Praha - Policie vs. Nabiflovaný řidič

436 nepřečtených
  • slecna.drsnak

    Na internetu se objevilo video, kde řidič skútru školí policisty. Okamžitě se rozhořely diskuze a národ se rozdělil na 2 částí – hájící policii a hájící připraveného řidiče, na kterou stranu se přikláníte Vy? :)

    http://www.loupak.cz/…lovany-ridic

    0 0
    • alinceb  

      Jasně na stranu řidiče, protože vim moc dobře, jaký výkvět inteligence pracuje u MP. Nechat se od někoho prudit naprosto mimo jeho pravomoc a ještě v rozporu se služebními předpisy (v tomto případě zákon o MP), tak to chápu, že se do nich dotyčný pustil…

      0 0
    • jIrI___  

      Běž s tímhle pravidelným spamem už do řiťky nebo to aspoň dávej do jednoho vlákna…

      0 0
    • Mug  

      To se snad řeší na iDnes a ne tady. Jdi s tím někam. :(

      0 0
    • RendyD  

      Asi bych mu tu kameru nacpal do ******, kreténovi.

      0 0
      • kubad  

        a proč?

        kreteni jsou především ti v uniformě městské policie.

        0 0
        • RendyD  

          Jo? A proč?

          0 0
          • kubad  

            ty děláš u MP že se tak blbě ptáš?

            0 0
            • RendyD  

              Já se ptám vcelku normálně. Proč blbě?

              0 0
              • kubad  

                nepostupovali podle zákona, prostě buzerace, a když je na to borec upozornil … tak s viděls jak to pokračovalo.

                prostuduj si zákony k čemu městská polici e vlastně je a co má dělat,

                0 0
                • RendyD  

                  No, myslím, že se celkem orientuji a v zákoně 361/2000 je napsáno mimo jiné, že je řidič MV povinen podrobit se orientační dechové zkoušce a ne, že má prndat pičoviny o poučeních. Být švestkma, neptal bych se, jestli požil, vrazil bych mu Drager do rypáku a odjezd.

                  0 0
                  • kubad  

                    LOL

                    0 0
                  • alinceb  

                    Tak pro ty pomalejší…

                    Podání vysvětlení znamená

                    0 0
                  • lidumil  

                    No Ty seš typickej policajt z totality a ještě ke všemu arogantní debil.

                    0 0
                    • RendyD  

                      Jedinej debil jsi tady ty, když nepoznáš nadsázku. Mimochodem za totality jsem chodil do školy…

                      0 0
                      • lidumil  

                        Jestli todle – Být švestkma, neptal bych se, jestli požil, vrazil bych mu Drager do rypáku a odjezd. – je nadsázka, no tak teda servus hodiny. Z toho arogance a nadutost „muže zákona“ čiší i přes monitor.

                        0 0
                        • RendyD  

                          Nenapsals „muže zákona“, ale „typickej policajt z totality“…

                          Převedu Ti tedy tu větu do řeči pro slečinky – BÝT POLICISTY, NEZATĚŽOVAL BYCH ŘIDIČE OTÁZKOU, ALE POPROSIL HO, ZDA BY SI LASKAVĚ NEDÝCHNUL DO PŘÍSTROJE NA MĚŘENÍ OBSAHU ALKOHOLU V DECHU…

                          0 0
                          • lidumil  

                            Muž zákona byl v úvozovkách, čili jsem tak zvýraznil nadsázku a Tvoje drsné vyjadřování přesně koreluje s tím, jak se chovali policajti za totality, obzvlášť v tzv. zásahových jednotkách. Přesně tentýž způsob arogantního vyjadřování na adresu „vyslýchaných“ nebo „zadržených“. Jakmile svlékli uniformu, byli většinou docela fajn. A věř mi, že moc dobře vím, o čem mluvím. A tím debatu s Tebou na toto téma končím.

                            0 0
                            • RendyD  

                              To jsem rád, věz, že jsem ji považoval od začátku za víceméně akademickou…;-)

                              0 0
                  • jIrI___  

                    Takhle by to fungovalo v nezkaženém státě…

                    0 0
          • alinceb  

            Protože postupují v rozporu se zákonem. Speciálně MP si často hrajou na něco, co nejsou. Perfektní demonstrací jejich neschopností a slaboduchosti bylo, že místo aby to s dotyčným vyřešili na místě a provedli vše podle předpisů (na které je upozornil), tak zavolali stáťáky…jako malí kluci, co při hádce o rozšlapanou bábovičku hned volají maminku…

            0 0
            • RendyD  

              Tebe někdy někdo v životě při kontrole na silnici poučoval o právu odepřít výpověď??? Jestli jo, pošlu i flašku.

              0 0
              • alinceb  

                Mě zatím kontrolovali jen 2× a nikdo mě neupozornil. To ovšem neznamená, že by neměli. Pokud jim to zákon ukládá, oni to neprovedou a kontrolovaný si je vědom jejich pochybení, tak je v pořádku, že je na to upozorní. Pokud nejsou ani po 10 minutách schopni pochopit, že chyba je v nich a provést úkon dle předpisu, tak jsou to podle mě troubové (ostatně jako většina tragédů u MP) a nevidim důvod, proč je brát jako autoritu a plnit jejich pokyny…

                0 0
      • dieegoo  

        Souhlasim. Dožadování se podání „poučení“ bylo naprosto zbytečné a on to moc dobře věděl, jediné, co po něm chtěli, byla dechová zkouška, které se tak jak tak nevyhne a nevyhnul. I kdyby ho poučili, zkoušku by podstoupit musel – odmítnutí = pozitivní nález, čili pokud byl čistej, byl by sám proti sobě. Jak na konci zmiňuje, že doufám, že MP bude platit onen výjezd státní policie – nechal bych to zaplatit jemu do poslední koruny neb státní tam nebyla vůbec potřeba. Je celkem zajímavý, že jakmile státní přijeli, chlap docela rychle zkrotnul a pusu už tak proříznutou neměl.

        Nemůžu se zbavit dojmu, že je to nějakej zapšklej bejvalej měšťák, kterýho vyhodili a teď dělá ramena na bejvalý kolegy.

        0 0
        • RendyD  

          Mně přijde, že to byl nějaký student práv v Plzni, který si to frčel na skůtru po zajímavé přednášce na téma – zákon 553/1991 aneb jak s těma šulinama vydrbat…:-)

          0 0
    • vasek80  

      Povinost poučit před požadováním vysvětlení o možnosti odepření výpovědi má každý soudní, správní, policejní orgán, stejně tak jako městská policie.

      Ovšem povinost podrobit se dechové zkoušce není podání vysvětlení a tam není možnost odepřít z důvodů kvůli kterým lze odmítnout podat vysvětlení. může jen se zkoušce podrobit a nebo odmítnout. Odmítnutím se ovšem vystavuje postihu podle přestupkového zákona a to tuším pokutou 25 000–50 000 a zákazu činnosti 6 – 12 měsíců. Nevím na 100% a hledat to nebudu.

      Dle mě to byl idiot, který se chytil toho že jej strážníci nepoučili před podáním vysvětlení. Kdyby jej hned vyzvali k dechové zkoušce, tak by s tím neuspěl.

      Je smutné že si strážníci a policisté s takovým idiotem nevědí rady.

      0 0
      • alinceb  

        Jenže oni ho nevyzvali, ale ptali se…takže je správně upozornil na pochybení, kterého se dopustili. Proto je to idiot?

        0 0
        • dieegoo  

          Jo takže celý problém je v tom, že strážník řekl „Jste ochoten podrobit se dechové zkoušce“ a ne „Podrobte se dechové zkoušce“ ? :) To asi ne, že…

          0 0
          • alinceb  

            Strážník doslova řekl: „Požil jste před jízdou alkohol?“ a pak se rozjel ten kolotoč. Kdyby mu řekl rovnou, ať mu foukne, tak by bylo vše v pořádku…je to sice slovíčkaření, ale je to tak…

            0 0
            • RendyD  

              Podle mě to byla *****, která by to stejně zkusila tak jako tak. Nebo si myslíš, že někdo zapíná kameru jen proto, že dopředu ví, že ho někdo nepoučí? To je blbost.

              0 0
              • alinceb  

                Spíš se po něm už někdo takhle povozil, tak si přečetl rady na straznici.com a nechal jim to taky sežrat…Kdyby mě někdo z měšťáků bezdůvodně vyprudil, tak si piš, že na další pokus bych se připravil…;)

                0 0
                • RendyD  

                  Bezdůvodně nikdo neprudí. Alkohol za volantem (řidítky) je prostě v dnešní době problém a věřím, že pokud nepils a dýchneš si s negativním výsledkem, jako pruzení to brát nikdy nemůžeš. Koukni na statistiky. K dnešnímu datu máme na okrese už tolik mrtvých na silnici, jako loni za celý rok. A dost velká část je s chlastem.

                  0 0
                  • gazman  

                    Ti sběrači psích hoven (rozuměj MP) chcou po lidech aby dodržovali bezezbytku zákon a tak by měli činit totéž nemůžu po někom chtít aby dělal něco co sám nedělám,zadupali to a borec je dostal do ůzkých,měl na to právo a takhle by to mělo vypadat.Mohli to pořešit v klidu,přiznat si chybu,jenže to jim jejich pocit nedotknutelnosti nedovolil.Benga si musí odvyknout,že z nich bude každý ******** a bude se bát na ně křivě podívat,natož něco připomínkovat,doba komoušů je dávno pryč.

                    0 0
                  • pepek  

                    To se mi fakt líbí tyto řeči. Ale v praxi vidím, jaký problém je pro MP hlavní a jediný: co nejrychlejší naložení a odvezení auta, který sice někde blbě stojí, ale ničemu nevadí. Ti vylízanci s těma nakladačema tady v Brně pořádají přímo závody. Už jsem viděl, jak se přiřítili najednou ze dvou směrů, že se málem srazili, kkti.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Potrefená husa? :)

                      0 0
                      • přišlapávač  

                        hele, me neodtahli a deje se to samy v Praze, podle me fakt poradaji zavody, kdo u ktereho auta bude driv a delaji si carky :-)

                        0 0
                        • RendyD  

                          Podle mě je to obrovský byznys a pokud za to ještě mají prémie…:-).

                          Ale já vždycky tvrdil, že objemem pokut se nedá mapovat činnost policajtů. Vždycky jsem razil, že když máme málo přestupků, potažmo udělených pokut, je to důkazem toho, že jsme víc než dobře preventivně působili…:-)

                          0 0
              • vasek80  

                A nebo dokonce na MP zavolal jeho kamarád a jako ho nahlásil, že jede ožralej. Těžko jezdí s tou kamerou pořád.

                0 0
            • Pavel  

              Jenže ono to JE o slovíčkaření… A navíc, maník se toho MP ještě i ZEPTAL, jestli po něm chce podat vysvětlení nebo ne. A ten trumbera s čapkou mu řekne, že ANO…

              Správný postup se měl odehrát zhruba takto: pozdravit, říct mu důvod zastavení (někdo Vás udal, že jedete ožralý) a vyzvat ho k dechové zkoušce. MP nemá právo zastavovat vozidlo „jen tak“ (narozdíl od státní policie).

              Odpověď na otázku „Požil jste před jízdou alkohol?“ je již podání vysvětlení; jestli ne, tak zkus na takovou otázku otázku odpovědět „jo, měl jsem deset panáků slivky“; pokud to „podání vysvětlení“ nebude, tak se nebude dít nic… ;-)

              0 0
              • KTM rider  

                Ta otázka ohledně požití alkoholu je pouze otázka, žádné podání vysvětlení. Naprosto nezáleží na tom, jestli řekneš, že jsi pil nebo nepil. Stejně se to ověřuje dechovou zkouškou, ale pokud se budeš cítit vtipný, tak klidně při silniční kontrole můžeš říct, že jsi pil.

                0 0
                • Pavel  

                  Já to zkoušet nebudu, protože si nemyslím, že o nic nejde; na otázku ohledně požití před jízdou jim zkus odpovědět ano a jsem docela zvědavý, co se bude dít dál…

                  0 0
                  • RendyD  

                    No co by se dělo? Zajiskří jim v očích, že udělají líh a pak se objeví zklamání, že je na přístroji nulová hodnota…:-D

                    0 0
                    • Pavel  

                      Jak jse již psal, JÁ to zkoušet nebudu. Nejsem švestka, neprošlo by mi to ;-)

                      0 0
        • RendyD  

          Dobrý den babičko, poučuji vás podle §…, zákona…, že můžete odepřít…, kdy se vám ztratila ta kočička??? (A taky je to úkon)

          0 0
          • alinceb  

            To, že to nedělají, neznamená, že by neměli. Pokud babička odmítne vypovídat ve věci její ztracené kočky, tak je to její problém. Pokud by se jí zeptali, jestli u sebe nemá drogy, tak by se na toto mohla odvolat…;)

            0 0
        • JSt  

          jestli si myslis, ze borec, kery nebyl naglgany a takhle picuje je normalni, tak nevim…

          normalni clovek kdyz nic neudelal jim da obcanku, zafuni jim do pristroje a jde po svych. tady ten blbec ma jeste cas a chut podavat trestni oznameni. nechapu, co nekoho vede k tomu si takhle komplikovat zivot…

          0 0
          • alinceb  

            Pochybuju, že tu udělal jen z kratochvíle…viz.

            0 0
            • JSt  

              a co jako? ceho dosahl? stejne si foukl, jen tam prodrbal mnohem vic casu :-)).

              0 0
              • gazman  

                Ukázal jim že nemůžou z lidma motat jak se jim zachce a že není onuce, se kterou si ti převážně oposumové co nic jiného dělat neumí a proto zamířili do řad MP,můžou vytírat zadek.

                0 0
                • JSt  

                  z myho pohledu bych to videl tak, ze misto par minut mne tahle formalita zabrala vic nez ctvrt hodiny. a policajti mne dokazali, ze mne stejne chca nechca dychnout daji ;-).

                  ale verim, ze nekdo tohle muze povazovat za obrovsky vitezstvi :-D.

                  0 0
            • RendyD  

              Já chápu, že si chceš udržet názor, ale uvědom si, že ti poliši mohli být už spoustu hodin ve službě, neměli náladu na polemiky, narazili na takouvou arogantní frndu, já se jim nedivím.Ona si spousta lidí neuvědomuje, že to není jen o kontrolách na silnici, ale o nočních, svátcích, nedělích, taháních se s feťáky, sockami, cikány, o mrtvolách, roztrhanejch děckách při nehodách… Zeptej se profíka hasiče nebo záchranáře, jaký jsou švestky blbci… Pochybuju, že budou rýpat.

              0 0
              • lidumil  

                A co mi je pototm, že jsou ve službě spoustu hodin? To je jejich problém a když na to psychicky nemaj, ať to nedělaj. Stát se tohle v Americe, tak ten policajt letí jak z děla.

                0 0
                • RendyD  

                  Stát se tohle v Americe, tak ten borec leží na zemi v poutech a líže asfalt.

                  0 0
                  • lidumil  

                    Ale až po vysvětlení jeho práv…

                    0 0
                    • RendyD  

                      To netuším, já v Americe nebyl a nebudu, takže nemůžu soudit. Ale na videích, co jsem viděl, nikdy žádný policista v Americe, když přistoupil k vozidlu, nikoho nepoučoval, spíš přikazoval, co mají udělat, žádal o doklady a normálně se ptal… Ale možná jsem viděl videa ze špatných států, je jich tam spousty, tak se třeba někde poučovat nemusí, někde jo…

                      0 0
                      • alinceb  

                        Přejížděl sem večer od hospody k hospodě (jako řidič taxíku) a najednou za mnou „rozblikáno“. Zastavil sem u krajnice, došel příslušník, požádal mě o řidičák (nebyl v pořádku, protože v NY musíš mít pro řízení taxíku newyorský řidičák a já měl jen mezinárodní) a pak se mě zeptal, jestli vím, co jsem udělal. Já na to že ne… On odvětil, že nemám rozsvícené koncová světla. Omluvil jsem se, že sem je zapomněl zapnout při odjezdu a pod veřejným osvětlením jsem si nevšiml. Pokáral mě a nechal mě jet bez pokuty…

                        Kdyby se mi to stalo v ČR, tak dostanu z fleku flastr a body dolů…

                        Ale mám i negativní zkušenosti, to ale z jiného státu…

                        0 0
                        • quak  

                          jel jsem v noci bez světel a body jsem teda nedostal… i dkyž flast jo:(

                          0 0
                          • alinceb  

                            Bohužel za to body jsou… viz. § 22/1l)

                            0 0
                            • quak  

                              Tak jasný, to je zas o těch policajtech na jaký narazíš…

                              0 0
                              • quak  

                                Tak o tom přemyšlim… to se člověk jako nijak nedoví, třeba přímo při placení pokuty, že mu daj nějaky body?

                                0 0
                                • RendyD  

                                  Jestli nevadí, že Ti odpoví opossum (oposuma – nevím, zda myslíš vačici nebo je to nějaké vymyšlené slovo) co nic jiného dělat neumí a proto zamířil do řad MP –

                                  o přidělení bodů Tě nikdo neinformuje, je to Tvůj boj, pokud pácháš přestupky, tak si to musíš zjistit sám u odboru, který Ti vydal ŘP, tam bude vedena evidence. Ale povinnost Tě informovat při udělení BP policista nemá. někdy to řeknou, někdy ne, když se zeptáš, určitě Ti to sdělí. Jinak Tě bude správní orgán informovat až ve chvíli, kdy jich nasbíráš plný počet, tedy dvanáct.

                                  0 0
                                  • alinceb  

                                    ad1: Konečně ses práskl a všichni víme, proč se těch troubů tak zastáváš…:D

                                    ad2: Je to sprosté, policista by tě měl informovat, že ti strhne body a taky kolik jich ještě máš…(předpokládám, že když lustruje ŘP, tak mu to počítač vyplivne). Ten systém, který tu teď funguje, je značně netransparentní…

                                    0 0
                                    • RendyD  

                                      Ad1) Já se nikdy nezapíral…:-)

                                      Ad2) Policista to nemá uloženo zákonem a Ty si můžeš přislušný zákon prostudovat a zjistit, jak se to dozvíš. Navíc se při každé kontrole nelustruje a někdy ani není jak. A taky, kdybych Ti ukázal, jak funguje elektronická evidence řidičů, tak pochopíš. Prakticky se nám ji podařilo spustit pouze jednou. A byť nás máš za trouby, nebyla nikdy chyba na naší straně…:-D

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        ad2: vím, že to zákon neukládá, ale projevil jsem názor, že by to bylo vhodné…

                                        ad3: Dotaz: Z pozice „přislušníka“ kdybys mě potkal na mém kole , jal by ses mě pokutovat či nikoliv? :) Já jen jestli mám ujíždět, když potkám MP…:)

                                        0 0
                                        • RendyD  

                                          :-DDD jedině, kdybys zastavil

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Jak to myslíš? Jako že to nejde nebo že bych se na tebe vykašlal a jel dál? Snažil by se mě v případě pokusu o únik takový „příslušník“ stíhat, nebo by si řek: „…ať si jede debil, beztak se bez brzd někde rozseká…“?

                                            0 0
                                            • RendyD  

                                              No, co by si takový příslušník řekl nevím, ale stíhat cyklisty – no mohl by to zkusit.

                                              V praxi by to bylo takto, pokud bys zastavil, což předpokládám, mám dvě možnosti – upozornit Tě na zjištěné nedostatky a nebo Tě oznámit na odbor dopravy, kde s tebou zahájí správní řízení. Tak si vyber, co je ti příjemnější…:-).

                                              0 0
                          • RendyD  

                            Pokud dostals pokutu za tento přestupek, řekl bych, že dostals následně i body.

                            0 0
                      • lidumil  

                        Tak pokud chce doklady a vystoupit z auta, nic nevysvětluje, ale jakmile se začně ptát, pak nejdřív vysvětlí.

                        0 0
                      • petrbw  

                        film -policejní akademie III- je teď pro vás povinný studijní materiál?? :-D

                        0 0
                  • BigKarel2  

                    Ale tady nejsme v USA…

                    0 0
                    • lidumil  

                      To sice nejsme, ale pro řadu našich „pohlavárů“ je to náš velký vzor, jako pro ty z minulosti byl CCCP. :-)A demokracie tak ušla dlouhou cestu.

                      0 0
              • alinceb  

                Zeptat se můžu. Můj strejda je státní hasič, bratranec hasič v Syntezii a manžel máminy sestřenice je u státních švestek. A s ním sem měl rozpravu o dopravácích i MP. O MP si myslí to samé co já.

                Kamarádi mi kdysi vyprávěli, že když je (punkáče) napadli skini, tak MP jen stáli opodál a koukali jak se řežou, místo aby zasáhli. Když jde o to prudit nebo rozdávat botičky, tak jsou strašně aktivní – když mají pomáhat a chránit, tak skutek utek…:(

                0 0
                • lidumil  

                  MP by měli bejt četníci. Chodit po ulici, honit cikorky aby nekradli, peskovat paničky aby sbíraly ho.ínka po svejch miláčcích, dávat pozor u škol na přechodech na děti a tak. A né dávat botičky, měřit rychlost a starat se o další dopravní přestupky. No ale to by tolik neneslo.

                  0 0
                  • alinceb  

                    alinceb

                    0 0
                  • RendyD  

                    Souhlasím, ale to by muselo být v ulicích víc dopraváků, potažmo státních policistů, aby tady nebyla taková situace na silnicích jako teď.

                    0 0
                    • lidumil  

                      V tom ten problém nevidím. Jen by dopraváci neměli měřit tam, kde mají zajištěné výdělky, ale měli by víc kontrolovat nebezpečná a riziková místa. A ty pokuty jsou tak směšný, a navíc většina těch, který páchaj větší přestupky má stejně „nahoře“ známý… a když ne, tak všimný do kapsy to spraví…

                      0 0
                      • alinceb  

                        Bohužel je to tak. Majitel v bývalé práci se „vybodoval“ a tak jezdil do práce na kole. Pak se jednou před firmou objevil Mercedes SLK500 AMG a už najednou pěšky nechodil…

                        0 0
                • RendyD  

                  Já spíš myslím, že je to problém velkých měst… Snaží se z toho dělat byznys. Na malým městě to má ještě tu podstatu, ale ve velkých je na můj vkus příliš lidí ve vedení. Odměňuje se za pokuty atd., to by nemělo být. Je to individuální, vždycky o lidech, znám pár čuráků i mezi doktory, právníky, učiteli. A skvělejch lidí mezi polišama buzeranskejma. Vždycky je to jen o lidech.

                  0 0
                  • lidumil  

                    No já mezi MP teda nikoho normálního neznám, ale zase neznám vedení…

                    0 0
                  • Gorgov  

                    Od Tebe by mě označení ******* udělalo radost. Naopak by nemuselo bejt dobrý, kdybych se Ti zdál skvělej, jestli teda chápeš, jak to myslim :)

                    0 0
                    • RendyD  

                      Jsem možná švestka, ale ne retardovaná. Dokonce někdy i chápu…:-)

                      0 0
                • jIrI___  

                  Měšťáci mi 2× zachránili rypák před rozbitím náckama, několikrát poradili když jsem byl v cizím městě a nevěděl kudy se někam dostat a ani jednou neprudili. Já proti ním nemůžu říct křivého slova. Záleží samozřejmě kus od kusu…

                  0 0
                  • nox159  

                    tebe chce normalne kazdy zmlatit – nacci turisti… :D

                    co jim děláš? ;-)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Nevím, na turisty jsem byl zdvořilý a u nácků se ukázalo pravdivé pořekadlo, že za pravdu se bije.

                      0 0
                      • nox159  

                        co za pravdu si rikal nackum? :D

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Jednou že jsou tupouni, protože si dobírali černocha, kterého jsem znal od vidění ze školy. Holt když má člověk trochu popito, tak to bohužel občas dřív mluví než přemýšlí, ale už jsem z toho vyrostl :). No a podruhé jsem se na ně asi nepěkně podíval nebo nevím. Ale skoro 2 roky jsem už bez konfliktu, teda až na ty turisty :). Jsme ale OT, víc to tu rozebírat nebudu.

                          0 0
                          • JSt  

                            to je jeste docela hovno. borec rekl na smutecni hostine v becku pozustale devcici po mrtvym skinheadovi totok: „mrtvej skinhead, dobrej skinhead.“ :-D. dve baby (takovy ty typicky s vyholenou hlavou, afinkou a dlouhyma vlasama vzadu) ho totalne rozcupovali. skoncil dodrapanej a vpodstate bez obleceni :-)). na cestu dom ho osatil pinkl z veci co si tam casem pozapominali lidi :-D.

                            0 0
                • quak  

                  na druhou stranu, začet jsem se do přisluného zánona a

                  (1) Strážník není povinen provést zákrok nebo úkon k plnění úkolů podle tohoto nebo zvláštního zákona, jestliže

                  1. je zřejmé, že zákrok nebo úkon nemůže úspěšně dokončit.

                  Ale jako jasny, je to gay…:(

                  0 0
      • LUMO  

        byl to…co se předváděl

        0 0
    • quak  

      nevim co si tim chtěl borec dokázat, že je velkej ******* a zna každej paragraf na spaměť a kvuli formalitě tam musi namyšleně držkovat čtvrt hodiny? Podle mě je to chudák…

      0 0
      • kubad  

        Borec chtel jen podusit mestaky kteri ho zastavili pry na zaklade udani. Mestaci na to sice pravo maji, ale měli by se predevsim starat o jine veci nez stavet ridice a davat jim dychat.

        A pak otazka jestli pozil pred jizdou lol.

        Proste pokud buzeruji, musi postupovazt podle zakona.

        0 0
        • RendyD  

          Ale oni postupovali. Zastavili ho v souladu se zákonem, vyzvali k prokázání totožnosti v souladu se zákonem, k dechové zkoušce taky… Tak co je v nesouladu? A poučit někoho před otázkou, která tam padla? Jaký postih by hrozil, kdyby řekl, že požil? Žádný. A kdyby řekl, že ne, tak taky. Průkazná je orientačka a následná odborná. To je důkaz, který určí skutkovou podstatu přestupku nebo přečinu. Pokud by byla zkouška pozitivní, vyplňují se protokoly a před tím se poučuje osoba. Na počátku jednání s řidičem nikdy. To jsem snad ještě nezažil.

          0 0
          • kubad  

            Znovu opakuju mestska policie snad neni na to aby kontrolovala ridice!!!

            Pokud by to byla statni pak ok. Mestaci sice ze zakona muzou, ale musi byt duvodne podezreni. A by me zajimalo jestli anonymni udani pokud vubec nejake bylo je duvodne podezreni :-(

            0 0
            • lidumil  

              jak jsem psal tady prostě četník, kterýho zná každej v ulici a každej ví, že tam chodí a bojej se ho a nedělaj bengál…

              0 0
            • JSt  

              kdyz zavola anonym, ze je nekde bomba, tak se na to maji fizli ******? ;-)

              0 0
              • lidumil  

                Princip diskuze je, že MP by na tohle neměla mít právo.

                0 0
                • JSt  

                  kubad to psal jasne Mestaci sice ze zakona muzou, ale musi byt duvodne podezreni. a to tady bylo splneno, ty principe ;-).

                  0 0
                  • lidumil  

                    Důvodné podezření, že jim někdo volal? A když neřekli kdo to byl? Ale to snad asi nemyslíš vážně :-)

                    0 0
                    • JSt  

                      jeste jednou… kdyz anonym zavola, ze je nekde bomba, tak se na to maji ******? jako jo. ono to v naproste vetsine pripadu je plany, zejo :-)).

                      0 0
                      • lidumil  

                        To je ale blbej příklad – to trochu zavání demagogií, že jo :-))

                        0 0
                        • JSt  

                          vubec ne. onehda v brne vlitl ozraly kluk bez papiru autem na ostruvek a terminoval zenskou s deckem. kdyby ho nekdo latl a treba mestaci ho zavcas z auta vysadili mohlo se teto nehode predejit.

                          0 0
                      • kubad  

                        Bomba je trochu neco jineho. :-) bych rekl.

                        0 0
              • lidumil  

                A pokud na to právo má, tak má postupovat v mezích zákona.

                0 0
            • quak  

              A co je za buzeraci na tom, že když je podezření na opilého řidiče skůtru, tak ho zastaví a zeptají se, jestli pil?

              0 0
              • jIrI___  

                Se mi zdá, že někteří považují za buzeraci už to zastavení.

                0 0
              • lidumil  

                Ale jo, ale musí postupovat dle zákona. Vyzvat k dýchnutí a ne se ptát, o to tady šlo.

                0 0
                • quak  

                  tož mě přijde menší buzerace když se zeptají pil jste? já se pousměju nad tim jesti je to řečnická otázka, oni řeknou že jo a dýchnu, než když zastaví a „dýchněte si“

                  0 0
                • KTM rider  

                  Ptát se nemuseli, ale pokud se zeptali, nic tím neporušili. Jak psal někdo výše, případná odpověď nemá žádnou právní hodnotu.

                  0 0
      • xshreck  

        Tjn … taky to nehcápu :-)

        0 0
      • novcze  

        naopak znát paragrafy se docela hodí a určitě to není *******, protože chtěl po měšťácích aby postupovali podle zákona, takhle by se měli chovat všichni pokuď už buzerujou na silnici, takhle je vidět, že na to serou a spoléhají na to, že normální řidič bude dostatečně vykulený z kontroly a nebude mít na to je kontrolovat

        0 0
        • RendyD  

          Nikdo nezná všechno, ani právníci. A naučit se pár odstavců z internetu je sice hezký, ale k čemu mu to bylo? Úplně k hovnu.

          0 0
          • alinceb  

            Očividně chtěl jen MP dokázat, že jsou dmnti a neznají základní zákon, podle kterého by se měli chovat a to se mu povedlo…

            0 0
            • novcze  

              u mě má borec + za to, že obětoval na to ten čas se s nima vybavovat, doufám že to bude skutečně řešit dál

              btw. kdyby nadejchal něco málo a oni ho hnali na odběr na zjištění alkoholu v krvi, který by byl nulový, měl by právo požadovat náhradu za čas, který tímhle vším strávil?

              0 0
              • JSt  

                imho ne, protoze nadychal ;-)

                0 0
                • novcze  

                  asi taky budu muset pohledat v zákonech, nějak mi nesedí, že kvůli nadejchání ať už z jakéhokoliv důvodu, tě můžou hnát na odběr s kterým ztratíš hafo času, který ti nikdo nezaplatí

                  0 0
                  • lidumil  

                    Můžou, protože řada látek způsobí, že „nadýcháš“ i když jsi nepil alkohol – zubní pasta, džusy, některé žvýkačky, měkteré léky… A navíc tyhle aparáty mají toleranci do 0,03%.

                    0 0
                    • novcze  

                      nejde o to že by nemohli, ale o to že v případě negativního výsledku z krve, ti čas který s tím strávíš nikdo nezaplatí

                      0 0
                      • JSt  

                        kdyz jsi podezrely z trestneho cinu, predbezne te zadrzi, pak se ukaze, ze jsi nevinny. pusti te a nasledne ti nejak kompenzuji ztraceny cas?

                        nevim. zcela vazne se ptam.

                        0 0
                        • novcze  

                          tak to se ptáme dva vpodstatě na to stejné, já taky nevím … ale pokuď by se mě to týkalo, tak by se mi vůbec nelíbilo kdybych ztratil x hodin než se to celé vyřeší a ještě u toho do mě píchali jehly

                          0 0
                  • newbie  

                    teoreticky můžou… prakticky počkaj 10 minut a dýcháš znovu – pokud jsi napoprvé nadýchal díky něčemu jinému než alkoholu, máš napodruhé téměř jistě nulu

                    0 0
                    • Martin.K1  

                      A jak to poznaj, že jsi nadýchal kvůli něčemu jinému?

                      0 0
                      • newbie  

                        :-) no právě tak, že máš napodruhý po těch zhruba 10 min. nulu… pokud ne, jede se na krev

                        0 0
                    • RendyD  

                      Jj, je to tak. Viděl jsem kluka, co dejchnul k jedné promili, uvedl, že si vypláchl Listerinem a po 10ti minutách měl nulu a jel.

                      0 0
                    • RendyD  

                      Jj, je to tak. Viděl jsem kluka, co dejchnul k jedné promili, uvedl, že si vypláchl Listerinem a po 10ti minutách měl nulu a jel.

                      0 0
                • treatt  

                  To jsem právě na tom záznamu moc nepochopil. On nadýchal a přitom se s nim policajti v klidu rozloučili? Nebo to pak už dál řeší měšťáci?

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    nenadýchal nic :-)

                    a právě není jisté jestli to údajné udání hostinského nebylo skutečně údajné.

                    0 0
          • novcze  

            oni ale ty paragrafy používají v práci, tak by je snad mohli znát

            0 0
    • miki  

      A o co vlastně jde?? Myslím si že když policie někoho kontroluje tak by měla postupovat v souladu se zákonem a když to neumí tak ať jdou dělat něco jinýho .To že se nechali nachytat tak je to jen jejich poroblém a chlubit se s tím určitě nebudou.

      0 0
    • Fuzzy666  

      Zas nějaký rádoby chytrák si někde prečetl znění zákona a ted zkouší někoho ojebat, takový typický český kolorit. Poučení, nepoučení, foukat musí stejně, takhle otestuje maximálně trpělivost a pak si může doma zaonanovat u videa, jak že to zas všem nandal. Já být tím policajtem, tak to už nevydržím…

      0 0
      • Martin.K1  

        Mě by zajímalo proč to ten blb dal na net, přijde mi, že je chtěl ztrapnit a ukázat jaký je borec, normální soudný člověk, co nic neprovedl a ví o tom, nadýchá a odjede pryč, nikdo ho nešikanoval, šikanoval akorát on sebe. Připravenej blbeček, tohle dokáže jen chudák co si léčí mindráky, že ho někdě vykostili. Kdyby měla policie znát všechny pragrafy, tak nedělaj nic jinýho než stále studujou, ani právníci to neznaj a stále se učí. Pro mě ubožák.

        0 0
        • LUMO  

          souhlas doma mu žena davá asi co proto tak si snažil dokázat jaký je frajer

          0 0
      • RendyD  

        K té poslední větě jen dodám – amen :-).

        0 0
    • PjSky  

      OKEJ

      ja sem to videl tady a cetl forum tam.. a vetsinovy nazor tam je se takovy, jaky je, zhodnotte si to statisticky a tak, jestli mate cas.

      Nicmene nektere prispevky tam napsali policiste veci znaly a jelikoz prislusnym zakonem sem byl taky kdysi peclive laman ve skolni lavici vc. postupu policie vim, ze borec kameraman mel velke stesti ze straznici byly takove lamy a nechali si srat do tlamy, omluvte mou klactinu. spravne iniciativni straznik by ho srovnal a PCR by ho dostala uz zabalenyho s poradnym prestupkem.

      Vsichni totiz zapominaji na to, ze prislusny hostinsky ho skutecne nahlasit mohl, treba mu skutrista dela do zeny/dcery/pomluvil kucharku/trubky v hospode.

      Nevim, nehadam se, dychnu do trubky a jedu domu, treba ti policisti pak dostanou skutecnou praci a zachrani nekomu zivot/majetek/kocku (ne ze by na to vypadali, ale nikdy nevime).

      Co upoutalo moji pozornost je tento ROZSUDEK nad jednim kverulantem co neprosel dechovou zkouskou, pridany k prispevku v diskuzi.

      Kdo skutecne nechcete PLKAT a chcete vedet co vas ceka kdyz se BLBE vzpirate policii, go ahead!

      http://www.nssoud.cz/main.aspx…

      0 0
    • maajkee  

      Já myslím, že to je pěknej ******* co by potřeboval ženskou aby neměl na takový píčoviny čas.

      0 0
    • o5majkl  

      V tomhle stojim za policajtama, očividně to byl prudič-se divim, že si nezkontroloval jestli nemaj propadlou technickou…

      Každopádně byl připravenej-kamera, nabiflovanej zákon a navíc mluvil, jako kdyby sám byl nebo býval policajt. Prostě chtěl buzerovat a jestli mu to stálo za ten zmařenej čas, tak je to jeho věc. Takovej instantní hrdina…

      na druhou stranu policajti měli určitě reagovat pohotověji…

      0 0
    • Martyss  

      Ono se nelze divit, že pokud někdy policie měří na rovných výpadovkách u cedule označujicí konec obce či město má v podobných míste postavný buzerační radar, tak se nelze divit, že řidič oplácí stejným metrem v rámci platných zákonů. Byť ho nechci obhajovat a takto osamoceně video působí dosti nepřiměřene, tak zřejmě, kdyby mě podrazili, tak bych se také nějak podobně.

      0 0
      • nobody  

        ona ta policie někdy měří na těchto místech na popud občanů, starostů,…

        0 0
    • rockabill  

      sice nejsem členem fanklubu MP, ale pán ze záznamu byl trošku debil…trošku hodně velkej debil…

      (a je mi jedno jestli byl v právu nebo ne, choval se jak *****)

      0 0
    • Ruprt2  

      dočetl jsem to až sem a nereagoval jsem. Uf, ale bylo to těžké obzvláště na kokota Rendyho :-)

      Normálně je dostal. Sice ho poučovat nemuseli. Ale on chtěl prostě vědět, proč ho staví a proč chtějí doklady na což má právo. Stejně tak když je chtěli jenom pro ověření totožnosti, tak je nepochopitelné proč si je tam tak dlouho opisovali.

      A když se zeptal jestli požadují podání vysvětlení. Oni řekli, že ano. A měl to na záznamu. Tím je nachytal. Při podání vysvětlení ho musí poučit a vo tom to je. :-)

      Jo a Rendy jdi do ****** :-)

      To co tu píšeš, akorát posiluješ názor na policii MP zvlášť.

      Takže jen tak dál.

      0 0
      • Fuzzy666  

        Tady jde spíš o to, že normální člověk pokud s ním policajt jedná slušně a nechová se nějak nadřazeně, dýchne, slušně odpoví a pojede dál za dvě minuty. Nebude se chovat jako arogantní blbec, který má zjevný problém a musí si něco dokazovat díky nejistotě těch policajtů. Je sice pravda, že někteří MP jsou troubové, znám ze svého okolí, ale tak je to v každé skupině lidí, vždycky jsou chytří-hloupí, v pohodě – kokoti. Tohle je ale úplně jinej případ, prostě by to mělo být o jakési slušnosti.

        0 0
        • Ruprt2  

          je sice hezké, že cvičí předváděcí chvaty, ale mnohem spíš by se měli umět vypořádat s takovým troubou, to se jim hodí IMHO víc a o to tu jde.

          O to, že se chová nadřazeně tu vůbec nejde. Začal s nimi poměrně slušně. A on nebyl ten kdo to zdržoval.

          Mě občas taky štve, že mě staví a já nevím proč, jestli hledají drogy, jestli mají udání, jestli jsem jel rychle nebo něco provedl, nebo je to namátková. Tajemní jak hrad v Karpatech.

          A tento chlapík měl prostě spadeno na MP a teď to vypadá, že celkem oprávněně.

          0 0
          • Nikovlas  

            On nebyl ten kdo zdržoval? „Znova se vás táži z důvodu právní jistoty: Provádíte blablabla nebo blablabla? Blablabla…“ Je fakt, že předtím, než jim konečně dýchnul do tý věci bylo třeba si vyjasnit některé zcela nezbytné náležitosti – jestli jde o úkon nebo zákrok – proč to vlastně potřeboval vědět? Prostě aby dokázal, že zrovna tuhle část zákona se naučil líp než oni…

            0 0
            • Ruprt2  

              což je chyba chlapík si to přečetl a připravil.

              Očekával bych, že policie toto zná a navíc je na prudiče trénovaná a má s nimi nějaké zkušenosti.

              Kdyby hráli tu hru s ním mohlo být za 2min. hotovo.

              Kdyby ji nehráli a převzali iniciativu, tak by na tom byli asi tak stejně.

              Ale oni ho tam nechali se předvádět, a schovali se před ním a volali si posili atd.

              0 0
              • Nikovlas  

                Sám si to řekl – ten chlápek si tam s policajtama hrál hru – to nezdržoval… Ano – kdyby byli bezchybní, dohráli by to rychle – oni nebyli, takže si snima chlápek hrál dlouho…

                Nevim, ale myslím, že já bych to s nima vyřídil během pár minut – dejchnul a hotovo. Asi naprostá většina lidí. Takže si to shrnem. Kdyby zastavili normálního člověka, bylo by to rychlé. Když zastavili tohohle, trvalo to dlouho. Kdyby ho zastavili jiní, patrně by to taky trvalo dlouho… No z toho mi vychází jediná osoba, která má zdržování na svědomí.

                Skutečnost je taková, že málokdo zná všechny právní náležitosti své práce naprosto přesně. Nicméně většina lidí je schopna svoji práci i se svými omezenými znalostmi odvádět dobře, mnohldy výborně. Dokud si je nenajde někdo, kdo jim nutně potřebuje dokázat, že tomu rozumí víc. A to jsou ti lidé, kteří ostatním otravují život. V tomto případě rozhodně ne policisté na videu.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Tak ne, že bych s tebou vůbec nesouhlasil, ale podle mě je jejich prací toto znát přesně.

                  Pokud byl zaskočený kamerou a připraveností mopedisty, tak ok. Stát by se to IMHO nemělo, ale stane se. No a od toho jsou tam dva. Což v tomto případě jako by nebyli.

                  Ty píšeš: …kdyby byli bezchybní…

                  No a to přesně já myslím taky. S tím rozdílem, že jejich práce je, aby byli v těchto případech bezchybní. Měli spoustu možností jak převzít iniciativu a i když udělali chybu v tom, že mu řekli, že jde o podání vysvětlení, tak stále z toho mohli vybruslit.

                  V mém oboru, pokud si nastuduješ nějakou učebnici, tak možná budeš umět syntax teoretické exaktní pojmenování konstrukcí i lépe než já, a stejně budu nad tebe mít navrh, pokud nemáš komplexní znalosti a dlouhou praxi.Tak bych si troufal očekávat, že oni na tom budou v tom svém podobně.

                  0 0
                  • Nikovlas  

                    Ano – souhlasím. Jak píšeš v posledním odstavci. Já bych se třeba mohl naučit všechny ty formální pojmenování kolem tvého oboru a začít tě prudit, žes to pojmenoval jinak atd… ale na to není zákon (asi), takže by to bylo o ničem. Každopádně je zřejmé, že svoji práci určitě děláš líp, než bych ji dělal já. Ti policisté svoji práci třeba dělají dobře, ale prostě se v danou chvíli nechali zaskočit (možná to všechno znají a vypadlo jim to, možná neznají) – to by neměli, ale stalo se… Normálně to můžou bejt bezproblémoví policisti, už kolik let žádná stížnost, dobře vycházejí s lidmi při kontrolách, jsou efektivní… možná. A pak potkaj hovado, co jim potřebuje dokázat, že se v tom fakt vyzná. No tak jo – natřel jim to – sice by jejich práci nezastal ani z poloviny tak dobře (možná), ale začne je poučovat, co dělají špatně a vyhrožovat správními obstrikcemi. Užitečnost jeho počínání pro společnost? 0.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      no, ale jejich práce spočívá v tom, aby si s tím poradili a i proto jsou tam dva.

                      0 0
      • treatt  

        Takhle, znám typa, co si je zatraceně jistej v kramflecích, má poměrně nedávno dodělanýho judra, věnuje se hodně trestnímu a přestupkovému právu. Spory s policajtama si vysloveně užívá, vyhledává konfrontace a dřív nebo později je prostě dostane. Tenhle maník na mě ale dělá dojem namistrovanýho vola, co si několikrát přečetl jeden odstavec jednoho paragrafu, nechal si trochu něco vysvětlit od nějakýho právníka nebo zkušenýho policajta a pak dělá těžkýho machra na měšťáky. Pokud by měl aspoň základní právní přehled, neoháněl by se tam trestníma oznámeníma, když ani navíc neumí pojmenovat údajnou skutkovou podstatu. Místo toho akorát furt dokola mele svou o jednom detailu. A to je docela slabý.

        Obecně je ale dobře, že lidi se sebou nenechaj vorat. V jednání s policajtama dvakrát, protože Ti nás ze svého postavení dost často velice rádi pokoupaj..aspoň si pánové připomenou, že jakožto veřejní činitelé by měli opravdu dobře znát vyhlášky a zákony, které se jich týkají..

        0 0
        • Ruprt2  

          Jo tak o tom co je zač ten mopedista není sporu.

          Ale dostal je.

          A přečti si reakce Rendyho o tom, že by mu tester narval do krku. Si představ, že takového Rendyho potkáš na cestě po tom co si ho otestuje nějaký mopedista. Jak se pak bude chovat k tobě, když ty mít kameru nebudeš. I o to tu jde.

          Já se toho borca nezastávám. Video je to spíš úsměvné. Však se taky nic nestalo. Jenom je trochu vyškolil, přitom nic neprovedl (nebo spíš právě proto).

          Policisté na místě to nezvládli. Zvládnout to měli. Nebyl to žádný právnický génius.

          A Policisté by měli znát zákon líp než nabiflovaný Judr. Však oni musí znát jen ten svůj (svoje), ne všechno.

          0 0
        • treatt  

          Jo mimochodem, jedna z mnoha historek tohodle typa, o kterém jsem mluvil. Zastavili ho policajti, vyžádali si doklady a odešli s nimi do auta. On střelhbitě vytáhl mobil a volá na 158, zvedá to operátorka. „Dobrý den, já bych chtěl nahlásit krádež osobních dokladů,“ nakukuje do auta na policistu „strážník PČR s číslem tím a tím mi právě bez vysvětlení ukradl mé doklady, odnesl si je do svého vozu. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat?“ :) To znejistí asi kdejakýho praktika :-D

          Nebo jindy, jel moc rychle na dálnici, na kraji radar, o kousek dál ho staví orgán s plácačkou. Udržuje stále stejnou rychlost až k němu, přímo u něj sundavá nohu z plynu, dává blinkr doprava, najíždí na krajnici a auto nechá dojet až do zastavení (tedy několik set metrů). Tam dává blikače a čeká. Léto, 30 stupňů ve stínu, policajti tam maj stanoviště, takže za ním vylosovaný šťastlivec celou tu cestu štráduje pěšky. Tam ho seřve, jaktože ujížděl. On klidně opáčí, že pouze bezpečně zastavil tak, aby neohrozil provoz. Policajt se na něj rozeřve, ať okamžitě couvá za ním na to odpočívadlo, kam ho chtěli stáhnout a vykračuje. Po chvíli se otočí, protože auto necouvá. Řidič v něm sedí, někam volá mobilem a policajt slyší „Dobrý den, tísňová linka PČR? Výborně, u telefonu ten a ten, prosím Vás, já bych potřeboval pomoci v nouzi, jsem na dálnici a tedy hodnost ta a ta, se služebním číslem tím a tím, mě právě nutí k páchání vážného dopravního přestupku a ohrožování ostatních účastníků silničního provozu a já se bojím, poradíte mi prosím, co mám dělat?“ :-)))

          0 0
      • maajkee  

        Ale prdy :) Normální člověk pokud ví, že nechlastal, tak si dejchne, voni mu vrátěj doklady a jede dál. Tohle je prostě ******* co nemá nic jinýho na práci.

        Jako nachytal měšťáky, no, tak super, stejně tak může nějakej ******* nachytat v práci mě, taky 100% neznám všechny směrnice, páč nejsem robot a co je na tom tak super?

        Tím neobhajuju policajty, nemám je rád a rád mít nebudu a pravomoce jaký teď MP má bych jim rozhodně nedával.

        0 0
        • Ruprt2  

          no ale já nepíšu nic jiného. O tom, že to byl prudič se hádat nemusíme.

          To, že je normální sedět a ani nedutat. Pomalu nevědět proč si berou doklady a zastavujou mě, a kam s dokladama jdou. Držet klapačku v naději, že nebudou chtít kontrolovat pneumatiky a lékárničky popř. doufat v nižší pokutu, když budu dělat, že tam ani nejsem.

          To je spíš smutné :-/

          zažil jsem kontroly od státních, kteří mě zastaví řeknou proč chtějí doklady, řeknou proč a pak mi popřejou šťastnou cestu a rozloučí se. Popř. mi oznámí přestupek. Ale to tento případ nebyl. Nevím jestli se báli kamery nebo co. Ale policajti šli pravděpodobně kvůli údajnému udání „najisto“, to se chlapíkovi nelíbilo.

          0 0
          • maajkee  

            Ale však on sám si je zavolal aby mohl tohle představení spáchat, naučil se pár práv a machroval. To mi příjde úchylný.

            Taky mi příjde divný, že ho nechali natáčet si je, to přece nemusej ne? Kdyby mě někdo chtěl natáčet v práci, tak se mě přeci musej nejdřív zeptat, jestli jim to vůbec dovolím.

            0 0
        • Ruprt2  

          a ani bych na takovou blbost nereagoval, kdybych se nedozvěděl od policisty, že: „Asi bych mu tu kameru nacpal do ******, kreténovi.“

          nebo další pecka:

          „No, myslím, že se celkem orientuji a v zákoně 361/2000 je napsáno mimo jiné, že je řidič MV povinen podrobit se orientační dechové zkoušce a ne, že má prndat pičoviny o poučeních. Být švestkma, neptal bych se, jestli požil, vrazil bych mu Drager do rypáku a odjezd.“

          0 0
          • maajkee  

            Já teda nevim, mě už dostkrát stavěli jak státní tak městský cajti a vždycky se nejdřív zeptaj jestli jsem požil. Já vždycky řeknu, že ne a oni stejně vždycky tak si dejchněte, vůbec nechápu proč se vždycky ptaj, když jim stejně moje slovo nestačí :)

            0 0
            • alinceb  

              Protože kdybys řekl, že jo, tak by měli radost už předem. Jinak musejí čekat na ne překvápko z testeru…:)

              0 0
              • Vhalasta  

                Ta otázka před dýcháním je právě špatně, i u státních. Mají dát rovnou dýchnout, někde jsem to čet, mají to snad v mwrodických pokynech. Asi právě, že ta otázka už rovná se výslech – podání vysvětlení.

                0 0
            • přišlapávač  

              me se jednou jedinkrat ptali, rekl jsem, ze samozrejme ne a oni rekli, at teda pokracuju :-)

              0 0
            • nobody  

              tak já myslím, že jde spíš o konverzaci než o tu radost už předem jak píše alinceb

              0 0
          • alinceb  

            MP – no comment…;) Stáťáci se obvykle chovají více na úrovni (teda až na výjimky)…:)

            Mě si stáťáci jednou zle vychutnali na mašině. V táhlém klesání (pod Nasavrkami) sem dojel kamion, který jel 70. Pořád auta v protisměru a já ho nemohl předjet. Za mnou se utvořila šóra asi 20 aut a naneštěstí hned první auto za mnou bylo se zeleným proužkem. Tak jedu za kamionem, šněruju a sem tam vykouknu, jestli už mám volno, a po očku koukám do zpětného. Najednou je volno, dávám blinkr a jedu, ale to už sou švestky v předjížděcím manévru, brzdí a troubí na mě. Já se lekám, dokončim předjíždění, jsem předjet švestkama, kteří nasadí a ujedou mi (Jawa 350/640). Po 2km na výjezdu z lesa u restaurace Skalka (místní znají) vidím terčík. Result: flastr 1000K a bez bodu (prý sem se vešel do bodové mezery)…

            Co si o tom myslíte? Udělali to naschvál? Byl sem první vozidlo za náklaďákem a bylo evidentní, že jak budu moct, tak ho předjedu…

            0 0
            • maajkee  

              Počkat, tak tohle nechápu, jakej uvedli přestupek? Za co ti dali pokutu?

              0 0
            • Ruprt2  

              to skoro zní jako další zaručená historka. Co se jistě stala a někomu i dvakrát :-)

              0 0
              • alinceb  

                A opět se najdou jedinci, co mi nebudou věřit…:( Pokud nevěříš, tak to nekomentuj. Dokonce si zhruba pamatuju, kdy se mi to stalo – o prázdninách 2004 při návratu z jedné kalby v Horním Bradle. Já tenkrát neodporoval, protože kdyby mi dali dejchnout, tak by se asi nějaký malý zbytkáček našel…:(

                0 0
                • alinceb  

                  Další perla byla, že ten samý „orgán“ mě týden předtím namátkově kontroloval na vyjížďce na Seč, kdy se to obešlo jen s domluvou za lékárničku a pamatoval si mě…:)

                  0 0
                • Ruprt2  

                  klid :-)

                  po lidské stránce jsi jim asi nedal přednost stejně jako po té právní.

                  Asi ses zas tak po očku do zrcátka nekoukal :-)

                  Kdyby ses totiž koukal, tak by jsi je viděl blikat, nebo by jsi je neviděl, bo by byli vedle tebe. :-)

                  0 0
                  • maajkee  

                    To ne, ty policajti se opravdu zachovali jako hovada, normální je když je kolona za autem, že auta přejížděj postupně, jen hovada začínaj předjíždět ze zadních řad a předjížděj několik aut najednou, to je prostě nebezepečný.

                    0 0
                  • alinceb  

                    Jel si někdy na motorce? Když jedeš za náklaďákem, přes který nevidíš, tak to není sranda. Soustředíš se hlavně na to, co máš před sebou, protože když dupne na brzdu, tak to zaručeně nedobrzdíš a rozplácneš se mu o vrata návěsu.

                    Takže ANO, jasně že sem hlavně hlídal náklaďák před sebou a do zpětného sem koukal jen chvilkama…všem za mnou muselo být jasné, že budu předjíždět hned jak to bude možné.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      no takže to nebylo až tak jak jsi psal prve. :-)

                      Navíc jsi jak píšeš měl možná i zbytkáč :-)

                      0 0
                      • alinceb  

                        Večer předtím jsem zas tak moc nepil, ale jistotu, že sem čistý sem taky neměl…toto bylo zhruba kolem poledne, takže kdo ví…

                        Bylo to přesně jak sem psal prve. „Po očku“ znamená sem-tam, a šněrováním sem myslel, že sem za náklaďákem dělal vlnky abych po čáře viděl před něj a pak se zase schoval, kdyby jel proti taky kamion…tak mě nechytej za slovo;)

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          předjížděl jsi a nepodíval se. Já nechápu co řešíš.

                          Když to uděláš v autě, tak nabereš toho vedle sebe.

                          Není co řešit.

                          a nenabereš ho ani lidsky ani právem ale pěkně bokem.

                          Možná buď rád, že jsi byl na motorce (že ses vlezl) a ještě tě to ve výsledku ani moc nestálo.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Počkat, těm policatům muselo být ale jasný, že on bude chtít taky předjíždět, lidský by bylo kdyby chvíli počkali, jestli teda předjíždět opravdu bude nebo ne a ne se tam hned cpát. Jak už jsme napsal, to je takovej nešvar, že je kolona za náklaďákem a nějaký pako uprostřed kolony má pocit, že on má právo na to předjet ten kamion nejdřív a začne předjíždět i několik aut před ním a to je sarka nebezpečný a nemorální. Každej přece chce ten kamion co jede 70 a brzdí dopravu předjet. Tak až bude volno tak předjete ten první, pak druhej, třetí, normálně, logicky a lidsky.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Vůbec nechápu o čem se tu dohadujete, vždyť tu není co řešit. Ostatně jak už Ruprt2 psal. A jako první zásadně předjíždí ten s nejsilnějším autem, to je myslím taky jasné :)

                              0 0
                            • Ruprt2  

                              já jsem tam nebyl a třeba nemám pravdu, ale dám ti taky možný scénář.

                              Jedu si takhle autem přede mnou motorka, a kamion.

                              Motorka tancuje po silnici zprava doleva (tak to popsal). Já jedu rovně a čekám až se dostanu před kamion. vidím že bude volno vyhodím blinkr. Motorka tancuje.

                              je volno. Motorka nejede tancuje :-)

                              Tak jedu motorka se rozjede. Evidentně se nepodíval.

                              Co říci závěrem lidsky jsem pochybil. Ale motorkářovi do hlavy nevidím. Motorka je způsobilá provozu má blinkry má zrcátka. IMHO i lepší možnosti předjíždění.

                              Já nevím co je evidentní co se mu honí v hlavě, ani jestli chce předjíždět nebo ne. kdo chce předjíždět, jede stopu aby předjížděl a vyhazuje směrovky. Ne telepatické povely aby mu lidsky rozuměli ostatní účastníci.

                              PS: často třeba ve stoupání jedu 80 za dodávkou, autobusem, náklaďákem a nemám na to abych ho ve stoupání předjel. Pokud za mnou jede někdo kdo je rozjetý nebo na to má, tak na tom nevidím nic špatného. Na toto všechno pamatují (jak říkáš právně) pravidla silničního provozu.

                              Pravidla lidského provozu neznám a za jejich znalost jsem řidičák nezískal.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Pravidla lidského provozu neznám

                                bohužel, většina lidí je nezná, proto to tady každej den zařve tolik lidí…

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  no a stačilo by dodržovat ty silniční vidíš :-)

                                  0 0
                                • jIrI___  

                                  Asi jsi jediný, kdo je zná. Resp. zná je každý, ale každý si je jinak vysvětluje, proto tady každý den zařve tolik lidí…

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Ale ne ne, je jedno jak si je kdo vyloží, stačí trocha respektu a ohleduplnosti a uvědomění si, že já nejsem ten hlavní.

                                    Žádný pravidla na světě nefungujou, když se nespojej s morálkou.

                                    To není o tom znát pravidlo a dodržovat přes mrtvoly, protože to právo prostě mám. Chce to řídit se taky zdravým rozumem.

                                    Praivdlo, že chlap má ženský podržet dveře taky snad dodržujete i když to není povinný. Tomu se říká lidskost, morálka…

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Mi občas připadáš jako takový novodobý Don Quijote.

                                      0 0
                                    • Ruprt2  

                                      takže silniční pravidla jsou na houby. prostě morální kodex a ohleduplnost jsou lepší :-)

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        sakra, neser! :) Moc dobře víš jak to myslím! Oboje je právě důležitý, jen někdy je třeba upřednostnit lidskost.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          ta tvoje likskost je důležitá, ale nemůžeš ji stavět nad pravidla.

                                          Ta nastupuje, až pravidla selžou.

                                          Prostě předvídat, že ten ***** na mašině, co tancuje a zahřívá přenumatiky jako v neděli na motogp prostě vystřelí dopředu, aniž by se podíval, přestože já bych tam byl už 3×.

                                          To máš pravdu, ale to nesnižuje jeho přestupek, proti pravidlům.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            Však já neříkám, že dle silničních pravidel, nemohl pochybyt. Já se celou dobu bavím o tom, že ty cajti byli píčusové.

                                            Ale možná, že taky celkou situaci vidíš trochu zkresleně, protože jsi třeba nikdy nejel na jawě 350 a nesnažil se předjet náklaďák, ono to není moc lehký se za ním udržet u středový čáry a ještě schytávat rázy protijedoucích vozidel.

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              to je absolutně irelevantní.

                                              stejně tak jako barva okolních aut a teplota vzduchu nebo varu vody.

                                              pokud na to nemám tak nepředjíždím. Pokud na to mám jenom za určitých speciálních okolností, tak nepředjíždím dokud nenastanou. Tam není co řešit.

                                              Navíc bych policajty nenazýval v tomto případě, tak jako ty, protože nemáme dost informací jenom jeden zabarvený příběh, který má evidentní trhliny.

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                No to není irelevantní, na motorce se prostě za náklaďákem jede mnohem hůř než v autě, v autě můžeš defakto pořád čumět, jestli už je volno, na motorce jak už jsme řekl se blbě jede u středový čáry a ještě hůř na jawě. To by si měli řidiči aut uvědomit.

                                                Já je tak nazval, protože každej policajt, bez ohledu na to, jestli svoji práci dělá dobře nebo špatně, je prostě ******* :D

                                                0 0
                                            • alinceb  

                                              Tak první kdo pochopil, proč dělají motorkáři za náklaďákem vlnky…;)

                                              0 0
                                      • cabbage  

                                        100%

                                        ale to ploché čepici nedojde..

                                        0 0
                                    • karliner  

                                      V Americe tomu pravidlu o dveřích říkají sexistické chování. Araba by to ani nenapadlo. V Africe dveře nemají. Z toho soudím, že většina mrtvol vzniká z důvodu střetu různých morálek.

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Jsme tady snad v Americe, v Arábii, v Africe?? Tady jsme v ČR.

                                        0 0
                                        • cabbage  

                                          český mestapák Ruprt je něco mezi tou arábijí a afrYkou, což mu nebrání toužit po kompetencích šerifa ze států;)

                                          0 0
                                    • Ruprt2  

                                      já chápu jak to myslíš, a co se týče přístupu máš pravdu a svým způsobem souhlasím.

                                      Věnuji se něčemu, kde existuje určitý morální kodex a ten se snažím dodržovat. Kdybych ho nedodržoval, tak bych to nemohl dělat. Sejně jako nemůžeš jezdit na kole bez šlapání :-)

                                      Ale co nesnášním a na co jsem dost alergický, jsou mravokárci :-/

                                      0 0
                                    • novcze  

                                      to je jako když auto nechce přejet plnou při předjíždění cyklisty, to ho radši vezme zrcátkem, než by tu plnou přejel

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Jo jo, přesně, ale přitom to je přestupek za kterej ti může cajt napařit třeba taky klidně litr.

                                        0 0
                                  • karliner  

                                    Tipnul bych si, že ti maajkee poradí, abys držel hubu.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Tak jsem tipoval špatně…

                                      0 0
                                    • maajkee  

                                      Ne, ani nápad s jIrIm se dá občas docela dobře diskutovat. Jedinej na koho jsem tady byl hrubej byl ******* Honza729 a teď ty, tak si to přeber.

                                      0 0
                              • alinceb  

                                Jak řikám, zjevně si na motorce nikdy neseděl. Zajímalo by mě, jak by ses zachoval ty, náš „veřejný strážce pořádku“, kdybys byl v podobné situaci. Vsadim 100:1, že bys dělal stejné vlnky jako já, protože takové vlnky děláš i v autě, jen si to možná neuvědomuješ. Vždycky se schováš, když jede proti kamion a vykoukneš, když myslíš, že nic nejede, aby ses podíval. Pokud to neděláš, tak máš pravděpodobně rentgenové oči nebo šestý smysl, podle kterého předjíždíš.

                                A pak taky, jak popsal maajkee: v okamžiku kdy s motorkou vyjedeš na středovou čáru, dostaneš se na kraj vzduchového pytle kde vznikají turbulentní proudy vzduchu a jelikož nemáš stabilní vozidlo (jako třeba auto), tak dostaneš takovou facku od větru, že se jen zavlníš. Proto se na středové čáře nedá udržet. Další věc jsou rázy vzduchu od protijedoucích aut.

                                A tem princip, že náklaďák se předjíždí postupně je hold jen nepsané pravidlo. Bohužel v dnešní době velkých silných aut a vymaštěnců, co si myslí, že silnice je jejich, už ho skoro nikdo nedodržuje…:( Dle pravidel jsem samozřejmě udělal chybu, což jsem uznal, ale logicky bylo jasné, že pojedu první…jen švestka za volantem to nějak nepochopila…

                                0 0
                                • Ruprt2  
                                  1. já a motorka s tím nesouví. Stejně tak jako s tím nesouvím kdokoliv

                                  plus motorka

                                  1. o ty přiblblé vlnky vůbec nejde.
                                  2. policajti mají velké silné auta? (to bylo ubohé)
                                  3. blikal jsi?
                                  4. podíval ses jestli máš volno před sebou, za sebou i vedle sebe

                                  než jsi začal předjížděcí manévr?

                                  To je to nejprimitivnější pravidlo ze všech.

                                  není to o jestli jede za mnou švetka, nebo které lidské pravidlo aplikovat, nebo kdo má nebo nemá morální právo ani o tom kdo je první druhý třetí nebo silnější.

                                  Ty ses ***** NEPODÍVAL a tady brečíš, že tě někdo předjel, a že to není fér.

                                  Znovu ti píšu buď rád, že jsi dostal malou pokutu, a že jsi neskončil v nemocnici nebo hůř.

                                  0 0
                                  • alinceb  

                                    Ty si se začal odvolávat na „magora motorkáře“ co se vlní, tak jsem ti to vysvětlil. Samozřejmě, že sem blikal a kontroloval, jestli mám před sebou volno. Těsně před manévrem jsem ale už nekontroloval, jestli se nějaký mentál co jede za mnou a musí vidět, že chci předjíždět, nesere vedle mě.

                                    BájDVej 1: Ani se nedivim, že všeobecné povědomí od MP je tak špatné, když se její příslušníci prezentují jako asociálové i mimo službu a zcela dobrovolně. Tím, co jsi napsal v tomto fóru si udělal špatnou reklamu nejen sobě, ale i MP všeobecně;)

                                    BájDVej 2: Magora motorkáře sis mohl nechat. Až do teď jsem se s tebou bavil slušně a neútočil na tebe, přestože se tu prezentuješ jako pič*s – klasický MP.

                                    Z mé strany vše. Cokoliv odteď napíšeš nebudu brát ani jako polehčující ani přitěžující okolnost. Obrázek o tobě už sem si udělal…;)

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      počkat, on je ruprt2 fakt „měšťák“ ? :)

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Asi není – RendyD nebo Ruprt2 – nějak se mi to pomíchalo :D Každopádně jeho názory se zdravým rozumem nemají moc společného, nehledě na to, že ve svých příspěvcích hrubě porušuje desatero…:/

                                        0 0
                                    • Fuzzy666  

                                      tak jawka ta se vlní aj bez větru. s tou bych si snad ani na takovej manévr netroufl :)

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Jo jo, s jáwkou uměj jezdit jenom krotitelé hadů :)

                                        Ale časem si musím stejně zas nějakou pořídit :)

                                        0 0
                                    • Ruprt2  

                                      jakmile jsou všichni policajti píčusové, tak jsou motorkáři magoři.

                                      Tobě, ne tebe a o tobě jsem to nenapsal ani jednou. Jsi vztahovačnej.

                                      ted píšu tobě:

                                      TY ****** VRA PAPÍRY. JESLI SE PŘI PŘEDJÍŽDĚNÍ DÍVÁŠ PŘED SEBE JESTLI MÁŠ VOLNO A NE ZA SEBE (potažmo vedle sebe) TAK VRA PAPÍRY. TO JE BEZ DEBAT.

                                      0 0
                                  • maajkee  

                                    Jak víš že se nepodíval? To on nikde nepíše.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      protože tu píše.

                                      kdyby se podíval, tak jsou jenom dvě možnosti

                                      1. viděl by, že nemůže předjíždět, protože je tam auto.

                                      (navíc cajti)

                                      2)je sebevrah a to by tu už nepsal. Za ty 4 roky nebo kdy to bylo už by mu to vyšlo.

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Ale ne ne, on se podíval do zrcátka, za ním jelo auto, který ještě nepředjíždělo, tak vykouknul z poza kamionu a viděl, že má volno, tak hodil blinkr a začal předjíždět, to vše se odehrálo dejmte tomu během dvou, tří vteřin, jenže jakmile začal přejíždět, že ve stejným okamžiku začalo předjíždět auto za ním a jak je známo, auto motorce nerado dává přednost.

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          to jsou doměnky.

                                          Nevěřím tomu.

                                          Stejně se pravdu nedozvíme a pokud je to tak jak to píše. Tak za to může.

                                          No a prože, pravda bude pravděpodobně, někde uprostřed, tak za to může tím tuplem.

                                          i morálně i lidsky i právně i jinak.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            Pomni abys nezapomněl Ruprte! :)

                                            A fakt nechápu logiku, když pravda bude uprostřed, proč tím spíš za to mohl on, prostě nesmysl.

                                            0 0
                                • JSt  

                                  Dle pravidel jsem samozřejmě udělal chybu, což jsem uznal, ale logicky bylo jasné, že pojedu první…

                                  tak uznal nebo neuznal? :-D

                                  0 0
                    • Ruprt2  

                      tak jsi mi připoměl simpsny, jak Burns srazil autem Barta. Možná jsi to viděl :-)

                      0 0
                • maajkee  

                  Máme chalupu v Lipce nad Horním Bradlem :) Tu klesající silnici za Nasavrkama dobře znám.

                  0 0
                • karliner  

                  Já ti věřím, takže komentovat můžu, ale nechci a těším se na další historku ze života.

                  0 0
          • RendyD  

            Tý jo, jsem se tě teda dotkl… Tys určitě někde špatně parkoval a ono to neprošlo, viď;-)? Přijeď za mnou na služebnu, ti pofoukám bebíčko…:-D.

            0 0
    • cukerko  

      ten vodic je saso, natahuje sa s nimi na nezmyselnych a nepodstatnych veciach, musi mat komplexy a strasne neznasat fizlov. Nehovorim ze nema pravdu a ze stojim za policiou, ale cele je to trapne…

      0 0
    • hribik A1  

      tu na strednom Slovensku sa to kratšie vybavuje:

      „Pán vodič, môžete nám fúknuť?“

      „No samozrejme, a ktorému najskôr?“

      0 0
    • Zdeno Micio  

      Tak neřekl bych, že je ten člověk školil. Spíše je zaskočil, na což nebyli připraveni. Byl vyzván k provedení orient. dech. zkoušky, na tuto výzvu neodpověděl (a je jedno jak je formulovaná), snažil se to zamluvit kecy o poučení, které v tomto případě vůbec nebylo nutné, jelikož podání vysvětlení je úplně o něčem jiném. Oni na místě to s ním vůbec nemuseli tak dlouho řešit a volat PČR. Stačila by minuta co by pyskoval a rovnou mu měli sdělit, že vzhledem k tomu, že není možné na základě jeho jednání provést dech. zkoušku, oznámí jej ke správnímu orgánu k projednání – on by si to pak příště rozmyslel :))) Mám pocit, že by je pak ještě dlouho přesvědčoval, aby si mohl fouknout, když věděl, že nic nepil. Prostě s ním mohli elegantně zamést a místo toho ze sebe udělali hlupáky.

      0 0
      • Volf  

        Myslím si, že jsi to popsal správně. Na jednu stranu jim to trochu škodolibě přeji, protože velká část z nich se chová jako PSVB, ale zde se ukazuje v plné nahotě, že policie obecně naprosto tápe, protože to co připustili by snad měli ukazovat na školeních jako odstaršující příklad toho, jak se policajt nemá chovat. Na druhou stranu ten jouda od začátku potřebooval vyvolat konflikt, protože si to nahrával ve stylu dítěte na základní škole a provokování učitele. Poslal bych ho na ,, stáž ,, do Států a natáčel bych tam tuto akci v místních podmínkách. Myslím si, že by během deseti vteřin ležel ksichtem narvaným v asfaltu a s klepety na rukou a hned ráno by stál před soudcem a klepal by se jako ratlík, jestli nedostane 3 měsíce natvrdo za neuposlechnutí příkazů policisty. Jinak celé je to o tom, že se z městských stráží / prostě to nejsou policisté / stává něco, co vůbec nebylo při jejím vzniku uvažováno. Městský strážník se nemá co starat o dopravní přestupky, ale šlapat chodník a dohlížet na dodržování veřejného pořádku. Myslím si, že když se dnes podíváte na městskou stráž třeba v Lázních Bohdaneč, na jejich americká auta, jwejch ustrojení a vyzbrojení, tak se jen divím, že ještě neexistuje nějaký závazný pokyn k ústroji a vybavení městské stráže. A hlavně by měli zákonodárci vrátit střážníky na jejich původní určení. Nedávo jsem jel od Brna přes Březovou a tam na výjezdu z města, do prudkého kopce, kde si město možná neoprávněně vytáhlo ceduli konec obce asi o 800 m dále, než bývala, měřili měšťáci tak, že radar měli schovaný pod maskovací celtou :-). to je další nešvar v ČR, že nikdo nekontroluje, jak se měří, jak se používají cedule konec obce a podobně.

        0 0
        • maajkee  

          Ono je škoda, že se nejmenujou městští strážnici, ale městká policie, potom si připadaj opravdu jako policie.

          0 0
        • Tommy_Lee  

          Je legracni pozorovat, jak si nekteri mysli, ze na Zemi jsou snad jen dve zeme. USA a Cesko :-D

          0 0
          • Volf  

            Proč myslíš. Já jen posal dva extrémy. Jeden je hloupý český strážník, který si nechá kálet na hlavu a druhý je americký rambo, který tě zastřelí jen za to, že nemáš ruce předepsaně na volantu :-) Jinak si osobně myslím, že ten hrdina co tak dává najevo, že na to má, by byl v jiné zemi kolem nás malý jak pětiletý špunt :-)

            0 0
        • RendyD  

          Bydlím kousek od Březové, tak to osvětlím. Měření 3× týdně je zajišťováno externí firmou, přestupky řeší měšťáci. Cedule konec obce tam kde je, je myslím co pamatuju, ale ruku do ohně za to nedám, je možné, že se posunula z důvodu územního plánu. Rychlost se tam měří proto, protože přibližně v polovině těch dvou pruhů je odbočka doleva, kde jsou řadové baráky, takže by se, být to mimo obec, odbočovalo z rychlého pruhu. Navíc radar bývá vždycky tak 50 metrů od paty stoupání, takže vždy v zastavěné části.

          Jinak si myslím, že vzhledem k vybavenosti MP a finančním problémům PČR by spíš bylo rozumné rozšířit pravomoce k řešení všech přestupků, PČR ať zůstaně činná především v trestních řízeních.

          0 0
          • karliner  

            Co se týče toho rozšíření pravomocí, asi by bylo lepší zavést alespoň nějaké psychotesty a další celostátně platné podmínky pro vstup do MP, protože už teď MP mnohdy funguje jako odkladiště línejch lemplů, které nevzali k PČR a pokud by se jim měli ještě rozšířit pravomoci…

            0 0
            • RendyD  

              Ono to tak není. Psychotesty samozřejmě jsou povinné a vím o pár lidech, kteří, ač bys to do nich neřekl, neprošli. A ono je to i trochu jinak s těmi línými lemply co nevzali k PČR:-). Dneska je MP spíš další štací pro policisty s výsluhou, co odešli z výkonu a mají tak hezký příjem s platem.

              0 0
              • karliner  

                Možná je pár lidí, kteří, ač bych to do nich neřekl, tak neprošli, ale rozhodně jsou mraky těch, kteří, ač bych to do nich neřekl, tak prošli… Potíž je v tom, že neexistují celostátně platné normy a každý zřizovatel městské nebo obecní policie si je může určit/upravit sám a to (zejména v menších městech a vískách) spolu s možností mít zbraň a pocit moci nad „normálními“ obyvateli přitahuje neuvěřitelnou sebranku.

                0 0
              • petrbw  

                No já znám osobně jednoho, co neprošel základními psychotesty k naší(soukromé) firmě a teď je u MP.

                0 0
            • Tommy_Lee  

              a kdo neni schopen ani „prace“ u polopolicajtu (MP), ten jde k vezenske strazi (nebo jak si ta banda tupych hlav rika) :-D

              0 0
              • treatt  

                No docela by mě zajímalo, jak by se Ti líbilo dělat v nějaký zakopaný díře s tím, že máš na starosti třeba 150 muklů za závažnou trestnou činnost. Upřímně jim to ani trochu nezávidím…

                0 0
                • Tommy_Lee  

                  Osobne znam 3 (byvali spoluzaci, bohuzel), co prosli postupne: statni svestky – polopolicajti – vezenska sluzba. Vsichni jsou to „lidi“, kterym od zacatku slo jen o to, dostat se k pistoli a v hlave nemaji nic! Nechci mit s nima nikdy v zivote co docineni! A co vim od kamarada, kterej dela osetrovatele v krymu, tak tihle 3 nejsou vyjimkou… Takze tak.

                  Kolik jich osobne znas ty?

                  0 0
                  • treatt  

                    Žádnýho, jen vycházím z toho, co jsem se dozvěděl, jak to funguje organizačně v českých věznicích..

                    0 0
                • Ruprt2  

                  jeden bachař má na starosti 2–3 ty 150 muklů :-)

                  0 0
                  • treatt  

                    Ale nepovídej :-D Podle Tebe tedy nápravné zařízení v ČR, kde je třeba 1 000 vězňů zaměstnává 400 bachařů? :-D Můžeš mi říct, z čeho vycházíš?

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      u tebe bych tipnul, že vycházíš z filmu :-/

                      ideální je, když je na dva vězně jeden hlídač u nás je to celkem dobré. máme jednoho hlídače na 3 nebo 4 vězně nevím přesně.

                      0 0
                      • treatt  

                        Nevím, na čem se zakládá Tvůj tip, já vycházím z informací člověka, co v rámci kontroly objel za poslední rok 4 věznice pro závažnou trestnou činnost. Proto bych Tě požádal, abys mi řekl, z čeho vycházíš při uvedení počtu 3–4 vězňů na jednoho bachaře u nás..

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          nebudu ti nic hledat nebo dokazovat. Mám to od pracovníka soudu.

                          0 0
                          • karliner  

                            Myslím, že nemáte pravdu ani jeden, ale nic vám dokazovat nebudu :-P

                            0 0
                            • alinceb  

                              To ty nikdy…klasický „agent provokatér“…:D

                              0 0
                            • Ruprt2  

                              ach jo :-)

                              tak aspoň přibližné čísla, snadno dohledatelná:

                              novinky

                              rychlá fakta

                              z toho mi vychází přibližně 7tis pracovníků pro 22tis vězňů.

                              Jsem jenom tupec, ale 150 ku 1 mi nějak nevychází.

                              0 0
                              • alinceb  

                                A říkají ti něco pojmy „směnný provoz“ nebo „administrativní pracovník“…?

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  a ty neumíš číst viď? :-)

                                  Včetně civilních pracovníků je jich dle toho (zastaralého článku) 11tis.

                                  Číslo o vězních je aktuální.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Když je necelých sedm tisíc bachařů (administrativní a civilní pracovníky asi počítat nemůžeme) na 22.000 vězňů, předpokládám, že vezňové jsou vězněni 24 hodin denně, takže reálně je hlídá zhruba čtvrtina bachařů (zbytek má volno, dovolenou, jsou nemocní atd.), tj. něco mezi 1700 a 1800, takže na jednoho vychází zhruba 14 vězňů. Asi jsi tredy blíže pravdě ty, ale největší pravdu jsem měl já :-)))

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      o tom jsme nikdy nemluvili. A já to nepopírám.

                                      co se týče směn, tak v noci jich tam není tolik co přes den apod.

                                      Ale počet vězňů na bachaře je metodika a měřená veličina. A tam se nepočítá, dovolenou ani mateřskou.

                                      Taky se to liší jestli jde o veznici malou velkou, vazební a nebo jak je hlídaná.

                                      podle toho je to 1:3–4 Howgh

                                      Manželka pracuje na soudě ;-)

                                      0 0
                                    • JSt  

                                      kolik hracu ma fotbalove muzstvo? pocitas jen tech jedenact, co lita po hristu nebo i stridacku? ;-)

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        a kolik členů má reprezentační tým?

                                        11 viď?

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          moc nerozumim tve reakci. jestli to ma byt utok na me, tak sis spletl strany ;-).

                                          0 0
                                      • karliner  

                                        Nechápu. Na hřišti je jich 11 proti 11. Aspoň tedy na začátku.

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          s tim souhlasim, tak to byva. pak sedi jeste par hracu na lavicce, nejaci treneri, kustodi atd. atd. bych rekl, ze je treba zapocitat minimalne ty prave nehrajici fotbalisty ;-).

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Však pokud razíš tuto teorii, tak jsi na straně mě a karlinera…Pokud má „tým bachařů“ 7000 hráčů, tak v danou čtvrtinu zápasu (6ti hodinová směna) jich „kope“ jen 1750 a zbylých 5250 „sedí na střídačce“. Pak jednoznačně vychází poměr 22000:1750 = 12,57 vězně na bachaře, tj. hodnota značně vzdálená 2–3 vězňům na bachaře…;)

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              Bachaři dělaj jenom 6ti hodinový směny?

                                              0 0
                                            • JSt  

                                              este jednou. kdyz pripocitavam k pobihajicim hracum na hristi i ty sedici na stridacce jsem na tve a karlinerove strane? nemyslim ;-).

                                              0 0
                                          • karliner  

                                            No, já ti nevím, i s těma náhradníkama, kustodama, tréňou, bafíkama a divákama mi furt vychází 11 vs. 11 :-)

                                            0 0
                                            • alinceb  

                                              Ne tak docela, je stará pravda, že domácí tým má jednoho hráče navíc v podobě diváků…:P poměr je 12:11 :D

                                              0 0
                                      • DaSnail  

                                        skús si predstaviť cyklistu mjekejša, ktorý si dozadu namontuje šalter a trojkolečko 14–16–18.

                                        placku má furt len jednu 32zubovú.

                                        takže či to s ním ide zkopca, dokopca alebo rovno, furt točí prevod 32/48, že?

                                        elementární matematika… ;o)

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          ale no tak. divas se na to spatne ;-). na mtb s 3×9 mas vzdy zarazen jeden prevodnik a jeden pastorek. znamena to, ze jedes tedy na single speedu? :-D

                                          0 0
                                          • DaSnail  

                                            no vždycky počítaš pomer len zo zubov, ktoré práve pracujú, ne? to, kolko zubov sa bude používať poobede alebo v noci, zuby ktoré sú len vo vitrínke alebo v servise alebo na dovolenke sa do prevodového pomeru nepočítajú. to neznamená že neexistujú.

                                            u bacharov sa to asi počíta nejak ináč, no… ;o)

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              pozor. nemuzes pocitat zuby. ale cely ozubeny kola ;-). to je jako kdybys za jednoho bachara pocital dvacet prstu plus minus, co nekterymu chybi nebo prebyva :-).

                                              s tim tvym pristupem by to bylo jeste slozitejsi, protoze na 32z pile ti nikdy ve stejny okamzik nepracuje vsech 32 zubu atd. :-D.

                                              0 0
                                              • DaSnail  

                                                pravda. namiesto toho ktoré práve pracujú som mal napísať ktoré sú práve v práci

                                                zub ktorý práve nezaberá je jak bachar ktorý pije kávu a lúšti krížovku. síce práve nepracuje, ale v práci je a do pomeru sa počíta. 8oP

                                                0 0
                                    • treatt  

                                      Jen tak pod čarou, konkrétně věznice Příbram. Je tam kolem tisíce vězňů, bachařů přes noc 5 :)

                                      Každopádně nemám teď čas a prostor na nějaké tahanice, nicméně se k tomu ještě vrátím s konkrétními údaji :)

                                      0 0
                                  • alinceb  

                                    „administrativní pracovník“ není to samé jako „civilní zaměstnanec“. Zaměstnanec ve služebním poměru je třeba ředitel věznice, velitel vězeňské stráže, řidič eskortního vozu atd…čili nejen řadový bachař.

                                    Pokud by souhlasila čísla 7000:22000, tak při 3směnném provozu by to bylo už jen 2333,3per:22000 = 9,43 vězně na 1 bachaře. Toto je ale fyzicky i psychicky náročná práce, takže bych tipl, že se jede na 4 směny – tj. 1750:22000 = 12,57 vězně na 1 bachaře. A to stále nezohledňuju ten služební poměr viz. výše. Kde jsou teď ti tví 2–3 vězni na 1 bachaře?

                                    PS: Když chceš argumentovat, tak u toho přemýšlej…;)

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Já byl dřív :-P

                                      0 0
                                    • Ruprt2  

                                      jsou to přibližná čísla. Pokud podle tebe ředitel není bachař, tak ok.

                                      Je myslím 35 věznic nebo koli, tak jich je 7tis. – 35

                                      Já vím, že jsi spáchal přestupek, přišel sis pobrečet, já tě nepolitoval a ty bys mi to teď strašně rád natřel. Ale Takové dětinské hračičky já nemám zapotřebí :-)

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Já nic nikomu nenatírám. Držím se holých faktů a poukazuji na mezery ve tvých „zaručeně fundovaných“ konstatováních.

                                        Pokud se nepletu, tak ty si předchozí debatě žádné mezery v mém tvrzení nenašel, jen si prudil a snažil se vymyslet takový scénář děje, který by tvůj názor podpořil. Ovšem ty si na místě nebyl a veškerá tvá tvrzení byla pouze smyšlená tudíž irelevantní…

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          myslíš to, že jsi při předjíždění nedal přednost, je prudění?

                                          A nedání přednosti popř. nepsrávné předjíždění (neznám přesnou terminologi) je OK? :-)

                                          dovětek, platí pouze pro uživatele Jawy 350

                                          Tak promiň :-)

                                          Myslím, že i nyní, je naprosto evidentní, že TY máš kvalitní fundované informace. Já jsem do diskuze vlezl, aniž bych o tématu cokoliv věděl a cokoliv podložil. Prostě plácám a ty jsi mě brutálně usadil.

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Jde o to, že pokud posuzuješ situaci pouze s ohledem na pravidla silničního provozu, tak to byla moje chyba (uznal jsem už dříve). Jiná věc je, že něco jako elementární slušnost v ČR ze silnic prakticky vymizela a každý si jede prostě za sebe a na ostatní kašle. Předpokládám, že určitě jezdíš přesně dle pravidel a proto jsi dobrý řidič, když jsi mi dal takové morální kázání o spáchaném přestupku a zaslouženém trestu a následně si mě poslal „vrátit papíry“.

                                            V této větvi o bachařích jsem pouze vycházel z tvých čísel (odkazy na statistiky), která si ty pasoval na absolutní, přestože to nebyla pravda a jednoduchou matematikou jsem rozbil tvou teorii o 2–3 vězních na bachaře (takový poměr není ani ve věznicích se zvýšenou ostrahou). Pokud nedokážeš uznat argumentaci za použití podložených holých faktů a základní matematiky, tak se nemáme o čem bavit.

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              ale ta elementarni matematika je 22/7 ;-).

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                To je pravda, pokud bereš čistě zlomek a výsledek. Pokud napíšeš poměr 2 veličin včetně jednotek (bachař, vězeň) a za to uvedeš slovně výsledek byť v ve tvaru 1/x, tak je to fakticky dobře. Jedině, že bych zaměnil „=“ za „odpovídá“ :)

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  čas od času věci prostě jsou takové jak vypadají.

                                                  čas od času je přestupek přestupek

                                                  čas od času 22/7 se skutečně rovná 22/7

                                                  Prostě nebývají tam různá hlediska okolnosti nevyřčená pravidla.

                                                  A čas od času se najde člověk, který udělá chybu a přizná si to.

                                                  No třeba k tomu ještě dorosteš :-)

                                                  0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Ty si k tomu zjevně nedorostl…protože bys musel uznat, že tvůj odhad byl nesprávný…

                                                    To co psal JSt jsem samozřejmě zaznamenal už když sem to počítal, ale z lenosti jsem zlomek neopravil. Chyba to sice byla, ale na faktu o nesprávností tvého rčení to nic nezměnilo…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    já navrhuju to zkátit celou větev, která vzniká do jednoho tohoto příspěvku. Co ty na to?

                                                    Ty tu napíšeš x krát ještě nějakou blbost já, tě tu vždy x krát znovu a znovu zesměšním. A tak na závěr, aby jsi hanbou nemusel rušit svůj přístupový účet na BF, tak mi vytřeš zrak poukázáním na gramatické chyby, které jsem jistě udělal. A že tím, že jsem se ti dovolil napsat jsem porušil desatero.

                                                    OK? :-)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Ty tu napíšeš x krát ještě nějakou blbost já, tě tu vždy x krát znovu a znovu zesměšním.

                                                    Bože! Nebyl jsi ty ten odpůrce Honzy729? Takhle by to napsal přesně on!

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Jo já jsem ďábel.

                                                    Honza by to akorát napsal do dvou vět. K tomu se časem dopracuju.

                                                    Podívej jestli tuto diskuzi sleduješ, tak alinceb se cítí ukřivděný, když vyšlo najevo, že nesprávně předjížděl přestože si myslel, že je nevinnen.

                                                    Tak do mě ryje, aby mi to taky nandal a cítil se líp. Já si prostě spočítal kolik času a úsilí mě teď toto téma stálo, a jak se k tomu ten člověk staví. Já prostě nemůžu jinak.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jenže problém je, že to s tím předjížděním si myslíš ty, on si myslí něco jinýho a třeba i já si myslím to samý co alinceb, takže kdo ti dal právo rozhodnout, že pravdu máš ty?

                                                    To mě trochu děsí, jak se stavíš do pozice toho jedinýho správnýho názoru.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    takže podle tebe on na té motorce předjížděl správně.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Napadlo mě to stejný! Já myslel, že je to diskuzní a ne zesměšňovací forum. Buďme tu k sobě laskaví.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Souhlasím.

                                                    Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    tys tomu dal zase korunu :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    taky souhlasím.

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Právě, že princip veřejného diskusního fóra některým zúčastněným zjevně uniká…:( Proto bych takovým uživatelům doporučil pročíst si desatero , speciálně bod 1…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    já to říkal :-)

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Last reaction

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    A čas od času se najde člověk, který udělá chybu a přizná si to. No třeba k tomu ještě dorosteš

                                                    No a ty snad taky :)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    teda takto do toho vpadnou, a ještě takovou podpásovkou?

                                                    Teda Maajkee, to si na tebe budu pamatovat a ve vlákně o CD ti to spočítám :-)

                                                    0 0
                                            • Ruprt2  

                                              Ano jezdím podle předpisů a vlastním řidičský průkaz.

                                              Složil jsem zkoušku, která mě opravňuje řídit osobní vozidlo.

                                              A já ti ukázal jednoduchou matematiku na svých plýtkých povšechných znalostech z oblasti trestního práva, které mám od manželky. Své tvrzení, jsem byl nucen dokázat na nastřelených číslech z googlu a vůbec nejsou absolutní.Ty jsi o daném tématu nevěděl vůbec nic, ale protože jsem to psal já, tak aniž by ses na odkazy podíval, tak jsi vystartoval, že tam mám i jiné pracovníky než bachaře. Neměl jsi pravdu (pokolikáté už) tak jsi mě setřel, že šéf věznice není bachař.

                                              No musel jsem se jít vybrečet a napsal jsem k těm číslům i komentář. Ten sis nečetl a vítězoslavně jsi řekl, že pracují na směny a tak 22/7 není 22/7 ale je úplně jiné číslo, které zahrnuje aspekty šéfů věznic, dovolených, marodících pracovníků, mateřských dovolených a posunu vzdálených hvězd v rudém spektru.

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                Nutno uznat, že celý 3. odstavec vystihuje problematiku nepravdivosti tvého odhadu.

                                                Jediný mylný údaj je ohledně brečení – já jsem v klidu a uvedl jsem smysluplné argumenty postavené na tvých číslech, což jsi viditelně neunesl a začínáš se vztekat a slovně kolem sebe kopat jako vždy, když se v diskusi dostaneš do úzkých…

                                                Samozřejmě, že moje tvrzení o rozdílu mezi „civilním zaměstnancem“ a „administrativním pracovníkem ve služebním poměru“ je správné, což ty nedokážeš neuznat. 7000 osob ve služebním poměru prostě není 7000 bachařů a „.“! Co na tom není pravda?

                                                0 0
                                              • karliner  

                                                Já bych to ukončil. Bachařů je hodně, ale vlastně jich je málo, takže by jich mělo být víc anebo míň a všechno zbuntoval treatt, kterej se teď směje, až se za břicho popadá :-)

                                                0 0
                      • RomanH  

                        Kecas, soused (rozhodne ne tupa hlava) dela bachare ve vazebni a je to jinak.

                        0 0
                        • Tommy_Lee  

                          Rekl bych, ze ve vazebce (asi myslis Bohunice, ne?) bude delat trosku jina sorta bacharu, od kterych se pozaduje, aby jim mozek pri chuzi nechrastil v lebeni, pac tam jsou moc na ocich. Souhlasim, ze tam moc tupych hlav nebude, ale taky to neni imho reprezentativni vzorek veznice. V Bohunicich dela kamarad osetrovatele (coz teda neni uplne bachar…) a taky to neni tupa hlava, uznavam :-)

                          0 0
                • petrbw  

                  Ani já ne, válet se v práci, mít tam možnost jít si v pracovní době do posilovny, využívat výhod státní služby, brát 13 platy a mít možnost čerpat FKSP a to všechno za všivých 25 tisíc :-D

                  0 0
          • Zdeno Micio  

            Paradoxní ještě je, že MP mají lepší vybavení než PČR a jistě nemají žádné limity na benzin :-))

            0 0
            • RendyD  

              A Ty sis nevšiml těch ministrů vnitra?:-D

              0 0
              • Zdeno Micio  

                Grulich, Gross, Bublan, Pecina…ti policejní problematice alespoň trochu rozměli a něco vytvořili, ale v současné době tak rozvrátit policii za tak krátkou dobu, to dokázal jen Rajón.

                0 0
                • Volf  

                  Třeba ABL nakonec nabídne státu svoje služby a budeme první alespoň v tom, že budeme mít soukromou policii :-)

                  0 0
                • karliner  

                  Jestli to myslíš vážně, tak mám silnou obavu o tvé duševní zdraví :-)))

                  0 0
                  • Zdeno Micio  

                    tak od tebe to beru strýcu … stačí si přečíst tvé příspěvky :-)) Možná nemáš rád policii, ale věř, že jsem zažil všechny ministry vnitra a mám tedy možnost srovnání, abych mohl říct, že Radek John je nejhorší ministr v histrorii! Myšleno od r. 1998.

                    0 0
                    • karliner  

                      toho se vůbec zastávat nechci, ale třeba gross se mu minimálně vyrovnal…

                      0 0
                    • RendyD  

                      No, já prohlašoval, že nehorší je Langer. Ovšem John ho zdaleka předčil… To je normální boží hovado.

                      0 0
                      • Zdeno Micio  

                        Jo, na Íčko jsem zapoměl. Ten patřil k těm horším, možná bych ho dal na druhé místo, takže je pořád na bedně.

                        0 0
          • Volf  

            Mě nevadí měření, ale to jak mají ten radar zamaskovaný tou celtou. To je podle mého vidění světa úplná stupidita. Jinak s tím posílením pravomoc naprosto nesouhlasím, protože policista je vždy absolvent nějaké odborné nebo vysoké policejní školy a městský strážník je něco jako dělnický prokurátor v 50 letech. Nemyslím to nijak zle, ale je to jen absovent nějakého kurzu. A mluvím ze zkušenosti, protože máme v rodině městského strážníka. A peníze za které se vybavují strážníci, by měli jít pro potřeby PČR.

            0 0
            • RendyD  

              No, tak momentálně kolega z PČR, který odsloužil jako psovod do výsluhy, jde do Prahy a je v přípravce k MP. Říkal, že takový masakr a náročnost naprosto nečekal a byť velmistr aikida, hokejista se špičkovou fyzičkou přiznal, že policejní škola byla proti tomu pionýrský tábor.

              0 0
              • Ruprt2  

                tak jestli je velmistr aikida, tak to jo :-)

                0 0
              • Volf  

                Je zajímavé, že každý městský strážník a některý policajt, vždycky vše převede na tupou sílu. Přitom většina účinných bojových technik pochází s asie, kde jsou většinoumuži jako za groš kudla a jednoznačně tím dávají najevo, že není nutné udělat 50 kliků na jedné ruce a mít na hlavě extrémní účes. To co jsi popsal já osbně vidím, jako jeden z největších problémů u nás. To že stále máme představu, že prázdn hlava může být nahrazena hrubou silou.

                0 0
                • karliner  

                  Většina bojových technik možná z Asie pochází, ale hrubá síla nakonec vítězí :-). K 1 nikdy nevyhrál asiat, přestože zejména japonci jsou hodně sudími tlačeni, nejlepší z nich patří k lepšímu průměru, stejně jako v turnajích MMA, UFC atd.

                  0 0
                • přišlapávač  

                  kde nepomůže hrubá sílá, pomůže ještě hrubší :-)))

                  0 0
                • RendyD  

                  Oni asiaté jsou obecně, jako za groš kudla.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Viděl jsi film Yip Man 2 ? Natočený skutečný příběh, kde v závěru proti sobě stanuli mohutný americký boxer a čínský velmistr bojových umění na pohled bez svalů. Boxer měl jasnou převahu :)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    nesrovnatelné.

                    I to, že úspěšně provedená technika asijského bojovníka je zpravidla likvidační a i proto většinou nesoutěžní.

                    Argumentovat filmem :-/…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Jasně, argumentovat filmem… Jenže kdyby měl ve skutečnosti navrch číňan, tak to tak bude i v tom filmu, protože to byla jedna z hlavních dějových línií.

                      Nicméně budeš v každém případě přes bojová umění větší znalec než já, protože tohle jsem nikdy neuznával a ani uznávat nebudu, takže dám na tebe.

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        i kdyby měl navrh jednoznačně. což jsem neřekl, tak by to ve filmu uděli napínavé, protože jinak by to byla nuda.

                        Jde o něco zcela jiného (i v tom filmu) tam šlo o konflik jiných způsobů boje, jiných kultur a jiných fyzických konstitucí.

                        Kdyby jsi řekli i bé a to, že se musel podřídit pravidlům boxu. nesměl používat likvidační techniky a nesměl používat kopy, ale to jsi asi zapomměl. Jenže o tom to bylo.

                        Stejně tak jsou asijské bojové umění nesportovního charakteru i proto jsou to bojová umění a ne bojové sporty, jak se tomu říká západním způsobem. většinou do sebe nebuší půl hodiny jako je tomu v zápase, v boxu apod. oni potřebují jednoduše zlikvidovat soupeře, aby se mohli věnovat dalšímu. Pro účely války. A taky trénují obrany proti svému způsobu útoku takže boj proti zbraním a boj proti útokům z asijského bojového umění. Když kolem začne tancovat boxer, tak je to jiné a nesrovnatelné.

                        0 0
              • Martin.K1  

                Ehm, co to je za masakr? Pokud se to za poslední rok nezměnilo, tak vím přesně o jakém „masakru“ mluvíš, pokud máš trochu fyzičku, projdeš v pohodě. Trénink ragby byl daleko náročnější než tahle příprava.

                0 0
          • RomanH  

            MP rozsirit pravomoce ? To snad ne.

            0 0
    • Nikovlas  

      To je fakt paráda – dělaj svoji práci a nějakej ****** je popotahuje kvůli doslovnýmu znění zákona. Jestli nebyl nalitej, stačilo dejchnout a mohl jet. Jestli byl nalitej, tak jen zneužíval nevědomosti policistů (kdo z vás si přesně pamatuje veškerý předpisy a ustanovení, který se týkejí vaší práce?) aby unikl trestu. Ale spíš nalitej nebyl, chtěl zamachrovat, tak podal anonymní tip na nějakýho opilce na skůtru… Proč? Kvůli svýmu egu. Fakt borec. Ti policisté jednali normálně slušně a stejně si z nich utahoval.

      0 0
      • Vegan  

        Pokud neznalost zakonu obcana neomlouva pred moci vykonou ( napriklad u soudu) melo by to platit stejne i naopak, ze neznalost zakonu neomlouva ani moc vykonou pred obcanem.

        Myslim ze chlapik se zachoval presne a zpravne. Ja kdybych delal svoji praci ve firme jako ti manici od MP tak uz davno pobiram podporu v nezamestnanosti.

        Nerikam, ze maji znat na vzpamet kazde sluvko kazdeho zakonu, ale meli by znat detailne povinosti nutne k ukonum jez provadeji.

        0 0
        • Volf  

          Nechci se jich zastávat, protože na měšťáky mám svůj názor, ale zde jednoznačně nevíme proč ho zstavili to za prvé. Za druhé oni s ním vůbec neměli co diskutovat. Měli mu říct čeho se dopustil a zeptat se zda souhlasí s blokovou pokutou. Pokud by nesouhlasil tak to prostě dát do správního řízení. Nic víc nic míň. No a pokud by na ně pyskoval, tak ho měli prostě zadržet a odvézt na stanici a tam ho předat republikové policii. Jakákoliv diskuze jen nahrává k takovým provokacím. Myslím si, že policie má takové pravomoce, že by se kluk ještě divil, co by ho to ve finále všechno stálo.

          0 0
        • Nikovlas  

          Akorát tedy šlo vyloženě o to je vyprudit – úplně nesmyslně. kdyby se každý choval, jako tenhle člověk, při každé příležitosti, tak by se v takové společnosti nedalo vůbec existovat.

          Ti policisté jednali absolutně slušně – akorát mu nezačali předříkávat zbytečná poučení – a on do nich hned ryl. Proč? Zeptali se ho, jestli jim dýchne. Ano – správně mu to měli nějakou předem formulovanou větou nařídit. No a co? Prostě ten chlap má asi hodně malý péro, když musí dělat tohle…

          0 0
          • Volf  

            Souhlas. Jen s doplněním, že to měli brát jako odmítnutí dechové zkoušky a okamžitě to předat do správního řízení. jouda by nyl bez papírů s flastrem jako hrom a hotovo. A to co já říkám. jen mu měli oznámit, že u něj bude provedena dachová zkouška. A naprostou pravdu máš s tou společností. V takové společnosti by chtěl žít snat jen idiot.

            0 0
            • Nikovlas  

              Nechtěl bych bejt v kůži toho policajta – naprosto slušně dělat svoji práci a být defacto slovně napaden a potýkat se s výhružkami správního řízení a podobnejch blbostí – když jsem neudělal nic špatnýho – prostě jsem jen nepostupoval presně doslovně podle předpisů…

              Jestli je ten člověk naštvanej kvůli policejní šikaně, má se takhle zachovat, až ho začne policie šikanovat – tenhle případ to fakt nebyl…

              0 0
              • Vegan  

                Pokud policista dodrzovani zakonu vymaha mel by byt ten prvni kdo se podle nich chova. Todle proste ma bejt bez debat. Pokud se podle zakonu sam neumi chovat nema u policie co delat ponevads znevazuje duveru obcanu v tuto instituci a jeji dbani nad dodrzovanim zakonu slusnost/neslus­nost. Je to stejne jako stim jak policie znuzoiva pravo perlustrace aniz by zdelovali duvod natos se pri ni chovali dle platneho zakona.

                0 0
                • Nikovlas  

                  Ano, měli by dodržovat zákon. Ale pro většinu kontrolovaných by přesný postup podle zákona (zmiňované poučení – pokud je to vůbec ze zákona nutné, jak už tu někdo zpochybnil)byl otravnější. Tak se policisté chovali víc „lidsky“ – co se jim za to dostalo – typycky „lidská“ reakce… Prostě konkrétně dodržování těchhle blbostí, které nedodržovali, je dobré jen na jednu věc – chrání je to před dementama, jako byl tenhle – jinak to nikomu nic dobrého nepřináší.

                  0 0
                  • Volf  

                    Ten prudič je na úrovni americké báby, která dá kočku sušit do mikrovlnky a nejen že není potestána za týrání zvířat, ale ještě vysoudí balík peněz na vrobci mikrovlnky, že tam nbylo upozornění, že se v tý troubě nesmí sušit kočky. Jo prostě americký vzor., ale až se k nám začnou policisté chovat podle amerického vzoru, tak se pak rozskočíme.

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Přesně.

                      0 0
                      • karliner  

                        Zajímalo by mne, kdo z vás dvou má jiné zkušenosti s americkými policajty než z hollywoodských filmů, když si tak notujete :-)))))

                        0 0
        • RendyD  

          Já to nechci rozebírat pořád dokola, ale ten maník se nezachoval správně, protože plácal úplné nesmysly. Zákon nestanoví povinnost poučit občana před dechovou zkouškou. Poučoval by se až v případě, že by nadýchal, respektive před následným podáním vysvětlení. A že byli ti policajti vybzikaní? Bodejť, když tam na ně kokta vymýšlí takové nesmysly. V každém kurzu se vtlouká do hlavy, že se musí splnit všechny náležitosti úkonů, aby nedošlo k formálnímu pochybení. Nemyslím, že by neznali povinnosti, jen se nechali zbytečně rozhodit. A protože český člověk obecně neuznává autority nerad se podřizuje, je z toho pozdvižení na vsi.

          0 0
          • Volf  

            S tímto se dá i souhlasit. Ono stačí se jen obrátit na inspekci a velmi často to ten policajt pozná na tom, že je mimo službu atd. Autorita obecně je v Česku nahrazena movitostí, známostmi a minulostí :-), jenže co s tím. Oni si svým chováním autoritu rozhodně nesjednají. Znovu říkám, že policista nemá vůbec připustit diskuzi. Od toho má ten člověk možnost podat vysvětlení někde na stanici, ale s policajtem si nemá co vykládat.

            0 0
          • Vegan  

            Policista se ho zeptal!

            On se zeptal zda je to uredniukon…

            Policista odvetil ze ano ? v tom pripade nedodrzel protokol postupu. Neni co resit.

            BTW: staci se divat na hloupe americke filmy aby kazdy vedel ze v US, ale trebas i ve francii, nemecku, UK se policajt pri silnicni kontrole predstavi, rekne o co jde a v navaznosti na to rekne pouceni a prava … pak se teprve jede dal u nas se na to sere.

            A k veci, kdyz policajt pri kontrole nerekne pouceni a prava obcanovi tak se to muze zdat jako malickost, ale ne kazdy zna sva prava dokonale aby vedel, ze muze podani vypovedi/vysvetleni odmitnout a ze k tomu chrani zakon nevypovidat vuci vlastni ososbe nebo osobe blizke.

            Pokud toto pouceni predneseno neni jedna se ze strany policisty o zmatecne jednani, jelikos nesplnil svou povinost a neseznamil obcana se vsemi moznostmi jak se muze dale postupovat (respektyve aby si to ulehcil mu jednu zamerne zatajil byt mu zakon prikazuje o ni obcana poucit) A toto jiz malichernost neni.

            0 0
            • Volf  

              A přesně kvůli takovým prudičům jako je ten prudič na videu dojde časem k tomu, že se zákonem zpřísní průběh kontroly, ty jako kontrolovaný budeš mít předepsáno jak se máš chovat, jak máš podávat požadované doklady a jak máš mluvit. Policajt bude mít daný předpis podle kterého pojede a také možnosti zákroku ve chvíli, kdy ty se nebudeš chovat podle nařízení. A tak je to u nás se vším. Přijde doba, kdy to dostaneš taserem za to, že jsi neměl obě ruce na volantě. A přitom šlo jen o exibici týpka ktrý to mohl řešit úplně jinak, protože měl videozáznam a s tím se mohl obrátit na inspekci vnitra a ta by v případě, že došlo k protiprávnímu jednání policisty protě konala.

              0 0
              • Ruprt2  

                jenomže správě říkáš že policie má možnosti a oni to měli zvládnout. Těch okamžiků, kdy mohli převzít iniciativu, tam bylo několik. To, že byli vyjukaní s citace zákona a kamery, je přece nesmysl. A dokazuje to akorát jejich nekompetentnost. Minimálně jeden z té dvojce policistů to měl bezdebat zvládnout. Prudič neprudič.

                Chlapík prudil a exhiboval. Ale choval se taky velice slušně.

                Policajti to nezvládli a hotovo.

                0 0
                • Ruprt2  

                  sakra to jsem řadil za Volfa :-(

                  0 0
                • Nikovlas  

                  Slušné chování není garantováno samotnou absencí vulgarit. Slušné je třeba neskákat do řeči… slušné je snažit se vyhovět druhému, kór, když je oprávněný se toho dožadovat – ne jen v případě, že je schopný prokázat, že je oprávněný se toho dožadovat – to už pak nemá nic společného se slušností – to je pak povinnost.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    to platí i opačně. Policajti mu neodpověděli na otázku, a on se se odpovědi dožadoval. ty to kvalifikuješ, jako neslušné skákání do řeči.

                    Mě teda taky sere, že určitě v polovidě případů, kdy mě někdo staví, tak nevím proč a co bude.

                    zastaví chtějí doklady nevím proč, nevím co budou chtít. Pak chtějí občanku, což si hned říkám aha, tak jsem něco provedl (není tomu vždycky tak). Čekám co bude. Někdy není nic a rozloučí se. Někdy obligátní otázka. Pane řidiči víte co jste udělal?

                    Toto se mi taky moc nelíbí.

                    Zase je fakt, že se u nás asi nestane, aby vyskákali nějací civilové z civilního auta jako v Německu. A mávali akorát nějakýma průkazkama. Díky bohu za to.

                    0 0
                    • karliner  

                      Chyba je v tom, že policajti můžou auto nebo motorku zastavit bez jakéhokoliv důvodu v rámci nějaké „preventivně-bezpečnostní akce“ a prudit.

                      0 0
                      • RendyD  

                        To přece není žádná chyba. To bych pak mohl jezdit ožralej, bez řidičáku, na sjetých gumách, bez lékárničky a třeba i bez technické, protože to jen není na první pohled vidět. A stačilo by dodržovt ostatní předpisy, abych nezavdal příčinu k mému zastavení. Takže nesouhlasím, spíše naopak. Víc dopravně-bezpečnostních akcí:-).

                        0 0
                        • karliner  

                          Policajt to těžko pochopí, ale je to naprosto zásadní chyba. Stejně jako policajti nesmí jen tak z plezíru ti v noci vykopnout dveře a přeházet byt vzhůru naruby v rámci preventivně-bezpečnostní akce, jestli třeba doma nesyslíš 10 kilo heroinu. K tvým argumentům, že bys mohl jezdit ožralej, na sjetých gumách a bez lékarničky – proč ne? Ale pokud bys něco provedl – tvrdě by ti to bylo spočítáno. Ačkoliv benga dělají furt dokola nějaký akce, lidi stejně jezdí vožralý, na sjetejch gumách, bez lékárniček atd., čili kde je přínos?

                          0 0
                          • Corbett  

                            Proč ne? Nevím jestli by jsi takto mluvil, kdyby ti někdo takový sejmul manželku jedoucí s dětmi ze školy? Nemyslíš, že pak trestat je trochu pozdě?

                            Kdyby benga ty akce nedělali, tak ožralých jezdí dvakrát tolik.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              naprostý souhlas s tím co píšeš.

                              Ale právě proto, že jde o třecí plochu jak píše Karliner, tak to musí dělat předepsaným způsobem tak jak mají.

                              To, že mají kšiltofky, neznamená, že si můžou dělat co chtějí.

                              0 0
                              • Tommy_Lee  

                                Hehe, obcas mam pocit, ze ksiltovka na kvetaku dava jejimu nositeli pocit vyjimecnosti :-D A to bez ohledu na povolani :-)

                                0 0
                          • jIrI___  

                            Ty mi s těmi svými názory připadáš někdy tak o 25 let mladší než máš uvedené v profilu…

                            0 0
                          • Nikovlas  

                            Zásadní rozdíl je ten, že když jsi doma, tak jsi doma. Když jedeš po silnici, jsi účastníkem silničního provozu, který je kontrolován policií. Při preventivních prohlídkách se celkem často zjistí, že auto nemá technickou, že je řidič pod vlivem alkoholu, že nemá povinnou výbavu… a zas tolik času to nezabere. Když je policajt ***** a zbytečně moc prudí, tak to je samozřejmě špatně, ale mělo by se to řešit individuálně např. na základě stížnosti na něj. Ne kvůli tomu zrušit preventivní prohlídky. Spousta lidí by pak už neváhala jezdit po jednom/dvou pivech, chodit na emisní zkoušky… Prostě jsi se rozhodl účastnit se silničního provozu jako řidič, počítej s tím, že můžeš být podroben rychlé preventivní kontrole. pokud je to vyloženě buzerace (a ne to, že se pořád dokola ptáš, jestli jde o úkon nebo zákrok), tak si budeš stěžovat. Pokud se tak zachovají všichni a na policistu bude během jednoho dne 30 stížností, tak už to asi někdo bude řešit…

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              nojo, ale to je taky *******. Já s Karlinere nesouhlasím, i když vím co tím chtěl říct a myslím, že to schválně řekl extrémním způsobem.

                              Ale před (placnu) 40 lety, když jsi byl doma, tak jsi byl doma, když jsi jel v autě po silnici tak jsi jel v autě po silnici. Teď jsi účastníkem silníčního provozu.

                              Ono za dalších 30–40 let možná, když budeš doma, tak budeš účastníkem občanského soužití a budou tě domů chodit buzerovat švestky v namátkových prohlídkách, jestli máš technickou na kotel a na sporák, kontrolu hasičů, energeticky správné spotřebiče a žárovky a jestli náhodou nemáš v šupleti červené trenýrky, protože to se prostě nesmí.

                              Nerad bych se toho dožil, ale směřujeme tam.

                              0 0
                              • Nikovlas  

                                Porovnej si počet mrtvých na silnicích před (plácnu) 40ti lety a teď. A porovnej to s počtem mrtvých na následky chybného používání domácích spotřebičů… Chápu myšlenku, ale jsou to naprosto neporovnatelné příklady. Preventivní prohlídky jsou nutnost. Kontrolovat držení řidičského průkazu tedy není úplně marginální důvod k těmto prohlídkám…

                                0 0
                        • Volf  

                          V tom má Karliner naprostou pravdu a plně s ním souhlasím. Ten model by byl naopak velmi funkční a já sám po něm volám celé roky. Prostě pokude se na silnici chováš tak jak máš, tak by jsi vůbec neměl přijít do kontaktu s policajtem. To je ten bonus za slušnost. A když něco způsobíš, tak se ti budou sčítat prohřešky typu, alkohol, technická nezpůsobilost, absence lékárničky při nehodě a podobně. To je prostě výchova k zodpovědnosti za své chování. Mě zastaví tak 3 x za rok. Ne pro pokuty, protože se snažím jezdit tak, abych pokuty nedostával, ale i přesto nějak nemám chuť na lustrace od policistů a to zase musím uznat, že se vždycky chovají slušně. A už vůbec bych nedopustil, aby mohla zastavovat auta městská stráž.

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            A když se chováš, jak máš, neměl by ses na letišti vůbec dostat do kontaktu s ochrankou, nebo být dokonce kontrolován… ale jakmile v terminálu odpálíš bombu, tak se se ti jako přitěžující okolnost započítá i vlastní flaška s pitím i spínací špendlík v kpz…

                            Slyšel jsem, že ve Švýcarsku se smí řídit s alkoholem v krvi – ale počítá se to jako přitěžující okolnost – když jsi účastníkem nehody a pil jsi, jsi automaticky také viník a už vůbec nesmíš za volant s alkoholem do konce života. No ale povolit to u nás… vyhýbal bych se silnicím obloukem.

                            Mimochodem – kolik času ročně ti tedy zaberou ty preventivní kontroly? Jestli je to zas takovej problém…

                            0 0
                            • Volf  

                              Jen to ukazuje jak moc jsme stále načáchlí stavem před listopadem 1989, kdy vše co nebylo výslovně povoleno bylo zakázáno, obhajoba byla součástí obžaloby a represe se vydávala za prevenci.

                              0 0
                    • treatt  

                      Je to nepřesné, správně to je „pane řidiči, víte čeho jste se dopustil?“ :)

                      0 0
            • Ruprt2  

              k tomu není co dodat.

              0 0
    • oXide  

      Nechci se stavět na něčí stranu, ale když se ho „strážník“ MP normálně a zdvořile zeptá a požaduje dechovou zkoušku, tak nechápu, proč se ten řidič chová jako *******. Kdyby něco pil, tak ok, chápu, ale když nic nepil, měl dejchnout a jet, sorry, ale spíše bych se postavil na stranu strážníků.

      Jo a možná, že strážníci nepostupovali úplně podle zákona, což by samozřejmě měli, ale co je moc, to je moc, z takové „maličkosti“ dělat tohle?

      0 0
      • oXide  

        ještě dodám, jako občan ČR by jste měli znát svá práva, poučení od policie mi příjde jako naprostá blbost, neznáš své právo? Tvoje chyba!. Když něco spácháš, taky tě neomlouvá, že jsi nevěděl to a to, tak proboha jaké poučení? Prostě se choval arogantně a vystupoval jako naprostý idiot.

        Ano, teď mě tu ukamenujte…

        0 0
    • bikedep  

      Podle mě normálně zamindrákovanej debil,co si něco dokazuje před kamerou,naučil se pár frází,ale mluvil jako tatar.Mimochodem i on se dopustil trestného činu pomluvy,což je zdokumentováno:)))Shrnu­to-on ztratil 16 minut uplně zbytečným žvaněním a já že jsem na to koukal.

      0 0
      • DaDo  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Venda  

      Řidič je naprostej vysírač a dle mého názoru měl být zajišten protože bylo podezření že bude pokračovat nebo mařit řádní objasnění věci. Každopádně nikdo není povinnent odpovídat na zkoušení ze zákona. Chybu udělali, že se s ním pustili do diskuze, což on chtěl.

      0 0
      • Ruprt2  

        tak, policajti udělali chybu nechali se vyprovokovat.

        Já bych toho chlapa popravil.

        0 0
      • karliner  

        Další bengo na scéně :-)))

        Začínám si myslet, že na každý služebně dostal ten nejchytřejší, co umí surfovat po internetu, za úkol sem něco napsat :-)

        0 0
      • Zdeno Micio  

        mám pocit, že institut zajištění v tomto případě nepřichází v úvahu. To, že blbě kecal, byl jen a jen jeho problém. Pokud na vyzvání reaguje blbými řečmi, tak ihned oznámit ke správnímu orgánu. Vyměkl by raz dva!

        Kdoví, jestli to nebyl provokatér b-f Karliner :-) jeho inteligence by tomu nasvědčovala, ale nic ve zlém.

        0 0
        • karliner  

          Nemusíš furt dokola dokazovat pravdivost rčení „blbej jako policajt“…

          0 0
          • Zdeno Micio  

            ..ale no tak, nemusíš se hned urážet. Myslím to v dobrém a bez emocí. Kdyby ti bylo 15 let, tak bych to pochopil a bral tě v souladu s věkem, ale takto ti chci alespoň naznačit, aby ses zamýšlel nad tím než něco napíšeš.

            0 0
            • karliner  

              Reagoval jsem na tvůj první odstavec. Co píšeš o mne je mi šumák. Škoda jen, že jsi se svým příspěvkem nepočkal 17 vteřin, byla by to taková pěkná tečka za tímto zbytečným vláknem :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.