Mestska Policie Praha - vysehradsky tunel

238 nepřečtených
  • vtt

    Tak jsem dnes zazil buzeraci ze strany MP. Jedu od vytone po cyklostezce smer podoli a pri vjezdu do vysehradskyho tunelu mne protijedouci cyklista informuje (Bacha Policajti). Poprvy v zivote jsem tedy uposlechl znacku „cylisto sesedni z kola“ (nebo co to tam presne je) a ten tunel jsem prosel pesky. Za tunelem MP v poctu 2 uz nekoho resi a ja nasedam na kolo a jedu. MP mne stavi jestli jsem si prej nevsimnul znacky, ja ze jo ze jsem celej tunel vedl kolo. On to nevidel a neveri mi a ze cyklostezka zacina az 5m za tunelem a tam jsem jel. No bylo z toho dohadovani, byl jsem fakt dost nasranej protoze mne ocividne ani neverilia  buzerovali ze uz na tom sirokym miste za tunelem jsem jel na kole 5m pred znackou zacatek cyklostezky . K pokute se furt nevyjadroval, Tak jsem rekl ze uz po cyklostezkach jezdit nebudu, vlezl jsem na silnici a zacal odjizdet. MP na mne jeste volal ze nemam jezdit po silnici kdyz tam mam soubeznou cklostezku, ale na to jsem uz nereagoval. Nutno rici ze byli dost zamestany predem ulovenym bajkerem, kterej se s nima silne emotivne hadal:)

    Jinak posledni dobou se cejtim nejbezpecneji pri jizde na silnicce na silnici, z cyklostezek zacinam mit hruzu.

    Jo diky typkovi v bejzbolce na nejakym freeride kole co mne na MP upozornil, kazdopadne mne to moc nepomohlo:) Myslim ze by se MP mela venovat dulezitejsim vecem nez buzeraci cyklistu v 8h rano cyklostezce.

    0 0
    • Splinter  

      smutný… hledaj lehkou kořist..

      jinak silnička na cyklostezce je imho větší adrenalin jak na bajku v lese…

      0 0
      • vtt  

        to jsem se asi spatne vyjadril ted jsem jel na bajku. jezdim oboje. se silnickou bych na tuhle cyklostezku nevlezl, dle mne je nesjizdna pro silnicku:)

        0 0
        • Esi  

          TAkovejch cyklostezek je většina, hlavně když se někdo moudrý rozhodne že je cyklostezku třeba vydláždit zánkovou dlažbou, to je potom za deště adrenalin, přece jen by na silničce donwhillové chrániče vypadali divně :-)

          0 0
      • marhi  

        Tak tohle je naprostá pravda.  Když si to člověk sype odpo směrem na Zbraslav tak na cyklostezce díky bruslařům a všem ostatním je to větší adrenalin než na závodech.  Ale když pojedeš souběžně po silnici tak sou tam samý semafory.  Je to tam na hovno.  Jen v zimě už okurky doma leští brusle a je tam klid.

        0 0
    • Wojtek  

      to sou hajzli,kdyby se rači zabívali něčím užitečnějším,ale todhle je fakt hrozné

      0 0
    • hribik A1  

      to vies, no…ja tiez vravim, ze nez venovat sa takym vecam, by patrilo, aby sa policajti snazili zabranit trebars tomu, ze ked prisiel nemecky profesor do piestan na novej cervenej audine, zaparkoval ju na platenom parkovisku, tak domov uz isiel vlakom…ale take detaily ich netrapia, a ak hej, tak sa to snazia riesit leda tym, aby im tam uz ziadni nemci nechodili (nepride nemec – neni co kradnut), a nemec pojde nabuduce do baden-badenu a nie do piestan-piestan

       

      jednej diskusii (autor: pecos1) som videl takuto krasnu trefnu poeziu:

      Rúti sa dedko na bicykli rýchlosťou 6 km za hodinu, na hlave prilba, vypadá v nej ako starý .uj. Ak prilbu nemá, iniciatívny bl bec v bielej čiapke – štátny vyberač výpalného sa vytešuje,
      zápisnicu a bločky vyťahuje
      a zatiaľ
      opodiaľ
      okradli mi kamošku
      a vypáčili samošku
      a vybrali štyri banky
      sfalšovali nové známky
      a ukradli super autá
      to netrápi policajta
      zmenili si fúzi, vlasy
      utiekli na falošné
      pa-pa-pa-pasy 

       
      0 0
    • dieegoo  

      Smutné…  „Ještě že“ MP u nás má tolik práce s botičkováním aut, které ohrožují bezpečnost provozu tím, že nemají parkovací lístek za sklem a na nějaký cyklisty nezbývá čas.

      0 0
    • Jenca  

      a vy se divite?

      dyt do MP lakaj na takove uzasne billboardy s prislibem akci a strilecek a oni pak maj nekde chytat cyklisty? :)

      ale nastesti nejsou vsichni stejny. ja predevcirem byl fotit kolo na skolnim hristi. bylo zamceno tak jsem prehodil kolo a fotak pres plot sup a byl jsem tam. Je tam pekne zeleno a tak, tak paradni misto v betonove dzungli.

      pri ceste zpet me videli MP a tak se poptali co tam delam kdyz jsem jim bleskove odvetil ze jsem tam byl jen fotit toto kolo a vsimli si brasny se zrcadlovkou pronesli neco ze jen delaj svou praci a sli dal.

      pohoda tak to ma byt.

      0 0
      • Lázeňák  

        Výborný, takže když půjdu ukrást kolo tak si mám vzít foťák!

        0 0
      • Volf  

        Však se někdy podívej do Lázní Bohdaneč. Tam mají americká policejní auta, jezdí v taktických vestách a dokonce snad vozí v kufru i samopal. Městská stráž / nejsou to prostě policisté / už dávno fungují jen jako ozbrojená pěst radnic na plnění městské kasy a myslím si, že peníze, které se do nich cpou by měly být využity tak, že se strážníci buď úplně zruší a peníze takto ušetřené se investují do skutečných policistů, nebo se to vrátí na samý počátek a vyženou se do ulic pěšky a jen s píšťalkou a pendrekem. A chodit a chodit.

         

        auta

        0 0
        • Flegmatik  

          Jj, Bohdaneč… :-) Občas s tím udělají i zajímavou akci – video zde.

          0 0
          • pajan  

            Jménem zákona zastavte, nebo Vás k tomu donutím…

            Jako mazec, ale celkem jsem se u toho bavil :-D

            0 0
            • drtyc  

              no akorat kdyz uz maji takovy nadupany kary, tak na ty sirkoy krizovatce meli udelat pit naraznik o naraznik normalne ji roztocit – to by byl prvni ucet pro slecinku k uhrade a potom jak nechtela otevrit tak ji vytahnout rozbitym okynkem…

              to tam pasovala drogy nebo co, ze jim chtela ujet a jeste pritom nasedne do stojiciho auta a zacne najizdet na cloveka?

              0 0
              • Wojtek  

                přesně to sem chtěl říct

                0 0
              • dieegoo  

                No možná bych trochu omezil koukání na Kobru 11 :)

                0 0
                • drtyc  

                  ja se nedival na cobru 11. ja se dival na court tv. a jednou me takhle v noci problikli na krizovatce a protoze sem nezastavil primo v te krizovatce a chtel zajet ke kraji, tak za mnou uz byla hnedka sledovacka 3 auta ani sem nestihl zaradit… a okynkem me netahali a nestrilelo se protoze sem pozdravil „ahoj“ misto hi nebo hello a roznul sem vevnitr.

                  0 0
              • novcze  

                tak na pit manévr jsem při sledování toho videa taky myslel :))

                0 0
              • Kubiczech  

                Co jsem slyšel, tak holka prý spěchala do práce. (:

                0 0
                • Flegmatik  

                  No, tak tu asi ten den už vůbec nestihla :-)

                  Je neskutečný, čeho všeho jsou lidi schopní. A to si ještě tahle ženská bude v reálu hrát na velkou „dámu“. Jednu takovou jsem potkal před sebou u pokladem k Globusu, kde se hádala s pokladní o cenu žvýkaček, kde přehlédla, že cena 6,90 se týká jiných. Ale jak byla schopna té pokladní nadávat, že nemá svůj den apod… A na první pohled byste k této ženský řekli, že vypadá docela fajn a sluší ji to (což jsem si ještě před tím také říkal). Holt takové ty nanynky, které sice mají prachy (ať už k nim přišly jakkoliv), ale to ostatní už nějak pozbývá, hlavně slušné chování.

                   
                  0 0
            • JARDA0011  

              souhlas:D:D jménem zákona…:D:D:D

              0 0
          • Kubiczech  

            Příslušnice umí i hezky stěkat. (:

            Bohdaneč je jediné místo v zemi, kde na padesátce jezdí třicet i ten nejotrlejší pirát silnic. Řehořova policejní parta je na pardubicku legendární jako takový mix Walkera Texas rangera a Policajtů z předměstí. (:

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj taky sem mel tu cest :-) tvarej se jak mistri sveta a pritom kazdej ma asi na mestatka stejnej nazor. jinak nevim co mi ma nejakej mestak co prikazovat at vypnu motor.. v zime topim v lete klima, nikdy sem nemel pri kontrole problem, kdyz chtel abych motor vypnul tak jsem jen rek ze ne a akceptovali to.. a ja sem slecince fandil, skoda neujel :-)))

              0 0
              • versusio  

                Pleteš se , Měšták ti může přikázat aby jsi motor vypnul , není natom nic zarážejicího. Puštený motor je přece jen poněkud hlučný a ruší komunikaci . MP působí jako veřejný činitel tudíž jsi povinen ať chceš nebo nechceš ho uposlechnout , v opačném případě se dopouštíš přestupku.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  chachaaa tak hlucny motor rozhodne nemam a na zaklade ceho mi to prikazuje? jeste pochopim obavu o to abych neujel, statni s tim ale nikdy problem nemeli a mestaci te pri trose obezretnosti uz ani nezastavej, a to sou gumy to zase jooo…

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Jéžiš, tak když ta policajtka měla s tou ženskou takovou zkušenost, že jim napoprvé ujela, tak proč by po ní nepožadovala vypnutí motoru? Co je na to divného? Tady přeci nešlo o běžnou kontrolu, tady ji potřebovali dostat z auta. Pakliže tě zastaví, ať jim ukážeš papíry a nebudou s tebou dál nic řešit, tak si klidně motor zapnutý měj (jinak bys to pak nenastartoval, že? :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      asi nemam ty mestaky rad ze sem na ne moc prisnej… cely prislo ftipny, o dalsich hlaskach ani nemluvim… a je to fakt pak bych po nich moh vyzadovat naplneni hesla chranit a pomahat pri roztlaceni :-)))

                      0 0
                  • RomulusP  

                    Policista nařizuje vypnutí motoru hlavně z toho důvodu,aby jsi nemohl znenadání dupnout na plyn a ujet!!!To je taktika zákroku,kterou se učí na každé policejní základce v každé zemi na světě bambulové!Někde chtějí ještě min. vidět klíčky na palubovce,tak se nedivte,je to normální,je to jejich práce,i když si myslím,že zrovna v Bohdanči si na profíky také jen hrajou!Zastavovat tímto způsobem ujíždějící vozidlo,které nereaguje na opakovanou výzvu k zastavení není zrovna nejvhodnější!Bo­hužel v ČR je skutečně málo profesionálních týmů jako např. URNA,SPJ,PMJ či SPP nebo SON u Celní správy.Těm se dostat do rukou,tak vám garantuji,že budete jejich pokyny poslouchat.Nemám rád kecaly co si myslí,že svoboda je anarchie a nikdo jim nic nemůže,zato oni mohou všechno!

                    0 0
                    • karliner  

                      ty jsi bengo, jestli ne, tak snad sežeru svý boty…

                      0 0
                      • heretik  

                        Už zas? Ti doma nedávaj najíst?

                        0 0
                      • RomulusP  

                        Na to nemusím být bengo (skutečně nejsem :-)) abych věděl,že odmlouvat policajtovi v DE či AT (ať nechodíme moc daleko) se nevyplatí,zkus ho neuposlechnout a uvidíš,že jsem ti nelhal (tam si to určitě ani nelajzneš,tam posloucháš,že?),v t­ěchto zemích je totiž strážce zákona strážce zákona a ne švejk v uniformě jak to občas vidím u nás.Můžou si za to ti naši do jisté míry sami svým občasným žoviálním vystupováním nebo dokonce krádeží za bílého dne (viz pivo na Baranďáku).

                        P.S.Dřív jsem v jednom podobném týmu byl,ale to je už pár let :-)

                        0 0
                • karliner  

                  a kdyby ti měšťák přikázal, aby ses svlékl do trenek a udělal kotrmelec, tak bys to udělal?

                  kdyby ne, kolik by sis tak napařil pokutu?

                  0 0
                  • cabbage  

                    Jsou jedinci, kteří by tak učinili s radostí a ještě se tetelili blahem, jak se o ně stát stará a jak jsou v bezpečí…:-/

                    0 0
        • kesu  

          Ted sem tamtudy jel,to je fakt neuveritelny.Tolik radaru na jeden kilometr silnice s tim,ze za kazdym rohem stoji mestak s dalsim jsem fakt nikde nevidel.Asi si fakt myslej ze je ta jejich dira pupek sveta.

          A na ty jejich americky pixly bych docela chtel videt vyberovy rizeni…

          0 0
    • Smazaný účet  

      vzhledem k tomu, že v tunelu cyklostezka není, tak je asi v pořádku jezdit tam mezi kolejema…pros­tředkem pruhu a krokem…

      0 0
    • Dlabka  

      ono je to dost podobné jako zrušené přechody přes tramvajové koleje. Pod bulovkou ráno stával u přechodu policajt – je tam naproti základní škola. Teď už tam není přechod ani policajt, jen děti přebíhaj stejně.........

      0 0
    • treatt  

      No jo, pomahat a chranit…

      Ty jo, neni tu nekdo pravnik? Si rikam, ze by to stalo za stiznost a provereni toho, cim se panacci ve svy pracovni dobe zabyvaj…

      0 0
      • dieegoo  

        Chceš si stěžovat na to, že dělají svoji práci? :) O tom, že její užitečnost je občas lehce diskutabilní víme všichni, ale pořád je to jejich práce.

        0 0
      • Barak  

        Jestlil je tam značka, že máš sesednout z kola, tak tam za přestupky vybíraj bohužel „oprávněně“, takže v pracovní době činnos ok a asi by tady žádná stížnost nezabrala. Osobně tudy jezdím vždycky na kole a neměl jsem tam nikdy jediný problém ani s pěšákem ani s cyklistou. Policajty jsem tu nikdy nevidě. Kdyby po mě za takovou kravinu chtěli pokutu, asi by mi ruply nervy a měl bych na triku napadení veřejného činitele …

        0 0
        • treatt  

          No prijde mi to stejne, jako kdyz merili mestskaci rychlost v obci presne u cedule, kde konci obec. Taky to pak dostali zakazany, protoze to nema nic spolecnyho s bezpecnosti provozu, ale bylo to jenom ryto..

          0 0
          • Honza729  

            Jak tedy potom hodnotit mereni na prijezdu po D1 do Prahy, kde je ted dokonce snizena rychlost na 70 km/h, a to v useku bez jedineho najezdu nebo vyjezdu ?

            Buzerace ?

            Ryzovani penez ?

            Oboji ?

            0 0
            • treatt  
              1. je spravne – na ty kamery si asi da kazdy pozor.

              Aspon, ze ted teda dali tu ceduli o omezeni na 70 i na prijezd z jizni spojky. Protoze celkem dlouho byla sedmdesatka jen na prijezdu z D1, kdyz se jelo z jizni spojky, kde plati 80, tak Te nic neupozornilo na to, ze tam mas jet 70 a pritom tam jsou prujezdovy kamery. Docela by me zajimalo, jestli za to lidem budou chodit pokuty…

              P.S. Co jsem slysel, tak se jednalo o opatreni pro zlepseni stavu magistraly a jeji prujezdnosti. Omezenim rychlosti chteli dosahnout (ofiko) zmenseni kolon pred nuselakem (docela smesne). Do stejneho balicku opatreni patri i to zuzeni za nuselakem v Legerce – ze 4 na 3 pruhy. Tady se mi ale paradoxne zda, ze se prujezd v dobe zacp o neco zlepsil – asi jak lidi nemaj na vyber a neprejizdi chaoticky z jednoho pruhu do druheho, tak je to plynulejsi…

              0 0
              • Honza729  

                Jenze efekt vidi kazdy kdo ma oci:

                Za posledni kamerou na to kazdy slapne a snazi se dohnat co zameskal.

                0 0
      • Honza729  

        POZOR!!! Heslo Pomahat a chranit plati pro statni policii, ne pro mestskou !!!! :-)))

         
        0 0
    • rasto  

      poprve jsem je zachytil vcera (29.6.) vecer. byl tam sam. resil nas 4 domluvou.

      rikal, ze v tydnu na tom miste zajel cyklista dite. proto maji asi preventivni akci.

      dnes rano jsem tam jel opet. ti dva uz byli mirne vytoceni, asi meli plne kecky dohadovani.

      na jejich obranu, znacka „Cyklisto sesedni z kola“, je prikazova ;-)

      0 0
      • Martinson  

        Byli vytočený protože dostali vynadáno. Prošel jsem diskutující skupinkou a poslušně tlačil, respektuju policistu (byť městskýho)  v akci. Když jsem byl skoro na konci tunelu tak proti mě jel policajt na motorce a tak jsem se ho ptal (řval) jestli se náhodou nepo..... jezdit v tomhle místě na motorce. A řekl jsem že si píšu jeho číslo. Na to ale dlabu, ulevil jsem si na místě.

        Co znamená zajel dítě? Zranil, zabil? V tomhle místě se má jezdit hodně pomalu ale část cyklistů to tam hrozně mydlí. Je to pořád dokola o ohleduplnosti.

        0 0
      • vtt  

        Ano ja jsem tu znacku respektoval a celej tunel prosel pesky. Na kolo jsem opet nasedl az za tunelem ale znacka oznacujici opetovny zacatek cyklostezky je az 5m za koncem tunelu protoze je tam sloup na kterem je pripevnena. To byl problem kterej se mnou resil ze jsem jel na kole uz v sirokem miste za tunelem, ale pred opetovnym zacatkem cyklostezky, to je to co mne docela nastvalo.

        Jinak na cyklostezkach se ridim pravidlem, rychlejsi repektuje pomalejsiho, ten vzadu respektuje toho pred sebou (pesak, bruslare) tedy dava pozor. Myslim si ze jsem dost opatrnej, ale tohle byla buzerace ktera asi pramenila z hadek a frustrace ktere tam meli predemnou – nejspis?

         
        0 0
        • Thorwards  

          Podle mě to přestupek neni, ono aby nějaký jednání bylo možný označit za přestupek, tak je potřeba aby se v tom jednání naplnili jak formální znaky skutkový podstaty (to je třeba že přestupku se dopustí ten, kdo…), tak ale zároveň i materiální znak skutkový podstaty (a to je společenská nebezpečnost pro společnost, u přestupku musí bejt nepatrná) a tady si myslim, že společenská nebezpečnost nebyla vůbec žádná, ještě jestli jsi se za tim tunelem rozjížděl a nejel tam moc rychle.

          0 0
      • pajan  

        Jako pokud chce člověk buzerovat policisty, můžu to „ochcat“ tim způsobem, že pojede ve stoje, tudíž na kole nesedí :-DDD By mě zajímalo jak by se na to koukali, ale zkoušet to radši nebudu :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        A značka „Cyklisto sesedni z kola“ umístěná někde před prudčím sjezdem v lese je taky příkazová?

        0 0
    • tibro  

      Tak to som dnes sledoval z tramvaje cestou do práce. Dvaja na motorkách

      0 0
    • drtyc  

      to mas z toho, ze nemas z dealu minimalne dva kusy aurory a ten 100w klakson.

      pak by ses mohl vydavat za kamion a treba by ti to uverili a nechali te bez dalsich komentaru jet. stacilo by je presvedcit, ze nejsi cyklista, ale blazen.

      0 0
    • Kubiczech  

      Michal Prokop? (:

      0 0
    • marapara  

      JJ, jsou to fakt kokoti.

      0 0
    • StrejdaS  

      No ja tam jezdim krokem, protoze tam neni videt, ale najdou se lidi, kteri to kuli 25+ a to se pak neni cemu divit. MPík tam neni z vlastní iniciativy, ale posílá ho tam vrchnost ⇒ je sám nasranej, ze musi to samy rikat stovkam cyklistum za sebou :-). Jinak bych je taky obcas rad videl na naplavkach, kde turisti cekaji na parnicek a stoji jak ovce pres celou 10 metru sirokou naplavku nebo chodí v nejuzsich mistech v peti a vicestupu a neuhnou a jeste jsou schopny na tebe rvat, co tam jezdis.....

      0 0
    • přišlapávač  

      dneska MP kontrolovala cyklisti na Koněvce na chodníku.

      0 0
    • vtt  

      Dnes tam ty sv*ne zase stali a vybirali, tentokrat na druhe strane tunelu tedy k vytoni.

      0 0
      • Barak  

        Jel jsem tam v neděli a těšil se na hádku, ale asi měli v neděli voraz.:-)

        0 0
        • Jituschka  

          Neměli, já jsem je tam v neděli potkala :) ale paní policistka byla vidět od půlky tunelu, tak jsem slezla a kolo poslušně vyvedla…Je to nesmysl, když tam jede člověk pomalu, vždycky má dost času zastavit…Btw. na těch přechodech na té stezce by se měla kola vodit, že?

          0 0
          • Pebe  

            navíc když vedeš kolo tak zabereš celý tunel, je to tam debilní…

            0 0
          • hribik A1  

            je to celkom rozsireny mytus, ze ked idem pesi vedla biku, tak je mensia sanca, ze do niekoho vrazim…ono je to naopak, lebo ked idem pesi, tak sa pozeram vsade inde, len pred seba na tu cestu nie :-)

            0 0
      • Pebe  

        mě tam dneska nechytli, heč…

        0 0
    • drsnej márvin  

      ......... jo, jo, jo a nebo taky přišel na magistrát nějaký nespokojený chodec s tím, že ho tam ohrožují cyklisti, kteří jezdí, kde nemají a tak se tam spáchala preventivní akce. Takže rychlé soudy taky nemusí být na místě.

      0 0
    • TheMelin  

      Jo taky sem je tam dneska potkal :-D  alespon sem předvedl efektní seskok :-D

      0 0
    • vtt  

      jezdim tam od minulyho tydne pouze po silnici a se*u na ne

      0 0
    • hribik A1  

      dneska mestska policia v istom nemenovanom zapadoslovenskom meste predviedla krasny kusok. po miestnej cyklistickej cesticke (cyklostezka, pozn. prekl.) sa prehnala so svojim autivom tak 50tkou, cim bezpochyby prijemne prekvapila niekolko tam prechadzajucich rodiniek s detmi. a takito budu druhych buzerovat…

      0 0
      • Quik  

        He , to neznas ? to se u nás děje napeoto běžně …

        0 0
        • hribik A1  

          mna to nijak extra neprekvapilo. akurat som nasledne preniesol nieco o homosexualoch, a tym to skoncilo. skoda, ze som tam nemal fotak, ta by bola do zbierky pekna :-)

          0 0
    • Bumerangista  

      Konečně nějaká legrace. Od mé poslední pokuty za přechod na červenou už jsem se nemohl dočkat. Hned tam jedu, snad tam budou.

      0 0
    • makak  

      Neměl jsem sílu to tu celé pročíst, ale dneska jsem se v tom tunýlku potkal se „stíhačem“, kterýmu bych tu 2000 pokutu přál a ještě bych mu k tomu nakopal prdel.

      Třeba s tím začali potom co jim šestá matka s kočárkem nahlásila, že do ní najel v tunelu magor třicítkou.

       
      0 0
      • Gad  

        Jj,kdyby tam lidi jezdili „jak lidi“ tam by tam třeba MPíci nepostávali. Taky už jsem tam potkal pár magorů, fakt bezmozci.

        0 0
      • MaPa  

        Magoři zůstanou magorama. Bohužel.

        A blbci kteří chtějí prudit a ne pomáhat řešit konfliktní situaci evidentně taky existujou.

        Mě by spíš zajímalo, kterej ***** si myslí, že je pro všechny bezpečnější když tu cyklostezku povedou po uzoučkým chodníku v zatáčce bez výhledu a daj tam ceduli Veď kolo, místo aby ji na ten kousek převedli na silnici.

        Už jsem to jednou magistrátu psal, ale buď se nás ozvalo málo nebo si něco myslím špatně :-(.

        P.S. Normálně tam sjíždím na silnici, sice taky porušuju zákon, ale prostě mi to přijde bezpečnější a plynulejší.

        0 0
        • blue  

          a proč si myslíš, že bude bezpečnější cyklostezku vést úzkym tunelem bez výhledu a navíc s neoddělenym tramvajovym pásem?

          0 0
          • MaPa  

            Protože tam jako cyklista máš víc podobnou rychlost jako SOUBĚŽNĚ jedoucí doprava.

            Narozdíl od chodníku kde potkáváš lidi s nulovou rychlostí.

             

            Ano, jedná se mi o směr jih, směr na sever je problém který by se řešil hůř, resp. by vyžadoval daleko větší zásahy do značení. Přijde mi ale prostě, že když  je to páteřní cyklostezka se snad největší cyklistickou dopravou v Praze, měli by se k ní projektanti tak chovat.

            0 0
            • blue  

              z čeho vychází tvůj předpoklad, že všichni cyklisti to tam projedou stejně rychle, jako ty auta? po tý stezce nejezdí jen cyklisti tvojeho typu… toho, kdo by provolil takový řešení na tak frekventovaný komunikaci, bych považoval za magora zase já…když už, tak bych do zadku kopnul „ochranáře“, který jsou proti zbudování terasy navazující na náplavku kolem skály…

              ale to je takový to český hledání chyby jinde, než ve skutečnosti je… problém není totiž v konstrukci cyklostezky, ale v lidech… tady každej svatosvatě prohlašuje, jak tam jezdí pomalu a ohleduplně, ale realita je úplně jinde (a nejen v tom tunelu), chodím tam často i pěšky až do braníka, na kole tam mám taky něco naježděno a tolik závodníků, jako je na týhle cyklostezce, snad nejezdí ani na maratony… pohybovat se tam odpoledne pěšky nebo s kočárkem a dětma je vyloženě hazard… když sem tam viděl člověka, co tam o víkendovym odpoledni jezdí sem a tam na silničce zalehnutej v hrazdě, tak fakt nevim, co si myslet

              ale než aby si tady všichni připustili, že někde prostě jiný řešení není dost dobře možný a s trochou sebezapření to akceptovali, tak budou radši nadávat policajtům do buzerantů za to, že kontrolujou dodržování zákona

              0 0
              • MaPa  

                Počkej, tak to zas ne.

                Zaprvé si myslím, že by se situace měla řešit, protože to co tam je vytvořeno teď není ideální. Bohužel to ale je ideální z hlediska automobilové dopravy, takže tím to asi pro magistrát skončilo. Skutečně si nemyslím že by kontrola policie problém konfliktu pěších s chodci na tomto místě vyřešila. I kdyby tam stáli celý rok. Já nekritizuju tu policii, oni skutečně jen dělají svou práci a dovedu si představit že pokud to nejsou blbci (jak jsem tyhle konkrétní nazval nahoře) tak to spoustě lidem vysvětlí. Na chvíli.

                Já netvrdím že tam každej jezdí rychle jako já. Ale i když se povezu jako šnek, a pojedu na červeným pásu namalovaným na silnici, tak mě řidiči musí (těch pár desítek metrů) akceptovat a přizpůsobit se. To si myslím je reálnější řešení než vnutit všem lidem aby respektovali značky.

                Ohledně přítomnosti značek Veď kolo, Konec cyklostezky před křižovatkou apod. si myslím že je to alibismus nejvyššího řádu. Prostě chyba. Někdo není schopen projekt dotáhnout do konce. (Sám jsem projektant). Bavíme se o dopravní cyklostezce, ne výletní. Je určená pro odvod a přívod cyklistů z/do Prahy, ne jako kochací cestička. Aby taková trasa pro cyklisty měla smysl, nesmí obsahovat taková místa. Jinak je pro ně bezpečnější silnice s namalovanými pruhy, popř. i bez těch pruhů, což jsem napsal že to tak dělám.

                Jasně že je to hlavně o slušnosti, ale řešit kvůli pár magorům místo plošným zákazem je mi proti srsti. Tady v tunelu stejně jako v přírodě.

                0 0
                • blue  

                  to mi řekni, jak bys ty jako projektant vyřešil odbočování napříč cyklostezkou na benzínku u kraba nebo na veslařskej ostrov

                  0 0
                  • karliner  

                    třeba zpomalovacím retarderem a značkou dej přednost cyklistovi, prostě vy výhodě by měl být bruslař a cyklista a ne automobilista

                    0 0
                    • blue  

                      jo, pokud by to bylo kolmý křížení, tak možná… ale myslel bych si, že ve svym věku bys mohl domyslet, proč cyklista na přechodu pro chodce nemá přednost, resp. tam nemá co dělat… osobně jsem jako řidič rád, že tam ty značky jsou…

                      0 0
                      • karliner  

                        osobně jako cyklista je nerespektuji, protože je jednak považuji za nesmyslné a druhak směrem z centra je ta značka stejně zarostlá nějakým křovím, nemyslím si, že by řidiči jedoucí k pumpě tak hrozně spěchali, aby retardéry a přednost pro bruslaře a cyklisty nějak jejich cestu znesnadnila

                         
                        0 0
                      • kajis  

                        Viděl jsem v mnoha různých státech křížení cyklostezky s nájezdem na benzínku, kde prostě byla značka „Pozor cyklisti“ a řidič dával přednost cyklistovi. Problém je, že u nás nejsou řidiči na něco takového zvyklí a navíc řada křížení je dost nepřehledných.

                        Dalo by se tam použít řešení, které jsem viděl např. v Ostravě. Cyklostezka měla přes nájezd na benzínku normální přejezd pro cyklisty a na samotné cyklostezce byla značka „dej přednost v jízdě“. Tj. nic nejede = cyklisto jeď, jede něco = cyklisto počkej. A vyřeší se tím, aby cyklista musel co 20 metrů slézat z kola jak blbý.

                        0 0
                        • drtyc  

                          pod tu dej prednost bych se podepsal. v brne by to chtelo na vic mistech.

                          0 0
                  • MaPa  

                    Červenej pás se značením cyklisty lemovanej dvojicí přerušovanejch bílejch pruhů, značka křížení s cyklostezkou, popř. dokonce dej přednost cyklistům. Projeď si v Holešovicích ulici U Uranie, tam to loni takhle udělali a funguje to.

                    0 0
                    • MaPa  

                      Dělalo se to v cca stejný době, proč to v jiné části Prahy jde?

                      0 0
                    • blue  

                      no řekl bych, že tohle je úplně jiná situace, když ten cyklista jede s tebou po silnici

                      0 0
                      • MaPa  

                        No nevím. Přímo po silnici a o metr vedle když je tam jen tráva mi přijde to samý. Důležitý je že křížení LZE udělat.

                        Kdybys to chtěl ještě bezpečnější můžeš ten přejezd zvednout na úroveň chodníku což řidiče varuje ještě víc.

                        0 0
                        • blue  

                          tráva a stromy, přes který ho v zrcátku můžeš přehlídnout… asi nemá cenu pokračovat, o rychlosti cyklisty přibližujícího se k přechodu zezadu za autem už jsem psal a kdo jezdí autem, tak si souvislost možná domyslí… asi holt nepotřebuju mít přednost vždycky všade za každou cenu a některý omezení chápu

                          0 0
                          • MaPa  

                            Nejde o přednost. Klidně ať má dát přednost cyklista autu, jde o to že nemusíš sesedat.

                            Některý omezení taky chápu nebo se je snažím pochopit, tohle je ale jedno z těch který ne.

                            0 0
                • makak  

                  bohužel kněžna Libuše jako projektant cyklostezek vyloženě zklamala ;-)

                   

                  Nepředstírám, že bych v tunelu slézal, ale jedu krokem, když proti mě jde někdo s dětma, nebo neumětel na kole nemám problém zastavit. Mě ta cedule neuráží, chápu jí a myslím, že je dobře, že tam je.

                  Do té úzké silnice s tramvajema a autama bych nevjel to bych raději chodil těch 20 metrů pěšky.

                  Jezdím tam denně a policajti mě  už taky stavěli …

                   
                  0 0
                  • heretik  

                    Nevadí mi tam jet po silnici… lepší než krokem jet/jít tunelem a čekat, jestli zpoza rohu vyzkočí nějakej střelec nebo nazdárek s čepicí. Když mám náladu, kouknu, jestli nejedou auta nebo tramvaje a sjedu na silnici, nemusím pak nic takovýho řešit.

                    0 0
                • drtyc  

                  kdyby byli co k cemu, tak misto zakazu nebo ved kolo tam daji kulatou 10km/h

                  0 0
                  • Medunka  

                    živě si představím, jak to všichni dodržují a že všichni mají tacháč na řídítkách

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      5ek bych že by to dodrželo víc lidí než „Sesedni z kola“. Jezdím tamtudy 2× denně do práce, a kolem těch 10/h to projíždím, stejně jako 90% lidí co tam potkám. Někdy tam vlítnu trochu rychlejc, ale du na brzdy abych měl jistotu že když proti mě někdo rychlejš vyjede,tak se stihnu nalepit na zeď a furt zabrat míň prostoru než kdybych tlačil.

                      0 0
        • Lukecz  

          Jak je to vlastně s tím zákonem? Dneska je totiž strašná móda na kdejaký rozmlácený chodník dávat ceduli s cyklostezkou, na což já většinou kašlu a jezdím radši po souběžné komunaci. Já mám za to, že cyklista může jezdit po těch pozemních komunikacích, kde mu není zakázán provoz. Jak to teda je? :)

          0 0
          • jonti  

            Pokial vedie pozdl cesty cyklostezka mas povinnost ju pouzit. Pokial ale nie je zjazdna, tak to neplati. Napriklad aj je sneh a nie je odhrnuta, alebo ak mam silnicni kolo a cyklostezka je rozbita alebo zamkova dlazba.

            0 0
            • heretik  

              Pokud vím, týká se to POUZE stezky pro cyklisty, vyznačené dopravní značkou C8a. Tedy povinnost stezku použít se netýká  stezky pro chodce a cyklisty. Naopak nevím nic o tom, že by mělo oporu v zákoně tvý tvrzení, že když je špatně sjízdná pro tvůj typ kola, tak pro tebe příslušné ustanovení neplatí – když bude policajt rozumnej, můžeš se s ním domluvit, ale tak je to se vším…

              0 0
          • MaPa  

            Vede-li souběžně s nějakou komunikací cyklostezka (byť sdílená s chodci) jsi povinen ji použít.

            0 0
    • marhi  

      Jo a eště dodatek.  V tom Vyšehradským tunýlku, ruku na srdce to stojí opravdu za hovno.  Tam i jako silničář buď slézám anebo jedu tak tři, čtyři km.h.  je to tam blbý.

      Ale když předělávali Radotín tak se do Černošic dalo jet buď po stezce, anebo po takový betonce co tam byla kvůli stavbě a autobusům.  No a tam postavili pašáka s kolem.  To že chytá auta to pochopím,  ale kola?  Jaká je tam míra nebezpečí a ohrožení v neděli ráno?.  No napoprvý jsem se borce dohadoval a pak to vzal přes pole.  Když jsem jel nazpátek tak jsem si řekl ******. Kolo zkoro za sto papírů nebudu vláčet polem.  A tak jsem to rozkulil tak na čtyřicet a doufal že mě to klifton nepošle zezadu do šéry.  Neposlal.  Za mnou jela rodinka s dětma tak se schladil na nich.  Prostě u toho tunýlku to ještě pochopím, ale někde na okraji Prahy fakt ne.

      0 0
      • McBlacky  

        přesně na přehledným úseku je lepší jet kudlu a ***** na ně :)

        V Radotíně pruděj i za pivko :(, což má za následek, že se jezdí po silnici… vůbec tam jsou měšťáci hodně debilní a kasírujou za blbosti.

         
        0 0
        • MirosPikos  

          Měšťáci už jsou z principu debilní :) jinak by nebyli měšťáci. Já je neberu jako nějakou úřední osobu nebo co. Já znám jen POLICIE ČR nebo IZS :)

          0 0
      • Tlusoch Jacky...  

        Hmm já tam jezdim docela často a švestky jsem tam ještě nepotkal… a většinou tam jedu 4 km/h ale nesesedám…  protože člk na kole je užší a vejdou se tam než člověk a vedle něj kolo… Jen tak pro zajmavost: Kolik se za podobný pí*ovinky platí?

        0 0
        • Palos  

          Díky pánové za dnešní upozornění, stál tam zase.

          0 0
          • Glum  

            Jo, ten týpek dneska byl vcelku flegmatický a říkal, že tam teď budou pečený vařený, protože tam mají naplánovanou jarní akci. Ráno jsem jel ohleduplně krokem (ne kvůli němu, neviděl jsem ho) a neprudil mě, ale domů už jedu po silnici.

            0 0
    • martin_bakov  

      Ja v tunelu jedu krokem, kdyz dou lidi tak lehce sesednu a odrazim se jednou nohou, policajta sem tam potkal jednou a nechal me bejt.

      0 0
    • fousac  

      jen kdyby to nekoho zajimalo…

      primo vysehradskej tunel +/- par metru mezi cedulema je Stezka pro chodce, tudiz se muze s klidnym svedomim po silnici… no ale to prelejzani zbrbleni, nevim nevim…

      0 0
      • Smazaný účet  

        směrem z centra tak taky jezdím, ale obráceně je to dost o hubu, pokud pak chceš pokračovat po cyklostezce, protože to obnáší dvoje křižování silnice (a kolejí) bez přechodu…takže do centra jezdím opatrně po chodníku

        0 0
    • Kubatec  

      Ahoj, taky ten tunýlek projíždím, nikdy jsem tam to kolo snad ani nevedl a MP jsem nenarazil – asi štěstí. Jen přidám ještě jednu zajímovast. Vím, že existují 2 typy značek: „Cyklisto veď kolo“ a „Cyklisto sesedni z kola“. V případě té druhé varianty značky „Cyklisto sesedni z kola“ je to diskutabilní. Když nebudu sedět na kole, ale budu stát v pedálech, tak vlastně nic neporušuji. Co vy na to?

      0 0
    • Smazaný účet  

      minulý týden jsem tam viděl kluky z dopravního značení stříkat cyklolajnu na tramvajový pás ve směru z centra k vodárně.. (já tak stejně směr z centra jezdil, nevím jak/zda vyřešili směr do centra).

      0 0
      • rasken  

        ahoj minulou nedeli kolem 14:00 myslim ze i prselo trosku pri ceste zpet mestak a mel jsem to za kilco

        0 0
        • Medunka  

          Posledních 14 dní tam stojí velmi pravidelně, hlavně dopo ve směru do centra. (což třeba já když jedu do práce tak mezi tunelem a barranďákem potkam 2–3 cyklisty, většinou známé, co jezdí do práce pravidelně – a pěšáků minumum, prostě pruda)

          Co se týká cyklo pruhů v kolejích – je to oběma směry.

          0 0
          • Smazaný účet  

            směrem ven mi to ani nevadí, ale směrem do centra je to dost na pytel, protože člověk musí ze stezky přejíždět napříč silnici, aby se zařadil napravo…

            0 0
            • marco  

              no a potom najet za tunelem zpět na náplavku opět napříč cesty no na druhou stranu taky řešení.

              0 0
    • Medunka  

      Nová buzerace: stojí u Agipky u Barranďáku.

      A jen tak pro info, v sobotu u výjezdu z loděnice jak je Krab cycles, tak byl opět ťukanec vyjíždějící auto s projíždějícím cyklistou. Takže jen chci apelovat, páč na todle křížení koukám denně, když uvidíte čumák z výjezdu z loděnic (ze všech), tak přibrzděte, ikdyž jsou tam zrcadla, řidiči často používají klakson, tak provoz je občas takový, že myslet si, že na cyklostezce mám absolutní přednost a přes to nejede tank je občas absurdní. Občas tam stojím a zastavuji pěšáky/brusla­ře/cyklisty aby mohlo auto vyjet a fakt mě dostávají cyklisti, kteří mají potřebu i přes tento fakt auto objet před jeho čumákem.

      Uznávám teda, že spousta řidičů si sama neuvědomuje, že tam je rušný provoz, ale ohleduplnost by měla být na obou stranách.

      0 0
      • cabbage  

        U agipky jsou někde schovaní a nebo jsou vidět už z dálky?

        0 0
    • kudlanka32  

      Za metropoli bezpečnější…při­plulo to ke mě po asociálních sítích. Je tu nějaký fízl, co to potvrdí a nebo vyzvrátí?

      I když jestli to nepatří spíš sem, holt pozdě.

      http://www.bike-forum.cz/…policie.html

      0 0
      • mr.ricardo  

        Asi jsem tupej, ale co je spatne? Sam jsem si vsimnul, ze cyklisti po Praze prasi cim dal vic a doplacime na to vsichni, i my slusni blbci. Bezne jsou prujezdy na cervenou, nedavani prednosti, neukazovani zmeny smeru (ani na na krizovatce, ani pri prejizdeni mezi pruhy), jizda v protismeru (nekdy i jizda v jednosmerce na levy strane, coz teda fakt nechapu). Bezohledny litani po chodniku rychlosti, kdy absolutne nema sanci na cokoliv reagovat. Vidam to denne, at uz v aute nebo na kole. Neco se s tim zacit delat musi.

        0 0
        • kudlanka32  

          Mozna se odstehuj do nejakyho policejniho statu, treba Korea. Tam budes mit jasny pravidla.

          Nemocny je to ze kdyz klesa pocet vykazanych prestupku, tak se nakaze vykazovat vic.

          Me napriklad buzerovali fizlove za to, ze jsem ve 2 rano presel na cervenou na Letny. Pak me kadrovali asi 10minut ponizujicim zpusobem a vyhrozovali pokutou 5tisic. Nejvic si to uzival nejakej trpaslik, ostatni koukali stranou. Za celou dobu tam neprojelo ani jediny auto…kam az to chteji dotahnout? Komu pomuzou a koho ochranili?

          0 0
          • 777rada  

            Ale má pravdu v tom, že velká část takycyklistů jezdí po Praze otřesným stylem.

            0 0
          • MiKED  

            Že jde v mnoha případech o bezpředmětnou buzeraci, je pravda.

            Sám mám ale mnohdy – povětšinou na křižovatce, když čekám na červenou – sto chutí slézt z kola a fláknout jednu debilům, kteří jezdí po Praze na kole jako dobytci,

            0 0
          • mr.ricardo  

            Takze pro tebe demokraticky stat znamena, ze si muzes delat, co chces? To si ale pletes s anarchii. Zbytecna buzerace je prusvih, ale je to jen o lidech, co ti brani, vzit si jejich cisla a poslat stiznost na vedeni. Kdyz to udela vic lidi, myslim, ze ten pan dlouho straznikem nebude.

            0 0
            • kudlanka32  

              kdyz ti banda fizlu vyhrozuje 5kkc pokutou za prechod na cervenou, tak budes chtit jeho cislo a nebo pokorne reknes, ze uznavas svoji chybu a ze tolik penez nemas…hmm?

              0 0
              • Smazaný účet  

                To druhé.

                0 0
              • mr.ricardo  

                Tezko rict, zatim jsem se s policajtama vzdycky nejak dohodnul, nejakou minimalni pokutu jsem platil snad dvakrat v zivote. Jsou to jen lidi, i s blbcem se da vyjit.

                0 0
          • -b-n-x-  

            To je proto, ze je jinak v Praze strasne malo zavaznych trestnych cinu. Takze maji cas na blbosti. Tady v Baltimore celkem casto vidavam i auta jak jedou na cervenou a policajti to neresi. O cyklistech a chodcich ani nemluvim. To je tady naprosto bezne. Proste tady policajti nemaji cas a ani naladu resit takove kravinky, kdyz vetsinou jedou nekam kde se strili.

            0 0
            • Nikovlas  

              Zrovna tady si troufnu tvrdit, že v Praze se v porovnání s Baltimore skutečně moc nestřílí :-D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Na druhou stranu, zase takovou pohodu tady nemáme, aby museli buzerovat chodce a cyklisty

                0 0
                • Nikovlas  

                  To nepopiram. Hlavne cyklisty povazuji za mensi problem treba v porovnani s prekracovanim rychlosti nebo i spatnym parkovanim, pokud to omezuje prujezd zachrannych slozek.

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  To je proste o tom, ze jak uz neexistuji nejake ty trochu zavaznejsi trestne ciny (nebo jich je fakt malo), tak policajti ale potrebuji porad neco resit. No a tak resi tyhle kraviny. Mozna by mel byt nejaky zakon, ze nedelat nic je lepsi, nez buzerovat za hovadiny.

                  0 0
                  • Petr L2  

                    To je především o tom, že stejně jako za sociku je dnes idealem pro vládu občan ovce, takže je potřeba lidi buzerovat aby zařezávali a nevystrkovali hlavu. Začalo to finančákem, následovala ochrana uřednich osob, jednotné prijimačky a maturity, máme média v jednotné linii s vládním pohledem a teď se udělá pořádek ve volnem čase lidí. Kontrolují se vodáci, cyklisti a bude hůř…

                    0 0
                • jonti  

                  Prave, kdyz ti ukradnou koloza 50kse od nich jen dozvis, ze jsi blby ze ho nechavas bez dozoru a co od nich chces, kdyz ho nemas pojistene. To same auto za 500k, je pryc a uz se nenajde.

                  Problem.u prestupku jako vysehradsky tunel je podobny jako u mereni rychlosti, misto nebezpecneho chovani jako male rozestupy nebo bezohledna jizda na cyklostezce se postihuje jednoduse dokazatelne min nebezpecne chovani, treba jizda tunelem v 7 rano.

                  0 0
                • Jenda  

                  Tak ono je důležitý nemíchat státní a městskou policii. Státní mi přijde že dělá vesměs smysluplnou činnost a zbytečná buzerace není dominantní, u měšťáků to vidím spíš opačně.

                  0 0
                  • jonti  

                    +1

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    to ti přijde proto, že tu státní moc nevidíš…a že městská = POŘÁDKOVÁ a s udržováním pořádku má asi řada lidí problém = jsou v konfliktu

                    0 0
                  • Barak  

                    Mestska je ale od toho, aby resila prestupky. Tim nerikam, ze to nekdy nedelaji zbytečně aktivne, coz je asi dano tim, jake lidi mnohdy zamestnava.

                    0 0
                    • Jenda  

                      já s nima nemám problém, tůhle mě jedna paní od MP uchránila od fyzickýho konfliktu :-)

                      Ono jeden problém je jaký lidi zaměstnává, druhej je v tom, že často by měli vymáhat dodržování pravidel který v danou chvíli nedává smysl a je kontraproduktivní. Typicky měšťák na Trojský lávce v 8 ráno kdy tam 80% jede na kole…

                      0 0
        • Wojtkingson  

          Hovada ať klidně berou útokem, to mi nevadí, ale brát všechny za průjezd prázdnou jednosměrkou, když cyklista uhne autu, popřípadě jízda po chodníku rychlostí chůze, to se mi zdá jako blbost. (sám řeším některý křižovatky raději po chodníku a přechodu pomalu, než tam najet.) Jezdím do jednosměrek, protože kolem centra někdy není moc alternativ, aniž by člověk nemusel objíždět šílenýma trasama. Tímhle absolutně degraduje činnost strážníků, kteří už nemůžou hodnotit, jak nebezpečný je to protiprávní chování. Sám jsem nad tím přemýšlel, jak by to dopadlo, kdyby se povolil cyklistům vjezd do jednosměrek jako v jiných městech. Jenže scénář je jasnej, už by tam neprojelo auto, protože cyklista by neuhnul, protože na to má právo tam jet. Takhle policista prostě nazná, jestli je to frekventovaná jednosměrka a cyklista se tam motá jak špína v kýblu nebo se nic hroznýho neděje. Že by je poslal na bezdomovce před hlavním nádražím, kde to vypadá jak ghetto?

          0 0
          • mr.ricardo  

            Taky to musim vzit po chodniku, nez se vymotam od baraku na silnici. Ale to neznamena, ze to peru tricitkou podel domu, kde kdyz ti nekdo vyleze ze dveri, tak absolutne nemas sanci s tim neco udelat. Jedu rychlosti chuze a chovam se tak, ze tam jsem proste na navsteve a chodci maji prednost. Uz nekolikrat me mestaci videli a nikdy mi nerekli ani slovo. Stejne tak Trojska lavka, jedu rychlosti chuze mezi ostatnima lidma a nikdy me tam mestaci nezastavili. Ale kdyz vidim nektery debily, co tam mezi chodci predvadi, tak se se clovek nemuze divit, ze tam mestaci buzerujou.

            0 0
            • Wojtkingson  

              jj, presne… Nekteri si to ani neuvedomuji, kdyz jedou ryhle po chodniku, pritelkyne driv jezdila po chodniku relativne rychle a kdyz jsem se ji zeptal, co by delala, kdyby nekdo vylezl ze dveri, tak uz zacala jezdit pomalu :D

              0 0
              • -b-n-x-  

                Tohle mi pripomina, jak nas jednou jelo po prazdnem chodniku 4ks, a kamosova pritelkyne takhle narazila do chodce, ktery takhle vylezl ze dveri. Zajimalo by mne jestli je tohle „bezohledne“ mysleni nejaka standardni vlastnost zenskeho pohlavi, nebo to maji i nekteri muzi. Me prijde, ze pokud jedu treba vedle zaparkovanych aut, blizko kolem nejakych dveri, atd…, tak proste celkem automaticky pocitam s tim, ze tam nekdo otevre, vyleze, atd… Ale u mnoha osob zenskeho pohlavi jsem si vsiml, ze ony takhle nepremysli. A pritom to nejsou zadne osoby s nizsi inteligenci.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  protože muž myslí jen na jízdu

                  žena myslí na další 4 věci, tak občas něco přehlédne :-)

                  0 0
            • MichaelSimek  

              Na trojske lávce jsem byl zastaven několikrát i když jsem jel doslova krokem. Měl jsi jen štěstí. Ale je fakt ze někteří tak jezdí jak pici i jsem tam pár sprdnul

              0 0
              • Jenda  

                Jo trojská lávka to je ukázkovej příklad toho, jak by to podle mě nemělo být řešený. Kdyby tam místo cedule veď kolo dali stejnou jako na Kampě tedy 10 km/h a výzvu k ohleduplnosti, bude to fungovat líp. Takhle na vedení kola všichni kašlou protože v 99% času je to zbytečný a když je to potřeba tak arogantní šulini to profrčej rychle tak jako tak. Přitom tu malou rychlost by tam mohli policajti v době když je to plný v klidu kontrolovat, stačila by kamera který zachytí cyklistu na vjezdu a výjezdu se záznamem času. A nebo jen to, že když někdo pojede jak hovado, tak ho prostě stopnou a zkontrolujou mu povinnou výbavu ;-)

                K těm dveřím výše – to je nepřenositelná zkušenost, i na trase kterou jezdím často se mi stalo, že jsem si jedněch dveří v podstatě nevšiml a měl jsem problém, od tý doby si dávám bacha. Chybu může udělat každej, málokdy má ale nějakej zásadnější důsledek a je třeba se z ní poučit.

                0 0
                • Barak  

                  Uz vidim ty narky tady, ze ti smejdi nekoho stopli a dali mu flastr za povinnou vybavu.:)

                  0 0
                  • Jenda  

                    tak jasně že by byla lepší ta kamera, kde ti ukážou rovnou – v ten a ten čas jsi vjel na lávku a v ten a ten čas z ní vyjel – tedy průměrná rychlost 30 km/h místo 10 ⇒ flastr

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      strážník dostává plat tak jako tak

                      na kamery a měření bys musel dělat výběrko, stálo by to ranec, někdo by si na tom namastil kapsu, pak servis, životnost toho zařízení…

                      0 0
                    • Barak  

                      Takze draha kamera + soft a na kazdem konci jeste straznik s kasirtaskou. Super levna varianta.:)

                      0 0
          • šimlos  

            Pravda, kolikrát člověk na kole v jednosměrce neuhne, stalo se mi to v autě už párkrát a ještě se tvářil tak nějak naštvaně, že tam vůbec jedu :-). Jasně, na Žižkově se jízdě v jednosměrce na kole v protisměru nevyhnu taky, ani po chodníku ale jezdím pomalu, chodcům uhýbám nebo zastavím, v jednosměrce zalezu mezi auta, kdykoliv jede někdo proti. Měšťáci mě viděli mnohokrát a nikdy nic. Je tady ale celkově takový nezdravý ovzduší mezi lidmi..

            0 0
      • oddie  

        Tak já pana šiditele chápu. Menší výběr pokut, menší prémie, a ho*no padá vždy shora dolů :P

        P.S měl by si zopakovat pravopis, byť teda na policajta je ten text ještě nadprůměrný.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já spíš nechápu, že po mediální masáži co teď dostává na youtube, si ještě dovolí napsat tenhle blábol…

          0 0
          • Pavel  

            Princip padajícího hovna. Jeho jebou jeho nadřízení, on zase jebe své podřízené…

            0 0
      • JendaH  

        Myslím, že by to chtělo nějak definovat/označit chodník. U některých cest prostě nedokážu určit, jestli chodník jsou, nebo ne.

        0 0
        • Pavel  

          Stačí se kouknout do katastru… :)

          0 0
          • JendaH  

            Tím myslíš kouknout se na to, jaká je to parcela, a jaké má nastavené využití?

            Třeba chodník od Mánesa k Divadlu je tam jako jedna velká parcela i se silnicí a kolejemi (http://vdp.cuzk.cz/…y/2072257101) a jako typ to má „ostatní komunikace, ostatní plocha“.

            0 0
          • Smazaný účet  

            a co tam podle tebe najde? to je zase rada

            0 0
    • Petr L2  

      Místo plácání energie na takovou buzeraci a utrácení peněz za nesmyslné projekty by stačilo okolo Vyšehradské skály udělat lávku, jako mají třeba na gardě, na straně u porodnice je dokonce zub na chodníku, na který by se dalo krásně navázat, za tunelem na druhé straně by se dalo elegantně připojit k náplavce. Je to maličkost a udělalo by to hodně pro tohle místo, které je pastí pro všechny, nejen pro cyklisty.

      Hlavně že máme hordy dobrodějů a aktivistů co dovedou zablokovat centrum a prudit na kolech, máme zmapované jak se dá kudy Prahou projíždět ale tohle místo, které je na první pohled komplikované a nebezpečné asi nikomu z těch spasitelů nevadí. To je asi moc práce a kromě cyklistů by to nikdo neviděl a neocenil…

      0 0
      • Smazaný účet  

        a co Šemík? myslel jsi na Šemíka? jak by skákal dolů, kdyby tam byla láfka, no? btw je to zablokovaný právě proto, že by se narušil vzhled skály…(památkáři)

        0 0
      • Jenda  

        Ty máš vždycky řešení, to se mi na tobě líbí. Škoda, že tohle řešení je známý asi tak 15 let, jenže ho nechtěj povolit památkáři ;-)

        0 0
        • Petr L2  

          Tak to asi zase taková blbost nebude, když nejsem první koho to napalo. Trklo mě to když jsem viděl něco podobného. Nikde jsem o tom do té doby neslyšel, tak pardon. Jenom mi vrtá hlavou co památkářům vadí. Ten tunel myslím nasadil laťku dost vysoko na to aby vadila lávka. Stejné si toho Šemika vymyslel Jirasek ne? A těm pár troskám nahoře to tězko ublíží ne?

          0 0
          • šimlos  

            Přišli s tím už v polovině devadesátek ale všemocný památkář to zamáznul. Škoda. Jinak argument Serži má taky logiku, to je jasný, národ, co se nedokáže poučit ze svojí minulosti, ji prožije ještě jednou, no :-)

            0 0
            • mikub  

              Šemík snad Vltavu přeskočil, ne? Tomu je nějaká lávka putna.

              0 0
              • Smazaný účet  

                verzí tý pověsti je celá řada, někde je, že přeskočil jen hradby a pak skočil do řeky, kterou přeplaval, jinde je, že přelítl skálu i se řekou…vyber si :-)

                0 0
      • Smazaný účet  

        že zrovna těch pár metrů, kdy se musí slézt z kola, budí pořád takový emoce. Nesmyslných jednosměrek, kde bys to správně měl objet je v Praze kilometry, ale pořád se tu řeší 10m v tunelu :D

        0 0
        • Bubaaak  

          Jednu botu necháš zacvaklou, seskočíš na bok kola, projedeš jak na koloběžce a zas naskočíš…

          0 0
          • gollum  

            Projet to jako na koloběžce nic neřeší, jízda na koloběžce je brána z pohledu vyhlášky jako jízda na kole…

            0 0
    • xpj  

      Asi takhle…

      https://twitter.com/…978940121088

      0 0
      • mr.ricardo  

        To je to samy, co daval nahore, ne? Kvuli tomu tu ta diskuze je.

        0 0
      • black.horse  

        Mě by zajímalo kolik lidí se ještě na ten fejk chytí :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        Na to že je to Bc. tak hrubek jako máku.

        0 0
        • Pavel  

          Bc jako Blbec. Kdyby na škole ještě vydržel, tak mohl být Mgr. Jako Magor. :)

          0 0
        • MiKED  

          To, že má někdo titul, ještě neznamená, že umí česky. :)

          0 0
          • Petr L2  

            Bohužel.....

            0 0
          • kudlanka32  

            tak titul muze mit i dyslekticky matematik a presto bude skvely vypoctar, v tom bych problem nevidel

            0 0
            • MiKED  

              To nerozporuji, jen jsem reagoval na Drobečka. Znám dost lidí, kteří neumí napsat spisovně větu, ale ve své branži umí.

              0 0
              • Kacko  

                Bez ohledu na to jak pise, pokud jako manager takhle motivuje podrizene, tak to teda potes koste. A pokud jako nekdo, koho si platime aby pomahal a chranil, meri kvalitu prace podle poctu pokut, tak to je taky silenost.

                0 0
            • Petr L2  

              Vzhledem ke zkušenostem svých děti na středních školách si troufnu tvrdit, že díky stavu našeho školství a debilitě drtivé většiny učitelstva, která se od sociku prakticky nezměnila, se kdokoliv s nějakym dys, nebo vynikajicí v nějakém oboru na úkor jiných, většinou dostane k maturitě spíše pouze shodou šťastných náhod, takže k titulu se jich zase tolik nedopracuje.....

              0 0
    • Kacko  

      Me teda dost vadi cela ta jizda po nabrezi. Kolem lazni katastrofa, u naplavky haluz, horejsi naplavka taky masakr a kolem zoo vecer to je o zivot. Proste cele je to uplna demence. Do toho pres cetrum idealne tlacit, aby mi ozraly turista nespadl pod kolo. A to se chteji srovnavat s Vidni.. mozna by se tam meli zkusit projet na kole.

      K tomu tohle.. Pomahat a chranit, ale merit to budeme vybranyma penezma.

      0 0
      • jonti  

        Nesouhlasim, jezdim do prace cyklistezkou a naplavkou az po narodni, rano uplne v klidu a vecer staci jet misto po naplavce vrchem. Dal ke vetsinou jeste vic lidi okolo zlutych lazni, ale jen par desitek metru, jinak pohoda.

        0 0
        • Kacko  

          Asi jsem rozmazleny, zil jsem nejaky cas v hollandu, ale nedovedu si predstavit jet tam nad 30, natoz treba 50. Nejen kvuli lidem, ale i kvuli vyjezdum z restauraci, ktere maji spatnou viditelnost, sesedani u tunelu, kostky na naplavce, retardery a zuzeni na paterni komunikaci, nekonecna cervena u Manesa, proste wtf.

          Predstav si, ze by na magistralu dali retardery, zuzeni do jednoho pruhu, cast by vedla po pesi zone a nekolikrat bys musel davat prednost autum co by vyjizdeli z parkovist z restauraci. K tomu minimum znacek, semafory co by te zachytili jen kdyz bys byl v jednom specifickem miste atp.

          Paterni cyklostezka musi byt oddelena od ostatniho provozu i od lidi, musis tam byt na hlavni, kazdy musi jasne vedet ze tam jezdi kola a nelezt tam. Provoz musi byt maximalne plynuly a orientace jasna. Od toho je paterni, je to hlavni dopravni tepna pro cyklisty, ktera je jen pro ne. Stejne jako magistrala, nebo jizni spojka pro auta. Bavime se navic o EV7, evropske cyklodalnici na kterou plynou z EU stedre dotace.

          0 0
          • Smazaný účet  

            ano, tak by to mělo být v ideálním světě…zatracenej Karel, že v tom urbanistickém plánu nepočítal se třema typama komunikací (silnice, chodníky, cyklostezky)

            0 0
    • MiKED  

      Pravost dopisu potvrzena. Viz https://www.irozhlas.cz/…07271515_mos

      0 0
      • Jenda  

        skvělý jak v původním lejstru píše aby se zaměřili na cyklisty a koloběžkáře, v tom následujícím už zase hlavně zmiňuje ožralý turisty.

        0 0
    • Pavel  

      Tito sice jsou z Opave a ne z Prahe, ale myslivny jsou to taky! :-D

      Takže v Opavě s kabrioletem parkovat jen a pouze s vytaženými okénky!! A motorky asi taky. :)

      http://ostrava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
    • Sunshine 29  

      Objíždím po silnici a neřeším. Na druhou stranu projíždět tím tunelem je čůráctví, stejně jako jezdit po chodníku, přes přechody atd.

      0 0
      • Sunshine 29  

        Koukám jak jsem se chytil mrtvolky :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        ono je to na pitchu vlastně jenom směrem do centra, páč pokud to chceš mít „čistý“ tak bys měl u porodnice přejet na silnici (= napříč přes dva pruhy+koleje, mimo semafor), pak projet tunelem a pak zase napříč silnicí zpátky na stezku…což je voser a o hubu, proto to nikdo nedělá

        naopak z centra ven není problém sjet na silnici, tunel projet po ní a pak se zas vrátit na stezku

        imho by při dnešních stavebních možnostech mohli rozšířit ten tunel…

        0 0
        • šimlos  

          Seržo, já to tak dělám, pruhy nepruhy, koleje nekoleje. Mě vždycky ta stezka tak sere, že se z ní snažím zmizet. Proto na ní ani kolikrát nanajedu a jedu radši po silnici. Tunelem vždycky po silnici.

          0 0
          • Morchella  

            Nebo moje varianta: ráno do centra po stezce, protože je prázdná a na silnici je kolona a odpoledne po silnici od tunelu až ke Krabovi.

            0 0
          • Sodík  

            Jo úplně ti fakt rozumim a hlavně že v tom máš jasno. „Projíždět tím tunelem je čůráctví, stejně jako jezdit po chodníku, přes přechody“. Ale tunelem jedeš po silnici a neřešíš, přestože podle zákona / vyhlášky (teď nevím) musíš využít cyklostezku, pokud vede souběžně se silnicí. Ach jo (

            0 0
            • Sodík  

              Tahle reakce měla být na Sunshine, omluvám se.

              0 0
            • abel  

              ve vyšehradském tunelu na cyklostezce máš sesednout z kola a zároveň v silnici jsou piktogramy cyklisty, takže tahle vyhláška tu asi neplatí.

              0 0
              • Smazaný účet  

                a zároveň je z obou stran značka C07a = není tam cyklostezka

                0 0
                • Sodík  

                  Ha, dostali jste mě, díky za info, cedule jsem si nevšiml, když tam jezdím 45 kmh mezi chodcema ,))

                  0 0
                • Sodoma  

                  Klamou mně oči , nebo je tam na silnici namalovanej pruh pro cyklisty?

                  0 0
                  • 01carbon  

                    Neklamou – je v obou směrech ;) a je docela úsměvné ze to nikdo z tech co tu o tom píší romány ani nezmini

                    0 0
                  • meris  

                    Piktogramový koridor

                    Cyklopiktokoridor na Vršovické ulici v Praze

                    Kromě jízdních pruhů pro cyklisty začaly být (například v Praze roku 2009) značeny na vozovkách i tzv. piktogramové koridory pro cyklisty. Ty mají pouze doporučující a výstražný charakter, cyklisté nemají povinnost je využívat a ostatní řidiči nemají zakázáno na ně vjíždět. Cyklisté nemají přednost před vozidly, která při odbočení koridor přejíždějí. Používají se v případech, kdy pro zřízení řádného pruhu pro cyklisty není na vozovce dostatek místa, avšak šířka jízdního pruhu umožňuje souběžnou jízdu automobilů a cyklistů, popřípadě jako doplňkové značení propojující jízdní pruhy pro cyklisty nebo vyznačující způsob jízdy cyklistů ve společném vyhrazeném pruhu pro cyklisty a autobusy. Vyhláška č. 247/2010 Sb. toto značení oficiálně zavedla s účinností od 15. září 2010 pod názvem V 20 Piktogramový koridor pro cyklisty (do té doby bylo toto značení považováno za variantu značky V 15 Nápisy na vozovce).[2]

                    První pražský cyklopiktokoridor byl vyznačen ve Vršovické ulici mezi ulicemi U vršovického nádraží a Sportovní v květnu 2009, v letech 2009 a 2010 byly vyznačeny další v ulicích Vršovická a V olšinách, Vinohradská, Černokostelecká, Terronská, Koněvova, Jugoslávských partyzánů, Milady Horákové, Dukelských hrdinů a nábřeží Kapitána Jaroše, Střešovická, Na Petřinách, Tupolevova, Českomoravská, Rohanské nábřeží a Vrbova.[3]

                    0 0
        • dalimil  

          Já to dělám skoro denně při cestě do práce, není to tak strašný..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.