• honzour

    Chci se prosím zeptat, jak řešíte stravu při nočních směnách v práci. Dělám klasicky týden noční – týden odpolední – týden ranní. Při ranní je to vcelku v pohodě, i když občas bojuju se snídaní, odpolední je taky OK, ale při noční s tím dost bojuju, jak se vůbec stravovat během dne při nočním týdnu ? Když přijdu z noční, většinou jdu během hodiny spát. Díky za názory a tipy.

    0 0
    • Jonáš1  

      To je na hovno tyhle šichty lepší je klasiskej turnus denní, noční a 3 dny volno, to je nejlepší co může být.

      Po noční se nasnídám a jdu spát v práci o noční jím pouze večeři a pak až ráno když jdu z práce, pak si jdu lehnout a vstávám tak okolo 11 hodin a jdu do hopody na dvě pak na oběd a pak třeba do posilky nebo na švich prostě různě jak se mi chce.

      0 0
      • honzour  

        Ještě nedávno jsme to měli úplně rozházený, během 15ti dnů jsem byl 14 dní v práci a během těch 14ti dní se prostřídalo vše z těch směn. Teď už to jede po týdnu a jde to, ale ty noční mi občas daj dost zabrat. Piju hlavně vodu, občas čaj nebo kafe, ale nesmím se přepít, protože když ráno kolem 7mé vlezu do postele, tak mě občas kolem 11té vzbudí potřeba jít na záchod a pak už neusnu. Jinak spím třeba do dvou a to je pak pohoda. Ale jde mi o tu stravu, někdy mi taky stačí se před noční navečeřet a během směny to spraví třeba 2 jablka. Ale rád se přiučím nějakým radám a zkušenostem.

        0 0
        • Jonáš1  

          No já ti moc neporadím dělám noční už 5 let a takhle to praktikuju pořád je fakt že na ten měsíc, mně vyjde asi 7–8 nočních což je v pohodě a ještě se v noci natahnu tak od těch 11 do 03 hod.

          0 0
        • antt  

          když dojedu po té šesté hodině domů, tak zažhavím pc, lupnu dvě tři plzeňské z polska a až mi začne klimbat hlava, tak se jdu teprve uložit, většinou tak kolem deváté. Pospím tak do dvanásté, poobědvám a jdu něco kutit.. garáž, chata, kolo… Tak kolem šesté odpoledne se jdu dobrovolně natáhnout, ale málo kdy usnu, většinou až tak po osmé a v devět opět vstávám a je to horší jak na ranní.. Dám kafe a jim až potom v té práci kolem jedné a čtvrté, zlehka. Takhle se trápím celý týden a o víkendu to dospím

          0 0
          • Jonáš1  

            Tak to já jdu po noční jak přijedu domů tak jdu okamžitě spát a jdu na pivo až potom.

            0 0
            • antt  

              tak podle toho, co děláš. Já konec pracovní doby trávím u pc a odvádím výrobu (máme to docela komplikované), takže se u toho docela proberu, kolikrát si od toho odskočím pro kafé, aby mi to hlava brala, tak pak prostě neusnu

              0 0
              • Jonáš1  

                Já dělám venku v noci a o denní taky za jakýhokoliv počasí i v –30 nebo v + 40 nebo v bouřce ve vánici v čemkoliv baví mně to víc než v teple v kanceláři.

                0 0
            • jIrI___  

              Taky tak, po noční jsem spával už v autobuse cestou domů a doma to rovnou zalomil často i v oblečení :)

              0 0
    • antt  

      týden nočních je peklo, taky jsme to tak měli a ještě mít budeme.

      Na nočních si děláme dvě kratší pauzy, jednu kolem jedné hodiny, druhou kolem čtvrté hodiny a je to tak asi ideál. V noci toho moc nesním, za to po noční toho dost vypiju, abych usnul… Snažím se jíst a vylučovat tak, jak si řekne tělo.

      Tohle směnování je peklo a kdo říká, že si na to zvykl tak lže

      0 0
    • antt  

      týden nočních je děs, taky jsme to tak měli a ještě mít budeme.

      Na nočních si děláme dvě kratší pauzy, jednu kolem jedné hodiny, druhou kolem čtvrté hodiny a je to tak asi ideál.

      V noci toho moc nesním, za to po noční toho dost vypiju, abych usnul… Snažím se jíst a vylučovat tak, jak si řekne tělo.

      Tohle směnování je peklo a kdo říká, že si na to zvykl tak lže

      0 0
      • Jonáš1  

        No to bych nedělal týden nočních to bych asi zešílel ještě že můžeme dělat jen maximálně dvě víc nesmíme.

        0 0
        • antt  

          ale předpokládám, že děláte dvanástky, my děláme osmičky, to jde. Z dvanásti hodin v robotě šílím, ale i tak občas dělám, když je potřeba

          0 0
          • Jonáš1  

            JJ 12 ty ale mně vyhovujou já už bych 8 dělat nemohl.

            0 0
            • antt  

              mě to přijde jako větší záhul, dvanástky a točit to, včetně víkendu.. Bych po měsíci nevěděl, jestli mám strkat do mísy zadek nebo hlavu :)

              0 0
              • Jonáš1  

                No jasně normálně se dělají klasický dvanáctky včetně víkendů svátků, vánoc atd. ale zase máš po noční 3 dny volna, takže supr.

                0 0
    • maajkee  

      Dělám takhle už 6 let, celej týden noční, 8 hodinový směny a nikdy si nato uplně nezvyknu, ten týden co mám noční se strašně špatně dokopávám pak jet odpoledne na kolo a vůbec se nějak hejbat, pak další týden mi trvá než to srovnám, pak 14 dní pohoda a pak zas šup noční :)

      Nejradši bych v práci zavedl 12hodinový turnusy se 3 dny volna, ale jsou tam dvě starý páky, který nic měnit nechtěj.

      Co se týče pravidelnosti stravy, je to holt při směnách dost na hovno.

      0 0
      • honzour  

        Jooo, tak to já ve Škodovce už vůbec nikoho nepřesvědčím, aby se jelo na 12ky :). Jediná naděje je, posunout se na nějakej flek, kde to bude jen na ráno.

        0 0
      • HarryTP  

        Když sem nastoupil tak se dělali 12ctky po roce to překopali na 8mičky asi bych neměnil.Ta 8čka když máš ranní tak než se probereš tak máš půlku za sebou pak sváča a pomalu končíš.Když máme občas 12 tak je to nekonečný.Základ je se před první dobře vyspat, pak se přetočíš a jedeš..A celej tejden spát aspon 6–7 hodin jinak ses v prd. ale akorat se trapis.Az tu posledni to dávám tak 4hodinky spánku jinak bych večer neusnul.Už třeba v úterý nemam problem si dát 2 hodky na kole pak jít makat.Co se týče jídla když se vzbudim tak si dam normálně oběd pak nakou svaču před prací se najim a tam v noci něco menšího plus kafe.Ráno když prijdu tak kuželku a do hajan.Nejlepší by byli 8čky a jet to jakoby 12ctky:D.Si pamatuju jak sem byl votrávenej když se vstával v pátek 5 a veděl co mě čeká… Každopádně v tomhle období to je naprd.Deš do práce tma jdeš z práce tma jdeš spát vstáváš zase skoro tma.Jaro Léto nedám na noční dopustit.Papaláši spěj je klid

        0 0
        • honzour  

          Mě jde spíš o tu stravu při noční. Kolikrát bych zbouchnul snad 3× tolik, co při ranní, ale co na to metabolismus ?

          0 0
    • dancing dog  

      tak já po 24 hod. v práci ještě teď většinou jdu na další směnu jinam, během noci se jen těžko hlídám, nejhorrší je to ale právě ten druhej den,když nejdu spát- děsná rozežranost a hlavně chuť na sladký, se kt.nemám sílu bojovat…

      0 0
    • Amoondre  

      Ja myvam nocni 3× do mesice v poctu 2,3 a 4 dny

      Cas 2215–0615

      po nocni jdu hned spat a idealni spanek 8h, tzn. do 15–1530

      Po tom co vstanu si dam normalni snidani – sunka, tmave pecivo, jogurt, ovoce

      pred nocni – kolem 2100 si dam jakoby obed, tzn. nejake poradne jidlo.

      na nocni pak ovoce (banany, jabka) a kolem 1 v noci si dam bily jogurt (400g) + musli. Co se tyce ovoce, tak nevyhoda jablek je, ze kdyz jich sezere clovek hodne, tak pak me chcani budi ze spani a nevyspim se tak dobre :)

      0 0
    • Axel  

      dělám dvanactky, nočních mívám max do 10ti měsičně. Když se přes noc aspon na dvě,tři hodky natahneš,tak je to pohodka, doma potom pospím do jedenacti a jsem v pohodě. Když je třeba vikend,hromada prace a jsem celou noc vzhuru, tak spím kolikrat do jedne…

      Na jídlo si brávám tak dvě hlavní jídla a nějake menší svačinky. Ale je jasne,že když mam řizky,tak si neberu bramborovy salat,ale třeba jen brambory, prostě tak,at mi neni těžko:-)

      Ale co si pamatuju dříve,když jsem dělal ve fabrice na tyden nočních 8miček a musel jsem celou noc nco dělat-to byl shit..hlavně – při těch osmičkach nenaskakujou žadne hodiny a mam pocit,že jsem byl pořad v praci:-///

      0 0
      • Jonáš1  

        Přesně tak to máme stejný taky se v práci natahnu na ty 3 – 4 hodiny ráno jdu spát v půl sedmé a vstávám tak v 10:30 až 11 hod a v pohodě to stačí.

        0 0
    • sportski  

      ahoj,

      dělám nepřetržitě dvanáctky 2dny den/2dny noc a 4 dny volno. upřímně když si vezmu volno třeba jednu čtverku tak máš volno celých 10–12 dní za cenu 4dni dovolené, což se vyplatí.

      jinak jídlo řeším jak kdy, mám kromě kola rekreačně hokej plus posilovnu, takže se snažím jíst tak nějak na ten metrák, přes léto méně.

      na denní snídám doma kolem páté, kolem deváté nějakou sváču ve dvanact obed pak ve ctyri az v pět pauza, a pak doma něco dle chutí.

      na noční před první vstávám normálně ráno jdu do gymu, pak něco dělám normální režim jen v šest se balím do práce (dělám od 7 do 7), kolem deváté mám chutě ale do půlnoci se najím na přestávce, pak kolem čtvrté páté něco sblajznu a pak nejím, doma si lehnu spím do dvou do tří dle situace a po druhé noční spím málokdy

      stravu spíš držím v práci než doma, protože tam mám nějaký řád a aspoň mi to utíká

      0 0
      • maajkee  

        Nemohl bys nastínit jak přesně ty služby máte? Mám za úkol něco vymyslet a předložit šéfovi, tohle by se mi celkem líbili 2dny deb a 2dny noc a pak 4 dny volno.

        Kolik Vás tam v tomhle provozu dělá a od kolika do kolika ty 12ky máte, od 6 do 6ti?

        0 0
        • Venda  

          To jsou klasické „policejní dvanáctky“. A je to tedy 12-ka denní, 12 hodin volno, 12-ka denní, 24 hodin volno, 12-ka noční, 12 hodin volno, 12-ka noční, volno až do dalšího cyklu.

          0 0
        • sportski  

          jak říká kolega podemnou dejme tomu začneš v pondělí ráno denní, v úterý máš taky denní. Ve středu jdeš na noc, ve čtvrtek taky, končíš v pátek ráno. Další týden ti cyklus začíná v úterý denní směnou.

          My to máme od 7 do 7, střídáme se čtyři party po třech lidech (recyklace plastů, v podstatě obsluha strojů to ti asi nic neřekne) tak děláme i víkendy, já si na to zvyknul, mladá je zdravotní sestra a ta ten rytmus má teda rozhejbanej děsně takhle si odděláš svoje a máš klid.

          Pokud by si chtěl volné víkendy častěji, tak se dá podle harmonogramu čezu (říkal mi o tom známý), ti maj každý druhý víkend volno, zkusím to vygooglit

          0 0
        • sportski  

          nemám doma skener, tak jsem ti to aspoň nafotil, tohle je rozpis jak to je v plánu na celý rok pro ilustraci

          0 0
        • jIrI___  

          To chceš měnit klasické třísměnové osmičky za dvanáctky? Ti kolegové poděkují… :)

          0 0
          • maajkee  

            No jelikož jsem zvyklej i na 24ky, tak ty 12ky pro mě nejsou vůbec strašák. Spíš mi příjde, že ty 8čky jsou zbytečně krátký.

            0 0
    • svářeč  

      tři měsíce jsem dělal pouze noční 12ky,turnus tak 14dní pak tři dny volna a takto dokola.už nikdy více.nejen strava,ale hlavně zažitý celoživotní cykly byly rozhozený na sračku.

      0 0
    • ps.slon  

      Čau, já pracuji na noc už 12 let a můžu Tě uklidnit – ještě jsem si nezvykl.

      Když jsem tehdy začal, nemohl jsem celou noc nic jíst. Měl jsem sice velký hlad, ale jakmile jsem se najedl, pobýval jsem každých 20 minut na záchodě. Během pár let jsem si ale postupně zvykl a už se dalo něco málo sníst.

      Pracuji jako tiskař a můj stroj, který je řízený počítačem má v sobě program na sledování výkonu, takže pokud si během noční chci trochu odpočnout, musím to (kromě přestávky) nějak zakamuflovat. Pokud nejím, jsem ráno hotový.

      K jídlu. Před nějakou dobou jsem začal navštěvovat výživovou poradkyni. Ta mi mimo jiné doporučila pravidelně jíst po asi 3 hodinách. A to i na noc. Abych neměl střevní potíže, doporučila mléčné výrobky, např. kefír a jogurt, a ovoce. Řeším přibližně následovně: 23:00– kefír, 02:00(přestávka)-2× rohlík se šunkou + jablko, 05:00– bílý jogurt. Doma potom v 7:30 malá snídaně a jdu spát. Vstávám okolo 13–14 hod. Odpoledne se na kolo dostávám jen vyjímečně, protože jsem úplně mrtvej. Proberu se zas až v práci v 22:00hod.

      Takže tak…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Wow, to je hodně velké zlo.

        0 0
        • ps.slon  

          Bohužel. Máme v práci kluky, kteří nemají problém, ale já mezi ně nepatřím. Jako já nás tam je víc a všichni nadáváme. Už jsem víckrát přemýšlel o změně zaměstnání, právě kvůli noční, ale nic jiného neumím. A začínat něco úplně nového za poloviční plat než mám teď, na to nemám.

          0 0
    • Buba_1  

      Necetl jsem celou diskuzi tak nevím, třeba už nekdo poradil. Tělo nereaguje na denní dobu, ale na to jak po odpočinku startuje k další aktivitě, tudíž je jedno jestli snídáš po odpočinku v 8 rano nebo ve 2 odpole – když má noční a jdeš spát v 7 ráno tak se v 5 ráno nevečeř a po odpočinutí nasnídej – dle potřeby svačina, oběd atd… :-)

      0 0
      • honzour  

        No je pravda, že pokud se mi po noční podaří vyspat (min. 6 hodin spánku), tak ten týden nočních směn dám úplně v pohodě a necítím žádnou únavu. Ale to se nedaří moc často bohužel, hlavně díky rodinné situaci. A samozřejmě neméně důležitou roli hraje v této otázce celková psychika.

        0 0
    • Venda  

      Třeba to někomu pomůže

      http://kulturistika.ronnie.cz/…i-smene.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.