prosím o radu při koupi krosového kola

39 nepřečtených
  • katrops

    Jsem tady nový.Asi jsem minule zvolil špatnou kategorii.Nikdo mně totiž neodpověděl.Je to fórum pro všechny nebo jenom pro zkušené mazáky.Zkusím to ještě jednou: Zná někdo kolo maxbike Asar ? Mně se líbí a chci si ho koupit. Cena toho kola je 11200 Kč. Osazení nic moc Shimano Alivio.Jezdím hodně (trasy kolem 100 km).,ale mohlo by to stačit.Pláště 700×30 (není to na cross moc úzké ?).Myslím si, že bude kolo nenáročné na údržbu a finančně na servis.U kol s 27 převody se prý krátí např. výměna řetězu o polovinu najetých kilometrů.Deore mít taky nemusím.Nebo mi za tu cenu doporučíte něco lepšího ?

    0 0
    • Mictian  

      no ja osobne bych ti doporucil radsi nejaky starsi kolo, po netu se jich poflakuje i v cechach dost za vice nez priznive ceny. Takze za 17tis (pocitam ze bys prisetril :) ) bys urcite nasel diametralne lepsi kolo. projed si cyklobazar.cz , byl by v tom cert neco nenajit.

      0 0
    • mab  

      Alivio je uplne v pohode to neres a jezdi. Podle me je kros vhodnej na asfaltky a zpevneny cesty lesni i polni ale i v lehkym terenu spatne drzi, klouze, takze je to otrava. Tak si rozmysli co budes jezdit at pak nelitujes ze jsi nekoupil radeji horaka.

      0 0
    • MlokCZ  

      Na tenhle dotaz ti tu nikdo nic moc nenapíše ze tří důvodů. Moc lidí tu crosse nejezdí a když už ano, tak ne v téhle cenové relaci. A pak v téhle cenové relaci moc rozdíly mezi koly nejsou, takže je to téměř fuk co koupíš.

      0 0
      • Fak  

        presne tak, moc lidi tu krose nema, zkus polozit tenhle dotaz na www.nakole.cz , tam by ti mohli poradit

        0 0
      • Mictian  

        hm, to mas naprosto pravdu, ale aspon to stary jak rikam by koupit mohl, kolo,ktery loni stalo 20 je furt lepsi nez letosni za 11,5…pritom ted muze stat stejne

        0 0
      • katrops  

        Toto je jenom fórum pro horská kola ? Můžete mi říct jestli existuje fórum i pro krosová kola ? Pro „mab“ : Horské kolo mám, ale nestíhám s ním manželce na silnici, která má krosové kolo. Není to ostuda. Ona je fakt moc dobrá.

        0 0
        • mab  

          obcas vyrazim s brachou kterej ma krose, je krasne videt ze se na ceste nadre min ale kdyz ho zavedu na nejakej peknej singlik plus lehci teren tak to projede ale casto nadava ze to klouze (za sucha) nedrzi a vubec si to proste neuzije jako ja :-)

          btw nikde nepisu ze je to forum jen pro horska kola.

          0 0
          • katrops  

            No a proto chci dvě kola.Cesty si plánuji, tak vím co mě čeká. Pro „Pepek“, manželka je tak dobrá, že by tebe nezachránila ani silnička.

            0 0
            • pepek  

              Šak já s ní nechcu závodit :-)

              0 0
              • katrops  

                Omlouvám se,já to tak nemyslel.Nechci jít do konfrontace.Původně jsem chtěl jen poradit s výběrem kola.Zjistil jsem ale, že tady Ti co chtějí kolo pod 15000 Kč jsou považováni za amatéry, co nestojí za kloudnou odpověď.

                0 0
                • pepek  

                  AMEN

                  0 0
                • mab  

                  a co by jsi rad slysel? Alivio je funkcne v pohode, dokonce i dobre vypada :-) krose chces tak co resit? Jedine bych si nechal vymenit vidli za pevnou pac to co tam cpou je k nicemu a ty mas na teren mtb jak jsi sam rikal.

                  0 0
        • pepek  

          Tak kup hladký pláště na silnicu a když jí ani tak nebudeě stačit, tak tě ani kros nezachrání

          0 0
        • Blackbiker  

          Každopádně MTB forever:-)Ale když musíš mít krose tak co se dá dělat:-)Tak to koukám s tou manželkou-každopádně budeš muset přidat:-). K výbavě alivio-víc než dobrý na krose-měl jsem alivko na horáku a sice už jsem vše vyměnil-safra teď nevím kolik to je let-jestli 10-asi tak-každopádně mi vydržely kliky a řazení.Tohle je u Alivka snad nesmrtelné:-)Když jsou převodníky železné tak se ani není co divit:-)Zrovna vybírám něco pro matinku(krose),ale nemůžu najít nic lehkého:-)kolem 12 kil.zatím B.

          0 0
    • mr.antik  

      Myslím že pláště typu IRC Metro by ti problém vyřešili

      0 0
    • dancing dog  

      Já bych se teda crosse zastal, jezdil jsem na něm 3–4 sezony, jako kompromis mezi českym asfaltem a mou vahou. jak už tu bylo asi 100× a je to všude- kolo pro asfaltky, a cesty v dobrym stavu, i v lehčim terénu je to na prd. Typické cykloturistické kolo.. sice zas hlavně křižuju lesy
      na bajku , ale na cross občas vyrazim, hlavně když potřebuju někam dál cíleně dorazit a vede tam špatnej asfalt… mam Author airline 2002 a velká spokojenost, i přes muj ± metrák drží dobře. Alivio mysim bohatě stačí, doporučuju pořádně projet net, myslim, že je lepší si došetřit na cca 15ooo a v modelech o5–06 si vybereš kolo se slušnym osazení, co něco vydrží..

      ale fakt si pořádně promysli, co a jak a kde chceš jezdit, na terén to vážně není, ikdyž někdo říká že jo..pláště zas tak moc nezachrání…

      z letošních modelů třeba www.acstarbikes.com/detail.php?…

      0 0
    • mab  

      tohle krosovy kolo tu na foru bylo hojne doporucovany loni www.kupkolo.cz/…sova_27/Akce

      0 0
    • honza.hk1  

      ve čtvrtek jsme koupili pro manželku také crossové kolo a vybrali jsme tohle. Za ty peníze si myslím super volba. Mně je sympatický sloping rámu, který je podobný jako u MTB a výbava Deore a přehazka LX je fajn. A vypadá taky moc dobře. www.mtbs.cz/katalog07.html?…

      0 0
      • dancing dog  

        vypadá vážně dobře..teda, jestli to tu na B-F vůbec o crossovem kolu smím říc..

        0 0
        • Blackbiker  

          to víš že můžeš:-)každopádně ten Pells je fakt pěknej-taky jsem ho nabízel mamce,ale chce mermomocí „tyčku“ dolů(horní rámovou:-)).Koukám na mtbs katalog ale ty hodnoty váhy mě odrazují-chce něco fakt lehkého-pod 13 kg.Spíš 12.To je horší než vybírat horáka:-)

          0 0
          • dancing dog  

            hele,zkus ji přesvědčit tím, že se jí zeptáš, jestli ví, proč se pro ženský dělali a dosud dělají rámy bez štangle. Má to původ v dávné historii- bylo to už dávno a jen a jen proto, aby na kole mohly ženský jezdit v sukních. Tak mamce řekni, že když bude mít ten rám bez štangle, musí na tom kole jezdit jen v sukni… :-)

            0 0
            • Blackbiker  

              no dobrej pokus-každopádně:-) Spíš ji jde o to, že chce na kolo jakoby nastoupit.Není žádná bikerka.Prostě já ji na „normální“ rám nepřevědčím-i když by se ji dobře ,,nastupovalo" na Reigna – to si zas pochvaluju já – totální pohoda oproti Leaderu Foxovi 24ce rámu.To někdy po dlouhý štrece jsem z toho ani nemohl dostat nohu-haha:-) i když neznalecky říká že ta moje nová „potvora“ je pěkně těžká:-)

              0 0
              • dancing dog  

                no ten pellœ má geometrii, že by se jí nastupovalo stejně jak u toho vyloženě dámskýho rámu… moje máma by si na babský kolo nesedla a to už jí je 70!

                0 0
      • Blackbiker  

        fakt pěkné kolo pro ženu-gratulace:-)

        0 0
      • fireball  

        A kolik ten Pells váží? taky jsem se na něj koukal pro ženušku.

        0 0
    • katrops  

      Tak jsem se po víkendovém sportování (nejsem jen cyklista) dostal opět k PC.Pročetl jsem příspěvky.O kole Pells Crono Pro jsem uvažoval, ale taky se mně ten rám zdá spíše pro ženy.Chtěl bych kolo raději s rovnější horní trubkou jakou mají např. kola Author. Acsstar Montana SX se mně líbí, ale jak jsem psal, z ekonomických důvodů (údržba a servis) bych raději volil 24 převodů. Na horském kole je mám a bohatě mi stačí.

      0 0
    • katrops  

      Po delším váhání se asi rozhodnu pro kolo Author Reflex SX model 2006 za 10990 Kč. Horské kolo mám taky od Authora a se značkou a designem jsem vcelku spokojen.Nevím co někteří cyklisti proti Authoru mají.

      0 0
      • doktormc  

        Jen poznámka k rozhodování mezi Pells a Authorem – nic proti AUthorům nemám, sám jsem dřív měl, ale IMHO u Pellse vždy za stejnou cenu dostaenš víc, rám bude minimálně stejný, ne li lepší, a osazení bude jistě o třídu až dvě výš. Pells neplatí cla za dovoz, takže může jít s cenou jinam. Takže já bych určitě zkoušel Pellse, ten sloping je naopak spíš výhoda a zadní stavba je líp udělaná, víc tlumí nerovnosti.

        0 0
        • katrops  

          Když mně ten Pells připadne jako kolo pro ženy. Ikdyž si tam přidělám rohy ( bez nich se neobejdu ).

          0 0
          • doktormc  

            Nemíním lobovat za Pellse, já bych si to zkusil porovnat, záleží taky na velikosti postavy, ty rámy se dost liší v geometrii už na první pohled. Pels je určitě delší, sportovnější, a s rohama tím víc. A zkušenosti s výrobou rámů mají skvělý, taže bych i za menší peníz čekal dobrou kvalitu. tak šťastnou ruku při výběru.

            0 0
            • katrops  

              Že dávám přednost kolu Author je ovlivněno i tím, že nemám pochybnosti o velikosti potřebného kola tj. 20".U Pellsu si stále nemůžu vybrat mezi „19“ nebo „21“. Měřím 182 cm.

              0 0
              • dancing dog  

                taky 182, taky 20 palců, airline. Ikdyž „proklínaný“ author, velká spokojenost

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.