Přední světlo na zimu.Jaké do 400kc

124 nepřečtených
  • PT

    Shanim neco na silnicku na jezdeni do prace jetse za tmy pres Brno, po meste,at je me videt,ale at mi to i trochu posviti. Klidne na dobijeci baterky. Diky za rady a pripadne linky.

    0 0
    • Richie  

      Hej v tomhle ti neporadim, jenom chci rict, ze je to uzitecna vec. Ja bych treba chtel tri zarovky na radla a dve na helmu at muzu jezdit v tehle kratkych dnech i v noci…

      0 0
    • Jirik123  

      dneska jsem zahlid ve vyloze v elektru baterku s 28 led za 200 a 28 led celovku za 220. za ty prachy asi dobry, ale nemam s nima zkusenosti. mozna je to jen nakej cinskej smejd.. ma s nima nekdo zkusenosti?

      0 0
    • djano  

      Momentalne pouzivam do prace Sigma Cubelight, ta je stavana na akumulatory (5×AA).

      0 0
      • delfyn  

        ve velu docela dobře vycházelo světlo nevzpomenu si na název ale mělo takovej tvar jako že se víc omotávalo kolem řidítek, nebylo tolik nad řidítkama

        0 0
          • delfyn  

            jo to je ono mělo sice jen 7nebo 9luxů ale pěkně rozprostřených,, byly tam fotky u každýho světla jakej mají kužel světla a tohle by vyhrálo u mě, teď mám halogenový cateye, výdrž baterek nic moc ale jinak to jde

            0 0
          • Luke_MTB  

            Tak tohle světlo jsem dneska pořídil (bylo v sadě i se zadní blikačkou). Doma to rozbalím, vložím baterky a zadní blikačka nešla vůbec a u předního šly jen 4 diody místo 5 :-( Mám to ale smůlu, mno v pondělí tam holt musím zajít a vyměnit to.. A to jsem tu potřeboval už tenhle víkend, páč můj návrat za světla je docela nejistý :) Holt si budu muset světlo půjčit..

            0 0
    • zubatec  

      Já jsem si pořídil nějako 5LED baterku od Smartu. Svítí parádně a jako jedna z mála má stavitelnou objímku i na oversize řídítka. Na noční bajkování v lese to ovšem není…

      0 0
    • martt  

      Mne sa asi najpraktickejsia zda sigma ellipsoid a v nej akumulatory aspon 2000mAh. Svieti dobre, nepotrebuje ziaden drziak na riditka, vecer to pichnes bez rozoberania na nabitie do stavy a vydrzi svietit v tejto konfiguracii asi 4 hodiny.

      Fotka tej mojej predpotopnej sigmy je v threade www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

      0 0
      • Tomcat_1  

        Mohl bys mi prosim napsat, jestli Ellipsoida namontuju i na OS riditka? Z fotek co jsem videl to vypada ze bohuzel ne… Dekuju.

        0 0
        • martt  

          urcito to nepojde. Pasuje iba na normalne riditka. Ja mam ale taky super predpotopny model je na fotke v threade

          www.bike-forum.cz/…6/forum.html#…

          Svieti vyborne

          0 0
          • Tomcat_1  

            Ajajajaj :-( Prave ze se mi moc zamlouvaly ohlasy od Tebe a dosel jsem k tomu, ze potrebuju nejaky pouzitelny svetlo, pokud mozno za malo penez. Zkusim jeste vymyslet nejakou rampu s kouskem uzky trubky. Nicmene dekuju za odpoved!

            0 0
            • martt  

              Tie dnesne svetla od sigmy imho urcite pasuju aj na hrube riditka. Ta moja lampa (Ellipsoid) sa uz niekolko rokov nerobi, pokracovatelom s rovnakou ziarovkou je Cubelight a ten myslim ide na OS riditka. Jednu vec by som ale rad povedal: zda sa mi, ze tie objimky na oba rozmery o dost horsie sedia na uzkych riditkach ako tie co su urcene iba na uzke riditka. Je dost blbe ak sa v zjazde lampa sama namieri niekam do zeme alebo dokonca odpadne!

              Svetla v kategorii ktoru chces su uplne bezne v obchodoch, takze najjednoduchsie riesenie je ist do obchodu, zavriet sa do tmavej miestnosti s viacerymi lampami a porovnavat.

              Vsimaj si aj spotrebu, videl som, ze niektore lampy zeru az 1A, vacsina 0,7A a lampy so ziarovkou HS3 iba 0,4A ale zase potrebuju 5 clankov. Je jasne, ze co zerie 0,4A svieti dvaapol krat dlhsie ako to co zerie 1A. :-)

              Vyhoda je ak sa da nabijat zvonka (ma nabijaci konektor), ja tu sigmu po kazdej jazde jednoducho pichnem na nabijac (ako mobil) a necham celu noc nabijat.

              Dolezite je uchytenie na riditka, u sigiem si nezavisly od drziaka, cvaknes to hocikam a pomocou sroubu mozes presne nastavit aj uhol do strany.

              0 0
              • Tomcat_1  

                Ellipsoid jsem nasel normalne v prodeji, pokud je to ten co mas Ty – aspon se tak tvari podle fotografii co jsem od Tebe videl. www.bike4u.cz/index.php?… Ale pokud pises ze Cubelight je se stejnou zarovkou, mrknu na nej.

                0 0
                • djano  

                  Sa cudujem ze Sigma je tam taka draha. U nas je za 298, ale SKK, co vychadza cca 233,–CZK, co je asi 80% ceny na bike4u. V tychto cenovych hladinach mi je to jedno, zarazil ma iba ten pomer.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    Vsak jasne, ja jsem to vzal namatkou. Obcas me taky udivuji rozdily v radech desitek procent – ale jak pises – v tyhle cenovy relaci to neresim.

                    0 0
                • martt  

                  Ano, je to presne ten co pouzivam ja.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    Uz jsem si to pohledal, vezmu ten Cubelight – uz by mohla byt na trhu i dvojka, tak uvidim. Uvadi u toho objimku na 22–32mm. Dekuju za tip!

                    0 0
                    • djano  

                      Ten mam, trocha mi na nom vadi cudne osvetlena plocha (uz sa to tu preberalo, nieco na styl 5W Mirage), ale inak sa s tym da jazdit. Preto som objednal NightPro, ale povedal by som ze vyrazne presahuje stanovenu hranicu 400,–CZK.

                      0 0
                  • Tomcat_1  

                    Tak jsem nakonec koupil Ellipsoida, za 220,–CZK. Akorat je to nejaky divny. Novy monoclanky SONY, sviti perfektne. Ale asi tak minutu, pak najednou zhasne, zablika dioda. Po nekolika vterinach ve vypnutym stavu se da znovy rozsvitit, ale to uz to pak sviti jen 5–10 vterin. Opakovanim se interval dale zkrati. Zduraznuju, ze baterie mam fungl nove. Nema tahle Sigma nejakou funkci co mi zustala skryta? Treba jako nouzovy svetlo, nebo neco podobneho?

                    0 0
                    • martt  

                      Ak je to ten ellipsoid, co mam ja, tak urcite taku funkciu nema. Ma normalny mechanicky vypinac. Premeraj ci su tie baterky v poriadku, mne sa to zda ako chyba bateriek. Ak su baterky OK, tak tu lampu reklamuj.

                      0 0
                      • martt  

                        asi to bude ale nejaky iny ellipsoid, ten moj ziadnu diodu nema.

                        0 0
                        • Tomcat_1  

                          Ma to na vrchu napis Ellipsoid Plus, spinac je zrejme magneticky? (proste tlacitko zalite v silikonu). Jine baterky jsem zkousel, vubec se to s nimi nerozsvitilo (nebyly uplne nove). Zitra jdu reklamovat.

                          0 0
            • rock  

              To už Ti johny.h našel v paralelním threadu

              johny.h Muž (13.12.2006 16:32:31) 82.142.105.xxx 2×> kam s přístrojema :-/ (^ odpověď na 1× ^) Zkus tohle. www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

              0 0
              • Tomcat_1  

                Jasny, koukal jsem na to. Akorat ze se s takovouhle vymozenosti dostanu na cenu svetla na cca.900. Vlastne ten drzak cenu svetla vic jak zdvojnasobi :-) Ale kazdopadne dik za tip ;-)

                0 0
    • Rychlej turista  

      Jezdím s maličkou 5 LED blikačkou www.vseprokolo.cz/…5%20LED.html za 499,– Kč. Na silnici stačí úplně v pohodě, svítí hezky do dálky je vidět i z boku a taky má dva malé paprsky soustředěny do stran na periférní vidění, takže je vidět i blízké okolí. V neznámém lese se s ní musí trošku opatrněji, ale pokud člověk jezdí známou trasu, stačí taky. Já s ní blahobytně objel i letošní 24 hodinovku v Liberci 24hours-mtb.com a ve srovnání s borci, co tahali nejrůznější monstra a akumulátory k nim, si myslím, že na známé trati jsem byl ve velké výhodě. Před závodem jsem si ji pro jistotu otestoval v neznámém lese /…/article.php?… a skromně řečeno, byl jsem nadšen. Takže i na zimu v pohodě. A přes osvětlené město blikat. Je na čtyři AAA baterky.

      0 0
      • petryk  

        Myslis to s tou 24 hod vazne? Ja jel s peti diodama a nevidel jsem vubec nic. Mozna tohle sviti trochu vic…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Svítí opravdu hezky a fakt jsem to s ní objel. Kdybych si to ale předtím nevyzkoušel v úplně neznámém lese, tak bych si to nedovolil. Měl jsem k ní ale ještě jednu 3 LED a tou jsem si svítil před sebe. Když tu trať jezdíš celý den, tak potom v noci už víš, kde máš co čekat a tak to není až takový problém :)

          0 0
          • Bobo  

            Abychom si mohli udělat trošku obrázek o tom, jak to skutečně svítí, tak bys nesměl mířit na reflexní plochu, panáčku. Takhle já rozsvítím se svým samodomo 20W halogenem značky na 100 metrů a i přesto si nemyslím, že by to byl nějaký zázrak. Včera jsem byl za tmy se zimákem na silnici a když se mi to trošku rozjelo z kopce, hned jsem pouštěl 50W, abych měl aspoň jakš takš pocit, že něco vidím. Když vezmu bika a jdu potmě do lesa, jsem přesvědčený, že těch 20W je i při turistickém tempu minimum, abych se nezabil. Jestli to fakt zvládáš i při slabším světle, tak klobouk dolů.

            0 0
            • Vilém  

              Nebo bys mel navstivit ocniho lekare a nechat se vysetrit na seroslepost:)

              0 0
              • Bobo  

                Po tom, co jsem tady všechno přečetl, o tom vážně začínám uvažovat. Vždycky jsem si myslel že mám oči v pořádku, ale jestli ostatním připadá normální jezdit v úplné tmě jen se světlem složeným z několika Led, pak je u mě asi něco špatně.

                0 0
                • pepek  

                  Máš pravdu předsedo, s těma jejich LEDkama můžou jezdit tak po lesní cestě, rovně a ještě ne moc rychle. Já mám 20W halogen s dobrým reflektorem, čelovku 5W halogen s úzkým = intenzivním kuželem a stejně mě kolikrát kopne něco, co jsem vůbec neviděl. Teď, když byly ty kořeny a kameny ošlizlé a zapadané listím to byla skoro loterie. Rychlé sjezdy jedu stejně asi jen poloviční rychlostí, než ve dne.

                  0 0
                • rock  

                  Jsme na tom úplně stejně, vypadá to na fronty u očařů :-) …

                  0 0
                • Vojtas  

                  no vy si tady z toho děláte srandu ale ja byl na očním při vyšetření jestli jsme způsobilí jit na praxi na dráhu a sestřička nebyla nijak nadšená z výkonu kterej sem předvedl na tej mašince na šeroslepost :) tak že na tom asi něco bude :)

                  Jo a zjistil sem že mi víc vyhovuje když mám světlo na řidítkách protože pak zvýrazňuje terenní nerovnosti stínama, tak že 50W asi uložim ke spánku a radši budu svítit 20W na řidítkách a 20W na helmě, popřípadě 35W, musim koupit a vyzkoušet

                  0 0
                • Lister  

                  další do frotny u očeře – 1W Luxeon + 12 led diod mi taky přišlo dobrých, ale jen do okamžiku než jsem vjel do terénu, je to tak na polnačky, teď mám nově sigmu 5+10W a přijde mi to celkem v pohodě, i když čekal jsem ještě o trošku víc – no ale nestěžuju si, dá se s tím jezdit hodně rychle, ale tak jako ve dne ještě ne :o) – asi by to chtělo tak 35W a to už by bylo v pohodě :o)

                  0 0
            • Rychlej turista  

              Špatně jsi ten obrázek pochopil. Ta značka je osvětlená bleskem foťáku. Světla mám na kole – to větší 5 LED a menší 3 LED. Jet se s tím opravdu dá, možná to není úplně ideální, ale na to moje ježdění to opravdu stačí i v tom neznámém lese.

              0 0
              • Bobo  

                Měl jsem za to, že máš opravdický světlo na hlavě a to na řídítkách že je nějaká alternativa přední blikačky (být viděn…). Jestli ty bludičky na řídítkách (neber to nijak ve zlém) opravdu používáš jako regulérní světlo při jízdě, pak odcházím zítra na oční, jak mi radil někdo výš.
                Jinak, to z obrázku považuju za naprosté minimum (v pozadí, vzdálenost cca 10m, u stromu s tur. značkou opřen bike pro porovnání a pro lepší odhad svítivosti)

                0 0
                • Bobo  

                  … a tohle je ta komfortnější varianta (předtím 20W, tohle 50W).

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Svítí ti to hezky, ale já s tím opravdu jezdím :-D

                  0 0
                  • pepek  

                    Pak máš asi rentgenový oči, ne?

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jestli to nebude tím, že z kopce jezdím pomalu i ve dne :)

                      0 0
                      • rock  

                        Podle toho, jak jsi v té 24h dopadl, se mi tomu nějak nechce věřit …

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Je to tak. Otevřel jsem si záznam z Polaru a vyšlo mi, že na tom okruhu jsem jel z 57% do kopce, z 32% z kopce a z 11% po rovině. Ta ztráta ze sjezdů proto nebyla tak významná, jak by se mohlo zdát, i když mě z nich mnozí předjížděli i o dost rychleji. Zanalyzoval jsem si tři okruhy, rychlý, pomalý a noční a u všech to vyšlo tak zhruba podobně. Tak si myslím, že moje volba – postavit nové kolo co nejlehčí a s pevnou vidlí by mohla vyjít. Co ztratím ze sjezdů, mi to kolo bohatě vynahradí po rovině a v kopcích. Hlavně ale ty kopce díky tomu kolu nebudou tak dlouhé a strmé. Navíc tou opatrnou jízdou ze sjezdů na mimimum eliminuji riziko pádu nebo proražení pláště. Jediné, z čeho mám kapku strach jsou záda. Proto tam chci dát něco karbonu a taky široké pláště. Ale jaké, to teda fakt nevím. 24 h je prostě něco jiného, než krátký několikahodinový a rychlý závod :)

                          0 0
      • McBlacky  

        nemyslím že to byla výhoda :) myslím, že nejlepší na 24h je sigma nipack s tím malým aku na představci. V noci mě nepředjel nikdo, zatímco já si jezdce podával nehorázně. Kolikrát když mě viděli tak radši zastavili a uhnuli ze stopy :)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Máš někde obrázek? A kde by se to dalo koupit, kdyby se mi zalíbila?

          0 0
          • McBlacky  

            www.koloobchod.cz/…age-evo-pro/ například. výhoda je že i se světlem jsi do půl kila a nikde nic nepřekáží.

            k tomu jsem měl ještě půjčenou 7LED cateye kterou jsem svítil ve výjezdech abych šetřil sigmu, ale myslím že na to by stačila jakákoli malinká 5LED.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Do půl kila, pravíš, to by šlo :)

              0 0
              • Lister  

                www.bike-forum.cz/…m/493062.jpg

                obrázek z jiného threadu – tohle je varianta se dvěma světlama, akumulátor je ta černá krabička pod představcem.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Silně o tom přemýšlím. Jinak je to stejné, jo? Mně by stačilo jen to jedno. Nemáš tam nějak moc těch kabelů? Teda zbytečně dlouhých.

                  0 0
                  • Lister  

                    je tam navíc ta rozdvojka kterou to rozvedeš do obou světel, pokud ji nepoužiješ je kabel kratší, ale ten aku se dá umístit kamkoliv a proto jsou ta kablíky delší.

                    Jinak s jedním světlem je to stejný, jen prostě nemáš tu rozdvojku a druhý reflektor. ten držák ne kterém to drží je přibalený i u toho menšího, ale světlo se dá hodit samozřejmě i přímo na řidítka.

                    0 0
                    • Lister  

                      PS: jinak to smyčka co je pod tím aku to už není el. vedení, ale hadice od kotoučovky – holt mám tam toho dost, ale to světlo mi přišlo teprve včera a byl jsem to jen lehce projed, takže uložení kabelů budu teprve ladit :o)

                      0 0
                      • Lister  

                        PPS: jinak doporučuju koupit tady: bagbike.cz/?cmd=1487 levněji jsem nenašel, asi taky koupím ještě tohle balení, jde o to, ře bych rád ještě jeden aku a když si srovnám že samostatný aku je stejně drahý jako tohle světlo tak není co řešit :o)

                        0 0
                        • Tomcat_1  

                          No, jestli Ti uplne nejde o vahu, zkus poridit nejakej ten akumulator jak jsem Ti psal…u nej by vaha byla cca. 0,6kg.

                          0 0
                          • Rychlej turista  

                            O váhu jde až na prvním místě :-D

                            0 0
                            • Lister  

                              mě o tu váhu až tak nejde, ale v mém případě je spousta jiných důvodů, proč bych chtěl ten originál.

                              tak 1. a asi největší problém – musel bych to nějak zbastlit, a pokud by se mi to povedlo, tak bych stejně nedocílil takové voděodolnosti jako u originálu což by mohl být poroblém. 2. musel bych nějak vyřešit nabíjení – tady nejspíše další malá trafo, kterém bych to nabíjel – přitom pokud použiju originál tak tu nabíječku už doma mám a navíc je automatická, takže se nic nemusí hlídat, aku se zbetečně nepřebíjí. 3. nemám na kole košík a musel bych nějak vyřešit upevnění na rám (asi nějaká brašna) a pak ještě i vedení kabelů – takhle mám všechno na řidítkách.

                              No a pokud si sečtu náklady na aku + nabíječka + matroš + čas který bych tomu musel věnovat, tak to si radši v klidu objednám ten originál – a zbyde ještě jedna lampa navíc, která be se dala i prodat :o)

                              0 0
                              • Tomcat_1  

                                :-) Tak to jo. Mne bavi takovy to domaci kuteni – hlavne kdyz tomu ani za mak nerozumim :-)))

                                0 0
                                • Lister  

                                  mě to domácí kutění taky baví, ale taky tomu nerozumím a užitek z toho je pak spíše vyjímečně :o)))))

                                  0 0
                                  • Tomcat_1  

                                    :-) ja to vidim jako s pocasim. Stridave oblacno a obcas pekne fofr. Jooo, to kdyz jsme s klukama kdysi davno zkouseli vyrabet ruzny prskavky… :-))) Sousedovi jsou od ty doby bez kocky.

                                    0 0
                        • Rychlej turista  

                          Asi do něj půjdu, vypadá to fakt dobře. Klucí, díky za dobrej tip :-)

                          0 0
                          • Lister  

                            No tak dneska první pořádný noční bajking, sjel jsem všechno co sjedu i ve dne, rychlé úseky, se nedají jed tak rychle jako ve dne, ale nestěžuju si. Ale 5W by mi asi nestačilo, jel jsem celou dobu „plnou palbu“ taky proto, že jsem chtěl vyzkoušet jestli to vydrží to co uvádějí a mělo by to sedět. Při dnešních 10 st to vydrželo svítit cca 80 minut na obě světla, což odpovídá tomu co udává výrobce. Aku je navíc nový a tohle bylo teprve první nabití, takže by mohl jít s kapacitou ještě nahoru a navíc ta kosa.

                            Takže jestli hledáš slušný, ale hlavně lehký světlo, tak můžu doporučit, jen zauvažuj jesti ti bude těch 5 W stačit, na moje ježdění – chci jezdit i velmi nárošný terén – by to nestačilo, ale na rozumný najíždění kilometrů v zimě po práci to asi bude dostatečné.

                            0 0
                            • Rychlej turista  

                              Určitě mi to bude stačit. Vždyť jsem si doposud vystačil s 5ti LED.

                              0 0
                              • Lister  

                                já si taky vystačil s 1W luxeonem + 12led čelovka, ale už bych tak nejezdil......navíc víš jak to je – s jídlem roste chuť :o)

                                0 0
                          • Uža  

                            Ohřeju si svou polívčičku. Potřebuju pořádné světlo na ježdění převážně po silnici, ale mimo dosah veřejného osvětlení. Stačí třeba Mirage 5W? Nebo co jiného byste doporučili?

                            0 0
                            • Lister  

                              na silnici stačí v pohodě

                              0 0
                              • Uža  

                                Diky za tip. Radsi zaplatim vic, nez abych si pak nadaval, ze to nestaci. Nedavno jsem dojizdel jen s 3ledkovym Polarisem a presto, ze jsem jel znamy usek to bylo dost o hubu:-( Takze jsem dospel k zaveru, ze neco musim koupit. A uvazoval jsem tady vychvalovane kombinaci 5+10W.

                                0 0
                            • Rychlej turista  

                              Na silnici stačí i to 5 LED blikátko, se kterým doposud jezdím.

                              0 0
                              • Uža  

                                Tak to u vas asi vic sviti mesicek a hvezdicky:-) Nechci z kopce brzdit jen proto, ze nevidim na cestu. Nebo, ze by ty 2 ledky navic udelaly o tolik vic svetla?

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Mi na silnici bohatě stačí. Ale udělej to podle sebe, jestli ti nestačí, dej něco silnějšího.

                                  0 0
                                • djano  

                                  Pokial jazdis casto z kopca a je tam nie kvalitna cesta, resp. tam prebehne pes, jazdia opiti cyklisti z krcmy a pod., odporucam 5+10W, ta 10W je je dobra ako dialkove. Dnes som nahodil 10W HID, je to dobre (ale drahsie).

                                  0 0
                                  • martt  

                                    daj nejake fotky ako to vyzera a snad aj ako to svieti.

                                    0 0
            • Rychlej turista  

              Tak mi dneska za 17 stovek z Kolokrámu přišlo :-).

              0 0
    • ares  

      Cenově to je zcela mimo, ale pro inspiraci dobrý… www.mtbr.com/…ghtshootout/

      0 0
    • Vilém  

      Pokud jsi zaregistrovan na Aukru tak by nebylo spatny toto www.aukro.cz/…ci_led_.html je to totez co author,ktery je 3× drazsi.Sviti to obstojne(v ka­tegorii obyc LED svetel).

      0 0
      • vladik111  

        Ahoj,mas s timhle svetlem nejakou zkusenost?Potre­boval bych ji na OS riditka, po tme moc nejezdim, jen kdyz se nekde zapomenu na dojeti…

        0 0
        • Vilém  

          S timto konkretne ne,ale tim co se prodava jako Author ano.Zkousel jsem nedavno porovnavat svetylka v teto kategorii (3–5LED) a toto svetlo svitilo nejvic.Srovnaval jsem to s dvema typy Smart,pak Sigma a svetlo D-light.Zda je na OS riditka bych se musel podivat,ale to bude mozne az po svatcich.Odkaz na Aukro jsem daval jako cenove vyhodnou nabidku.

          0 0
          • Vilém  

            Jeste dodatek.U toho svetla z aukra (Authoru) mi vadilo akorat to,ze je potreba plexisklovej prstynek po obvodu zalepit nepruhlednou paskou,jinak te pri blikani neprijemne oslnuje.

            0 0
            • vladik111  

              Diky za info…jestli si na me teda po svatcich vzpomenes dej vedet jestli by slo na OS riditka…diky moc a mej se

              0 0
              • Gorgov  

                jde to na os blbě, resp. na střed OS –31,6 to nedáš, musíš mít místo kde už sou ty rodla užší, třeba hned vedle řazení, ale zálezí na konkretnich rodlech.

                0 0
            • Rychlej turista  

              S tím blikáním máš pravdu, ale to oslňuje až od určitého stupně tmy a pro mě je to signál, abych dal nepřerušované, pak to nevadí.

              0 0
      • Santus  

        Nedoporucuju, vypada to uplne stejne jak Author nebo BBB, ale provedeni je dost strasny. Mel jsem ho v ruce v jednom bazaru a chtel jsem ho za 90kc zakoupit, ale jeste ze jsem se rozhodl ho vyzkouzet, protoze u dvouch poslednich co tam meli, tak nefungovala jedna ledka a pri rozdelani z toho vypadla parabola,pri vlozeni baterii tam byl problem to zesroubovat. Je fakt ze 90kc neni moc,ale otravovat by se me s tim nechtelo.

        0 0
      • Tomcat_1  

        Neni to to samy, mozna jen na prvni pohled. Sehnat se to da i za 65,– , tak jsem to na zkousku koupil. Vnitrek vypada podobne, ale je viditelne vic odflaknutej. A to hlavni – svitivosti se X-Ray a podobnym ani neblizi. Ma pouzitej jinej typ diod (nerozumim tomu). X-Ray sviti spis do bela a Power Beam je takovej namodralej. Na sviceni to neni, ale na to „byt viden“ to bohate staci.

        0 0
        • Vilém  

          Tak to dekuju za praktickou zkusenost.Zvnejsku opravdu vypadaji zcela stejne,krom popisu.

          0 0
    • mosquito  

      co jsem videl v poslednich dnech, jako „prumer“ sem bral starou Petzl Tikka Plus

      M-Wave Ultraled .. sviti malo (cena 490) .. fakt se nehodi kupovat Galaxy 9LED .. svitila prumerne zvlast k cene (cena 230kc) CatEye HL220 .. svitila velice dobre (ale cena 799kc) – 3× vic nez Petzl

      kdosi tu psal ze zkousel Xray a PowerBeam .. pry je baleni skoro stejny ale jsou tam jine diody takze svit je jiny, ale nemuzu soudit

      .. osobne se mi moc libi celovka Princeton Quad ale chtel bych ji videt na vlastni oci svitit

      0 0
      • delfyn  

        M-Wave Ultraled mám docela nový a jsem s ním hodně spokojenej sice nesvítí kdovíjak silně ale osvětlená plocha je úžasná na co mi je světlo který svítí hodně ale jenom do jednoho malýho bodu. M-Wave v podstatě osvětlý celý prostor přede mnou(od roviny světla skoro 180stupňů) Jinak já jsem ho koupil v kameným obchodě za 350kč, jedinou vítku kterou k němu mám je že je špatně utěsněný proti vodě www.bagbike.cz/?…

        0 0
        • pepek  

          Čoveče,teď jsem si všiml, že Ty máš to popletený i-y už v nicku. Ty ani jinak psát nemůžeš.

          0 0
          • delfyn  

            o co ti jde? Jsi moje učitelka na češtinu či co? já myslel že tady není potřeba hlídat pravopis že jde o to co chce člověk napsat, delfyn mám schválně a když píšu rychle tak na nějakej pravopis kašlu tak promiň prudo

            0 0
            • Loner  

              ..tys ho asi nas*al těmi svými „vlaštofkami“. Taky bys měl něco šikovnýho sdělit Jane, ať mám co číst.

              0 0
              • pepek  

                Vlaštofky jsou sranda, ale „osvětlý“ a „vítka“ mě bolí. Já vím, že pravopis se tu nemusí řešit, ale co když to potom někdo čte? Jane mě myslím nepochopila, tak nechcu dále vrtat.(Zvlášť, když nemám ta XTR páčky, které jsou vlastně jediné pro dobrého bikera použitelné, že?)

                0 0
                • delfyn  

                  když jsem se na to podíval podruhý tak jsem si toho taky všiml ale nijak mě to nebolí:)

                  0 0
        • easyrider  

          Já ho na bagbike koupil dnes. Jen jsem to lehce projel v „totální tmě“ : když je ohnisko tak 3 metry ode mě, tak je i docela poznat charkter cesty (díry a tak) ale to je tak na rychlost kolem 15km/h. Do dálky moc nesvítí,za to, jak si psal, je vidět vše od náboje dále .tzn že je dobrý přehled o tom co je přímo před kolem. Ideální by bylo v kombinaci s ještě jedním led/klasikou, která má paprsek směřovaný do jednoho bodu – na svícení do dálky.

          0 0
    • atrex  

      Dle mý zkušenosti mají levný čelovky v rybářskejch potřebách. Docela se mi líbí tahle: www.flajzar.cz/detail.php?… 1W ledka a pak 3 červený na sběr žížal, takže s ní nebudeš trpět hlady. Včera jsem obědnal, uvidíme.

      0 0
    • mosquito  

      a co takhle koupit nejakou levnou svitilnu treba od vietnamcu (4–5 LED) hlavne aby mela dobry provedeni, a pak do ni koupit jiny LED treba

      www.flajzar.cz/detail.php?…

      svitilna tak do 200kc

      + LEDky 5×40kc

      tj 400kc :)

      0 0
    • rarášek1  

      Nevím jak tobě, ale mě teď na cestu domů svítí požár seníku a blikající auta hasičů. Hoří u souseda naproti …

      0 0
    • Nuvolari  

      zdravim, chci sezeptat jestli nekdo jezdi nebo jel s prednim svetlem Cateye HL-EL220 za deste?Resp.by me zajimalo zda je mozne s tim jez za deste.

      0 0
    • Luka  

      ja tohle tema zase trochu vytahnu. zajima me totez, am ted smart svetlo, 3ledky, sviti spis na obranu nez na to aby bylo neco videt.

      Nevite nekdo o vhodnem svetle co vydrzi par hodin slusne svitit (tak aby v lese se clovek nezabil), aby umelo blikat a aby nestalo 2000 a jeste posledni podminka: aby to nebyl obr. mate nekdo tip, pripadne svitivost vyfocenou? Diky

      0 0
      • zdenek  

        Nečekej, že s 3 LED diodami něco uvidíš. Taky jsem uvěřil reklamě „o 60% větší svítivost“ a je to slabé. Ale zase to blikání alespoň donutí auta ztlumit dálková světla.

        Takže vybírej podle zdroje světla: obyč. (vysocesvítivé) LED – nesvítí do dálky, nebrat 1 W LED – trochu lepší 1 W LED Luxeon – na suché silnici už se s tím dá jet kombinace 2 Luxeonu nebo 3 W, příp. 5 W – cena úplně jinde halogen – svítí cca 3× – 5× méně než LED (při stejné spotřebě)

        Jinak malé rozměry bývají na úkor kvality světla. Větší reflektor je kvalitnější. Do terénu je lepší čelovka. Svítíš, kam potřebuješ. Zvlášť v lese je výhoda, že vidíš větve ve výšce hlavy. Pro zdroj světla platí totéž.

        0 0
    • JMT  

      Author x-ray, model 2007, nesezenes za ty prachy lepsi

      0 0
      • Tomcat_1  

        Je tam nejaka zmena oproti starsim modelum?

        0 0
      • Arri  

        zrovna vcera jsem si ho byl koupit. delaj:

        • starsi model 5 cocek svisle do krize
        • novejsi model 5 cocek diagonalne do krize jako X
        • novejsi model zabalenej v gume, jinak stejnej

        ale nesouhlasim s tim ze ten novy model byl lepsi. rovne dopredu mozna ano.zda se jako by mel kuzel svetla vic soustredenej primo dopredu. ale je hure videt ze strany. vozim to namireny autakum primo do oci, a ten starsi model ma lom svetla v cockach lip videt ze strany. (nemluvim o bocnim pruhledu – ten je strejne na nic)

        0 0
        • assassin  

          arri: to bych te chtel v aute potkat......

          ja jelikoz jezdim auto/moto/kolo tak se snazim nedelat autum veci ktery mi vadi kdyz jedu autem… treba tu 0,5w zadni blikacku mam prelepenou lepenkou… prislo mi ze blika az prilis a muze auta oslnovat a ty nakouris 5Ledek ridicum primo do xichtu.....

          0 0
          • Lister  

            zadni blikacku mam prelepenou lepenkou… prislo mi ze blika az prilis a muze auta oslnovat

            LOLík…teď si mě dostal, sem fakt málem spadl ze židle.

            No 5 ledek do xichtu tě nezabije, zvláště pokud se na ně nedíváš přímo.

            Pro mě je důležitější, že mě nikdo nesejme........

            0 0
            • Lister  

              PS: i když co jiného čekat od muže s tvým Nickem :oD

              0 0
              • assassin  

                jasne ze jen tu supersvitvou ledku a maskovaci paskou – papirovou… je to videt porad dost.....

                spis aby te nekdo nesejmul vzteky, ze mu svitis do xichtu.....

                znam jednoho dedu kteryho zmlatil frajer basebolkou protoze mu na prechodu vlezl do silnice…lezel pak mesic v nemocnici…

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Být viděn je pro bezpečnost málo. Aby tě někdo na silnici bral vážně, musíš překážet. Ať už to uděláš v noci pořádným světlem nebo ve dne tím, že nepojedeš těsně u krajnice.

                  0 0
                  • assassin  

                    tak nevim jake jsou vase zkusenosti…ja jezdim na kole chvili… driv jsem jezdil jen na moto........ ale kdyz budes prekazet je vetsi pravdepodobnost ze te nekdo setreli......stejne te bude predjizdet a kdyz vyjede neco proti myslis ze nakouri protijedouciho celne nebo to stahne na svou stranu kde jedes ty??????

                    jinak teda ja to resim tak ze jezdim tam kde auta nejezdi, svetla jen pro pripad nutnosti … kolo mam pro zabavu a na cestu radsi s motorovym vozidlem…aspon dokud respektovani cyklistu vypada tak jak vypada a stav cyklostezek je takovej jakej je......

                    po praze mi prijde jizda na kole po silnici jako sebvrazda…po chodniku se nesmi a navic tam zas hrozi presdrzka

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Po silnicích se pohybuju 30 let a za posledních 12 let, co si vedu statistiku, mám najeto 130 000 km, převážně na asfaltu. Za tu dobu mě auta párkrát skolila, ale vždy to bylo jejich vinou, dalo by se říct, že úmyslně: = na rovné přehledné a prázné ulici z protisměru – ožran odbočoval vlevo a vjel mi do cesty – zlomená páteř, kolo K.O.; = na kruháči – myslel si, že to stihne, nestihl – napálil jsem ho do boku – naražená kostrč, jak jsem se od něj odrazi a dopadl na prdel; = na dvouproudovce – blb se chtěl otočit a od krajnice mi tam vjel – zlomený malíček ; Hodněkrát mi zachránilo kejhák to, že nejezdím při krajnici a když mě při předjíždění vytlačovali, že jsem měl kam uhnout.

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Pěkně kecám, ne 130 000 km, ale 138 000 km :-D

                        0 0
                        • Lister  

                          to seš hodně rychlej turista :oD

                          0 0
                        • martt  

                          clovece, to si dobry. Ja som presiel od roku 1996 (novy tachometer) iba 72 tisic km.

                          0 0
                      • assassin  

                        ty jo to bud na kole jezdis ukrutne rychle – ze si nestihl dobrzdit kdyz ti tam nekdo vjel – (zvlast na kruhaci…) nebo ti to nebrzdi, nebo mas zpomalene reflexy.....

                        ja teda radsi pojedu po krajnici a kdyz budu muset jeste uhybat radsi zajedu do prikopu nez se pretlacovat s autem…

                        ja teda mam trening z motorky…musis pocitat s tim ze s tebou nikdo nepocita, pripadne ze se te snazi sundat..... kdybych vzdycky pocital s tim ze mi auto da prednost, ze mi tam nevjede atd. tak sem na moto uz asi 1000× mrtvej… jo ja jezdim tech cca 10let na moto a asi tak stejne km:)))))

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Ono na kruháči se moc brzdit nedá, taky není proč, je to obyčejná křižovatka, kde jedeš po hlavní. A když se tě někdo rozhodne sejmout, tak s tím moc nenaděláš ani na tom kruháči. Na kžižovatce se mu vyhneš, když ti tam zprava vjede, ale na kruháči nemáš kam.

                          0 0
                • Lister  

                  já se jím nesnažím svítit do obličeje, vzadu mám 5 led smart, který svítí i do boku, vpředu dle situace 4 led Kellys případně 1W luxeon a te´d nově Sigmu Mirage – 5+10W, vše skloněno k zemi, ale je pravda, že když jedu se Sigmou tak ne mě blikají ať si to stlumím :o)

                  No a jinak samozřejmě ještě spousta reflexního materiálu na olbečení botách a batohu, ještě budu dávat i reflexní nálepky na helmu a dost jich přijde na zimáka – i do výpletů.

                  Prostě mám se rád :)

                  Navíc blikačka ti je často na hovno, protože pořádný reflex je často vidět mnohem víc než tohle světýlko.

                  0 0
          • Arri  

            jo tomu rozumim. taky jeznim autem, ale taky uz me 3× sundali. z toho jednou celne na krizovatce. deda pravil ze me nevidel. tou dobou sem svitil jenom 2ma statickejma: cateye takova s velkou parabolou a k tomu tusim Cateye HL500II s mikro halogenem. ta sviti taky dost. a to oslnovani neni tak strasny, kdejakej manas vybojkama oslnuje daleko vic. pro me je dulezity ze si me vsimne.

            0 0
        • mosquito  

          mno a kdyz to clovek planuje pouzivat k osviceni silnice a ne na oslnovani ridicu tak jsou stary vs novy model srovnatelny?

          nezkousel jsi to srovnat s Author X-Guard 5 LED www.author.cz/…3&eid=601040

          a touto novinkou Author Vision 1W LED www.author.cz/…3&eid=601043

          0 0
    • wendak  

      Já mám tohle (viz špatné foto) a tady je na něj recenze

      www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      a taky se mi líbí tohle www.topeak.cz/index.php?…

      0 0
    • tata  

      já jsem si dal zaplést dynamo v nábě cena 650kč a mám na věky pokoj ani to nepoznáš že tam to dynamo je

      0 0
  • zdenek

    Svítí pěkně. Máš v zásobě dost seníků? :-)

    0 0
    • rarášek1  

      Chystám se jít Lojzíkovi pomoc uklízet. Nakonec to nebyla taková sranda, jak to vypadalo na začátku. Od seníku chytl i chlívek na vepříky (cca 600ks). Tím se omlouvám za blbou reakci na světla za 4stovky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.