Poradí někdo s výběrem kola?

76 nepřečtených
  • lukas.popi

    Zdravím, chci si koupit kolo a jakko amatér se ptám zda je toto dobrý výběr.Díky za odpovědi.

    http://www.kupsikola.cz/…detail-12104

    0 0
    • Erknold  

      Na Tvou postavu a to co chceš jezdit je super.

      0 0
    • lukas.popi  

      180 cm, cca 100kg..Teď se do toho ježdění chci obout.Co jsem koukal, tak třeba specilized,rock machine ma horší osazení kola a přitom jsou stejně drahé.Čím to?Platí se tedy za značku?machine a speci..?

      0 0
    • lukas.popi  

      Nikdo?

      0 0
      • yajda  

        Špatně jsi položil dotaz. Nekonkrétně. Možná by se někdo našel, kdybys popsal k čemu kolo chceš, proč sis předvybral zrovna to, na které jsi dal odkaz nebo co konkrétního tě zajímá. Pročti si starší vlákna http://www.bike-forum.cz/…e/vyber-kola a až tam nenajdeš odpověď, ptej se znovu.

        0 0
    • Malej  

      Za tu cenu prima. Specialized má dost napálené ceny.

      0 0
    • lukas.popi  

      Diky.

      0 0
    • lukas.popi  

      Ještě budu malinko otravovat dám. Ještě se mi líbí toto. Takže se rozhoduji mezi tím foxem a tímto.Díky.

      http://www.heliasport.cz/…5-torrent-50?…

      0 0
      • ALLforBIKE  

        No toto rozhodně ne, komponentový mix, který obsahuje ty nejnižší řady, nefunkční vidlice… Za 20tis je to zlodejina. Raděj bych stavěl.

        0 0
      • ALLforBIKE  

        No toto rozhodně ne, komponentový mix, který obsahuje ty nejnižší řady, nefunkční vidlice… Za 20tis je to zlodejina. Raděj bych stavěl.

        0 0
      • BikeříkCZ  

        Pekne je. Jinak je to samozrejme vtip.

        0 0
    • lukas.popi  

      .Mohl by jsi mi poradit?.Prodejci mi nutí kola ala ten Rock. Co říkáš na ten první odkaz?Ten Leader? Nevím jak Ti napsat soukromou zpávu..

      0 0
      • Evilcleaner  

        pro začátek doporučuju naučit se řadit odpověď pod příspěvek na který odpovídáš, děje se to pomocí kouzelného oranžového tlačítka ‚reagovat‘ ;)

        0 0
      • ALLforBIKE  

        Ten Leader Fox je slušný, škoda jen 80mm zdvihu, ja bch raději 100mm. RST First Air chodí dobře, Jinak komplet Deore, za ty peníze to je slušné a funkční.

        0 0
    • lukas.popi  

      Diky za radu.

      0 0
    • lukas.popi  

      Muze jeste nekdo mrknout na toto?A jeste zhodnotit s tema predchozima.? Porad jsem nic nevybral. Diky. http://www.kursport.cz/…-2014-v49732

      0 0
      • ALLforBIKE  

        Stále je ten tvůj první výběr-Leader Fox nejlepší. Spešly jsou hezké ale komponentově horší, v porovnání s Tím Leaderem. Ale rozumím Ti, design musí být taky a to u Leadera moc neni, no.

        0 0
    • lukas.popi  

      Hlavne me dost lidi odrazovalo od leadera krz horsi geometrii ramu.

      0 0
    • vylizplech  

      http://superiorbikes.eu/…ck-blue.html zdravím, nechci zakládat další vlákno, proto se přidám zde a prosím o posouzení tohoto kola, zda je to solidní kolo za ty peníze. Jezdím hlavně terén v lese, polní cesty, občas cyklostezky. Jde mi i o to, že servis bych měl jen kousek od baráku. Díky předem, jestli to někdo umí posoudit.

      0 0
      • Evilcleaner  

        za mě ne, mizerné brzdy bys ještě vyměnil za docela rozumné peníze, ale vidlice už je docela velká investice – tato co je tam použitá se hodí jenom pro skutečně lehké lidi nebo velmi mírné použití.

        0 0
        • vylizplech  

          Vážím 62 kg, měřím tak 170 cm, asi už jsem se rozhodl, že do toho půjdu, i tak díky za info.

          0 0
      • mart910  

        Za tu cenu se urcite da najit neco lepsi si myslim

        0 0
        • vylizplech  

          Tak kupříkladu co? Nechám si rád poradit, jezdím hodně na kole, ale v komponentech se moc nevyznám.

          0 0
      • Chlebovnik  

        Podle mě se tenhle entry-level model ani zdaleka nevyplatí tolik, jako o třídu vyšší XP 969 CRB. Za 10k navíc dostaneš Rebu s pevnou osou, ZTR Rapid kola, Deore 615 brzdy a zbytek mix SLX/XT.

        0 0
    • budd32  

      Zdravim vsechny,

      merim 192cm, vaha 100kg, hledam nahradu za muj stary 26" mtb Author Kinetic. Urcite bych chtel jit do 29" mtb, nenajezdim moc, vetsinou nezpevnene cesty, obcas cyklostezky.

      tady se mi moc libi cena 10000, chci se ale zkusenejsich zeptat, jestli je ta vidlice pro me dostatecna – na nosnost a jizdu v mirnem terenu?

      „29“ MTB Crusis":http://www.kola-crussis.cz/vestim-9-63d/

      Rozpocet je limitujici, vuci memu soucasnemu kolu je to posun vpred, u konkurentu 29" mtb v podobne konfiguraci nenachazim.

      Meli byste tip?

      Diky moc

      Diky za Vase nazory,

      Vlada

      0 0
      • dědek mohy  

        V této cenové kategorii je těžko něco doporučovat. Vidlice je špatná, ale s těmito penězi neseženeš kolo s lepší…asi by bylo nejlepší ten rozpočet zdvojnásobit, pak by se dalo doporučovat, takhle si jen najdi kolo, které ti bude velikostně co nejlepší, komponenty budou vždy těch nejnižších řad…

        0 0
        • budd32  

          Diky za nazor. Souhlasim, jde mi o to, ze nyni jezdim na 26" Kineticu, starem, a prijde mi to vzhledem k okoli, ze jezdim na detskem kole (mam 192cm) :), proto hledam cenove dostupnou 29".

          0 0
          • dědek mohy  

            jjj, já měl taky ještě loni starou Meridu 26" a velikost mi přišla v pohodě, pak jsem se viděl na fotkách a zděsil jsem se (mám 198cm). Stařičká Merida už byla stejně na výměnu a naštěstí jsem manželku ukecat, že namá cenu kupovat něco moc levného, abych to furt neopravoval. Taky se zamysli, jestli to stojí za to. Při tvé výšce bude asi i váha trochu vyšší, tak abys co chvíli neopravoval kola, bo budeš mít pořád osmicu. Nebo nedejbože dostaneš neseřiditelné komponenty (taky už jsem viděl, sice na ještě levnějším kole, ale…). Prostě abys pak nebyl zklamaný a ********…

            0 0
            • budd32  

              tem 198cm na 26" plne rozumim :-). Koukal jsem, pokud bych rozpocet zvojnasobil, tak je uz z ceho vybirat. U tohoto kola za 10t. se mi libil vzhled, otazkou prave pro me je, nakolik je to kolo pro moji vahu.

              Tohle budu muset promyslet – i ten Kinetic mi vyrzel 10 let, tak to zas tak nespecha :).

              Dik za nazor

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já taky přesedlal z 26" na 29", a ta změna se mi dost líbí. Někomu to prostě sedne někomu ne. Mě třeba vyhovuje že když jedu do vyššího kopce už nemám pocit že se překlápím do zadu.

                0 0
                • budd32  

                  Na to se tesim, je zajimave, jak po letech na 26" kole mi nyni prijde divne, ze jsem na nem tak dlouho mohl jezdit.

                  Citis pri jizde na 29" vyrazne horsi jizdni vlastnosti oproti 26" pri zataceni? Ja se na 29" svezl jen parkrat, ale citil jsem rozdil, kdyz jsem jel pomalu. Je tezsi do kope? A vubec – kolik je jeste akceptovatelna vaha 29" kola – ma smysl tenhle parametr take sledovat v mem rozpoctu?

                  0 0
                  • Erknold  

                    pokud chceš zůstat na 10k, tak asi fakt ten bazar. Nedávno byl na mallu výprodej slušné 29 asi za 13k. Pak individuální stavba, ta tipuju by byla někde okolo 15k se vzduchovou vidlí a nějakým slušným pohonem. Pak teď už jsou výprodeje, tam také seženeš leckdy kousek mezi 15–20k se vzduchovkou.

                    Co se týče váhy, tak tu neřeš. Pokud to bude kolo se slušnou vidlicí, tak obecně ta váha bude přijatelná. Jen ty nejlevnější pružinovky váží skoro 3kg. Nejvíce váhy asi fakt ušetří ta vidlice a kliky s dutou osou. Jo blbé pláště také dokáží přidat slušnou váhu.

                    Je to spíše o tom, kam tě pustí finanční limit. Ale než mít novou herku, to raději jeté slušné. Nicméně, někdo kdo si koupil na jaře herku za 25 se super značkou a během roku zjistil, že to je fakt herka, tak jí stejně bude prodávat za velké peníze.

                    0 0
                • MlokCZ  

                  Jenže to souvisí s velikostí kol jen nepřímo. Je to dané délkou zadní stavby. A souvisí to vlastně pouze tak, že ze začátku se na 29" dělaly jen dlouhé zadní stavby, protože to výrobci ze začátku neuměli nebo na to kašlali.

                  U 26" se také dala pořídit ve větších velikostech delší zadní stavba, i když to nebylo u moc výrobců (např. Ghost to tak dělal a stále to má i u 29", kde má pro větší velikosti delší zadní stavbu než pro menší, což je idální).

                  Je jasné, že 420mm zadní stavba pro 195cm+ je už opravdu málo a pokud někdo takovou 26" jezdil, tak se mu to příliš stavělo na zadní v prudkých výjezdech.

                  A naopak některé dnesšní 29" už mají také hodně krátkou zadní stavbu, což může být na opravdu vysokou postavu už i moc. Např. Canyon se 434mm zadní stavbou je super pro střední a malé velikosti. Pro největší velikost už to může být pro někoho i moc málo (bude hodně záležet na délce stehenní kosti).

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Já mám třeba aktuálně na 29" i 26" (jezdím oboje) zadní stavbu dlouho téměř stejně (liší se v jednotkách milimetrů), takže ve výjezdech to není žádný znatelný rozdíl.

                    0 0
          • dědek mohy  

            A pokud peníze navíc nejsou, tak se radši mrknout na bazary jak píše kolega Coural

            0 0
      • Coural  

        Něco slušného za ty peníze asi těžko. Spíš se zaměř na bazarová kola, něco jako je: tady.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Koukám že jsme dali stejný tip :D

          0 0
          • budd32  

            Jojo :-)

            kolo vypada dobre. 2 shody, z toho uz lze udelat zaver :)

            diky za tip

            0 0
            • TeryPV  

              +1

              přidávám se pro toto kolo :)

              0 0
            • Edwin  

              Každopádně si poměř geo, pokud je to 21", tak by to mohlo být velikostně na hraně (jsme na tom proporcemi stejně a 21" – byť jiný rám – je mi fousínek malá, ale jezdím na tom :))

              0 0
      • vantom28  

        prodej nejdříve staré kolo ať se ti navíší rozpočet.

        0 0
    • VADER_DA  

      Všechny zdravím,

      jsem tu nový (před chvílí jsem se zaregistroval) a i já bych rád přispěl se svými zkušenostmi s výběrem a nákupem kola. Jsme s manželkou „falešní začátečníci“ – na kolech jsme nejezdili opravdu hodně dlouho (já osobně jsem naposledy někdy před osmi lety seděl na Favoritu made in Velamos, kterej pamatoval ještě Husáka a časy, které měly být se Sovětským svazem věčné…). Manželka je na tom podobně, takže když jsem si řekli, že by bylo dobré se sebou začit něco dělat a nejenom se válet před bednou, tak nám z naší vášnivé debaty vyšlo jako nejlepší řešení kolo. Předesílám, že jsme nechtěli investovat horentní sumy – přeci jenom jsme dlouho nejezdili a vlastně nevíme, jestli nás to bude bavit – třeba za půl roku skončí kola ve sklepě a bude se na ně jenom prášit… Ale vybrat něco rozumného by neměl být problém – kolegové v práci jsou zkušení bikeři – ti určitě něco slušného poradí. Jenže ouha – z jejich úst jsem slyšel výrazy jako „celopéro“ a „hustý“ a ještě pár dalších „sprostých“ slov, kterým jsem porozuměl až po intenzivním googlení…a po zjištění cen zmíněných „celopér“, které se pohybují v šesticiferných sumách, jsem to s kolegy v práci vzdal. Takže jsme obešli pár kamenných prodejen, kde jsem dostali katalogy a pár jakžtaž užitečných rad – byly nám doporučováno všechno možné i nemožné (inu když je potřeba kolo prodat, tak není nemožné téměř nic, že…) a nakonec jsme si po zhruba týdenním intenzivním hledání, srovnávání, pročítání recenzí kladných i záporných na všechny možné i nemožné značky a typy kol KONEČNĚ VYBRALI! Nebylo to snadné, ale 3× HURÁ!!! Manželka už má krasavce doma, já na něj teprve čekám (měl by být do konce týdne)

      Vzali jsme si kola od stejného výrobce – nakonec tento výběr podpořila i tříletá záruka a rok pojištění zdarma – zasvěcení už jistě vědí…

      AND THE WINNERS ARE:

      http://www.4ever.cz/…ever-di-27-5 – manželka

      http://www.4ever.cz/…29/inexxis-2 – moje maličkost.

      Snad jsme „nestřelili kozla“ a budou dobře sloužit.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Za tu cenu dost drahé.

        0 0
        • VADER_DA  

          Naštěstí to nebyly tyhle ceny – obě kola byly v akci a prodejce nám na ně dal výraznou slevu…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Cenu by nebylo od věci sdělit.

            0 0
            • VADER_DA  

              Já to mám za 28000,– a manželka za 16000,–

              0 0
              • Smazaný účet  

                No daj se pořídit lepší kola za stejnou cenu.

                0 0
              • Erknold  

                co všechny vede k tomu, že žena má mít horší kolo. Naopak gentlemansky by měla mít lepší kolo. Nejspíše nemá tolik svalů co chlap, na kole jí nejspíše nebaví se potit, ale vyjet si pohodou někam za hezkým výhledem a na kafčo.

                Jak jí to pak má bavit, když vidí, že Tobě to pojede snadno a bude to krásně tlumit a u ní to bude funkčně slabší. Ale pokud se jí líbí, tak je to leckdy důležitější než funkce.

                0 0
                • VADER_DA  

                  No tohle kolo bylo manželce přímo doporučeno vzhledem k její výšce/váze – a taky vzhledem k tomu, že si nechtěla připlatit nic navíc. Původně jsme si řekli, že se oba vejdeme do 20ti, ale mně bylo jasné, že za ty prachy bych měl opravdu low end, takže jsem se rozhodl, že do sebe zainvestuju trochu víc. Ona přes 20 jít nechtěla a tak má tohle no…

                  0 0
      • dědek mohy  

        Inexxise 2 mám taky =) Ale koupil jsem si loňský model (někdy v únoru) a po osobní návštěvě u výrobce a hezkém úsměvu u asistentky prodeje jsem se dostal na cenu 22.000 ;). Kolo je to velmi dobré, myslím, že budeš spokojený. S Feverem zase jezdí kamarádka a taky si ho nemůže vynachválit…

        0 0
        • VADER_DA  

          Tak super – jsem rád, že je s ním někdo spokojenej. A jaký jezdíš terény – lehčí, nebo náročnější?

          0 0
    • dědek mohy  

      Terénu se nebojím žádného, pustím se do všeho =) Jen nemám nějakou extra vytříbenou techniku, tak se nepouštím do některých drsných sjezdů. Ale pokud je jakákoliv šance vyhnout se asfaltu, tak jdu do toho…pohodlné to kolo je, samozřejmě v rámci možností HT. Nevím jak jsi velký, ale mě nevyhovovaly gripy, mají je strašně úzké, musel jsem si koupit jiné. Ale já mám téměř 2m.

      Jo a vyliskal bych fotografa 4E, jelikož v reálu to kolo vypadá mnohem lépe, než na jejich stránkách =)

      0 0
      • VADER_DA  

        Já mám taky skoro 2 metry a 120 kilo, takže jsem právě hledal něco robusního, co mě fakt unese. Hlavně se něm musím pořádně zajezdit – opravdu dlouho jsem nejezdil…A v reálu to kolo vypadá fakt dobře – daleko dražší kola se mi ani zdaleka tolik nelíbí. I když na vzhled a barvičky to nejezdí, že…

        0 0
        • dědek mohy  

          Já měl strach z rámu velkého pouze 21", ale dlouhý je dostatečně, takže se na tom jezdí krásně. Jen tam asi budeš muset dát novou sedlovku, oni dávají jen 350mm, delší prý vůbec nevedou, a ta mi byla malá. Já mám „jen“ 100kg, tak nevím jak se to kolo bude chovat pod tebou, ale snad by to problém být neměl.

          A jestli máš větší dlaň, tak rovnou kup i nové tlustší gripy.

          Na vzhled a barvičky to opravdu nejezdí. Navíc mě se kolo líbí nejvíce, když je špinavé =) Proto z kola odstraňuju jen nánosy bláta, ale že bych ho leštil (jako když jsem měl silničku), tak to ne…

          0 0
          • VADER_DA  

            Hm…s tím sedlem to není špatný nápad – budu to muset zkusit. Gripy zatím řešit nebudu – pořídil jsem si rukavice, protože se mi dlaně dost potí, takže snad to zatím bude stačit a třeba časem…jinak jsem před chvílí volal do obchodu – ve středu by kolo mělo být připraveno – už se nemůžu dočkat. A ještě se zeptám – řešíme nosníky na auto na převážení kol. Je lepší kola převážet na střeše, nebo pořídit nosník na páté dveře? Bohužel nemáme vzadu tažné s koulí, takže líp asi zatím vychází ta střecha…

            0 0
            • dědek mohy  

              Gripy si samozřejmě nejdříve zkus osahat, ale mají opravdu hodně malý průměr a mě po 30km začaly mravenčit a brnět ruce. Tlustší gripy to srovnaly. Já teda kola na autě nepřevážím, ale kdyby jo, tak by se mi více zamlouvalo vozit je jinde než na střeše

              0 0
            • dědek mohy  

              Jinak více ohledně nosičů se dočteš zde:

              http://www.bike-forum.cz/…a-tazne.html

              0 0
    • Darksafi  

      Zdravim, rád bych se zeptal co říkáte na toto kolo.

      https://m.mall.cz/…press-ht-27r?…

      0 0
      • dědek mohy  

        Záleží co s tím kolem hodláš dělat. Na ježdění pár km na zahrádku to asi stačit bude…

        0 0
        • Darksafi  

          Tak nějak, chtěl bych začít jezdit ale nechce se mi investovat do začátku tolik. Lepší bych koupil příští rok. Jen že mi přijde zajímavá cena a navíc zlevněno ze 14 000kč. Proto se ptam jestli se za ty prachy vyplatí.

          0 0
          • Erknold  

            Pokud ho koupíš jen na jeden rok, tak to jsou podle mě vyhozené peníze. To raději rovnou koupit něco použitelného, kde je i pravděpodobnost, že tě jízda bude více bavit.

            Záleží co chceš jezdit, jaký terén. Ale slušná kola se dají sehnat okolo 15k.

            A jinak zlevněno :) Za 14 se dá sehnat tuto, ač je to tedy rozměr 26. http://www.decathlon.cz/…8293151.html#…

            S tím z mallu je nesrovnatelné (vzduchová vidlice, slušný pohon). Tak si udělej představu, kolik je reálná sleva v Mallu. Z 9k na 8k?

            0 0
            • Darksafi  

              Nevyznám se v tom a proto se ptám vás zkušených a za každou radu jsem rád. Chci začít zatím rekreačně. Jen jsem mluvil se známím a ten ho má a říkal že za ty prachy je dobrý a jezdí se mu na něm líp než na meridě za 25k kterou měl předtím. Pokud bych si kupoval pak lepší tak tohle by se taky využilo :-) .

              0 0
    • Ginina  

      Zdravím, jsem tu nová a nevýznam se ještě v tom, jakým způsobem se zařazují dotazy, tak jestli to nepatří sem, tak se omlouvám…

      Sháním dámskou 29", měřím 177cm, vesměs rekreace, lesní a polní rozbité cesty… Dala jsem dotaz na sestavení kola, byla jsem se poptat i v kamenném obchodě a bylo mi doporučeno toto:

      http://www.kola-online.cz/…e-2015/d9292

      Prý kola specialized jsou méně osazená, ale zase mají kvalitní komponenty, ložiska atd, co není na první pohled vidět…jen se mi zdá slabá ta vidlice… Myslíte, že za tuto cenu se dá sehnat lepší kolo, např. sestavené? Cena je teď ve slevě nějak přes 17000…

      Děkuji! :-)

      0 0
      • Erknold  

        nevím, komu si posílala dotaz na sestavení kola, zda to byl někdo z místních viz. Scalar, maajkee apod. Ale, když bys tuten příspěvek, včetně Tvých proporcí a toho co chceš s kolem jezdit, poslala jim, tak nevím co by ti řekli na Spešl. Určitě má dobrá ložiska, tuta vidlice není trgédie, ale furt je co zlepšovat, jen vědět pro koho a pro co to má sloužit. 17000 je slušný peníz, zkus poptat i místní osvědčené stavitele. Neříkám, že se ti musí líbit rám, možná to bude jen ztracený pokus, ale za zkoušku to stojí.

        Kolo se dá hodnotit jen dle plánovaného použití a jezdce. jinak je to střela na slepo.

        0 0
        • Ginina  

          Děkuji za názor, na dotaz se sestavením kola se mi ozval Hupík a ALLforBike – s prvním komunikuji, druhému mi nešla opakovaně odeslat zpráva…sepsala jsem své představy,/teď čekám na nabídku možností…

          Nejsem náročný jezdec, vesměs rekreace a lehký terén-lesní polní rozbité cesty, někde kořeny… Ale ráda bych, aby i tak byla jízda pohodlná a jednotlivé díly vydrželi – nemám v plánu brzy měnit za jiné, tak aby dobře a co nejdéle sloužilo… Jinak mám 177cm, cca 65kg, určitě chci dámský rám a 29", ideálně minimálně olejovou vidlici, když už ne vzduchovou, ale musí to být ko promis vzhledem k finančním limitům (těch 17–18tis). Teď tedy počkám na návrh od Hupík nebo zvážím ten spešl…

          Tady ještě jednou odkaz na to kolo (jak říkám, zdá se mi být fajn, jen jsem nečetla nic moc o této vidlici):

          http://www.kursport.cz/…-2015-v64141

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.