• Hedus

    Rád bych vás moc poprosil o radu.

    Po letech ježdění na trekovém kole, jsem se rozhodl udělat si radost a koupit celopéro. Bohužel s tím nemám moc zkušeností a nechci udělat moc velký krok mimo. Za barákem mám kopce, lesní cesty a už se nechci trápit na treku s pevnou vidlicí. S přibývajícím věkem si to chci trochu ulehčit. Prošel jsem bazary, kde se dají pěkně vybavená kola koupit v rozmezí 30–40 tis. Bohužel mám však trochu nedůvěru, ne snad k majitelům, ale k případné záruce atd.. Měl jsem vytipovaný Canyon Spectral AL 6.0 2015, nicméně jsem se doslechl o problémech s praskáním rámu. Dnes jsem se zastavil v Decatlonu a vyzkoušel kolo Btwin – www.decathlon.cz/…8518388.html

    Kolo mne zaujalo svým zpracováním, váhou a geometrií, no a samozřejmě i cenou. U nového kola si také mohu odečíst DPH. Můžete mi prosím poradit, zda, bez ohledu na cenu, má cenu do takového kola jít. Je to pro mne i otázka záruky a možnosti servisu přímo u nich. Případně doporučit nějakou vhodnou alternativu.

    Předem všem moc děkuji

    0 0
    • Mereck  

      Já bych do toho nešel. Pominu-li kvalitu vlastního kola, Decathlon podle mě neoplývá kvalitními mechaniky ani servisem. Tudíž i kdybys tam nakrásně kolo koupil, budeš ho asi chtít servisoval v kvalitním bike shopu, tedy jinde.

      Za mě nebrat.

      0 0
      • TJK  

        kolo muzes servisovat kdekoli.. a co mas s kvalitou vlastniho kola.. osazenim je to na hodne dobre urovni a ram je zpracovany naprosto vpohode.. v tehle cenove relaci na tom kole nevidim zadny problem a jako rekreacni bike bude fungovat imho hodne dobre

        0 0
      • Potkan007  

        Pokud by mělo jít o servisní práce, tak tam jde o konkrétního mechanika, který na kole dělá, ne o značku / řetězec. Těch kol od nich jezdí dost a neslyšel jsem o větších problémech. Přitom hlavně v cenové hladině do 10 000 (hobby zákazníci, co vyrazí na kolo jednou za měsíc) v podstatě nemají rozumnou konkurenci a prodávají kvanta kol.

        Mně místní servis předvedl, že je lepší servisovat si kolo sám. Chtěl jsem po nich práci na 2 minuty (povolit něco, na co nemám klíč), pan mechanik, že se na to vrhne hned na počkání, to jsem po něm ani nechtěl. Původně jsem se chtěl jen objednat. Než kolo dotáhl do dílny, omlátil mi rám o futra, kluzák vidlice o stojan, potom spustil komentáře jako „takovej krám, kdo si to může dobrovolně koupit“, „to si nikdo při smyslech přece nekoupí, vždyť je to 10 let pozadu“, „vy jste přesně ten typ člověka, co jim za ten odpad z lešení zaplatí“ a tak dál. Pan profesionál. Mám škráblou horní rámovou trubku a od té doby jsem v servisu nebyl, všechno jen sám a když nemám nářadí, radši si ho koupím.

        0 0
        • Romancero  

          také mám podobnou zkušenost…jednou (a naposled) jsme si dal vyměnit kazetu a řetěz (neměl jsem ještěv stahovák)…Ale tak prasácky dotažený rychloupínák jsem ještě nikdy na zadním kole neměl!!!

          Bylo to znát i na tom, jak se kolo lehce netočilo (XT-klasické konusy), Už nikdy více.

          …a do servisu jen na garančku a stejně si to nakonec po nich seřídím sám.

          0 0
    • Hadato  

      Canyon Spectral je je úplně jiné kolo. Je to Trail bike se vším všudy (a skoro ve všech výbavách skvěle fungující). To kolo z Dekáče je spíše koncipované na XC. Osazení za tu cenu celkem OK, ale zázraky od toho čekat člověk nemůže (základní tlumič, vidlice s tenkýma nohama, NX pohon). Pokud přesedláš z treka, tak to i tak bude velká změna. Na toulání se krajinou a lesní cesty asi OK. Pokud chceš ale více drtit traily, tak bych volil jiné kolo.

      Na youtube dával Trail Hunter recenzi hodně podobného kola, akorát na větších zdvizích (vidlice a tlumič jsou jiné, ale jsou ± ekvivalentní), je tam trochu položenější hlavový úhel.

      0 0
      • Hedus  

        Tak trochu jsem to tušil. Ten Spektral je s novým rámem, ale mám opravdu strach z toho praskání rámu :(

        0 0
      • onuce  

        V té recenzi mě hlavně šokovala nemožnost osadit větší pláště na 29" kola. Stejně jako u RB.

        0 0
    • Jiří999  

      Pokud můžeš odečíst DPH tak bych volil https://www.canyon.com/….0/2065.html?…

      0 0
      • jaja01  

        to jsou uz trochu velke zdvihy vzhledem k pozadavkum na kolo

        0 0
        • Hadato  

          Přijde mi to jako rozumnější varianta, než ten Spectral. Přece jenom to i pěkně pojede po nasazení nějakým jezdivějších plášťů. Zdvihů bych se nebál, podle recenzí to kolo není přehnaná žvýkačka.

          0 0
        • Jiří999  

          Tak ono ten decatlon má 120 mm toto má 130 mm. Tak velký rozdíl tam není.

          0 0
    • rb  

      Bandity jsou teď za hezké ceny.

      0 0
    • onuce  

      Z Decathlonu je moc hezký a praktický ten full za 19tis na 27,5" kolech a 2×10 Deore… I Trailhunter jej chválí.

      0 0
    • oddie  

      No, je to spíš takový celoodpružený trekking :) Pokud nevážíš metrák, máš to kvůli pohodlí na polnačky a nevadí ti cena, proč ne.

      0 0
    • skua  

      možná je to zbytečný to sem dávat, ale já bych měla k dispozici toto..zdvihy 120, tlumiče a vidle rockshock..v krámě u kámošů, kde ho mám v komisi vystavěj fakturu, komplet papíry se zárukou a garančkou..

      https://www.bike-forum.cz/…ikost-l-novy

      0 0
    • plysovykozisek  

      Já bych se kol z Decathlonu nebál. Navíc si můžete kolo zdarma vyzkoušet. Osobně jsem s kvalitou servisních prací z Decathlonu spokojen narozdíl od značkových prodejen. Vámi zvolené kolo určitě není špatné, ale volil bych toto: https://www.decathlon.cz/…8518715.html

      Jediná nevýhoda co vím je ta, že se kola v bazaru moc neprodávají.

      0 0
    • Guzma  

      Sám mám kolo z Decathlonu a jsem spokojenej. Ale nekupuj za ty prachy celopéro.

      0 0
    • mik.miky  

      Tohle mě trochu překvapuje, 100.00% hliník,

      na rámy je skoro vždy nejaká příměs do AL,

      A ten název kola je podle mě obšlehnutý rock-machine/mountain, na první pohled to vypadá podobně.

      Ale to je jen můj názor., ale má to manitou :)

      0 0
    • Guzma  

      Mají blbě popisek, jasně že to není 100% hliník.

      0 0
      • sandy1  

        Je to slitina ne hliník. To kolo není špatné za ty prachy. A kola tam můžeš dát v 29" max. 2,5" co já vím. Kvalita servisu je závislá na kvalitě lidí. Pokud narazíte na volá tak to může být kdekoli.

        0 0
        • kubad  

          ve specifikaci rámu je už Hliník 6061 a 6013.

          0 0
      • raschi  

        Tím není myšleno, že by to byl chemicky 100% hliník, ale materiálový poměr na výrobku. Takže rám je pouze hliníková slitina, která není kombinovaná s jiným materiálem. Když se podíváš třeba na nějaké gripy s objímkami, tak tam uvádějí třeba 75.00% termoplastický polyetylen (TPE), 20.00% polypropylen, 5.00% hliník. Podobně to uvádí u svých výrobků třeba IKEA. Nejspíš to bude mít spojitost s nějakým sledováním množství a druhů materiálů kvůli recyklacím apod.

        0 0
    • Hedus  

      Dnes jsem objevil toto kolo. Mohla by to být varianta k Btwin ? – https://www.bradsky.cz/…p-12051.html

      0 0
      • plysovykozisek  

        Kromě toho, že to je hnusný, tak je ta původní cena nadsazená. Za mě určitě Decathlon.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce