• Simcatko17

    Ahojte. Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu. S manželom sme si kupili nedávno bicykle, aby sme mohli s deťmi v sedačkách chodiť na výlety a presúvať sa v lete po meste na bicykloch. Chodievame zvyčajne po cyklochodníkoch a spevnených cestách. Manžel si kúpil MTB horský bicykel – taká klasika. Ja som si kvôli chrbtici a rovnemu posedu, ľahkému nastupovaniu kúpila mestský bicykel CTM Nancy 1.0. Všetko je ok, ale aj do miernych dlhších stúpaní mám pocit že to neutiahnem a bicykel často tlačim. Áno kondička nič moc, ale manzelov najnižší prevod je omnoho ľahší ako môj. Obaja mame tie jednoprevodniky. Je možné urobiť niečo s mojim bicyklom aby to slo ľahšie. Je tam sedem prevodov… používam len 4 :-D Ďakujem za každú radu. Do fotky pridávam špecifikácie bicykla

    0 0
    • DaSnail  

      Vypadá to že je tam prevodník 46 zubov. Treba dat menší.

      0 0
    • Jáchym 1  

      Bohužel volba Tvého kola nebyla dobrá.Chápu Tvůj požadavek na posed,ale jsou značky kol,které mají,,kratší,,rá­my(Cube)Dá se pracovat s představcem,ři­dítkama.

      Na současném kole by se muselo změnit komplet řazení vč.zad.kola.Asi by to nemělo ekonomicky smysl.

      0 0
      • DaSnail  

        Vymenit kluky vyjde do 20,–€ + prípadne niečo za servis.

        0 0
      • Simcatko17  

        Ach Jaj, vzhľadom že bolo všetko zavreté a fungovali len eShopy a k tomu bicykle do 10000kc skoro všetky beznádejne vypredané…myslela som žena tie naše max 10km výlety to buď ok…a pripadne ak by som chcela budúci rok meniť aké vybrať? Je nejaký a rovnejsim sedením? Pripadne vybrať tréningový? Tie vyzerajú byt hybrid medzi mestským a horským? Alebo sa mýlim? :-D ďakujem :-)

        0 0
    • DonE  

      Hmotnost soupravy 15,5kg kolo + sedačka a dítě na „nejlehčím“ převodu 46×28 je smrt. Speciálně když říkáš, že kondička není optimální. Takže máš dvě možnosti. Buď kolo prodat a koupit jiné, což se prodraží. Nebo zkusit dát výrazně menší převodník, jak bylo napsáno výše. Vyšší investice do stávajícího kola je ekonomický nesmysl. Speciálně pokud si kolo neumíš servisovat doma, tak musíš počítat s cenou dílů a také s náklady na práci servisu, což nebude zanedbatelná položka. Navíc se ti může lehce stát, že v dnešní době budeš na servis čekat neúměrně dlouho. Nebo ti kolo vůbec nevezmou, pokud jsi ho nekoupila u nich.

      Jinak bych zkusil ten převodník … to za tu trochu peněz stojí. Pokud to nebude stačit, tak opravdu jiné a hlavně vhodně zvolené kolo.

      0 0
      • Simcatko17  

        Ďakujem veľmi pekne za reakciu. Môžem sa opýtať teda ako laik, teba vymeniť to predné ozubené koliesko čo sú pri ňom pedále za menšie s menším počtom zubov? A tým pádom skrátiť retiazku lebo bude dlha? Sú tam ešte iné investície čo by popri tom bolo potrebné meniť? Mne by stačilo ak by to slo do kopca čo i len trochu ľahšie, to by som nejak uslapala, toľko kopcov tu zas nie je…aspoň na tuto sezónu a budúci rok keď bude väčšia ponuka nozno by som vymenila za iný…

        0 0
    • DonE  

      Pokud seženeš kliky, které jsou kompatibilní s namontovaným středovým středovým složením, tak je jen vyměníš a zkrátíš řetěz. Pokud říkáš, že ti stačí jen o málo lehčí než tam je teď, tak to bude ideální řešení. Viz ty odkazy od DaSnail. Když tě ježdění začne opravdu bavit, tak si koupíš něco pořádného. Dost lidí má dražší kolo než auto :). Nebo si necháš tohle, protože na 10km jízdu po rovině to bude OK.

      0 0
    • xtonda  

      Taky se dá vyměnit sedmikolečko vzadu, místo 14–28 dát 14–34.

      0 0
      • michomin  

        Poněkud mě zmátlo, že je všude uváděno 6 rychlostí.

        0 0
        • xtonda  

          V označení řazení a kazety je /7, tak sem předpokládal 7 rychlostí, ale 14–34 se dělalo i jako šestikolo, vidím to ve specifikaci Shimano 2016, třeba by se to dalo ještě sehnat

          0 0
        • DonE  

          Tak psala, že má kolo sedm rychlostí, takže asi sedmikolečko. Každopádně vymění převodník, a když to bude málo tak i tu kazetu … s poměrem 1:1 se už musí dát žít při tom, co jezdí. Teď tam má 1,6+:1.

          0 0
          • Jáchym 1  

            Hledal jsem sice jen chvilku u snídaně,ale šroubovaví vícekolečko Shimano MFTZ500 7-st. 14–16–18–20–22–24–34 zubu,jsem skladem nenašel.

            Nejsou levný komponenty.

            Třeba někdo najde a přihodí.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.