• Bouba

    Ahoj, mám na vás následující dotaz. Máte někdo zkušenosti s vrzajícími tretrami MTB Specialized Comp. Mám již druhé boty této značky a perfektně mi sedí a ještě lépe se mi v nich jezdí. Bohužel jak u loňského modelu, tak u letošního se při šlapání (především při těžších převodech) ozývá z treter nepříjemné koženo-plastové vrzání. Vyzkoušel jsem úplně všechno … pevně dotáhnout botu na noze, na fest dotáhnout kufry, ale nic nepomohlo. Neměl jste náhodou někdo podobný problém?

    Předem díky za odpověď :-)

    0 0
    • kyja31  

      Mám ty stejný tretry i ty stejný problémy. Mě teda spíš klape kov o kov při tahání nahoru

      0 0
    • Radez  

      Já mažu body dotyku botky s pedálem vazelínou a pomáhá to, než to po osumdesáti kilácích a slízání s kola ošmudlám tak, že vazelína zmizí. Jinak když zadáš do historie „vrzání kufrů“, tak ti vyjenou min tři dobrý vlákna o tomhle.

      0 0
    • PedroChuanez  

      Jéé aspon že nejsem sám.. Mě to dělá hlavně levá bota.. zkouším to mazat vším možným, ale vše je na chvilku.. poslední dobou řeším problém tím, že při pití vycvaknu a malinko pedál poleju. Dlouho to nevydrží, ale do dalšího pití je vždy klid..

      0 0
    • Bouba  

      Díky za rady, ale to v mém případě není ten zvuk který řeším. Nemám problém s kovovým zvukem. Cvakání pedálů a kufrů jsem vyřešil dotažením pedálů. Zvuk o kterém píšu je spíše vrzáním plastu a kůže než že by se jednalo o kovový zvuk. Je možné že by podrážka boty byla tak měkká, že by při silnějším záběru vrzala. Mám na mysli převody 3-(7 až 9) nebo naopak lehké převody při stoupání do těžkého výjezdu. Pokud jedu lehký švih tretry jsou nehlučné.

      0 0
      • royal  

        Stejny boty, pedaly (M520) i vrzani.

        Neresit, nebo jezdit tak rychlle ze to neni slyset. Pripadne bahnity useky, bahna plnou podrazku a nevrze nic :-)

        0 0
    • Kubiczech  

      Vrže kombinace Compů s pedály Shimano 520. Stačí odebrat trochu materiálu podrážky u kufru. Tak jestli to není problém i tady.

      0 0
    • lidumil  

      Občas mi vrzaly na Shimano 520, co mám CB nemám problém.

      0 0
    • Flegmatik  

      To je věc už asi 10 let známá. Prostě ty gumové bloky v okolí kufru na podrážce se při jízdě dotýkají hran pedálu a za určité konstalace to pak zní jako vrzání. Buď ty bloky trochu obruš či seřízni nebo pokud ne, tak pomůže cokoliv – šlápnout do kaluže, očistit, pochcat, namazat, polít vodou…

      0 0
    • mamfpici  

      mam tretry specialized tahoe, pedale sh 970 a tiez mi lava vrzga. prestava to ked zatlacim viac na vonkajiu hranu chodidla (toto samozrejme nieje riesenie:)). ak sa ti to podari vyriesit rad si necham poradit.

      0 0
    • kamosv  

      mel sem stejny problem specialized Comp a shimano M520 zkousel sem mazat jak tu nekdo radil, ale vydrzelo to pokazde jen na chvilku…:(

      pak sem prisel na to, kde mi to presne vrze. Vrzala podrazka (guma) ktera se dotykala pedalu…

      RESENI: odrizl sem asi 1mm v delce 2cm na kazde strane podrazky tam kde se dotykala pedalu a je absolutni klid.

      0 0
    • Krutor  

      Jojo, jsem další postiženej :-/

      Ale naučil sem se před jízdou máznout olejem kufr i ten prostor na podrážce pod kufrem a fu nguje to. Nekdy na 3 vyjíždky, někdy na jednu, podle toho jak často stojím:-). Ale jak tady někdo psal, určitě pomůpže třeba projet brod na fest, mokrý to nevrže :-D.

      Ale je to asi problém SH 520 obecně, trochu jetý vržou myslím nejen na tretrách Spešl

      0 0
    • Krutor  

      Jojo, jsem další postiženej :-/

      Ale naučil sem se před jízdou máznout olejem kufr i ten prostor na podrážce pod kufrem a fu nguje to. Nekdy na 3 vyjíždky, někdy na jednu, podle toho jak často stojím:-). Ale jak tady někdo psal, určitě pomůpže třeba projet brod na fest, mokrý to nevrže :-D.

      Ale je to asi problém SH 520 obecně, trochu jetý vržou myslím nejen na tretrách Spešl

      0 0
    • Ráďa-BF  

      Stejný problém jsem řešil u kamarádových Sidi a xtr pedálu, je to vždy tou gumou, která se tře o kov.. Buďto ubrat materiál podrážka, jak píše „kamosv“ anebo na místo dotyku nalepit duck tape (ta stříbrná páska, kterou v amerických filmech zalepují huby :) což, je ale zas dočasné řešení, ale nedestrukční :)

      0 0
    • d  

      Diskutováno i zde. Jen podotýkám, než se pustíš do rašplování podrážky, vyzkoušej nové kufry, vrzání bývá i vlastností sjetých kufrů.

      0 0
      • kamosv  

        nerekl bych ze je to vinou sjetych kufru… kupoval sem pedaly zaroven s botama a delalo to od zacatku, pak sem koupil novy bike dostal k nemu 520ky a vymenil kufry a delalo to stejne…

        proto sem se rozhodl odebrat kus te podrazky ikdyz byli a porad jsou tretry v zaruce…

        0 0
    • Morchella  

      Čím namazat tretry, aby nevrzaly?

      Nevrže mi pedál, ani kufr, ani podrážka, ale ozývá se to někde kolem jazyka v místě utažení pásku. Myslel jsem, že to přejde časem, ale ani po 3000 Km vrzání nepřestává. Mazal jsem tu umělou kůži impregnací na boty, vazelínou i silikonem. Vrzání ovšem přestane, když jsou tretry mokré, nebo při změně úhlu chodidla na pedálu, ale to není řešení. Tretry jsou MAVIC crossride.

      0 0
    • KoudakT  

      Vržu, neřeším, jezdím. Na funkci živočicháře to nemá žádný vliv. V úterý byl podstatně větší ******* rachtající řetěz bez oleje, po tom, co mi Dry lube vypláchl déšť na Kelčském javorníku.

      0 0
      • Ricci  

        musis tam dat Scotyho fselek :-)

        0 0
        • scoty  

          si děláš zadek:), ale fšélék funguje super i na vrzání treter o pedály, Stačí občas zbytek od řetězu kápnout na dosedací plošky pedálů…:) A nenarušuje plasty takže podrážka je v pohodě.

          0 0
      • Morchella  

        Jsem zvyklý, že pokud jedu v absolutním tichu, tak je vše OK a sebemenší zvuk mi signalizuje nutnost seřízení, opravy, výměny, nebo namazání něčeho. A ticho v lese je radost :-)

        0 0
        • KoudakT  

          Muzes vymenit tretry nebo mazat. Ale je blbe, ze jak slezes a parkrat slapnes na zem, dostane se ti tam binec a vrzes znova.

          0 0
          • Breakpain  

            No, ono vrže skoro vše ;). Mám třetí tretry na biku a vržou všechny… Takže bohužel ani to není záruka.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.