo 18" ? ( horní rámová trubka u 16-ky má 570mm jako u Scotta Aspect kterého mám nyní a ten se mi zdá krátký )

        0 0
    • šlapatko  

      Nejdeš li po značce, mrkni na kola maxbike.Jsou slušně vybavené v dané ceně.Kolo do 12000 jsem sháněl minulý týden pro kamaráda.Vybrali jsme kolo od maxbike u Pepy Kaňkovského v Olomouci.Ceny má tak nějak smluvní.Určitě se domluvíš:-).Už si nepamatuju model, ale až na kliky byl komplet v deore na hydrách shimano 486.Za menší příplatek je vyměnili za deore 595.Suma sumárum 12800kč.

      0 0
    • Neunzikger  

      Zdar, vzhledem ke Tvé hmotnosti doporučuji vzduchovou vidlici. Pružinové jsou štelovatelné v úzkém rozsahu a prostornější bikeři je „hrcaj nadoraz“. Vzduchové se foukají dle tělesné hmotnosti (+dle dalších parametrů např. míra rasance jízdního stylu). Doporučuji též kotoučové brzdy. Ráfkové po znečištění rapidně ztrácejí účinnost. Zkus se podívat na ojetá kola např. na www.cyklobazar.cz nebo www.rebelbike.com . Kola modelového roku 2009 a mladší nejsou spotřebovaná – Tobě poslouží. Za zvolený peníz lze získat více muziky. Když jsou s dokladem o koupi a záručákem – nebudou pochybného původu. Hledět 400 km daleko kvůli koupi 12tis. kola nepovažiji za efektivní řešení. Prodejci (toužíš-li po novém) obvykle nabízejí servis po pár stech km (až si kolo sedne) zdarma.

      0 0
      • alisek1  

        Dekuji za rady, jeste sem se chtel zeptat jestli boty na kola maji ten spodek univerzalni na ty male pedaly.

        0 0
        • alinceb  

          Tretry se dělají na silnici a MTB. Některé silniční jdou použít na oboje (lze připevnit silniční i MTB kufry). MTB mají malé ocelové kufry a dělá se několik systémů. Nejrozšířenější je SPD (Shimano, VP, Ritchey…), dál Look nebo Crankbrothers…ty mají svůj vlastní systém a s SPD nejsou kompatibilní…kaž­dopádně kufry dostaneš s pedálama a všechny systémy jdou připevnit na MTB boty. Systémy (SPD, CB, Look) se liší tvarem kufrů a mechanikou zámku pedálů…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.