• kolotoč250

    Dobrý den, mám nerovnosti s délkama končetin o 2cm. a chtěl bych si koupit tertry (silniční) jak to mám řešit na kolik by mě jaké řešení vyšlo? Může se dát několik podložek mezi kufr a tretru?

    0 0
    • Breakpain  

      Hotovo , napiš jí nebo rovnou koukni na její stránky. Řešila identický problém – vyřešeno tak, že pod kufr dala „gumu“ prostě ty chybějící 2cm dostavěla mezi kufr a tretru ;) … zjednodušeně.

      0 0
    • kolotoč250  

      Na jaké stránky?

      0 0
      • Breakpain  

        Klikl jsi na ten odkaz? Když ho rozklikneš, uvidíš profil uživatelky, kde má odkaz na svoje URL ;) …

        Mimochodem na jedné z fotek je to krásně vidět

        0 0
    • ToBla  

      Rozdíl 2cm je hodně velkej. Doporučil bych to řešit rozdílně dlouhejma klikama na míru.

      0 0
      • Mikikuba  

        Nefunguje vyzkoušeno! Není třeba ten rozdíl kompenzovat absolutně 0,5 cm má většina lidí do 1cm asi 30% ale nevědí to. U 2 cm bych začla s podložením jedním LOOK kufrem myslím, že by mělo stačit.

        0 0
        • Mikikuba  

          Případně mě zajímá vaše zkušenost, když jste to používal. Myslím kliky různé délky. Jak byly rozdílné o kolik na míru a jak mnoho jste toho najezdil s touto úpravou případně kolik jezdíte s touto úpravou třeba za rok. Koukala jsem že máte lehokolo-mě zajímá spíše jízda na normálním kole s touto úpravou. Jinak teoreticky mě to z počátku napadlo také ale není to podle mne vhodné řešení.

          0 0
          • Dejv94  

            Uz jen z principu ze M=F.l to nebude moc idealni a rozhodne bych rek ze to nebude plynule toceni nohama, casem budes mit jednu nohu namakanejsi.

            0 0
            • Mikikuba  

              nefunguje to pokud závodiš hlavně trpí další věcí klouby na nohách.přesně jak píšeš. holt pokud máš kratší nohu neřešíš že nemáš nohu hned nad pedálem. profíci to vozí stejně jako já :) jinak o peníze nejde.

              0 0
          • ToBla  

            Osobně tento problém naštěstí řešit nemusím. Znám cyklistu který rozdílně dlouhé kliky vozí více než 10let. Poslední verzi mu dělal Gebhardt (je to ale poměrně drahá záležitost). Varianta s podložkama prý se mu moc neosvědčila, údajně kvůli velké vzdálenosti chodidla k ose pedálu. Tuhle věc ale nedokážu moc posoudit, vím ale, že se výrobci pedálů a treter snaží o co nejmenší vzdálenost osa pedálu- chodidlo nohy kvůli co nejlepšímu přenosu sil. Která s těchto dvou variant je lepší vůbec netuším…

            0 0
            • Mikikuba  

              závodil? čili jezdil silou trénoval -+ 20 000 ročně? vždy je to pak kompromis pokud máš tak nestejný nohy jako třeba já. hodně jsem to řešila i jak píšu u profíků. vzdálenost od pedálu vůbec neřešíš jsou daleko důležitější věci co se šlapání při kratší noze řeší. Nicméně přiznávám že to bylo první řešení které mě taky napadlo ale je to slepá ulička:)

              0 0
    • kolotoč250  

      Mikikuba a kolik má 1 look kufr mm? Dá se případně pod dva kufry dát podložka 3mm?

      0 0
      • Mikikuba  

        Kolik má novej netuším. vždy mám použitý… ale je to okolo 8 mm.dej dva a jeden zbrus tak aby měl výšku kerou potřebuješ. viz můj článek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.