Prosba o radu a porovnání geometrie

13 nepřečtených
  • Milano76

    Zdravím zkušenější cyklisty a prosím o radu. Plánuji koupi nového HT XC a uvažuji o Spešlu HT Epic (základní na karbonu) 2021 nebo Treka ProCaliber 9.6 2021. Spešl by se měl snad osazovat pro 2021 Shimanem 1×12 (nižší řady, ale pro mě možnost postupného upgradu, Sram 1×12 nechci…všude cpou SX a preferuji Shimano). Ale můj dotaz směřuje ke geometrii, kterou mají výrazně odlišnou. Jaké prosím budou mít vlastnosti rámy, zejména ve vazbě na velikosti úhlů označených na obrázcích? Jezdím pohodové traily i normální lesní cesty, cesta do práce, kde je 50% asfaltu apod. Trasy průměrně 50–80km. Jezdím pro zdraví, pohodu a poznání. Jsem si vědom rozdílného Reache, sklonu sedlovky apod. ale když uděláte širší hodnocení tak se neurazím

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Bez toho, abys uvedl své tělesné metriky, nastavení na stávajícím kole (a jakém) a zamýšlenou velikost kola nového, tak postrádá Tvůj dotaz smysl.

      Jestli máš teď posed na kole doladěný, tak se dá celkem dobře nasimulovat, jak půjde nastavit na kole novém.

      Řešit nějaké úhly na rámu je docela kravina. Jde o polohu sedla vůči středu a řidítek vůči sedlu, o nic jiného.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Spešly jsou focený vždy ve velikosti L. Trek je evidentně menší. Tím bych to uzavřel.

      0 0
    • Archer  

      Existuje docela zajímavý web: https://geometrygeeks.bike/

      Zkus tam najít kola, nebo přidat s čísly od výrobce, pokud ještě tam nejsou. A umí to docela názorně porovnat geometrie modelu a různých velikosti. Koukal bych asi na Reach, Stack, BB Height/Drop.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.