Posouzení kvality - Focus raven 5

5 nepřečtených
  • Xvoto

    Ahoj,

    chci si koupit nové kolo a rád bych požádal o pomoc. Jak se Vám zdá toto kolo? http://www.profi-sport.cz/…-0-30-G-2014

    Mě přijde za tu cenu hodně pěkný, ale nedovedu posoudit pár věcí jako ráfky, náby…

    Nevím kam DT Swiss a Concept zařadit. Zrovna tak karbon od Focuse – tu značku totiž neznám.

    vím že vidlice není žádný zázrak, ale mám teď na kole zánovního Epicona, se kterým jsem moc spokojený, tak je klidně přehodím…

    A kdzbz se vám na tom něco nezdálo, tak budu rád za námitku :-)

    Moc dík za jakoukoliv odpověď.

    0 0
    • Dominik2296  

      co se týče kvality tak focuse se neboj jsou to němci a ti nekvalitní nikdy snad ani nebudou mám 2 a maximalní spokojenost akorád mi přijde že za ty prachy by to mohlo být lépe vybavené ( to co si odkázal)

      0 0
      • Xvoto  

        Ahoj, já vim že to má Tektra a Deore,ale s tím problém nemám. když odejde přehazka nebo řazení,tak za pár stovek koupim nový. Spíš chci aby to mělo kvalitní rám, náby, ráfky, hlavový složení… To se mění hůř.

        Rám bude asi v pohodě když na steným staví kola i za 50–60 tisíc…

        A ta vidle je dobrá? já se v RockShoxech moc nevyznám a koukaljsem že tenle typ se dělá vzduchová a pružinová… tak nevím.

        0 0
        • Singlespeed  

          Jak je kvalitní rám poznáš až ho nějaký ten rok budeš mít a vydrží. Zrovna u Focusu byly s některými karbonovými rámy problémy. Dobře si pamatuju, jak jsme vloni kdesi ve Francii v horách nouzově opravovali vymačkané patky Focusu pomocí plechovky od Coly :-).

          0 0
        • krab007  

          Taky mám Focuse, i když zhruba za poloviční peníze. Přesto si na něj nemůžu stěžovat. Trochu mě na tom tvém Ravenu překvapily brzdy – ty co na tom jsou už ani Tektro nenabízí. http://www.tektro.com/…ikeslist.php?… Mám ty jejich HDC-M510 a ty nejsou zas tak úplně tragický, ale ani žádná sláva. Takový použitelný základ. O třídu nižších brzd od tektra už bych se dost bál. Náby Concept asi dobrý – jsou na průmyslech. Mám na nich za sebou dvě zimy každodenního dojíždění do práce, nedělám na nich žádnou údržbu a pořád se točí jak nový. I když mám pro Focuse slabost, tak do toho Ravena bych za tyhle peníze nešel. Mrkni na RB http://www.rb-bike.cz/…crr-275-team#… sice hliník, ale mnohem líp osazený a váhově je ± nastejno.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.