• Janek27

    Dobrý den, mám dotaz, jestli se to u už řešilo, tak se předem omlouvám. Řeším problém jakou hazku mám pořídit na staré Htčko, kde mám 7 kvaltů. Předešlá shimano acera mi teď odešla po cca 6 000 km. Jezdím hodně v terénu a už se vyskákala natolik, že mi při agresivnější jízdě háže řetěz do výpletu. Problém je, že už se snad nic kvalitnějšího na 7–8 kolo pro MTB nedělá. Vyšší řady od 9 kvaltů nahoru. Tak se chci zeptat jestli mi bude správně fungovat například tahle určená pro 9 převodů od které si slibuji delší životnost http://www.kolokram.cz/…591-sgs.html

    jde mi o to jestli jsou toty přehazovačky zpětně kompatibilní se 7čkovou kazetou, popřípadě jakou alternativu byste mi poradily, aby to něco vydrželo a v terénu to podrželo řetěz. Díky za odpověď. Janek

    0 0
    • jirka146  

      9sp přehazovačka mně funguje na 8sp kazetě, tak bude určitě i na 7

      0 0
    • Jakobo  

      Dej tam nejakou silnicni s kratkym raminkem, Starsi Soru tam maji za 470 Kc. To by melo slapat spravne, tah je 1:2.

      0 0
      • Janek27  

        A ta Sora mi pujde rozsahem na krajni pastorky v pohodě ? Mam kazetu 11–28.

        0 0
        • Jakobo  

          Rozsah je v pohode, jen si nejsem jisty jestli kratke raminko nebude delat paseku na nejvetsim pastorku, pisou do 27. Ale borci co jezdi DH budou vedet tak snad nekdo napise. Stredni raminko bude fungovat bez debat.

          0 0
          • Janek27  

            Jo už sem to našel a u středního GS udávají max 34 a třeba na kupkolo.cz stojí obě verze stejně 490. Ale to delší ramínko zas v terénu už nebude tak dobře držet řetěz že ?

            0 0
            • Jakobo  

              Jo. Proto bych vzal kratsi, ten jeden zub navic to snad uz zvladne. Pokud bys do budoucna chtel nahodit treba kazetu 11–32 tak tam uz bych si jisty nebyl. Jestli nejezdis nejake pekla vem stredni raminko a muzes byt v kidu. Stejne i to stredni je porad kratsi jak na tom Deore co sems daval.

              Jeste projet kolonet.cz, mivaji tam casto takove vybehove dily za velice nizkou cenu treba stara Sora tu jsem kdysi mel na silnicce, celoocelova, ale fungovala na vybornou.

              Nebo nejakou Claris, u techto nizsich sad je to imho jedno, fungovat budou stejne dobre, jen jsou o neco tezsi, zas kdyz ji nekde rozstrelis te to nebude tak stvat.

              0 0
              • Janek27  

                Jo děkuji za odpověď, ještě sem měl asi uvést, co mám vepředu z tácy. Mám tam 42–34–24. A na našel sem na netu, že ta Sora SS je na rozsah přesmykače 16 zubů a GS je na 20 zubů, takže asi stejně když už, tak půjdu kompromisem do té střední cesty, protože možná brzy pořídím i jinou kazetou ještě s větším horním pastorkem.

                0 0
                • Jakobo  

                  Aha tak pak vsechno spatne, ja jsem nejak pochopil, ze mas jednotac. Pak musis pocitat rozsah hazky 42–24+28–11=35.

                  0 0
                  • Janek27  

                    Aha děkuji to sem vůbec nevěděl jak se ty rozsahy počítají. Jinak ještě stejně by mně mohla posloužit i tahle claris-https://www.hup­nakolo.cz/shi­mano-claris-rd-2400-gs?vid=9859, je určena pro 3×8, ale nenašel sem přesnou specifikaci rozsahu. Ale v kvalitě asi rozdíl teda podle tebe moc nepoznám mezi tou sorou a claris.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Claris 3×8 by to zvladla, ale jak jsem psal, podle tech 7 kvaltu v puvodnim prispevku jsem pochopil, ze mas kolo s jednotacem, proto jsem napsal, ze by Sora stacila.

                      V zasade nejlepsi bude to Deore z puvodniho odkazu nebo chces-li usetrit tak zase nejakou Aceru http://www.kolonet.cz/detail/1754-1/ Ale to Deore bue kvalitou o kus vys, ma to standard rolny a u Deore by se uz melo dat odmontovat a namazat raminko, u tech levnejsich je nerozebiratelne. Jestli to ale vyuzijes to nevim.

                      0 0
                      • Janek27  

                        Aceru už nechci, sem chtěl zkusit něco jiného, ještě mě napadla tato Tiagra – http://www.kolonet.cz/detail/11104-1/

                        Myslíš, že by to byl dobrý kup ? Podle obrázku nevypadá špatně.

                        0 0
                        • Jakobo  

                          No divam se na bikeradar a kazetu 11–28 Tiagra GS zvladne, nejde o rozsah, ten to zvladne urcite, ale aby horni rolna neskakala po nejvetsim pastorku kazety. Mozna budes muset dosponovat sroub u patky. Pokud ale do budoucna budes davat vetsi kazetu, tak bych vzal to prvni Deore. Pokud zustanes u 11–28, tak ta Tiagra bude stacit a kvalitou je to totez co Deore, da se i odmontovat raminko, je v hlinikovem bloku a ne v plastu jak u Sory nebo u Acery.

                          0 0
    • danielh  

      Jakakoli Shimano MTB 9kova prehazka s dlouhym raminkem bude na 100% fungovat.

      0 0
    • Honzis  

      je potřeba řešit kompatibilitu řazení – přehazovačka. Hazky pokryjí rozsah většinou v pohodě, SORA mi chodila s kazetou 11–32 + 3pila 44/32/22 a krátké vodítko! Jen na malém převodníku jsem musel jezdit cca od 18z nahoru. Můžeš zkusit i bazar, občas se někdo zbavuje slušných XT přehazovaček v ceně toho Deore … Jinak Sora či Tiagra řady 4601. Bohužel obyč bikové hazky mají většinou jen dlouhá ramínka SGS, já vozil ke spokojenosti LX s GS vodítkem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.