• wlk

    Tohle jsem našel na jiným foru, docela jsem se pobavil :-)

    Vážené kolegyně a kolegové, přátelé

    Obracím se na Vás s velmi závažným zjištěním. V pátek minulý týden někdo vhodil do naší poštovní schránky reklamní leták s nabídkou prací (bohužel blíže nespecifikovaných). Ta firma se jmenovala čssd a byl tam takový zavalitý chlap s bradavicí a psali, „budu pro vás pracovat“. Protože v brzké době očekáváme výměnu oken v našem panelovém domě, což, jak lze předpokládat, bude provázeno značným nepořádkem, který bude generovat potřebu opravdu důkladného úklidu, rozhodl jsem se, že nabídky využiji a toho chlapa si zjednám. Ve Zlatých stránkách jsem našel číslo firmy (296522111 – bohužel tam nebyla linka na oddělení příjmu objednávek) a dnes dopoledne jsem tam zatelefonoval. Na ústředně mě asi špatně pochopili, když jsem se pídil, že volám kvůli té nabídce prací a přepojili mě na personální oddělení. Snažil jsem se vysvětlit, že nechci zaměstnat, že situace je opačná, že oni nabízejí a já chci zjistit podmínky, jak to objednat, jak dopředu, kolik za to apod. Ta nesmírně hodná a ochotná paní někam odběhla, pak přiběhla a ptala se, jestli volám z vrátnice (ne, volám zvenku) a kde jsem to četl. Znovu jsem jí vysvětlil, že jsem to našel ve schránce a že mám zájem o úklid po výměně oken. Zeptala se, jestli jsem z firmy, která tu výměnu oken nabízí a provádí. Tak jsem jí znovu vysvětlil, že to je naopak, že si chci právě zjednat ten úklid, když se její firma nabízí, že bude pro mě pracovat. Ptala se, jestli to není nějaký předvolební trik. Ujistil jsem ji, že ne, že okna se určitě budou vyměňovat až po volbách, nejdříve v červenci. Nevím proč, ale chechtala se na celé kolo a když jsem ji poprosil, aby mě tedy přepojila jinam, bez dalšího slova zavěsila. Tak skončila má snaha, ulehčit manželce a sobě práci. Proto Vás chci upozornit, jestli si myslíte, že tahle firma bude pro Vás pracovat – není tomu tak. Mezi námi, on ten chlap až tak na velkého dříče a šikulu nevypadal – spíš tak něco mezi pinglem a vekslákem........

    0 0
    • Ruda  

      pěkný

      0 0
      • luke777  

        opravdu vtipne, najdu bilboard ods a k napisu spolecne jak tam maji napsano pripisu spolecne vas rozkradem

        0 0
        • Hurikan_Tom  

          a k CSSD si dopis:

          • zivotne nutne reformy NEPROVEDEM
          • vas a dalsi generace ZADLUZIME JESTE VICE
          • centralismus bude JESTE VETSI
          • sami o sobe rozhodovat NEBUDETE
          • podporovat budeme NEZAMESTNANE
          • dane budu VYSSI → ekonomicky rust budeme brzdit I NADALE

          ..atd. Prober se a nezer toho s bradavici tak moc. A hlavne premyslej!

          0 0
          • vlk  

            nejsem ani pro jedno, ale k ODS také napiš.

            • Vysoké školy jen pro bohaté.

            Jo mladý člověk si potřebuje zajistit bydlení= hypotéka apod.Proč mu to usnadňovat-ať bydlí podmostem-nejdřív musí splatit školu, že

            Tomu říkám, rovnost ve vzdělání.

            Politika se mi hnusí.Do posledního to jsou všechno lháři a darebáci a zloději-ve všech stranách-dnes člověku nezbývá nic jiného než volit menší zlo.Jo ale které je to menší.Nejraději bych nevolil vůbec, ale to bych zase nahrával komunistům. To je zapeklitá situace.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              treba by platil mensi najem, kdyby nebylo regulovane najemne ;)

              0 0
              • pelt  

                to je sice mozne a pravdepodobne, na druhou stranu jednorazova deregulace by nejspis vedla k zajimavemu chaosu. Tedy deregulace je potreba, ale s rozumnym rozlozenim v case (a mela holt zacist uz pred buh vi kolika lety (proc s ni vlastne nezacal uz ten hradni sasek?). Btw. vyssi najemne ma zajimavy vedlejsi efekt – v Praze se v posledni dobe zacalo stavet dost vysoke mnozstvi bytu.

                0 0
            • Manas  

              Kamo, ja platil skolne a klidne bych skolne zavedl. Vubec to neni na skodu. Produktu ktere podpori cloveka na skola zacina byt dost.

              0 0
              • luke777  

                jasne ale kolik se bude platit to ti nikdo nerekne,to je ten problem a vylezt ze skoly s peknym dluhem a resit kde budu bydlet co budu jist,no ja nevim, ale pokud mas jistej plat po skole 50litru tak neni problem:))

                0 0
              • vlk  

                Typická názor bohatého člověka.

                To totiž strašně vadí pánům podnikatelům a bohatým lidem, že se nyní na vysokou školu dostanou lidé(jejich děti) podle toho jak jsou chytří.Když by se zavedlo školné, tak by si to mnoho chytrých chudších nemohlo dovoli a tak by se tam na ta volná místa dostali i ti méně chytří, ale bohatí.

                Nejlepší je když slyším VŠ profesory nadávat jak má VŠ školství málo peněz. Sami si jezdí na konference po ceém světě-většinou to berou jako zaměstnavatelem placenou dovolenou.Často si sebou berou i své rodiny-Na tzv. služební cesty.Platy mají velice nadstandartní(ani v praze v soukromé sféře by často nedostali lepší)-teda pokud nejsou pouhými doktoranty.Tak takhle se ty prachy utrácejí. Na ty jejich služebky nemíním přispívat nějakou svou hypotékou.

                každý vysokoškolák nemá po vylezení školy plat 50 litrů. Všude nejsou platy jako v Praze.Např v našem karji mají vysokoškoláci často i jen 10 tis apod, často ani nemohou sehnat práci.V našem kraji-a je jich takových v anší zemi většina jsou dělníci a řemeslníci často placeni lépe než vysokoškolsky vzdělaní pracovníci.

                Takže odtud pramení můj názor na lidi, co jim nevadí zavedení školného. školství a zdravotniství by mělo být prostě standartně zdarma-jako služba veřejnosti, kterou sin platíme ze svých daní.

                0 0
                • Manas  

                  Tak ti dik. Ja rozhodne nemel velkej plat kdyz jsem vylezl ze skoly. Ale makal jsem na sobe tvrde. A i v praci. A pokud chces a delas to, tak se vysledek dostavi. Mi prijde ze nekdo bere samozrejmost ze udela skolu a pak se nabidky budou sypat. Jenze tak to nefunguje. Pokud neco chces, musis za tim jit. Nechapu nazor ze nekdo dodela skolu a pak si stezuje ze ma plat 10 litru. Tak at kua najde neco lepsiho, to je jeho problem. Musis se o sebe postarat. Bud chces nebo ne, a jista obet je tam nutna. Krom toho placeni skolneho docela hodne motivuje ke studiu. Obzvlast kdyz si to platis sam. A podivej se na nektere vysoke skole, na jejich uroven. Lidi proste odtamtud odchazeji, je to prace jako kazda jina a kdyz nejsi dostatecne ohodnocen a chybi ti k tomu motivace tak ahoj. Tak to proste je. A jinak, to uz je veci skol jak nastavi prijimacky. Plast vysokoskolskeho profesora co vede fakultu je taky nekde jen 20k, pracuj za to vic nez 10 hodin denne.

                  0 0
                  • kesu  

                    souhlas.Studuji ma VŠ a až mě udivilo kolik lidí si to tam jde jenom zkusit aby po jednom dvouch semestrech odešli.Kdyby se platilo školné,tak by si to rozmysleli.Ikdyž si nemyslim že by do VŠ musely jít za každou cenu další peníze,spíš bych to pochopil jen jako malou částku aby byli víc motivovaní studenti.A co se týká platů VŠ profesorů a popřípadě jejich služebních cest,věř tomu,že trvá hodně dlouho a stojí to hodně námahy dostat se tak daleko aby se měli trochu líp.

                    0 0
                    • Manas  

                      Jj, naprosty souhlas. Nerikam skolne vysoke, to uz by bylo veci delsi debaty jak to nastavit. Ale kazdopadne by to bylo motivujici.

                      0 0
                    • RUMcajs  

                      No, kolega Ir rikal,ze kdyz studoval v UK tak v pripade propadnuti plati skolne. Jinak ho platit nemusi.

                      0 0
                      • vlk  

                        toto je u nás podobné.Pokud si studium protáhneš více než o rok tak ty další roky platíš školné-tak to u nás již funguje.

                        0 0
                        • pelt  

                          A je to tak jen spravne. Bezplatne studium po standardni dobu mi prijde fair, ale pretahovat – to at si kazdy zacvaka.

                          0 0
                  • vlk  

                    Tak jednak mám v rodině 3 Doc a platy mají okolo 40–70 tis. To jen tak pro zajímavost.

                    Co se týká toho na sobě makat. to mi nemusíš říkat.Já na sobě makám.Studuji další školu při zaměstnání, chodím na kurzy AJ. Vzdělávám se i mimoškolně v oboru apod. Jenomže když prostě u nás jsou platy obecně nízké tak mi to není nic platného.

                    Kamarádi, odborníci ve svém oboru, fakt schopní lidé, shánějí práci v IT-analitik/progra­mátor a nemohou nic slušného sehnat(sám bych jim ji nabíd ,kdybych měl soukromou firmu).Nabízejí jim platy 10 tis apod a práce od nevidím do nevidím.Ne každý se může nebo chce stěhovat do Prahy, že.

                    Vaše zcestné názory (převážně pražáků- kde je dobře ohodnocené práce dostatek a je ohodnocena podle toho co umíš) jsou mi tak akorát k smíchu.Prostě podle mě v mimopražských oblastech jsou odborníci silně podhodnoceni.

                    0 0
                    • Manas  

                      Jenze je o te volbe. To je vicemene to co chci rict. Chces-li lepsi, musis neco obetovat. Taky jsem mohl zustat v Liberci kde je vsechno. Ale zvolil jsem jinak.

                      0 0
                      • pepino  

                        Jasan.Všichni se nastěhujo do Prahy a je to.Všichni budou programátoři a manažeři a je to.Všichni se vlastně můžou mít skvělě:-)

                        0 0
                    • kusabi  

                      a muzes prosim napsat v jakych skolach ti docenti pracuji?

                      0 0
                    • Hurikan_Tom  

                      Chlape, ty na sobe makas a takhle fnukas?! Divny. Hele ja pochazim z Hranic, tj. kousek od Olomouce jako ty, mam tam rodinu a praci i platy maji dobre. Ano v Praze by mozna dostali vice, ale neni to o tom, ze v Praze 80 tis a v Hra 10 tis. Musim dodat, ze toho taky umi hodne. I kdyz ANALYTICI to nejsou.

                      Pokud se ti situace u vas nelibi, tak se sbal a prestehuj se. Ja jsem taky odesel, ale ver, ze to neni zadarmo a dobre placena prace neprijde sama. Konkurence je velika a napr. s „chodim na AJ“ moc neuspejes. Tady za slusny prachy MUSIS MLUVIT!!!

                      Dale vim, ze kamaradi maji o Praze dost zkreslene predstavy.

                      0 0
                    • Mamut  

                      Takztiez by ma zaujimalo, skade mas tych docentov.

                      Inak mi pripadas, ze si uplne mimo. Si proste zakukleny komanc, ktory bude fnukat, ze u neho niekde v riti nie je dost pracovnych prilezitosti za prazske platy. Kto nie je ochotny sa stahovat za pracou, nech nefnuka, ze inde maju vyssie platy. Ak ti tvoji kamarati su aspon trocha schopny a su ochotny pracovat v Prahe, nech sa mi ozvu na mail. Prave zhaname viac databazovych konzultantov a v Prahe je celkom problem ich zohnat. A myslim to vazne.

                      Ne každý se může nebo chce stěhovat do Prahy

                      A zacne kecat, ze sa nechce stahovat. Mas tam ceny bytov maximalne 1/3 z prazskych, ale aj tak pindas, ze nemas kde byvat. Plat nie je iba za to, co vies a su urobil, ale aj za ochotu nieco pre tu pracu urobit = prestahovat sa napr. Vsade, kde mas rovnostarske platove tabulky ludia odchadzaju inde, kde ocenia ich ochotu a snahu navyse. A to sa tyka tak komunistickeho rezimu ako tu bol, tak aj skolstva, ktore tu je.

                      Ku cestovaniu na konferencie: 50-rocny profesor, ktory cely zivot makal v tej oblasti a nieco dokazal je niekto, kym ty nikdy nebudes. Je niekym, kym sa v tejto zemi moze stat maximalne jeden z 1000. Taky clovek je skoro na nezaplatenie, pretoze je velmi tazko nahraditelny niekym inym. A ty mu chces vycitat ucast na konferenciach, na ktorych sa dalej vzdelava. A upozornujem ta, ze tak ako sai to napisal, si obvinil vsetkych do jedneho. Platy maju tazko podstandardne (pokial to porovnavas s ludmi s podobnymi znalostami v sukromnej sfere). U nas na matfyze je clovek, ktory keby bol v sukromenj firme(dostatocne velkej = Sun, IBM,…), tak do roka ma 100 000 plat. Napriek tomu ostava na skole, kde ma odhadom 25 000. Samozrejme je to jeho volba, a vyssiu mieru osobnej slobody predal za 75 000 mesacne. Ale rozhodne si nemyslim, ze je odpovedajuco ohodnoteny.

                      Najradsej mam kydy do murarov „Bez nas by nebolo, kde byvat chceme vyssie platy (t.j. aspon 30000)“. Murara dokaze robit kazdy druhy. A podobne: nahradit niekoho, kto sedi doma na zadku a vykrikuje, ze vo svojej diere ma maly plat, nie je problme nahradit inym kriklunom. Takze sa ani jeden z nich nemoze divit, ze ma ten nizky plat.

                      0 0
                      • vlk  

                        tak jo když tě to zajímá.Karlova univerzita, Ostava-technika, Univerzita Palackého-Olomouc.Jezdí např. na konference-kde se v sále ani neukáží, chodí si tam po památkách apod.Každý člověk, kterého jeho práce zajímá a rozvjí se se stává časem v jistém slova smyslu odborníkem.Jak výš , že nikdy nebudu také tímhle špičkovým odborníkem.Některé své vyučující na VŠ jsem překonal znalostně již dávno.

                        Šetřím si na bydlení a jde to dost pomalu. Podle mých propočtů, kdybych měl splácet školné tak bych zkončil v bytě 1+1.Jen tak pro zajímavost, ve svém oboru jsem uznávaný odborník v rámci republiky.Tou angličtinou myslím to, že mám lekce s rodillým mluvčím-pro zlepšení-docela těžce placené. No sestřenice se přestěhovala do Prahy a mohu tedy porovnávat.Pronájmy máme stejně drahý, byty o nějakých 30 procent levnější, RD za stejné ceny.Do Prahy nejen , že se nechci stěhovat, ale i nemohu ze zdravotních důvodů.

                        Když vy Pražáci vždy myslíte pouze na sebe a neumíte si představit, že by se někde žilo o něco hůř.Si myslíte, že Praha je pupek světa a že kdo chce něco znamenat musí bydlet tam.Já jsem Patriot a tím, že působím v Olomouci, chci této oblasti popoct.Sem se tu narodil

                        A ještě k orientaci.Moje rodina byla za komunistu velice pronásledována a zavírána.Někteří to i nepřežili.Já sám kdyby nebyla revoluce, tak bych nemohl studovat VŠ.Myslíš si, že komunisty miluji?Ta takzvaná revoluce-tomu se musím zasmát-spíše dohoda, sice přinesla restitucem, ovšem díky tunelářům jsme o dost přišli a samotný stát nám dodnes dluží miliony.

                        0 0
                        • vlk  

                          Já se do politiky nepletu, ale přiřazování ke komunistům, to si vyprošuji.

                          Já jen chci poukázat, že ne všude se daří tak jako v Praze a že by si to mohli politici uvědomit.A že placení školného připraví mnoho chytrých lidí(pro naši společnost přínosných) o možnost studovat.

                          0 0
                          • vlk  

                            mimochodem, pokud jste si nevšimli, nedebatoval jsem o jednotlivých stranách, pouze sem vyjádřil svůj názor na placení školného.Je smutné že v demokratické společnosti, když nesouhlasím v jednom bodě s nějakou demokratickou stranou, tak jsem považován za komunistu.Bych za to nejraději dal někomu dohuby.

                            0 0
                            • enjoy  

                              ale notak.vzdelany a uznavany clovek prece nebude reagovat takhle.

                              0 0
                              • vlk  

                                Máš pravdu, trochu jsem se nechal unést.Už jsem uvažoval, že požádám o smazání svých příspěvků v tomto threadu.Nejen, že je to dost of-topic, ale stejně to k ničemu nevede.

                                0 0
                                • fousek  

                                  Proc by to k nicemu nevedlo? bych rek ze se tu obcas resi vetsi kraviny, proste vymena nazoru s docela rozumnejma argumentama, tda az na naky ulety

                                  0 0
                            • Manas  

                              Mno jo, trochu to uteklo k lacinym invektivam. Me je Praha ukradena, stejne premejslim nad praci v cizine.

                              Nicmene ja jsem pro skolne, otazkou je, jake a jak to resit. V tomhle se teda neshodneme, co nadelame :-)

                              0 0
                            • Mamut  

                              Zhrniem odpoved na viac tvojich prispevkov.

                              Iste si si vsimol, ze v ani jednom ojom prispevku som sa neobtrel o tvoj nazor na skolne. Ja osobne som ekonomicky liberal, ale prvych 5–6 rokov vysokej skoly by som nechal zadara, pretoze vzdelanie je jediny sposob, ako sa da ekonomicky nepodlahnut Korei a Cine.

                              To ze si komunista ta mozno uraza, pretoze sa k nim neradis. Ale mas ich nazory. Preto som ta tak oznacil, nie kvoli stranickej knizke. To ze niekoho rodinu prenasledoval minuly rezim este neznamena, ze ma rozum. Ako keby deti lekara nemohli ochoriet.

                              K tym nazorom: //To totiž strašně vadí pánům podnikatelům a bohatým lidem, že se nyní na vysokou školu dostanou lidé(jejich děti) podle toho jak jsou chytří.Když by se zavedlo školné, tak by si to mnoho chytrých chudších nemohlo dovoli a tak by se tam na ta volná místa dostali i ti méně chytří, ale bohatí.

                              Všude nejsou platy jako v Praze.Např v našem karji mají vysokoškoláci často i jen 10 tis apod, často ani nemohou sehnat práci.V našem kraji-a je jich takových v anší zemi většina jsou dělníci a řemeslníci často placeni lépe než vysokoškolsky vzdělaní pracovníci.

                              Vaše zcestné názory (převážně pražáků- kde je dobře ohodnocené práce dostatek a je ohodnocena podle toho co umíš) jsou mi tak akorát k smíchu.Prostě podle mě v mimopražských oblastech jsou odborníci silně podhodnoceni.

                              Podle mých propočtů, kdybych měl splácet školné tak bych zkončil v bytě 1+1. //

                              Nazor, ze stat mi je povinny zabezpecit „poctivo“ zaplatenu pracu odpovedajucu mojmu vzdelaniu v mieste mojho bydliska je nazorom komunistickym.

                              To iste plati, pre narokovanie si velkeho bytu hned po skonceni skoly do statu. Taktiez necakam, ze budem mat mat vlastny splateny 3+1 v Prahe do mojich 40 rokov. (BTW planujem sa odstahovat z Prahy aj za cenu nizsieho platu. Ale nebudem za to vinit vladu.)

                              Nazor, ze ti zli bohati si vedia vsetko zabezpecit a zdieraju ostatny narod (vytlacaju talentovane chudobne deti zo skol) je nazorom komunisticko-dochodcovskym.

                              // Jak výš , že nikdy nebudu také tímhle špičkovým odborníkem. // Npriklad prave podla tejto vety :-)

                              Chces mat vyssou mocnostou (asi vladou) riadene platy a trh s bytmi. Tak SI komunista.

                              …když nesouhlasím…, tak jsem považován za komunistu.Bych za to nejraději dal někomu dohuby.

                              Ano, aj toto robili komunisti, mlatili svojich odporcov. Zvlastne, ze prave ty, s tvojimi skusenostami chces robit to iste.

                              Posledna vec, NEBER SI JU PRILIS OSOBNE, len ma to tak napadlo, ked som to cital v spojitosti, ze mas aj tak nizky plat.

                              Jen tak pro zajímavost, ve svém oboru jsem uznávaný odborník v rámci republiky.

                              Videl si Knoflikare? Tam bol svetovy odbornik v „plivani na osmicku“, ale nemyslim si, ze by si za to zasluzil kralovsky plat.

                              P.S. sam som studoval (este ma caka diplomka a statnice) odbor, o ktorom som bol presvedceny, ze sa nim potom uzivim. Kto v sucastnosti ide studovat „banu“ a potom fnuka, ze nenajde zamestanie v odbore si za to sam moze.

                              0 0
                              • vlk  

                                Vidím, že jsi mě špatně pochopil.

                                nikde jsem netvrdil:
                                „Nazor, ze stat mi je povinny zabezpecit poctivo“ zaplatenu pracu odpovedajucu mojmu vzdelaniu v mieste mojho bydliska je nazorom komunistickym."

                                To je nesmysl.Já jen tvrdil aby se pravidla ve společnosti(placení zdravotní péče a vzdělání) nenastavovala podle nejbohatšího kraje v republice.Já netvrdil, že má stát jakkoliv regulovat trh.Já jen poukazoval na rozdíly, na které by se mělo brát ohled, když se bude diskutovat o placení školného.

                                „Ano, aj toto robili komunisti, mlatili svojich odporcov. Zvlastne, ze prave ty, s tvojimi skusenostami chces robit to iste.“

                                • nechal jsem se poněkud unést a již jsem se za to omluvil.Pro mne je toto totiž urážka. A já se urážet nenechám.Nejen, že naše rodina byla za komunistů dost pronásledována, ale já celý svůj (dospělý)život-aktivně proti komunistům vystupuji a bojuji za demokracii, o níž si tu všichni malně myslí, že ji tu máme.A nejednou jsem kvůli tomu měl i problémy.

                                Ohledně těch platů.Já mám jakš takš slušný plat(těch 10 tis mají někteří kámoši).Já se spokojím i s tím co mám, vím že na své pozici nikdy nebudu mít plato jako v zahraničí. Pro mne výše platu není to jediné.Pro mne je v práci důležitý i kolektiv, co konkrétně dělám(odbornost) a hlavně uznání za odvedenou práci-nemyslím tím finanční. Mě jen štve jak vidím své bývalé spolužáky, jak je soukromníci neskutečně odírají. Sem si naivně myslel, že tak jak BY měl funkovat trh se zbožím, tak bude fungovat i trh pracovní.

                                Já nejsem pro komunistické praktiky.Co se týká trhu, ekonomiky tak jsem spíše na straně ods(podpora drobných podnikatelů, maximální zjednodušení a otevření trhu, zatrhnutí lití prachů do černých děr krachujícíh národních společností apod).Co se ovšem týká školného jsem proti jejich názoru.Co se týká zdravotnictví-žádná strana zatím nepřipravila žádnou rozumnou koncepci jak problém řešit. Kdyby ods odstoupila od návrhů co se týkají zdravotnictví a vysokých škol, tak by pro mne byli favority.Takhle fakt nevím koho mám volit.Není tu žádná strana s kterou bych se plně ztotožňoval.Nicméně i tak je mi ods nejbližší.

                                0 0
                                • Mamut  

                                  Tak sa vlastne skoro zhodujeme, vratane skolneho. Idea zdravotnej reformy sa paci ako je v SR. Netvrdim, ze je bezchybna, ale napad pausalnych polatkov za lekara a lieky mi pride dobry. Neznedostupni do drahe lieky, pretoze poplatok na nich bude v podobnej vyske ako na lacne. Nieco ako „zdrazime lacne lieky (na ktore sa vyplaca mozno najviac penazi) preto, aby sme nemuseli zdrazit tie drahe“.

                                  Odkedy sa u lekara v SR plati 20Sk, tak fronta na ortopediu sa skratila z pol dna na 1h. A 20Sk pausalne za recept v lekarni znizil mnozstvo vydanych (poistovnami preplacanych) liekov, ktore aj tak po zozrati 2 tabletiek skoncia v kosi.

                                  0 0
                                  • Radek Broz  

                                    Ale tady vas socialisti lici jako nejvetsi peklo na zemi, ktere rychle speje do zahuby:o)

                                    0 0
                                    • Mamut  

                                      To nie je nic nove. Fico, predseda najsilnejsej (momentalne opozicnej) strany robi ro iste.

                                      0 0
                              • pelt  

                                hele, jsi sto let za opicema… dneska svy odpurce mlatej nasi „pravicaci“…

                                0 0
                          • pelt  

                            Potazmo to zvysi „odtekani“ mozku z regionu – ted si nekdo muze dovolit po skole zustat „doma“ a pracovat za nizsi mzdu ve svem oboru – se statisicovym dluhem po skole mu nezbyde nez se prestehovat do Prahy, pripadne zmenit obor… v obou pripadech pro jeho „matersky“ region ztrata (ackoliv se jeho obyvatele formou dani na jeho vzdelani podileli.

                            0 0
                        • Pá-dlista1  

                          S tema cenama bydleni to taky nemyslis vazne, ze ne?

                          0 0
                        • Luka  

                          promin ze reaguju, ale neda mito.. to s tou prahou a prazacich, si dost mimo. Neznam ani jedinyho, kterej si mysli ze praha je pupek sveta. Naopak. Proc jsem v praze ja? protoze jsem sla ze severu za lepsi praci. jsem tu 5 let. Nasla jsem si chlapa, kterej krom toho ze je rodilej prazak, tak je kvalifikovany truhlar, coz je v praze placene uuuplne jinak nez napriklad v severnich cechach. Tak jsme se domluvili, ze chceme v praze zustat, i kdyz nas tu byt stal to, co na severu barak. Je to otazka volby. Vzdycky neco das, musis si jen uvedomit, co chces, jestli pohodu a byt z prace doma ve 3, 4hodiny, sice za min penez, ale na bytu platis min (4+1 v UL moje rodice stoji 5500 se vsim, v praze je to otazka 20–30000) a mas klidecek, nebo celej vsedni den stravid v praci od nevidim do nevidim, protoze si nahraditelnej, pokud nemas snahu delat „neco navic“… to je tady v tom velkym mestecku stovezatym oblibena veta… mno..asi to nema hlavu ani patu, ale proste… to napadani prazaku je ted nejak popularni…

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Jj. To se nevochodi prazando :-D

                            0 0
                          • blue  

                            to srovnavani najmu s podnajmem mi nejak nesedi… nebo aspon neznam nikoho, kdo by za bydleni platil 20–30000, pokud nebydli v nejakym luxusnim podnajmu

                            0 0
                            • Luka  

                              za 100m byt?…podivej se do realit… 2+kk za 15jak vysitejch ..samo podnajem.. k najmu nemas sanci se dostat… bez zaplaceni „odstupneho“

                              0 0
                              • scret  

                                OK. Uprimne,ted koukni do realit ty a zjistis ze za 5 koliku v UL sezenes tak max.1+1:( Ted je to totiz pro mne aktualni ozehave tema:)

                                0 0
                              • Hurikan_Tom  

                                Proto je nejlespi jit do svyho. Je to zavazek na mnoho let, ale zaroven investice. Navic je vhodna doba na hypoteku kvuli nizkym urokovym sazbam!!!

                                0 0
                                • Luka  

                                  ja jsem ve svem.. platime za hypoteku i s poplatky min nez za pronajem stejnyho bytu bez poplatku…

                                  a tam nahoru ke skretovi: mno, rodice v tom byte bydli uz 20let, druzstevni… a odstupny tak 400t… v tyhle ctvrti. ALe v krasnaku jsou byty hodne levny :D

                                  0 0
                                  • Hurikan_Tom  

                                    Velmi dobre, chvalim ;o)

                                    0 0
                                  • scret  

                                    hehe,docela by ses divila:( rekl bych ze byty nejsou levne uz ani v KB:( teda oproti Praglu jsou nejspis za pakatel,ale fakt tady zas az tak velky platy nejsou…Takze kdyz budu v byte sam,tak 6 koliku pronajem platit nemuzu:( Nebo teoreticky muzu,ale uz si pak pomalu nebudu moct doprat ani novej retez na bika:(

                                    0 0
                                  • scret  

                                    jj,ber to tak ze najem je neco jinyho nez pronajem… Takze zvazuju ted poridit holt byt na hypoteku asi na milion let,coz je lepsi asi nez bejt v pronajmu…

                                    0 0
                                • vlk  

                                  No spíše než hypotéku, bych doporučoval nějakou půjčku ze stavebního spoření co má pevné úroky.Od spořitelny je to např. program Šampion.

                                  0 0
                                  • pepino  

                                    Nový program Šampón!A drbeme si hlavu!:-)

                                    0 0
                                  • MartinXC  

                                    Umíš počítat ? Úroky ze stavebka + nemožnost vycouvat ze splácení = nejhorší zátěž, jakou znám. Stavebko je dobrý spořicí produkt, ale mizerný zdroj úvěru. Když hypotéku tak u velké banky s fixací max 3roky (malé riziko ve splátce) + smlouvu s možností předčasně splatit a ukončit. Když ti to za 3 roky nevýhodně změní, přejdeš prostě k jiné bance…

                                    0 0
                                    • RomanH  

                                      Presne tak

                                      0 0
                                    • vlk  

                                      no nevím co já zatím zjišťoval, tak za předčasné zaplacení hypotéky se platí docela vysoký polatek-je to určité procento z půjčené částky.Navíc to jde si půjčit od jiné banky na zaplacení hypotéky?

                                      0 0
                                      • blue  

                                        jasne, muzes si vzit jinde hypoteku a splatit s ni jinej hypotecni uver

                                        0 0
                                      • Luka  

                                        jak u ktere bakny, my muzeme zaplatit po 3 letech kdy se bude menit fixni sazba, driv ne (velika pokuta), ale pak to vesele muzes zaplatit…

                                        a jde umorit jednu hypoteku druhou…

                                        0 0
                              • enjoy  

                                my pronajimame byt 2+kk za 10000,– se vsim.myslim ze je to prumerna cena.a je to par minut od centra.

                                0 0
                            • scret  

                              souhlas

                              0 0
                          • vlk  

                            Omlouvám, se samozřejmě neházím všechny pražáky do jednoho pytle.

                            Oni jsou totiž 2 druhy pražáků.Starou­sedlíci a přistěhovalí.Ty názory, o kterých jsem psal mají většinou ti přistěhovalí a těch je o dost více.Proto jsem takhle chybně používal výraz pražáci.Neber si to osobně, špatně jsem se jen vyjádřil.

                            0 0
                            • Luka  

                              ja jsem pristehovalec.. a osobne znam jen dva rodile prazaky.. a jeden je normalni, a druhej si mysli, ze za pankracem konci praha a zacina sibir… :) Vsem co znam a jsou ridili prazandaci a ja je nezminila, tak sory, ja to o vas nevim :)

                              jinak si to osobne neberu, jen mi to proste vadi.

                              Ale je to vsude. cela republika nadava na prazaky a jednotlivy mesta nadavaj navzajem na sebe.. treba „litomericak“ na silnici, to je prizrak co se casto vyskytuje v okoli usti… nebo ze ceskobudejicky jezdej jako prasata (coz jsem zazila na vlastni kuzi)… atd atd.. o brne nebo krkonosich a jejich nenavisti k prazakum ani nemluvim :)

                              0 0
                              • wroum  

                                tak ja jako rodilej prazak tvrdim ze to nejhorsi co muzes potkat na silnici ma znacku Melnika, Nymburka a nejvetsi dobytci sou prave z Usti :-)

                                0 0
                                • Pebe  

                                  a Kladna :-)

                                  0 0
                                • Luka  

                                  v usti se totez rika o prazacich :)

                                  0 0
                                  • wroum  

                                    kdyz te nekdo v praze predjede odstavnym pruhem, pruhem pro autobus pripadne se ti narve pred kapotu bez blinkru tak je velka sance ze je z usti ci tamodnekudsko­rozfinska :-) je to jinej pripad nez ti prvni jmenovani. ti neprasej, oni jezdej proste JINAK :-)

                                    0 0
                                    • Luka  

                                      ale jo.. ja neridim… takze ani prazak ani ustecak :)) a stejne zastavam nazor ze nezli zmateny litomericak v jame lvove (cti v praze, centru), je mnohdy horsi prazska baba za volantem. Tolik prasaren ci naprosto nepochopitelnych situaci co baby dokazou vykouzlit, to jsem u jine skupiny ridicu nevidela… nic ve zlym, napriklad moje segra je super ridic, natrhne pudel leckteremu chlapovi co se dovednosti ridit auto tyce..ale to je vyjimka

                                      0 0
                                      • scret  

                                        souhlas!:) co nektery zensky predvadej na silnicich z toho zustava rozum stat…Nastesti existujou svetle vyjimky!:) Ale je smutny ze nektery chlapi jezdej hur jeste nez zensky,to je pak fakt blby.....

                                        0 0
                                      • cabbage  

                                        si nikdy nejela s Lemplem…

                                        0 0
                                    • scret  

                                      bez blinkru???No uprimne receno tohle zavedli ridici z prazskejma znackama!!!:) par ustecaku se maximalne tak muze akorat opicit:))) Jinak za tohle bych fackoval,tak jako za zhasnuty svetla!!!Kua co to komu udela pohnout o 1cm prstem a dat blinkr,tak jako zapnout svetla pred tim nez vyjedu… ja to delam automaticky,tak jako si davam pasy… Ale to uz jsme asi zas nekde jinde…

                                      0 0
                        • Max  

                          Nedivím se, že nechceš platit školné. Byly by to vyhozené paníze. :) Dokážeš napsat: Jak VÝŠ, že nikdy nebudu také tímhle špičkovým odborníkem. Některé své vyučující na VŠ jsem překonal znalostně již dávno......

                          0 0
                          • vlk  

                            Dost laciné se chytat, chyb. Ty nikdy neuděláš chybu? Když člověk píše rozloben, tak se to prostě někdy přihodí.

                            0 0
                            • Max  

                              Když, jak píšeš, jsi překonal své vyučující už dávno, tak se nediv, že jsou čtenáři náročnější.:)

                              0 0
                          • vlk  

                            Když je člověk půlku života zahrabán v algoritmech a analýzách, navíc vše v angličtině, tak se není čemu divit.

                            0 0
                            • kusabi  

                              to si byl teda ve ctrnacti docela chytry kluk :) jinak algoritmy a analyzy jsou soucasti zivota vsech…jen to tak pekne nereknou :) a anglictina je poovinnost-NE neco navic

                              0 0
                              • pepino  

                                Správně!Místo ruštiny!:-)

                                0 0
                              • vlk  

                                Je to tak, programovat jsem začínal ve 12 letech ještě na osmibitech.V pat­nácti už jsem uměl- klasické c na 16 bitech a už lecos uměl slušně naprogramovat­.Jenomže tenkrát jsem to bral jako koníček-zábavu.Dnes se tím živím.

                                0 0
                          • pelt  

                            Znam par lidi, kteri jsou z pohledu sve profese velmi schopni (VS), ale tedy pravopis… u nich clovek musi nejakou dobu rozdychavat, nez si zvykne:).

                            0 0
                    • kesu  

                      to závidění praze neni opodstatněný,pro­tože zase náklady na život jsou tady výrazně vyšší.Jak bydlení tak i ostatní položky,takže ti nakonec zbude skoro stejně.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Ale můžeš žít ve smradu a šedeni velkoměsta ;)

                        0 0
                      • Pebe  

                        Tohle mi na jaře přišlo do mailu :-) "Bydlíme se ženou na mateřské a malým dítětem v menším okresním městě 120 km od Prahy ve zděděném rodinném domku. Ještě nedávno jsem pracoval jako systémový analytik u místního výrobce telekomunikačního softwaru, vydělával jsem na náš region slušné peníze, žena dostávala mateřskou a docela hezky a spokojeně jsme si žili. Vydělával jsem 15 000 čistého, žena má mateřskou 3 630, za 18 630 korun se u nás dá slušně žít.

                        Shodou různých okolností můj zaměstnavatel zkrachoval. Nepříjemné… Slušnou práci u nás neseženu a tak jsem se rozhodl hledat v Praze.
                        Našel jsem si práci hned, jsem profík v oboru, plat je slušný – 38tisíc. Na denní dojíždění to ovšem není, takže si musím pronajmout byt a domů jezdit jen na víkendy a jedenkrát v průběhu týdne, když je třeba ženě pomoci, a taky aby nebyla pořád s dítětem sama. Samozřejmě něco stojí stravování v Praze, máme sice stravenky a žena mi dává jídlo sebou, ale stejně se nevyhnu občas nějaké restauraci. Ale práce mně baví, mám skvělé výsledky, firma je se mnou velmi spokojená a daří se nám.

                        Pracuji v Praze už měsíc a půl a přišla první výplata – 26 600 korun na dlaň. Z toho okamžitě vypláznu 10 000 korun za pronájem garsonky na Jižním městě. Ještě za vodu, plyn, internet (tedy výpalné Telecomu) 2000. Soukromě najedu domů a zpět 1 920km, což mně stojí jen na benzínu 4 800. Za různé další nutné pražské poplatky, které bych doma neměl, vydám asi tisícovku.

                        Počítám, počítám…jsem blázen, abych tady makal celý týden bez rodiny za 8 800?

                        Moje žena bere mateřskou 3 630, náš společný příjem je tedy 12 430 korun. Jak s tím vyžít? Naše životní úroveň upadá.

                        Dávám výpověď, odjíždím domů a přihlašuji se na Úřad práce. Moje odměna činí 10 800 korun za celodenní hraní s dcerou.
                        Protože se večer nudím, skládám známým pécéčka. Udělám tak jeden týdně, na každém vydělám asi 2 000, tedy 8 000 měsíčně na ruku. Uvažoval jsem, že si zřídím ŽL a začnu se tím živit. Tak jsem zašel na úřad. Paní mi vysvětlila, že musím platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění, dohromady asi 3 000 za měsíc. Minimální daň mi ukousne minimálně 840 korun měsíčně.

                        Počítám, počítám…Z mých vydělaných 8 000 mi tedy zůstane 4 160. Polovina? Pani, nechejte si ten formulář…
                        Podnikám dál na černo, neplatím nic, zdravotní za mne platí stát a sociální pojištění nikdo. Stejně je k ničemu.
                        Dostávám 10 800 od Úřadu práce, 8 000 za služby přátelům, manželka 3 630, takže náš celkový příjem do rodiny je 22 430. Naše životní úroveň se rapidně zvedla, letos v létě si konečně dovolíme dovolenou u moře a v zimě lyžování v Alpách.

                        Minulý měsíc jsme si vyřídili sociální příplatek na bydlení a na dopravu MHD, dcera má atopický ekzém a manželka ji musí vozit k lékaři. To udělá 3 000 měsíčně, vyděláváme už 25 430 čistého a koupili jsme si hezkou Fabii na leasing.

                        A hodná paní na úřadě slíbila, že nám příplatek doplatí za rok nazpět, potřebuji nové lyže a manželka si vyhlédla kožíšek.

                        Těšíme se, až manželce zvednou mateřskou na 7 000, možná bychom si pořídili druhé dítě a koupili nové, lepší, zahraniční auto, ten leasing lehce z těch 35 800 čistého lehce utáhneme.

                        Jednou za půl roku se nechám na chvíli zaměstnat a pak hurá znovu na ÚP.
                        No, nějak ten měsíc vždycky přežiju…to víte, už jsem si zvykl na svůj denní režim:
                        v 10 ráno žena zajde pro rohlíčky do pekárny, po cestě mi koupí noviny (samé potěšitelné zprávy!), pak si chvíli hraji s dcerou a vyrazíme někam na výlet, podle počasí – do přírody, na koupaliště, na běžky, do akvaparku. Jen mně občas přepadá splín a pak mne trochu mrzí, že moje dvě vysoké školy, inteligence i schopnosti nejsou využity. Nemělo by to mrzet i tu paní na Úřadě? Ale brzy mně to přejde, vždyť se máme tak dobře a já jsem nevděčný!

                        Když se vrátíme z výletu, potkám občas kluky z bývalé práce a pozvu je na pivo.
                        Jsou furt nespokojení, což nechápu. Makají a stále jim nestačí peníze. A přitom je to tak jednoduché…

                        Díky státe, díky vládo, miluji tuto svoji českou socialistickou zem! "

                        0 0
                    • Radim_2  

                      Jo, jo paní závist to je v čechách mocná bohyně.

                      0 0
                    • Bobo  

                      Myslím že k tomuhle mám co říct. Sháněl jsem vývojáře, který umí to co potřebuju, není to flákač a bude mu záležet na výsledku práce. Ozvalo se několik lidí a každej se úplně nejdřív ptal, kolik za to bude. Skoro nikoho nezajímalo, co to je za práci a co to s sebou přináší, ale jen jestli dostane služební mobil a počítač. Po zjištění, že nástupní plat nebude třicet litrů se každý zvedl a už jsem o nich nikdy neslyšel. A přitom jsem jim říkal, že jestliže si na sebe postupem času vydělají, budou odpovídajícím způsobem samozřejmě i finančně ohodnoceni. On by každej chtěl hned velký prachy, jenže aby je mohl dostat, musí je nejdřív tomu zaměstnavateli vydělat. Asi kdybych dopředu věděl, že ten člověk za to opravdu stojí a že mi ty prachy vydělá, tak bych mu ze začátku třeba i zadotoval výplatu ze svýho, ale co když to bude nějakej flákač, kterej, jakmile vytáhnu paty z kanclu, hned začne čumět na internet a na práci se vykašle? Jak mám dopředu vědět, že o ty prachy na něm nepřijdu, že na něm neprodělám? To musí bejt teda opravdu nějací velcí borci, ti tví kamarádi, když nevezmou práci ve svým oboru, byť ze začátku třeba jen za <10 tisíc a radši jsou buďto nezaměstnaní, nebo nevím. Jestli chtějí odpovídající ohodnocení a mají pocit, že jim nikdo nic takovýho nenabízí, je imho lepší namísto ukřivděnýho fňukání pustit se do vydělávání na vlastní triko. Jako jsem to udělal třeba já. A až se do toho pustí, pak třeba na vlastní kůži zjistí, že nabídnout někomu nástupní plat nad 10 tisíc vůbec není žádná sranda a někdy je to třeba spojeno i s uvažováním, jestli to tu firmu (nějakou malou samozřejmě) při jakýmkoli neočekávaným zádrhelu nemůže položit. A taky ti garantuju, že jestli se začneš snažit uživit sám a nebudeš pořád jen čekat co ti kdo dá, že ti u příštích voleb čistě z existenčních důvodů nezbude nic jinýho, než zamířit o pořádnej kus doprava.

                      0 0
                      • dydy  

                        Presne tak, komouse a socany voli jenom flakaci nebo poserove co se ohaneji solidaritou, ale pritom maj plny kalhoty, ze se o sebe nedokazou postarat. A pritom to je takovy hluboky omyl, az mi jich je lito. Mozna to neni konstruktivni reakce, ale uz toho mam plny zuby. Howgh

                        0 0
                      • vlk  

                        Ono je těžké přistoupit na plat 10 tis. Když jsi vystudoval VŠ a máš třeba 3 roky praxe v oboru.Máš platit hypotéku, chceš se ženit apod.Když si představíš, že podobné platy v té firmě má třeba ochranka, sekretářka apod.Oni nezaměstrnaní nebudou.Jen pro zajímavost, jeden z nich založil soukromou firmu a ty ostatní postupně začíná zaměstnávat.Já jen tvrdím, že u nás nefunkují standartní ekonomické principy.Když je u nás IT pracovníků nedostatek tak by se dalo očekávat, že se platy budou zvyšovat, ale ono , ne. Ony ty firmy jsou snad mezi sebou smluveni.Raději nikoho nepřijmou a nynější zaměstnanci budou pracovat 20 hodin denně za původní plat, než aby trochu přidali na platu.To se divím, že za 30 si nikoho nesehnal.Vývojáři nejsou v odlehlých oblastech tak moc dobře placeni.O nás dělají standartně za 15–20 hrubýho-ti zapracovaní.Můžeš zkusit založit pobočku :o)

                        0 0
                        • martt  

                          Zatial v kazdej firme (IT oblast) kde som robil sa nepretrzite zhanali pracovnici, je jedno, ci to bolo na Slovensku alebo v Rakusku. A ponukane platy boli vzdy slusne. Aj sa hlasilo dost ludi, lenze ked prislo k cinom, tak nikdy nesplnili to, co sa pozadovalo. Nakoniec mi pribudli za tri posledne roky styria novy kolegovia z niekolkych desiatok hlasiacich sa.

                          Ako priklad, ze to ide aj mlademu ak sa trocha snazi je moja neter, ma 26 rokov, skoncene dve vysoke skoly (robila ich ale paralelne), plat ma slusny, vacsi ako ja co som o dvadsat rokov starsi, platia jej firemny byt a raz do mesiaca lietadlo domov. Miesto si nasla bez problemov a headhunteri jej uz ponukli niekolko dalsich miest.

                          Treba byt samozrejme flexibilny, pokial by chcela sediet doma na zadku, tak by asi moc penazi nemala.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            A co dělá? Hadí ženu? :-D

                            0 0
                            • pepino  

                              Pokud dělala paralelně třeba jadernou fyziku a medinu tak klobouk dolu.Pokud třeba sociologii a tělocvik..:-)

                              0 0
                              • pepino  

                                To má bejt na martta,sem se ucvrnk

                                0 0
                              • martt  

                                Robila paralelne MFF (informatiku) a manazment. Teraz je konzultantka pre SAP. Robi v Nemecku, byva v Holandsku, kupila si tam dom. Firma ju ale vysiela kade tade, par mesiacov bola aj vo Viedni, teda skoro doma.

                                0 0
                                • MartinXC  

                                  Na to nemusela študovat 2 vysoké školy … Řada SAP freelancerů co znám, má vystudované úplně něco jiného a osud je zavál do implementačního projektu SAPu a tam se to naučili, pak pár školení, a je to. Na konzultanta SAPu stačí střední ekonomka, 2 a víc jazyků , trocha (2–3 roky) poctivé praxe v podniku a v projektech.

                                  0 0
                                  • MartinXC  

                                    Ten cikánský život ale za to nestojí.

                                    0 0
                                  • pepino  

                                    Já pocházím z dob,kdy byly čtyři vysoký školy,na prostírání k obědu apod.výšky ještě nebyly,tak jsem se ptal:-)

                                    0 0
                                  • Mamut  

                                    Zalezi na tom na akej urovni je ten konzultant. Kamarad je fakt trieda v krypografii a bezpecnosti v CR a robi bezpecnostneho konzultanta pre SAP. A povedal by som, ze to vynasa krasne. Na druhej strane je fakt taky dobry, ze ma prachy uplne zasluzene a pokial viem, tak mu to zerie aj HODNE casu. Ja by som to asi nebol ochotny robit s takymto nasadenim.

                                    0 0
                                    • martt  

                                      Jej to zerie tiez cely cas, ked som bol u nej v mnichove, odchadzala do prace o siedmej a vracala sa o deviatej. Ten byt v centre Mnichova stal 2000 mesacne a firma nemala problem jej ho platit, takze plat jej ostava ako vreckove. Nasa firma mi na byt odmieta prispievatale ja uz som davno za zenitom, vidim, ze ti mladi su lepsi… Nie je freelancer ale zamestnana. A pravdepodobne je dobra, lebo sa ju uz niekolko zakaznikov snazilo stiahnut rovno k nim. Ono pre slobodnu bezdetnu babu to kocovanie zase nie je az taky problem a vreckove v prepocte viac jak stotisic slovenskych devalvakov je dobry argument aby to este chvilu vydrzala.

                                      0 0
                        • fousek  

                          u nas nedostatek IT pracovniku? hehe, 20 hod. denne? hehe, asi ziju jinde, ale rek bych ze IT pracovniku je haba kuk, akorat tech co neco umej je malo, ale to je ve vsech oborech, taky si myslim ze IT pracovnici sou dost nafoukany, pritom to neni az tak slozita prace (myslim tim administrace lokalni site, tvorba html stranek atd.), bych rek ze je slozitejsi postavit rovne dum.

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Bych rekl, ze vysokoskolsky vzdelanej IT pracovnik dela i slozitejsi veci nez adminuje sit a pise html;-)

                            0 0
                            • fousek  

                              no to urcite zas u VS absolventa preci jen neni predpoklad ze dostane 10–15t, nebo jo?

                              0 0
                          • blue  

                            problem je, ze IT pracovnik si dneska rika a mysli o sobe kazdej druhej, kdo si doma postavi komp… a IT pracovnik rozhodne neni ten, co doma zbastli kamaradovi ve frontpage par html stranek… ostatne tvuj nazor to jen doklada… to samy znam ze svyho oboru

                            0 0
                            • fousek  

                              jj, postavit pocitac zvladne vpodstate cvicena opice, ktera udrzi sroubovak v ruce, ja temhle IT specialistum rikam „pucmidrati“ a hlasim se mezi ne:-)

                              0 0
                        • Bobo  

                          Právě že za 30tis by jich byla hromada, ale tolik já nikomu dát nemůžu ani náhodou. Natožpak jako nástupní plat. Když se spočítají roční mzdový náklady na člověka, kterej dostává 30litrů hrubého, vychází to na cca půl milionu. A na zaměstnance nejsou náklady jenom mzdový. Takže jestli nechceš někoho zaměstnat jenom pro svůj dobrej pocit, ale máš na tom za to všechno starání se taky něco málo trhnout, musel by ten člověk být schopen udělat roční zisk aspoň 600–700tis., aby se to vůbec vyplatilo. Při 30tis. hrubého. Jenže to je tady v tomhle zastrčeným koutu republiky úplně nereálný. A pak si přijde nějakej frajírek a řekne, že by byl teda ochoten dělat 8 hodin denně, ale chce pružnou pracovní dobu, minimálně dvacku nástupní plat, samozřejmě služební mobil a počítač obyč nee, on potřebuje notebook, aby si ho prej mohl brávat s sebou domů. A když se ho zeptáš, jestli měl někdy něco do činění s SQL, tak ti odpoví, že to je brnkačka, že to se naučí za večer, když mu to dám z něčeho přečíst. No týýý vole! A teď si představ, že bys ho nějakým hrozným omylem přijmul. Když záhy zjistíš co je zač, přijdeš na to, že Paroubkova banda ti znemožnila takovýho člověka poslat tam, kam patří a namísto toho, co by ti pomoh v práci a třeba ti i vydělal nějakou kačku, budeš jen bezmocně přihlížet, jak se ti díky bolševickýmu zákoníku práce směje do očí. A pak se mi má někdo divit, že i když jsou v ODS stejně nenažraní parchanti jako v jakékoli jiné partaji, že jim ten hlas stejně zase dám.
                          Nepředpokládám, že tvoji kámoši jsou takoví, jak jsem popsal výše, tohle je zase moje zkušenost, ale jen tím chci naznačit, že nic není tak černobílý, jak se na první pohled zdá. Takže já bejt na jejich místě, beru i tu desítku, pořád lepší než se litovat doma. A věřím tomu, že když ukážou, že jsou schopní, každej rozumnej zaměstnavatel si je bude držet a opečovávat, finančně i jinejma výhodama. Ale to nejdřív musejí ty svoje schopnosti předvést. Tak to chodí a myslím si, že je to tak dobře. Uf.

                          0 0
                          • Lance  

                            Prijmout muzes, mas zkusebni dobu a pak neni problem prijimat na dobu urcitou ze?

                            0 0
                          • RomanH  

                            Tak ja Ti reknu, ze nebyla. Uz dva mesice se snazim najit cloveka, ktery by fakt umel vyborne PHP,MSSQL, a pripadne Delphi. Mel jsem zde snad 15 lidi, kteri zi v CV navymysleli, co vsechno umi. Kdyz jsi se jich ale zeptal, jak by resili to a to, nestacil jsem se divit. Od kamaradu mi misto zajemcu chodi protinavrhy k nim. Ted mam rozjednane dva lidi, kteri si naopak rekli o docela malo a vypadaji, ze neco umi. Uvidime, jak dopadnou v dalsim kole.

                            0 0
                            • martt  

                              presne toto iste plati aj pre nasu firmu. Nakoniec je to dost strateneho casu vobec sa zabavat s tymi uchadzacmi. Daju sa rozdelit na dve kategorie:

                              1. ti co to skutocne vedia a chcu viac ako sme im ochotni zaplatit
                              2. ti co im staci co ponukame ale nemaju schopnosti ktore chceme

                              Tazka dilema :-), ludia presne poznaju svoju cenu a aj schopni zamestnanci z ostblocku su uz rozobrati…

                              0 0
                            • grafik  

                              muzes zverejnit na co ses jich ptal ohledne php, sql, db,– deplphi ee to neznam :) /jen tak ze zajimavosti/

                              0 0
                          • fousek  

                            No vsechno co si rek je pravda az na ten konec, za 10t. pro nej nema cenu vstavat protoze kdyz zustane lezet doma schrabne 7t. no a to je asi tak o 1t min nez mu das ty, sel by si za 1t delat 8 hod. denne?

                            0 0
                            • Lance  

                              bavis se v hrubem nebo cistem?

                              0 0
                              • fousek  

                                no 10t sem myslel v hrubym, z podpory a socialniho nic neodevzavas takze tech 7t je cisty a tech 8t je taky cistejch z tech 10t

                                0 0
                          • Mamut  

                            Pokial mas tak drsne poziadavky a nie si schopny ponuknut ani 30 000, tak sa nediv, ze k tebe chodi odpad. Nikto iny chodit nebude. Kto nieco vie, pod 30000 ani nezdvihne telefon.

                            Pokial niekto potrebuje 1.triednych ludi a dava im priemerny plat, tak by mal biznis zabalit. Bud je neschopny manazer, alebo si vybral obor, v ktorom sa neda uzivit (co byva zapricinene casto tym prvym moznym dovodom).

                            0 0
                          • grafik  

                            kdyz sem nastoupil u nas jako programator mel sem prvni 3 mesice min jak 6t – rok 2000, ale vydrzel sem a dnes celkem poho :)

                            0 0
                            • grafik  

                              jo a je taky pravda, ze za tu dobu jsem se taky hodne naucil , nastupoval jsem jako zobak a dnes … praxe je hold k nezaplaceni :)

                              0 0
                              • pelt  

                                No tak to je jasny – proste at se to cloveku libi nebo ne, tak skola ho vybavi teoreticky, ale praxi potrebuje – samozrejme v ruznych profesich ruzne, ale malo ktery zamestnavatel bude nekoho, kdo mu neudela prilis mnoho prace, nejak preplacet.

                                Na druhou stranu nekteri zamestnavatele IMHO postupuji ponekud nestastne v tom smyslu, ze si nasledne lidi jiz s praxi nechaji odejit, protoze jim odmitnou zvysit patricne mzdu v souladu se ziskanymi zkusenostmi… ale holt to uz je jejich blbost.

                                0 0
                                • grafik  

                                  jj, ale kdyz ti pak ‚ti zkuseni kingove‘ misto prace chodi odpoledne do mesta na obedy zustavaji v praci do noci kdyz nemusi a maji pocit ze jsou nenahraditelni, rano nikdy nepozdravi … tak je lepsi se s nimi rozloucit. Nastesti jsem nikdy nemel sklony k takovym manyrum a praci si dokazu vazit a ne jen cerpat a uzurpovat. Vim co rikam, pohybuju se v tomhle prostredi uz vic nez 6 let a naprosto stejne problemy maji sw firmy se kterymi spolupracujeme­.O zkusenostech hlednani programatoru na up ani nemluve, radsi bych podebatoval u pivka … :)

                                  0 0
                                  • pelt  

                                    No mel jsem na mysli neco trosku jineho – situaci, kdy zodpovedny a vcelku usilovne pracujici zamestnanec zustava prilis dlouho na relativne nizke mzdove urovni, takze kdyz uz neco umi, tak je pro nej setrvani na prislusnem miste v podstate financne neunosne, ackoliv jinak by o tu praci treba i stal. Ve finale pak muze zamestnavatel zjistit (ovsem takovy zamestnavatel nejspis nikdy nezjisti), ze mu odchazeji schopni lide a zustavaji mu jen ti, kteri se „uci“ – no a to rozvoji firmy rozhodne nesvedci.

                                    K tem obedum a zustavani dlouho do noci – zalezi na zpusobu placeni, pokud je clovek placeny od hodiny (resp. musi udelat urcite mnozstvi hodin za den/mesic), tak nejak nevidim duvod, proc by v nekterych profesich nemohl na obede travit klidne 3 hodiny a pak o to dyl zustat v praci. Tedy alespon muj sef je v tomhle ohledu velmi tolerantni.

                                    0 0
                                    • grafik  

                                      Chapu, s dochazkou je to individualni – zalezi na firme. Nicmene mam stesti, ze nepracuji v megapodniku, ale v relativne male firme, kde panuji zcela jine vztahy – a nevidim jediny duvod proc se behem pracovni doby ‚vyparit‘ do centra a pak po praci delat ze nadddelavam, neni to muj styl. Slo vicemene o jejich nadrazeny postoj vudci firme a nam. A kdyz ti tenhle clovek 10× do mesice zustane minimalne do 20:00 v praci, kdyz muze vypadnout v podstate ve stejnou jako ostatni, tak proc zbytecne vytapet, spotrebovavat el. energii, a kde je jistota ze ‚pracuje‘ kdyz neni pod dohledem? U nas se tahle volnost vymstila …

                                      0 0
                  • pegal  

                    Plast vysokoskolskeho profesora co vede fakultu je taky nekde jen 20k, pracuj za to vic nez 10 hodin denne.

                    ha ha ha a to ti rikal kdo? ..

                    to je pekna blbost ..

                    0 0
                • kusabi  

                  hmmm…co se tyce placeneho skolneho, tak bych ho klidne zavedl-zatim se plati kolem 5k za semstr, coz neni mnoho ale mozna by to trosku ztrpcilo zivot lidem, ktery si studium neumerne prodluzuji a zabiraji misto ostatnim… dneska ti jakakoliv banka pujci penize na studium, protoze investice do vzdelani je vzdycky nejlepsi!(nehlede na to, ze existuji formy stipendii!) ja za tyden mam statnice a da-li stesti a vedeni meho ustavu-budu ingem, a protoze sem se nevykaslal na studium i mimo skolni ramec, tak sem dostal docela perspektivni nabidku prace, ale stalo me to hodne usili a spoustu casu navic…nehlede na to, ze za tou praci musim 200km daleko… a profesori? hehehe-tohle snad muze napsat jen covek, ktery zadnyho profesora nezna(krome pana prezidenta)…ubohost hanet lidi, ktery zasvetili svuj zivot akademicke pude-nerikam ze maji spatne platy, ale je jich tak malo…jedine co opravdu nevim, tak jestli si mohou vzit sve rodiny-pokud ano, pak si to ale plati sami, protoze by to z fondu nezaplatili-a to vim urcite, protoze sem byl rok senatorem!

                  0 0
                • Hurikan_Tom  

                  Podle MEHO nazoru je demagogie rikat, ze po zavedeni skolneho bude VS jen pro bohate. BTW. od jake urovne je kdo bohaty? Z mych studii znam pripady, kdy „bohati“ si sehnali brigadu, i ikdyz by nemuseli makat. A naopak „chudi“ byli sama akcicka a brigada zadna.

                  JA beru skolne jako motivacni prvek. Myslim si, ze uroven VS u nas je spatna. Plnouparouback se chlubi jak pribylo studentu na VS. Ale co to je za material??!! A vyhodi je VS? Vetsinou ne, pze skoly podle poctu studentu dostavaji prachy. Proto si myslim, ze po zavedeni skolneho by na VS meli byt hlavne lidi co chteji studovat. Pravda muzou tam byt i takovy co nejaky love neresi, platit budou, ale studovat ne. Ok pak z jejich penez budou mit uzitek ostatni. Ovsem kolik takovych je? Desitky? Stovky? Tisice? Pokud tisice, tak jsme bohata zeme a nemusime se skolneho bat :o)

                  Souhalsim, ze jsou u nas obrovske krajove rozdily. Ale neni to ukol vlady toto resit a diverzifikovat? Lide se maji za praci stehovat. Ale nemame tady nahodu regulovane najemne a nefungujici trh s byty?

                  Muj profil: VS – mam, hypoteku – mam, z bohate rodiny nejsem. Ale vedel jsem co chci a makal jsem na sobe. A dnes si nestezuju. Teda stezuju, kdyz vidim na vyplatnici ty dane. A nakonec si nebudu moci vybrat nemocnici, pze nebude na seznamu pan Motylka. At zije svoboda volby!

                  0 0
                  • rasto  

                    takze se podivame, jak funguje skolne v praxi. konkretne v usa: kazdy si vybira skolu tak, aby mel posleze na platbu skolneho. tj. nikdo nechce studovat financne nepopularni obory. tzn., ze mnohdy se studuji obory, ktere nejsou studentum „po chuti“. ta doba, ze se lidi po ukonceni studia staveli na vlastni nohy, je tatam. musi splacet dluhy za skolne! a to se mi zrovna nelibi!!

                    0 0
                    • martt  

                      Tak konkretne ja platim mojej dcere celkom drahu sukromnu skolu v USA. Iste, ze by som za to skolne mohol mat kazdy rok nove auto ale zase chcem poskytnut svojmu dietatu dobry start do zivota a radsej jazdim v starom krape. Cast skolneho ma ako pozicku, takze ho bude musiet splacat, aspon ju to bude motivovat aby si po skonceni skoly nasla vynosnu pracu. Je to ale jedna z najlepsich technickych univerzit na svete, kde sa firmy snazia si zaviazat uz prvakov, ze v buducnosti pojdu prave k nim, takze so zamestnanim snad nebude mat problem. Inac aj prijimacky su tam velmi prisne, pokial viem je tam jedina Slovenka.

                      Trochu problem bude ak moje dalsie dve deti budu chciet tiez dobre skoly, to by som uz financne neutiahol. Tie ale nemaju az take ambicie a nejaka normalna europska univerzita by im mohla stacit.

                      0 0
                      • pepino  

                        To víš,že jo.V nejhorším půjdou na nějakou debilní českou nebo slovenskou vejšku,co naděláš:-)

                        0 0
                        • martt  

                          To by bolo az posledne riesenie. Myslim si, ze je lepsie ak studuju v cudzom jazyku, nech vidia, ze zivot neni pericko.

                          0 0
                      • rasto  

                        kdyz si chces vybrat mezi zaplacenim skolneho a poslanim ditete nekam zadaca, proc ne? ale ja nerikal nic o moznosti vyberu!!

                        0 0
                • tutite  

                  Trochu jinej pohled. Zavedení školného automaticky neznamená, že se na školu dostanou jen ti, co na to maj. Vše by bylo při starém. Jsi blbej, tak se tam prostě nedostaneš, ikdyž na to rodiče mají. Placení školného je víceméně o motivaci. Současná praxe je takové, že na VŠ lezou lidi jen tak na zkoušku. Vyhodí mě, neva. Když máš začít platit, tak si setsakramentsky rozmyslíš, jestli do toho půjdeš a navíc Tě ty utracené prachy motivují, abys nevypad. Jediný roblém vidím v tom, že školné bude mladej člověk u nás splácet déle než jinde, ale i to se časem upraví.
                  Tvůj názor na platy VŠ profesorů je mylný. Mzdové tabulky školských pracovníků jsou hodně špatné a pokud někdo z nich vydělává dobře, tak mi věř, že to není zadarmo. Doma makají jak barevní, publikují, dělají přednášky, pracují na grantech.. Pokud do toho nevidíš, tak to nemůžeš kritizovat. Jsou to draze vydělané peníze, na úkor osobního volna, permanentního vzdělávání a jestli sis někdy všiml, tak naši vědečtí pracovníci jsou jedni z nejlepších. Nevím sice co děláš a jaký máš příjem, ale Tvá poslední věta působí jako názory našich důchodců vydělávajících 40 let v socialismu. P.S. snad někdy dáme v okolí Olomouce švih, abychom to ev. pořešili v terénu.

                  0 0
                  • fousek  

                    jj tabulky pro ucitele jsou dost spatny, ale zabulky pro provozni zamestnance skol jsou jeste horsi, to jen aby ste vedeli, rozhodne si timto nechci stezovat, rek bych ze kazdej bere kolik si zaslouzi

                    0 0
              • pelt  

                Co delas za profesi? Mimochodem – v nekterych profesich by to asi dobre fungovalo, nektere by se staly jeste neatraktivnejsi nez dneska. Potazmo student, ktery vydelava, se nemuze plne venovat studiu (nemluvim ted o prumeru, ale o tech, kteri maji o studium skutecny zajem – a kteri budou nasledne posouvat „obzory“ vedeni. A takovych se rodi hodne malo a ani zdaleka ne jen bohatym.

                0 0
            • SavaH  

              Jsme jedna z mala zemi, kde se neplati skolne na VS. Osobne bych ho zavedla. Aspon by se zvysil plat profesorum a byli by vic motivovani… Vubec se nedivim, ze jsou skoly plny duchodcu. Mam gympl a chtela jsem ucit FJ na gymplu. Jelikoz nemam vejsku, tak mi nabidli 8 900 Kc HRUBEHO – podle tabulek!!! a to i s priplatkem jakychsi 200 kc! Smesne!Dovoluji si tvrdit, ze FJ ovladam lepe, jak 25% ucitelu FJ. No nic, to sem nepatri

              0 0
              • scret  

                a to se vyplati:))

                0 0
              • MartinXC  

                Musíš jít učit na soukromý gympl nebo aspoň na jejich přípravku.

                0 0
              • pelt  

                No… nastupni plat architekta na Utvaru rozvoje mesta hl. m. Prahy – 12 000 hrubeho, co rikal kdysi kolega, jehoz zena tuhle otazku po skole resila.

                Btw. Francouzstinu umis… jak umis ucit?

                0 0
            • pelt  

              Vysoke jen pro bohate, pedagogicke jen kvuli titulu (proc taky ucit za zebracky plat, kdyz za studium zaplatis vydelek za nekolik dalsich let a budes mit min, nez pulka vyucenych).

              Btw. politika je prece zajimavy druh obzvlaste morbidniho humoru, ne?:).

              0 0
          • DX3,5  

            A nebo taky heslo ČSSD: Jistoty a prosperita – pro ty u koryta…:-)

            0 0
          • pelt  
            • kde beres jistotu, ze reformy ala modra chripka jsou zivotne dulezite a ne smrtelne nebezpecne?
            • kolik asi dluhu vzniklo na sanovani prusvihu vzniklych za minulych vlad? Btw. prebornikem v zadluzovani jsou pravicove USA
            • hahaha… kdyz si tak vzpomenu na vyroky maniku z ODS k nekolika problemum a k nazoru obcanu na danou vec (napriklad presun nadrazi v Brne), tak se musim ale opravdu smat… tahle strana je obcanska jen podle jmena a jestli omezi centralizaci statu, tak ji nahradi jedinym – centralizaci zalozenou na nadnarodnim kapitalu
            • viz. vyse
            • nezamestnany nebo zamestnany za mene nez je soucasna minimalni mzda – v tom neni moc velky rozdil
            • zajimave – kdyz vezmes, ze ekonomicky rust je podstatne vyssi nez za vlad ODS… navic vybrane dane se neztraci ve vakuu, ale tecou vetsinou do infrastruktury, vzdelavani… coz je materie, z kterou pro svuj zivot potrebuje soukromy sektor. Tedy nulove zdaneni vytvori zemi polnich cest s armadou negramotnych, ktera bude ekonomicky totalne nazajimava, leda bychom meli pod nohama naftu, coz nemame.

            … takze bez radeji spat.

            0 0
            • Mamut  

              Ja teda nie som prave odbornik na hodnotenie zadlzovania USA a stracani dani vo vakuu tiez vela neviem, ale dovolil by som si nadhodit jeden grafik. (Je trocha zkresleny, pretoze opticka „0“ je vlastne hodnota 100, ale iba trocha)

              volby.kategori­e.cz/statement-26–1.gif

              Za take prachy postavim lepsi blahobyt kedykolvek.

              0 0
              • MartinXC  

                Ano, to je strašlivé. Spraví to krize, válka nebo aspoň měna. Ale žádný politik nebo ekonom to nedokáže dostat zpátky k té 100 v horizontu 20let. Zvlášť ve vypečené Evropě „mírného růstu v centrálně naplánovaných mezích“. Jen zbrzdit ten růst zadlužení je práce na 5 let, na 10 let jej otočit dolů.

                0 0
                • pelt  

                  Jestli to vubec jde… pri zpusobu, jakym dneska vznikaji penize a funguji menove systemy to neni ani zdaleka jiste.

                  0 0
              • pelt  

                No tak predstavit… asi nemas predstavu, kolik treba stoji infrastrukutra a podobne veci.

                Jinak k celemu grafu je opomenuto dodat, kolik se kde nevydalo treba na vystavbu/udrzbu dopravni site a podobne. Kde se zilo na ukor de facto likvidace bankovniho sektoru, ktery se nasledne musel nechutne draho sanovat, aby nekrachla ekonomika … pak by ten graf mohl vypadat ponekud jinak.

                Navic graf, kde je pro zkresleni soupano s pocatkem, je vzdycky podezrely z ucelove manipulace.

                0 0
                • Mamut  

                  Presnu predstavu nemam, ale kolko stoja derave cesty a vecne ucpana D1 by som si mozno predstavit dokazal. Je infrastrukturou aj privatizacia Unipetrolu, Bamberg, dialnicne mytne? Pri tych by som si tiez dokazal predstavit cenu.

                  Myslel som, ze vytunelovane banky sa dosanovali do roku 2002. Asi nam tu aj po roku 2002 niekto dovaza prazdne banky.

                  Na posun som prave preto upozornil, aby to tu niekto nevytahoval. Ale ak chces, ja ti tie cisla prepisem do tabulky. Ta ma zciatok jasny.

                  0 0
                  • pelt  

                    Netreba. Jinak ty sanovane banky urcite nebyly jedine, je ovsem otazkou, jakym zpusobem se prevadely jejich dluhy, jestli podle toho, jak byl ktery (ne)splacen…

                    Dalsi zajimavou otazkou by bylo dat jeste vedle prijmy z privatizace, mozna by soucet privatizacnich prijmu a dluhu ukazal jine vysledky.

                    0 0
                  • rasto  

                    mno, skryte financovani obecnich dluhu (tj. na zastupitelstvech) zacali sanovat az socani. a taky rozkryli CKA. na povrch jim vyplavala i nomura. ci zelezny (nova). atd atd. neni fer tyto spiny ci prasarny hazet na socany :-/

                    0 0
    • Lister  

      tohle se k tomu bude hodit :o))))))

      0 0
    • BB  

      Panove, jelikoz jsem skeptik a nemam valne mineni o vetsine tohoto naroda co se tyce politicke volby, tak se obavam, ze s podporou komancu pro nas bude pracovat dele, nez si sam preji. Abych s tim mohl zit, tak jsem si pro sebe vytvoril pribeh, ktery mi umoznuje s tim chlapem se nejak vyrovnat. Vlada socanu ma pro nas bikery jednu vyhodu. Oni nepujdou na ruku majitelum lesu a pokud bude novy lesni zakon, tak doufam, ze zachova volny pristup do lesa i presto, ze je to soukromy majetek a my bikeri budeme moci nadale vyuzivat vyhod, ktere jsou v mnoha zemich nevidane. Pokud by byl u vlady nekdo jiny, liberalnejsi, tak se obavam, ze bychom mohli dopadnout tak, ze pokud by se majitel rozhodl, tak nas do lesa nepusti. Takze na kazdem pruseru je mozno najit neco pozitivniho, volbam zdar, hlavne se jako mlady kluci a holky nenechte zmast peknejma recma zelenejch. Hawg.

      0 0
      • kafac  

        Jenze diky tomu ze Paroubek rozdava penize ze statniho rozpoctu socialne slabejm (vetsinou lidi kteri na cerno klepou po cele Evrope, nebo lidi kteri delat nechcou – proc taky, kdyz dostane penize od statu) se bude platit silnicni dan aji s kola, chce zdanit i SMSsky a E-majly… Paroubek je proste blb, kterej o ekonomice nema ani sajnu, akorat si dokaze spocitat, ze kdyz naslibuje bludy lidem, kteri maji IQ sumici travy, a nedokazou si dat dohromady 1+1, tak ma vcelku realnou sanci na uspech..... Bohuzel :-(

        0 0
        • dalimil  

          já myslím, že to jistě není jediný blb v politice…

          0 0
          • fousek  

            tak me napada dodatek k porekadlu kdo to umi ten to dela, kdo to neumi ten to uci a kdo neumi vubec nic je politik:-)

            0 0
          • luke777  

            asi tak jako pracujici musim volit levici jina cesta neni, vysoky plat nemam podnikatel nejsem tak proc volit pravici?paroubek neni stastne reseni ale experimenty ods uz tu jednou byli, a slysel sem pamatnou vetu pana klause v 90 letech vic takovych kozenych, a pak nam kozeny utejkl na bahamy

            0 0
            • wbiker  

              Nechápu, proč pořád lidi obrací pozornost k tomu, že tady před deseti lety ODS něco zmrvila a nikdo se nepozastaví nad tím, že ČSSD otevřeně spolupracuje s komunisty, kteří tady udělali za 40 let vlády pěknej bordel. V komunismu jsem skoro nežil, takže nevím, co to obnáší na vlastní kůži, ale udělám všechno proto, abych vládu komančů (ať už s třešní nebo růží) nezažil nikdy.

              0 0
              • luke777  

                protoze zmrvi zas, nerikam ze to cssd nemrvi taky to ne, ale je to typicky strasak ods komance ne,nikdy opakuji nikdy se to nevrati pred 89, je to holy nesmysl.a pokud me pamet neklame diky komu sedi pan klaus na hrade, diky ketrym hlasum a to jim nevadilo? kdyz sou tak cestni

                0 0
                • BB  

                  zmrvili akorad to, ze se reforma povedla lepe nez v jinych zemich, ktere nas bohuzel za poslednich 8 let dohnali, nebo predehnali. Prave ze nejsi podnikatel a zamestnanec, tak by ses mel zamyslet, protoze ti jsou vladou komunistu a socanu nejvice biti. Ty platis z dani mnohem vetsi percentualni podil, nez jakykoliv podnikatel, ktery se zamyslí nad optimalizaci dani (coz mu zcela jednoznacne schvaluji). Pouze zamestnanci mohou optimalizovat uplne hovno a musi calovat.

                  0 0
                • wbiker  

                  Neříkej mi, že se ti líbí, jak to teď je? Ten co pracuje se má hůř, než ten, co nedělá, fláká se a pobírá sociální a x dalších podpor. Nebudu pracovat kvůli tomu, aby se někdo jiný měl za moje peníze dobře. A přeně k tomuhle to podle mě směřuje. Možná to nebude stejný jako před 89, je fakt, že na banány už asi řady nebudou, máš pravdu.

                  0 0
                • wbiker  

                  Jinak jsem pro přímou volbu prezidenta.:-)

                  0 0
            • Hurikan_Tom  

              Marketingovi pracovnici CSSD nad takovymi jako ty musi radosti skakat. Mimochodem vis kdo je volebni manazer CSSD? Neni to byvaly pan ministr, ktery se pri svem odchodu choval jako maly kluk…odchazim…ne­odchazim…odcha­zim…neodchazim…pak mu dali teple mistecko v CSA. Na lonsky rok tento uspesny manazer naplanoval zisk v radu stovek milionu. A vysledek? Ztrata 400 mil. CSA je statni podnik. Doufam, ze stejne se mu bude darit ve volbach. PLanuje 30% a skonci na –30%.

              BTW> pan Kozeny nezbohatl tak kvuli ODS, ale kvuli pravnimu radu v te dobe. A kdo byl taky v te dobe v poslanecke snemovne????

              0 0
              • fousek  

                Taky bych rek ze Kozeny zbohat na lenosti a duverivosti lidi

                0 0
                • pelt  

                  Zbohatnout z lenivosti druhych je naprosto v poradku, zbohatnout na zaklade duverivosti ostatnich je jedine – PODVOD. Byt je ucinen diky dire v legislative tak, ze je legalni (ktera ODS asi tenkrat mela zakony pod palcem?).

                  0 0
                  • luke777  

                    ted uvidime jak to dopadne o vikendu uz mam odvoleno a budu cekat zda nas tatka zvitezi nad modrym morem ktery se nas riti:)))

                    0 0
                    • Garyk  

                      Tak než takovýho taťku, to bych bych byl radši sirotek…

                      0 0
              • luke777  

                a proc mam volit ods? to bych rad vedel

                0 0
                • fousek  

                  no protoze:

                  1. nema cenu volit strany ktery se nedostanou do parlamentu
                  2. pokud nechces aby vladli komunisti nesmis volit CSSD a KSCM
                  3. pokud ti zalezi na zivotnim prostredi nevolit zeleny
                  4. pokud ses atejista tak KDU-CLS taky ne

                  Kdo zbyva?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Je to smutny, ale je to tak.

                    0 0
                  • enjoy  

                    bod 1. kdyz takhle uvazujou vsichni tak bohuzel jo.

                    0 0
                  • luke777  

                    me komunisti nevadi sou parlamentni stranou? sou pokud by neco delali nezakoneho tak je davno zrusena.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      :-D

                      0 0
                    • morgoth1  

                      si voe delas prdel ne …!?

                      0 0
                    • scret  

                      vzdyt to jsou taak hodni a mily lide..:D

                      0 0
                    • Hurikan_Tom  

                      Jakobych slysel Paroubka. Chlape vazne ho tak nezer!!! A co martani? Taky bys s nimi vladnul :o)

                      0 0
                      • scret  

                        Nahodou martani jsou uplne nejvic nejlepsi kamaradi:)))

                        0 0
                      • Mamut  

                        Martania nikomu nic nevzali, nikoho nezabili, nikomu neznicili minulost a buducnost. Keby Dzejpi vladol s Martanmi, tak mi to ideovo nevadi, s komancmi hej. Navyse martania nechcu nastolit svetovy komunizmus.

                        0 0
                        • dalimil  

                          mě osobně teda vadí víc bigotní a nesnášenliví KDU-ČSL s jejich arogantní protipotratovou­,antidrogovou a populistickou politikou…

                          0 0
                    • sun7dots  

                      1932: Je NSDAP parlamentni stranou? Je pokud by delali neco nezakoneho jiste by je davno zrusili…

                      0 0
                      • pepino  

                        Nebo středověk a církev.

                        0 0
                        • pelt  

                          Potazmo bychom se mohli dostat nekam do Viktorianske Anglie, kde v devatenactem stoleti nechali na zaklade ekonomicke teorie Adama Smithe vychcipat spoustu lidi pri hladomoru, ktery si tehdy nejbohatsi stat sveta mohl dovolit bez problemu vyresit… no a kdo je asi zakladatelem mysleni, na jehoz konci dneska stoji pravice? Krev na rukou nema jen ten, kdo jeste nikdy nebyl u moci a tudiz se skrze jeho ideologii nedostali k moci reznici (jak je to ostatne vzdycky, kdyz se nejaka ideologie prezene).

                          0 0
        • aortacek  

          nevím kde si četl že on chce zdanit SMS a emaily

          Poslanci Evropské unie zvažují návrh uvalení daně za posílání zpráv prostřednictvím elektronické pošty a SMS na zvýšení unijního rozpočtu. Nápadem se nyní zabývá skupina poslanců Evropského parlamentu, vedená prominentním francouzským zákonodárcem Alainem Lamassourem, napsala agentura Reuters.

          0 0
          • fousek  

            jeste muzou vytvorid dan z mluveni nebo jineho druhu komunikace, nejsou v ty EU jeste vypatlanejsi nez tady u nas? Bejt jima tak bych zdanil i ho*no

            0 0
            • luke777  

              EU je pekne nahovno, vymysli kraviny, a dobre se maji jen velke staty, si vemte jen ty blbe limity kolik ceho muzes vyrobit, kolik toho muzes vyvezt dovezt

              0 0
              • Luka  

                EU a euro ma smysl pro staty, ktery jsou na podobny urovni…vyspelosti. Jenze tim, ze se tam prijmou i postkomunisticky staty co nevedi jeste co chteji, pak je jasny, ze to bude pro ne nevyhodny… ale no flame.. EU je asi pekna myslenka, ale proste pro nas nevyhodna.

                0 0
                • luke777  

                  vis jake ve me zavladlo zdeseni ze chteji prijmout rumuny a turecko? jako to uz berou snad vse, a tak to pak dopadne, kde se zastavi eu? u cinskych hranic?dyt blbe nemecko ma 10 milionu zamestnanych:)) at zije rovnost statu:))

                  0 0
          • pepino  

            Pokud bude SMS stát 30halířů,tak z ní daň klidně zaplatim:-)(teď posílam přes internet). mobil.idnes.cz/pu­vodnich-160-znaku-zadarmo-dnes-vydelava-miliardy-f7w-/mob_tech.asp?c=A060530_­135025_mob_tech_brz

            0 0
      • filipes  

        Nebud naivni, tou ne-podporou si nebud vubec jisty. Vzhledem k propojenosti CSSD a statniho podniku Lesy CR a vzhledem k silne lobby myslivcu lze ocekavat pravy opak. Na bikery se socani vyprdnou, protoze maj u nich stejne maly ohlas, naopak pesi duchodci a vlivni lesni lobbiste jsou to pravi.

        0 0
        • BB  

          tak to jsi me vubec nepochopil, samo, ze nemysli na bikery, ti jsou jim u neceho, ale mysli na myslivce a proto nemohou dat majitelum lesa moznost les uzavrit. A jaksi genericky chteji omezovat jakekoliv soukrome vlastnictvi.

          0 0
          • filipes  

            Tak nevim, jestli si rozumime. Jedna vec je verejnost nepesaci, druha vec je verejnost pesaci a treti vec jsou myslivci. Zatim jsou v zakone brani pesaci a nepesaci skoro nastejno, ale to se muze velice snadno zmenit. Myslivci maji prava odkazujici se na stredoveke pravo myslivosti. Kdyz vidim, jaky jsou socani bezskrupulozni svine, tak si klidne dovedu predstavit zakony, ktere omezi vstup do lesa verejnosti, ale zachova takzvane pravo myslivosti. Logiku nebo pravo uz nehledej, jde jen o kratkodobou popularitu a osobni prospech.

            0 0
            • pelt  

              Myslivci les nezavrou a kvuli nim nikdo taky ne. Zato uz jsem videl nekolik oplocenych lesu, vcetne jednoho ******, co zaplotil i strom s turistickou znackou a pul katastru k tomu, jednu cestu tak nesikovne, ze ji neslo projet (traktorem, byla to lesni cesta, uz mimo jeho pozemek, musela tam byt nejmin sto let, serpentinka, v zatacce to oplotil tak, ze tam zustal tak metr pade… jako by ho ubylo, kdyby tu cestu zachoval.

              Btw. ODS s jejimi nazory na absolutizaci soukromeho vlastnictvi k tomuhle jasne smeruje. Pak budeme radi, ze muzeme jezdit po asfaltu:(.

              0 0
              • stařík  

                Podívej se někdy třeba do Švýcarska. Myslím, že se tam lidi nemaj špatně a jsou vcelku spokojený. A prohlídni si tamní ploty.

                0 0
                • pelt  

                  Vidim, co vidim. Zajimaji me ploty u nas a ne ve Svycarsku a nedavno jsem si kvuli jednomu takovemu plotu udelal dost dlouhy pesi vylet s kolem podel plotu:(.

                  Jinak u nas je jen minimum bohatych – prevazuji zbohatlici a potrva generace, nez se z nich stanou bohati. A zbohatlici se chovaji urcitym zpusobem, ktery ma k tomu Svycarskemu hodne daleko. Tohle je dalsi zoufaly odkaz kombinace 40 let „komunistickeho“ samoderzavi a nasledneho „budovani kapitalismu“.

                  0 0
      • Radek Broz  

        Porad verim, ze nevyhraje… Kdyby nahodou, tak s timhle plusem mas pravdu.

        Kamos se nechal zlakat zelenejma, i kdyz jsem do nej asi 14 dni ryl – jeste dneska si nebyl jistej… nechapu.

        0 0
        • pelt  

          na rozdil od ODS to neni az takova banda demagogu (az na jadro) a maji vcelku sympaticky a moderni program

          0 0
    • fousek  

      To je jednoduchy proc si neuspel, preci jen je to jen jeden clovek a tech co potrebuji nakou pracovni silu je hodne, takze asi maj plnej kalendar

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.