předřené lanko u dual control Shimano Ultegra

5 nepřečtených
  • mogmil

    ahoj,

    už podruhé se mi podařilo předřít lanko od přehazky u Dual Control na Ultegře(s bočním vedením, tj. starší typ). Předřelo se to cca 2 cm za plombou, kterou se to chytá do dualu. K přetržení došlo cca po 5000 km, což mi příjde hodně brzo. Lanko bylo kvalitní (origoš Dura Ace), bovdeny taky originál od Shimana. Nemáte někdo zkušenost co s tím? Díky

    0 0
    • tromboonen  

      U těch tykadel žádný problémy (konstrukční) nebývaly, naopak, lanko tam je skoro rovně, žádné velké zlomy a ohyby.. byly měněný i bowdeny? Tipoval bych nějakej ostrej konec bowdenu nebo něco ostrýho na trase lanka, ty 2 cm budou tak někde kolem vyústění… rozeber, zabrus konec bowdenu, zkontroluj koncovky jestli je tammáš, namaž, zkontroluj trasu lanka, zkus tam lanko dát bez bowdenu a přehazuj nahoru-dolů (tahej rukou za konec lanka), uvidíš, jestli tam něco nedrhne. Nic jinýho mě nenapadá. neuškodí pak namazat něčím co zaschne, ale i bez toho by se to trhat nemělo.

      0 0
      • mogmil  

        Lanka i bovdeny jsem namazal, koncovky tam mám taky, jediné, tak se mi nepodařilo dostat do dualu, jestli tam není něco o co by se to mohlo dřít. ale když jsem to zkoušel bez lanka, tak ten prostor pro lanko byl celý průhledný ne přišlo mi, že by se to tam mělo o co dřít. ale neznám přesně konstrukci dualu. Ale to prodření vychází tak, že když nahodím vzadu největší kolečko, tak se mi to prodírá na hraně dualu a koncovky bovdenu. Tak nevím jestli tam není nějak blbě úhle nebo tak něco, ale příjde mi, že to konstrukčně není možné nasadit blbě.

        0 0
        • tromboonen  

          U dualu to blbe nasadit nejde, strihnul a zabrousil bych znova konec bowdenu = kdyz se to dre primo tam, nic jinyho to byt nemuze.

          Taky zkus malinko povolit ten sroub horni zarazky na hazce, pokud to mas tesne a napnute lanko, je mozny, ze aby to skocilo na nejvetsi pastorek, musi se lanko hodne napnout (i kdyz teda u dualu v te poloze porad neni zadny extra ohyb v jednom miste)… pokud tam nemas plastovej disk a misto za kazetou, tak neni na skodu, aby se hazka pri tahu paky hejbla o nějaky 1mm? vic k vypletu (jen behem prehazovani, aby to tam skocilo rychleji a nemusels za to tolik tahat a lanko nebylo tak napjaty), pak kdyz pustis paku, tak uz se poloha hazky nastavi podle indexace, viz postupy serizovani.

          0 0
          • mogmil  

            Sehnal sem nové bovdeny, tak to zkusím s novýma a uvidím jestli to pomůže. Díky za rady

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.