• marco36

    Potřebuji poradit a pomoct s výběrem kola pro manželku,

    manžela ke vysoká 163 cm, nevím jestli ji mám vybírat 26 a nebo 27,5, to je první věc. Potřebuji najít nějaké dobře vybavené kolo za cca 25.000,– nejlépe bílé nebo černé barvy, nic co by bylo přeplácané. Ideálně s vidlicí ROCKSHOX. Budu vděčný za jakýkoliv příspěvek, nápad a radu. Dík moc.

    0 0
    • mr.antik  

      nedávno jsem řešil něco podobného ale pánského a vyšel mi tam Radon a Canyon cca podobně nebo stavba na zakázku.

      Ostatní i ve výprodejích bylo vybavené dost nevyrovnaně.

      0 0
    • novas752  

      Určitě 27,5". 163 není zas tak málo (Každopádně bude potřebovat velikost S nebo XS) jak se zdá a hlavně „dobře vybavené nové kolo“ a „26“ " už jaksi téměř neexistuje (nehledě na to že ani dobře vybavené nové kolo a 25 000 se bohužel taky moc neslučuje).

      Proč vidlici jen RS?

      Koukni se na Cyklo Němčík nebo Canyon, Radon a další značky s direct sale filozofií a případně uvažuj o stavbě na zakázku (což vyjde paradoxně nejvýhodněji a může se to osadit téměř jak je libo), informací k tomu je tady v historii víc než dost.

      0 0
    • marco36  

      No je to děs ten výběr, už jsem z toho zoufalý…

      chtěl jsem ji vzít tohle, ale je to prý na ní moc malé (XS).. http://www.mojekolo.cz/…ace-227-2015, prostě něco takového podobného za boha nikde nemůžu najít

      0 0
      • Smazaný účet  

        Doporučuji stavitele.

        0 0
      • novas752  

        Canyon něco takovýho má, dokonce s trojplackou, což se ženě určitě bude hodit (pokud pochopí princip řazení :) ). (Grand Canyony se sice tváří jako 29" only, ale ve velikostech XS a S je to 27,5".)

        0 0
        • marco36  

          Ty Grand Canyony nevypadají vůbec špatně, co to je vůbec za značka, slyším o tom dnes poprvé, nikdy jsem ji nezaregistroval…

          0 0
          • novas752  

            Najdi si tady o ní vlákno „Canyon riders club“.

            Ve zkratce – sídlí v Koblenci a je jakýmsi průkopníkem „direct sale“ = kupuješ přímo z továrny, ne přes dovozce a prodejce, takže odpadaj docela slušný marže. Minulou zimu měli slušnej problém s čekací dobou kvůli přechodu na jinej logistickej systém a rozběh nový továrny atd.

            Každej, kdo se ptá na kolo za 25 a víc dostane tip na stavbu nebo na Canyona. :)

            Kola resp. rámy a trubky (ostatní komponenty od jiných výrobců používaj všechny značky) jsou to kvalitní – v silniční cyklistice na těch kolech závodí třeba Movistar, Kathusa (sory za speling) a vMTB je to třeba Canyon Factory Enduro Team a určitě i nějaký XC stáje.

            0 0
    • marco36  

      Nemá někdo nějaký link, kde se dají prohlédnout modely s cenami od toho Radonu, jestli je teda vůbec nějaké české obchodní zastoupení…

      0 0
      • novas752  

        http://www.radon-bikes.de/en/ český zastoupení neni.

        canyon.com český zastoupení má (a je možný platit v korunách na českej účet), ale občas jim trochu drhne komunikace (a případný reklamace se říděj německym právem stejně jako u Radona = neni 30ti denní lhůta).

        0 0
        • marco36  

          dík moc za tipy, nezním německý reklamační řád, jaká tam je tedy lhůta? ještě otázka, šel bys radši do XS nebo S na tu výšku 162 cm?

          Myslíte, že je moc velký rozdíl u grand canyonu mezi modelem pro ženy WMN a obyč 3.9 AL verzí, třeba užší širší řídirka atd. ve zkratce, můžu ženě bez obav koupit verzi 3.9 AL mužskou verzi?

          ,

          0 0
          • novas752  

            lhůta tam neni přímo daná, maj tam něco jako „přiměřený“, „obvyklý“ atp. a tak se to případně může trochu protáhnout, někde jsem četl až 4–6 týdnů.

            Hlavně model 3.9 bych nedoporučoval (proto jsem psal, že se Canyon doporučuje až od 25000+). Problém je ten, že tam je pružinová vidlice, která neni zrovna dvakrát funkční ani pod „normálnim“ jezdcem 70–80kg, natož pod někým lehčím. (Potřebuje docela slušný kopanec aby se probrala, takže jemné nerovnosti nesbírá).

            4.9 má už celkem slušnou vidlici, ale zase jen ty nejzákladnější brzdy a asi nevalný náboje.

            5.9 má trochu lepší brzdy i náboje, ale vidlice trochu horší než Recon (ale je vzduchová, což je podstatný) Za tu cenu to neni vůbec špatné kolo, ale postavit by se dalo o dost lépe – více vyváženě.

            6.9 už je celkem bezproblému, ale to je i s dovozem za 30 no…

            0 0
            • marco36  

              To je dobrý rozbor, díkes, co se týče toho složení kola, kde se to dá a z jakých komponentů bys to složil aby to bylo podle tebe více vyvážené, nemám s tím vůbec žádné zkušenosti.

              0 0
              • novas752  

                Za 25 000 by se asi dalo postavit toto:

                Vidlice SR Suntour Epixon (Epicon), (pokud by manželka uvítala hodně citlivou, tak jí vzít upravenou z Tuningtest.cz), předpokládám, že je manželka celkem muší váha, takže by ani nebyly nutné pevné osy, ale stačly by rychloupínáky.

                Co se dá tak Deore (řazení, přehazka, přesmyk, kliky, kazeta, náboje, brzdy by možná stačily i starší BR-M5×y nebo osvědčený BR-M615). Eventuálně přesmyk, náboje a brzdy Alivio.

                Ohled bych věnoval na co nejlehčí kola (ráfky, dráty, pláště), pouvažoval bych nad bezdušema – ušetří to hmotnost duší a žena bude moct vozit nižší tlak = další pohlcení jemných nerovností a jistota v terénu.

                Za zbytek nakoupit nějaký lepší gripy, a trubky (sedlovka, řídítka, přesmykač) + vybrat nějaký rozumný sedlo (obrovský gauče jsou sice komfortní, ale svíraj cévy co vedou krev dolu), což je dost individuální – někomu vyhovuje úplná skořepina, někomu měkčí, někdo radši rovný, někdo prohnutý…

                0 0
                • marco36  

                  a kde se dá takové kolo sestavit, existuje někde nějaký konfigurátor? Jo ještě kdybych teda nakonec zůstal u toho Canyonu, jako velikost bys doporučil na tu výšku 163 cm?

                  0 0
                  • novas752  

                    Zalezi jak ma dlouhy nohy. Jestli spis kratsi, tak XS, jinak S. Na strankach maj na velikost kalkulator (mam pocit, ze kdyz otevres dostupnosti), takze zkouset trosku hejbat s hodnotama a sledovat co to udela. Ja bych tipoval to S.

                    Musis najit nejaky stavitele. Vetsinou typek, co se tim zivi/privydelava (= casto maj dily trochu levnejsi) a normalne ti da nejakej kupni list nebo co a snad i nejakou zaruku. Nechci jmenovat, hledej v historii „stavitel“, nekde tu bylo i neco jako seznam. Ten to s vama poradne probere, udela konkretni sestavu a kalkulaci a za par tydnu posle stejne jako se posilaj kola z eshopu (nebo si dojedete).

                    0 0
                • Soreno  

                  Kolik gramů ušetříš bezdušema? :) Použiješ TR plášť, naleješ mlíko a seš na tom ± stejně.

                  0 0
                  • novas752  

                    No neušetřim moc. V závislosti na plášti a původní duši tak 50, spíš 30 a možná i míň. Ale tam jde spíš o to pohlcování, lepší přilnavost při zachování podobného valivého odporu (odpadá tření pláště a duše), nebo snížení valivýho odporu při zachování přilnavosti (tlaku).

                    0 0
    • marco36  

      Mikši radši ponechám klasické sedlo, ještě by se to ježdění zalíbilo víc než je zdrávo :D Jinak všem moc dík, nakonec objednán Grand Canyon AL 4.9, brzdy nechám vyměnit za něco lepšího a myslím, že to pro ní bude cajk :)

      0 0
    • Tobis  

      Matka má tohle a je to fakt luxus https://www.google.cz/search?…

      ty větší velikosti už to neni tak pěkný protože je tam ta vzpěra.. Dala za to myslim tak 35 ale jsou i levnější varianty kde máš rock shoxku.

      0 0
    • Tobis  

      https://www.canyon.com/…tory-outlet/#…

      Tohle se mi taky dost líbí ale je to dost drahý a mají jenom xs..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.