• vyndanek

    Ahoj, potřeboval bych poradit. Budu kupovat kolo na sjezd, klasickou jednokorunku 180mm, aby se stím dalo i v nutným případě na pivo :) řeším problém, stím , že kolo který chci,má sice 10kolečko vzadu,ale největší poslední kolečko má jen 25 zubů, nebo tak nějak. Když si tam koupím pastorek taky s deseti kolečkem,ale bude mít to nejvetší kolečko třeba 36 zubů, bude fungovat v pohodě i přehazka s menším ramínkem ? Přehazka je Shimano Saint. Zajímá mě, jestli bude potřeba i pak nová přehazka s dlouhým ramínkem a nebo ta krátká jestl na to stačí.

    Díky

    0 0
    • Pedro404  

      Podle Googlu Shimano udává max 34z pastorek, ale 36z to pobere.

      0 0
    • kesu  

      rozsah přehazovačky saint je 17 až 23 zubů u m810 u m 820 je to myslím 23. Tedy pokud budeš mít 11–36 to bude hoodně naknop a asi bych spíš koupil 32t kazetu, se kterou to bude na jistotu. Protože jinak ti bude na malým pastorku tlouct řetěz. a na velkým to sotva vyjde. Taky ber v potaz, že u 200 a více mm zdvihu je sakra znát pohyb zadní náby vůči klikám a když to přehazka ustojí na parkáči, tak to při propružení k dorazu může klidně bejt její smrt..

      0 0
      • vyndanek  

        Kolo má 180 vpředu i vzadu. Díval jsem se, že bych raději volil 9 speed přehazku a jak píšeš tu 32 zubovej pastorek. Většina času bude řetěz na těžším převodu,ale na přesun po lese je potřeba větší pastorek, jak už psali i v recenzy. Mám zájem o DirtParade extaze pro 2012..nejsem nějakej extra zabiják,ale moje ex enduro se 150 zdvihem dostavalo už hodně zabrat v parku a tohle kolo vychází poměr/cena/ výkon víc než dobře..jen ty pastorky řeším..

        0 0
      • Luk02  

        Na Norcu to se Zeečkem nevylezlo ani na 25z. Je to kolo od kola. Přehodil jsem i b-axle za delší a moc se to nezlepšilo. Navíc se musí dávat bacha na ty verze shadow+ jsou mohutnější a u některých rámů se nevejdou ideálně, třeba kvůli čepu u osy…

        0 0
    • Garfield5  

      Rad by som sa pripojil… Riešim rovnaký problem s rovnakým bikom, akurat ja budem brať mode 2013 teda 1×10 a dočítal som sa rôzne na dakych forach pred časom že to funguje 11–36z.

      Je v tomto daky rozdiel? 9sp alebo 10 sp??

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.