• bisak

    Mám na kole problém s páčkou SRAM X.7 od přesmykače. Mimo jiné přesmykač blbě přehazuje, to vyřeším časem, ale páčka asi chodí nějak divně. Když už se mi podaří dostat řetěz na největší převodník, tak při pokusu o přehození na prostřední převodník mi řetěz spadne až na nejmenší. Tělísko páčky jsem rozebral v domění, že v ní něco upadlo, nějaké stavítko… Mechanismus jsem pochopil, ale žádnou špónu materiálu z mechanismu jsem tam nenašel, tedy k jejímu poničení nedošlo… Máte někdo nějakou radu nebo zkušenost, která by mi pomohla problém vyřešit?

    Dík.

    0 0
    • Petre  

      Jakej ročník máš? Já mám myslím 06, můžu to rozdělat a nafotit, ale moc se mě nechce :) Měl jsem s tím problém, že jsem ztratil ten šroub co to celý drží pohromadě a taky mě to pak tak nějak podobně blblo.

      Nafotím to snad zejtra.

      0 0
      • bisak  

        Těžko říct, asi letošní či loňský model. Mám to na Canyonu 2008… Rozdělávat to asi nemá cenu, uvnitř páčky je vše ok…

        Ozubený mechanismus na jedné straně mechanismu páčky drží zařazený převod a pak pohybem podřazovací páčky na druhé straně mechanismu páčky uvolní ozubené kolo, to se otočí, dojde k podřazení, ale zuby ozubeného kola se zřejmě prosmýknou kolem záchytného mechanismu (u podřazovací páčky) a řetěz spadne až dolů. Pohyb je tak strašně rychlý, že to snad ani nepůjde sledovat a odladit… Prostě troubleshooting asi nebude možný:-(

        0 0
        • roud  

          Vim že tahle otázka asi vyzní blbě ale máš správně seřízenej přesmyk ?

          0 0
          • JSt  

            zacal bych prekontrolovanim spravnyho upnuti lanka do smyku. podle toho, jak to popisuje to vypada, ze ho ma protahly kolem sroubu naopak.

            0 0
            • bisak  

              Nevim, jestli zabrala rozborka packy nebo naprava upnuti lanka do presmykace, ale problem je pryc:-) Dik

              0 0
              • MirosPikos  

                Zdravím, jak je na tom tvoje řazení? Mám po roce stejný problém, chci shodit na prostřední a padne mi to na nejmenší.

                Někdo říká, že je to moc napnutou pružinou v přesmyku (pokud má člověk podložku na pravé straně středu, tak se dá dát pryč a pružina už nebude tak napnutá, nemuselo by to přeskakovat. Jenže se zase naruší biometrie šlapání.

                Pak tobě někdo radil, že by to mohlo být nesprávně uchyceným lankem na přesmyku přes šroub. To mi trochu nebere, ale buď již.

                Když si rozebíral řazení, nebylo to tam nějaké „zasraté“? Třeba to vyřešilo vyčištění. V tom případě bych to také rozebral, ale jinak se mi do toho přirozeně nechce, co jsem tak slyšel.

                0 0
    • Meduza  

      Taky jsem mel dneska problem se smykem X7 na Canyonu 2008..

      Zkolaboval mi bowden.. Viz obrazky. Byl to problem v original pruchodce.

      Nejsi na tom podobne??

      0 0
      • Jarous1  

        Ono je to tam dost na hraně… Podle mne to leze ven pod dost velkým úhlem… Doufám, že se mi to také podělá, pokud možno co nejdál od baráku…

        0 0
      • bisak  

        Jojo, jsem na tom podobne. Chvili jsem si hral s rozdelanou packou, asi jsem zlomil bowden a po namontovani a pokusu o prehozeni se mi bowden cca. 1 cm od packy uplne zlomil:-) Tak jdu dnes shanet novej.

        0 0
    • HockeyBiker  

      Ja jedinej problem co sni mam, je ze prava packa radi obracene…proste stribrnou velkou packou radim dolu a cernou nahoru…a na prevodnikach je to velkou packou nahoru a malou dolu. Na dualu to mam na obou stejne a dycky tou kerou to jde vic ztuha je zpravidla nahoru, a tyd u toho je to obracene. Nevite nekdo jestli je to shcvalne nebo jestli mam nakej vadnej kus?

      0 0
      • jachymk  

        Asi to vadný kus nebude. Měl jsem starší deore, a přehazku jsem měl s inverzní pružinou, řadil jsem přesně jak to tu popisuješ. Takže pokud se dělají i Sramácký přehazky s inverzní pružinou tak jí asi máš :-). Jezdil jsem ten deore ± 2–3 a i dnes občas řadím obáceně :-) a hlavně v kopci.

        0 0
    • dženžas  

      Já to vyřešil ubráním podložky na pravé straně u hollowtech klik, protože byla ta pružina moc napnutá. Stejně ale už nemužu smyk naštelovat přesně, jak bych chtěl.

      0 0
    • Georrge  

      trošku se přiživím – mám řazení Sram X7 nejspíše rok 2009, a nějak se mi rozešteloval ukazatal zařazeného převodu u přehazovačky, když byl nový tak ukazoval dobře, ale časem se nějak posunul nahoru takže teď když mám nejlehčí převod tak je ukazatel někde u čtvrtého, a když mám nejtěžší tak je daleko za devítkou. Čím to může být? Dá se to nějak spravit aniž bych to musel celé rozebrat?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.