• Jarek

    Před dvěma týdny navštívil naši prodejnu člověk vydávající se za syna pana Kerdy z Liberce (prodejce Colnago v ČR) s prosbou o zapůjčení 1.700,–Kč. Odůvodnil svoji prosbu tím, že měl autonehodu a potřebuje půjčit na cestu domů výše uvedenou částku, kterou do 2 dnů vrátí. Jak se posléze ukázalo byla to lež a tento člověk nás tedy podvedl. Po telefonu do prodejny k panu Kerdovi jsme se dozvěděli, že nejde o první případ. V tomto okamžiku tedy upozorňuji všechny případné obchodníky, aby si na člověka z fotografie z našeho kamerového systému dali POZOR. Pokud jej někdo poznáte oznamte nám jeho pravé jméno a adresu na náš firemní e-mail.

    0 0
    • dieegoo  

      Sorry, ale za blbost se platí…

      0 0
      • CZiko  

        nebo spíš za dobrotu na žebrotu…

        0 0
      • Jarek  

        Tuto připomínku jsem čekal. Stále však sázím na to, že většina lidí je slušná a že má smysl někomu pomoci. Teď je snadné tvrdit, že to byla hloupost, ale stejně si myslím, že by to tomu floutkovi nemělo jen tak procházet. Tady mi jde spíš o princip než o těch 1700,–. A navíc mi je líto pana Kerdy, který je v tom nevině.

        0 0
        • dieegoo  

          Aspoň máš poučení pro příště… To si nechtěl ani vidět občanku, jestli je to skutečně on? To, že by mu to nemělo projít je bez debaty, ale nevim, jestli bude možné to dokázat. Protože si mu ty peníze vlastně dal dobrovolně.

          0 0
          • Brzdič  

            Samozřejmě, máš pravdu, i když se to někomu může zdát drsný.

            Toho člověka bych nenazýval zlodějem, ale podvodníkem. Nic neukrad, jenom využil důvěřivost (hloupost?) druhého. Ověřit si o koho jde a jestli mluví pravdu, by neměl být problém.

            Doufám, že o případu byla informována policie!

            0 0
          • navikin  

            Dobrovolně mu to dal za příslib vrácení. V bance ti dají úvěr taky dobrovolně, firma ti prodá zboží s odloženou splatností taky dobrovolně. Všude ale slibuješ že zaplatíš do určitého data a když ne – tak to je stejné!

            0 0
            • ydaho  

              to je trochu rozdíl ne ??

              0 0
              • navikin  

                Rozdíl to je – ale né v nedobrovolnosti či dobrovolnosti. Těžký to bude mít případně při dokazování, ale třeba to předání peněz mají taky natočený, ale i tak to bude těžký. Jinak smlouva o půjče peněz nemusí být písemná – ale pak je to hazard.

                0 0
                • dieegoo  

                  Natočené to mít můžou, ale pochybuji, že se zvukovou stopou, čili prokázat, z jakýho důvodu byly podvodníkovi peníze předány asi půjde dost těžko. K bance – sice dostaneš půjču, jen s tím rozdílem, že tam po tobě chtěj doklady a podpis.. ne že přijdeš, pozdravíš že si ten a ten a odneseš si balík peněz.. takže je to skutečně rozdíl.

                  0 0
      • hawrda  

        Já nevím,kde hoši berete tu jistotu,že vás nikdo nikdy nedoběhne. Myslím,že je dobře to zveřejnit a varovat jiné,i když někteří z toho mají srandu.

        0 0
        • Misiak  

          po bitke je kazdy general… fakt je ze si treba davat pozor stale a vsade.

          0 0
        • dieegoo  

          Nikde neříkám, že sem neomylný a že mě nikdy nikdo nedoběhne. Ale zas mám tolik rozumu, že člověku, kterého sem nikdy neviděl, prostě peníze nepůjčím, nedám… stejně tak mu nepůjčím telefon na zavolání, stejně tak ho nikam autem neodvezu. Je to zbytečný risk. Jinak nevšim sem si, že bych si z někoho utahoval.

          0 0
          • zirecek  

            Neutahuješ, jen jsi příliš hrrr a na lidskou dobrotu vylíčenou obsáhlejším textem odfrkneš krátce o blbosti… . Neznáš tu situaci. Je jasné, když mě někdo zastaví na ulici, ať vypadá jakkoliv, nedám mu peníze, abych ho vytáhl ze štichu. Situace v prodejně může být jiná…třeba je mu podobný, třeba je to člověk vážený a ani tě nenapadne něco o podvodníkovi, tahat z něj občanku, zeptat se, jestli jako nevede kreditku atd.. Furt se přikláním k lidskosti, pochopení (ne však hloupému, bezbřehému) než k tomu někoho tabulkově odmítnout.

            0 0
            • Brzdič  

              Nevím jestli v tomhle konkrétním případě byl problém zavolat Kerdovi, že je tam pan Ten a Ten a chce helpnout. Určitě by neměl bejt problém vytáhnout cár papíru a donutit dotyčného aby napsal a podepsal potvrzení o půjčce. Pokud možno s číslem občanky, nebo jiného dokladu. Pokud by to bral jako projev nedůvěry, měl by holt smůlu.

              0 0
          • Rolei  

            Já jsem tedy už peníze půjčil – dal. Telefon na zavolání jsem taky půjčil a přišel jsem při tom o nějaké peníze samozřejmě a ty lidi mohli být podvodníci, ale třeba jim to opravdu pomohlo a jsem rád že jsem jim to dal-půjčil…tebe bych v nesnázích potkat nechtěl… Jinak je asi jasné že čím víc peněz nekdo chce tím je asi potřeba být opatrnější.

            0 0
            • dieegoo  

              Samozřejmě záleží na situaci… při nehodě, zranění nebo pokud ten důvod je evidentní, tak samozřejmě pomůžu.. když mě na ulici zastaví někdo cizí a bude chtít telefon… do ruky mu ho nedám, ale nabídnu, že hovor vyřídím – tím poznáš, jestli ho fakt potřebuje nebo je to kulišára. Nicméně peníze bych cizímu člověku prostě nedal, ono říct že potřebuje 1700 na cestu domů.. to jede taxíkem?

              0 0
              • Rolei  

                no jo každej případ je jinej těžko soudit obecně…s tím taxíkem máš pravdu…ale co by to bylo za podvodníka kdyby z lidí nedokázal vytáhnout peníze že…

                0 0
                • dieegoo  

                  Podvodník si vždycky cestu najde, to je pravda… moje reakce na začátku ale byla konkrétně k tomuto případu, páč si nemůžu pomoct, ale půjčit jen tak někomu peníze na dobrý slovo, když člověka neznám… na to fakt nejde říct nic jinýho. A ono co slyšíš z televize, ze svého okolí, co je všude podvodníků a kdo koho jak napálil.. pak se podle mě nemůžeš divit tomu, že bych prostě nebyl v určitých situacích těm lidem něco půjčit, dát nebo cokoliv jiného.

                  0 0
                  • zirecek  

                    Reakce byla bez znalosti toho jak to probíhalo. V dnešní době umí každý křičet, odsoudit, to je nejjednodušší. Až kdyby dotočný popsal jak to vše proběhlo, pak můžu říct, „ano, ty seš vůl, že jsi očividně naletěl“ nebo „hm, taky bych asi udělal chybu a půjčil, pěkně hnusně to narafičil“.

                    0 0
    • TinkTink  

      Uprimnou soustrast, nicmene odbocim.

      Dival jsem se na stranky co mas v profilu – zda se Ti, ze Mikulas chodil s cervenou capkou a s cervenyma kalhotama jak nakej Santa? Fuj.

      0 0
      • goofy  

        Presne. Nechapu jak tady vsichni delaji z Mikulase vlastne Santu…

        0 0
        • martt  

          je to marketing. Co sa nepreda na mikulasa, da sa recyklovat na vianoce (tie cokoladove figurky)

          0 0
          • zirecek  

            Koupil jsem včera figurku „Mikuláše“. Po obdarování a přesném pohledu – přečtení složení, tam bylo malým napsáno, že je to Santa Klaus. To mě dopálilo, protože jsem nechtěl ani Santu a už vůbec ne Klause. Asi jsem taky naletěl podvodníkovi, :-). Příště provedu podrobné prozkoumání figurek… . :-)

            0 0
    • enjoy  

      delal jsem v herne a taky jsem takhle zaplatil,spis hur.po my zkusenosti ti musim rict,ze jsi proste blbej!:-) tvoje rada mela znit,at si dojde na policii a odtamtud uz ho domu dostanou. to me teda obrali mnohem rafinovanejc,tohle je dost slaby.

      0 0
    • mr.antik  

      tak tohle mladej kerda opravdu není, to přece každý ví

      0 0
    • St1c  

      heh ludska vynaliezavost je nekonecna…:D

      0 0
    • mosquito  

      kdyz ho uvidim tak brknu kamilovi – jinak teda peknej vycuranek a tvoje blbost to zas jo .. btw. kdyz u vas mam kolo v servisu tak mam desne spatnej pocit ze si pro nej prijdu a ono tam nebude :( doufam ze to hlidate trosku lip nez kasu

      0 0
      • Zlatka  

        Brrr, takový drzý vynalézavý člověk to jistě udělá ještě několikrát, ale peníze z něho asi už nikdo nedostane zpět.

        0 0
        • djano  

          Ale dostane. V krajnom pripade – mozno ma nepotrebnu zdravu ladvinu…

          0 0
        • kolombo  

          Tahle finta se v mnoha obměnách pravidelně opakuje v Pachatel neznámý několikrát ročně :-( Bohužel to povede k tomu, že za určitou dobu nikdo nikomu nepomůže, protože ho prostě nebude schopen rozlišit od podvodníka :-(

          0 0
    • L_i  

      Stane se. Myslím, že přílišná opatrnost z nás lepší lidi nedělá. (I když dobrotivost je někdy drahá.)

      0 0
    • dalimil  

      mě by zajímalo, jak na to přišel,Kerda,syn… :-) asi je z branže…

      0 0
    • jakub  

      tyyyjo ja fakt zasnu, clovek, kteryho okradou Vam sem hodi fotku zlodeje se spovedi jak z neho ten **** vylakal penize aby jste si dali taky pozor a nejvetsi chytraci mu odpovedi, ze je hlupak a nechal se okrast… gratuluju fakt o neco se tu snazit mezi Vami, kery vsechno vite a mate od vseho klice je uplne k nicemu

      0 0
      • dieegoo  

        A co si představuješ? Máme ho litovat, poslat mu nějaký sponzorský dar nebo co? Bohužel, to že mu peníze dal, byla čistě jeho hloupost.

        0 0
        • jakub  

          no asi jsem to teda pochopil spatne ale snazil se tu o to aby nikdo dalsi uz nenaletel a dal si na toho zmrda pozor… nikde jsem se nedocetl ze by chtel po nas nakej sponzorskej dar.. chytraku…

          0 0
          • dieegoo  

            Já se ale ptal tebe, co si představuješ, že mu na tohle řekneme… nikde ho nikdo nesepsul za to, že sem dal fotku zloděje či za cokoliv jiného.. jediný co sem řekl bylo, že je to čistě jeho hloupost a že má poučení pro příště… tak si dál nech svoje řeči o tom jakej sem chytrák.. thx

            0 0
      • Radek Broz  

        To, ze upozornil ostatni, je samozrejme dobre, ale jinak bych rekl, ze maji pravdu.

        0 0
        • stan.zak  

          … no – nepěkně se to čte. Sám mám problém, pomoct/nepomoct? Asi jak nás ty sdělovací prostředky masírujou jen samejma negativama, budem za chvíli všichni paranoidní.(?) Ale: nějakou dobu zpátky jsem půjčil chlápkovi na nádraží 120,– na lístek a 50,– na guláš, že prej ztratil peněženku. Asi po dvou měsících jsem prachy oželel, jenže asi po roce přišlo 200,– i s připsanou omluvou, že zapoměl; 30,– jsem mu poslal zpátky. Tak asi tak.

          0 0
          • coyot  

            To potesi, ne?

            0 0
          • Radek Broz  

            Tak třeba tyhle lidi bych naprosto ignoroval – stačí čekat chvilku na florenci, do pěti minut naprosto spolehlivě někdo takovej přijde. Několik si jich už pamatuju, maj to asi jako dobrej job. Začíná to tímhle a končí tím, že nebudeme zastavovat ani třeba u nehod, protože se budem bát, že je to past.

            Nicméně půjčit neznámému člověku 1700 mi fakt přijde přinejmenším jako neopatrnost.

            0 0
            • Krys  

              Neviem ci je to este aktualne, ale v Rusku sa volakedy nezastavovalo ani policajtom.

              0 0
        • fousek  

          Ja bych rek ze nemaj pravdu, blbej je ten, komu pride postou ze vyhral x penez, ale ze nejdriv si musi koupit to a to a pak mozna vyhraje, ale tohle je proste neco jinyho, to ze je nekdo dobrak kterej je ochotnej pomoct je spis jeho dobra vlastnost ne? A vy ho rovnou oznacite za blba, pritom to s inteligenci vubec nesouvisi.

          0 0
          • Radek Broz  

            Tak to, že souhlasím s tím, že je blb, jsem rozhodně říct nechtěl.

            0 0
    • Davit  

      Tak dneska dopoledne byl v Brně:-) Právě jdu z hape a podle popisu je to ten samej chlápek. A slevil: tentokrát mu stačilo patnáct set (povídačka stejná – „syn pana Kerdy“). Ale neskočili mu na to.

      0 0
      • pepino  

        To je nějakej rychlej konec pohádky, co všechno má zlomenýho? :)

        0 0
        • kolombo  

          Hm, to by ale neměl problém on, ale ty :-( Já osobně bych Policii rozhodně zavolal. Minimálně za účelm zjištění totožnosti, ono by se možná ukázalo, že toho má víc a tak by asi nezůstao jen u lízátek …

          0 0
      • mosquito  

        heh a to ste nezavolali cajty ? kdyz vis ze uz nekoho takhle okradl ? :O … je jasny ze uz to parkrat udelal tj skoda >5tis a to je trestny cin pokud se nepletu

        0 0
        • Trojci  

          Takže když každý den ukradnu lízátko za 14 Kč, tak se mi to za rok nasčítá a já mám na krku trestný čin? Nebo jenom 365 přestupků? Sorry, že tak teoretizuju..

          0 0
          • mosquito  

            no pokud ti je min jak 15 tak za to sliznes tak max dutku ve skole jinak je jedno jestli krades lizatka nebo tisicky, dulezita je akorat hranice 5000 kc, takze se radeji rid vzorcem: cena lizatka * pocet lizatek < 5000 ;-)

            0 0
    • Trojci  

      Upřímně lituju všechny, který takhle někdo podvede.. Třeba před tejdnem mě jeden maník vypek přes e-bazar.

      Prostě některý lidi se chovají jako krysy. A když se někdo chová jako krysa dostatečně dlouho, tak se taky krysou stane. A když se někdo stane krysou, tak se mu může klidně stát, že někdo vezme lopatu a rozmázne ho po silnici. To je riziko, který na sebe každá krysa bere.

      0 0
      • Krys  

        Aj ked nie som ziaden fatalista, s touto teoriou celkom suhlasim. **** je potrestany uz tym, ze je ****.

        0 0
      • fousek  

        Krysy jsou vzacne snad i ohrozeny druh, nedoporucuji je zabijet lopatou, muzes dostat pokutu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.