Pomoc s vyberem (DH & FR) hard tail kola

24 nepřečtených
  • InfernoPWN

    Zdravim, jsem naprostym novackem ve svete DH & FR. Ale z teoreticky stranky jsem toho procet, prokouk docela uz dost, ale nic se asi nevyrovna primejm radam.

    Co jsem tu tak procital, tak na zacatek je nejlepsi si koupit asi hardtail bika, ackoliv bych se asi ani nebranil fullku, ale ma cenova relace je do 30,000kc, tzn. ze nechci srot fulla, ale nejakyho peknyho hardtaila. Chtel bych vas proto touto formou o pomoc s vyberem, nejlepsi by byli bud prime odkazy na kola, nebo kdyby mi nekdo pomohl se slozenim byl bych jeste radsi :) Uz bych snad dodal jen vysku, merim 180cm.. Predem dík vsem co mi sem postnou jakoukoliv radu, tip :)

    0 0
    • HELLBOY22  

      Prvé čo ma napadlo je toto aj keď tie brzdy a niektoré komponenty sú za tú cenu zlé

      http://www.elitebikes.sk/…core-2–2011/

      0 0
    • l.smetana  

      Já už bych do HT nešel, na mě moc rozklepané :)

      Za 30 000 se nechá sehnat krásné kolo, podívej se třeba i na PinkBike do UK nebo do Německa. Zaplatíš sice poštu ale kolikrát se to vyplatí. I u nás se nechá sem tam něco koupit, ale to je spíše vzácnost.

      0 0
    • mandel  

      To NS je nesmysl, vybral sis docela nešťastnou kategorii, koupit novýho pevňáka na DH je docela těžký, V týhle kategorii bych se určitě díval po bazaru.

      0 0
    • Rubi  

      komponenty sice nic moc, ale tenhle kolo jezdil kamarad a ten ram snad prezije i atomovy vybuch

      http://www.maniacbike.cz/…SQUATCH.html

      0 0
    • MrCloud  

      HT ti vydrží tak měsíc dva než zjistíž že si měl koupit full. Mám kolem sebe několik takových příkladů jen za minulou sezonu. Koupil bych jetýho specialized big hit, norco shore nebo a-line. Do 30t se koupit da ve velice slušným stavu. Pak to chce partaka který něco málo zná a ukáže.

      0 0
      • mr.antik  

        jj, teď tu bylo na bazaru starý Norco. Nebo nějaký RBéčko…

        0 0
    • InfernoPWN  

      Takze http://www.maniacbike.cz/…SQUATCH.html ideal na freeride jo?

      0 0
    • Nimrod  

      pokud jsi naprostý začátečník ve skákání a bunnyhop na nízký obrubník je pro tebe největší sportovní výkon, tak by to ht bylo fajn. pokud ale máš něco najeto třeba ze streetu, parku a co já vim z čeho ještě, moc bych se fulla nebál. osobně jsem tak nějak z té doby, kdy se říkalo, že člověk má začínat na ht, aby si osvojil jisté techniky a nejspíš na tom i něco bude

      pokud jde o samotné kolo, osobně bych nekupoval nic nového a to ze dvou důvodů. první je ten, že si budeš moct dovolit něco lepšího, případně koupit něco trošku levnějšího a vyměnit třeba brzdy či vidlici. a druhý ten, že to tak rychle neztratí hodnotu. fakt pak člověka mrzí, když něco prodává za 1/3 ceny, než kolik ho to stálo. a věř tomu, že pokud tě to trošku chytne, tak tomuhle neutečeš. je ale jasný, že to bude chtít pořádně skouknout stav. také je fajn, že když je tam občas už nějaký šrám, tak ustlání si už tolik nebolí. další zásada, které se držím, je, že pokud ht, tak jedině ocel a pokud bazar, tak ocel nebo zánovní hlína. že tě nemusí zajímat, jestli je to osazený na xt či na aliviu, ti je asi jasný a na co máš koukat asi také víš

      0 0
    • Mr.Duck  

      http://dolekop.com/…rewood-izimu

      Za ty prachy?

      Co se týče HT nebo ne, podle mě se to do začátku hodí, mít pevnej zadek, konec konců sem taky furt eště novic..ale zas bych tomu nedával extra velkej význam. Volit stopu musíš dobře i na fullu, a spíš bych se soustředil na to, jezdit nejdřív radši pomalejc a hledat lepší stopu, než to prolítnout sice rychle, ale rozevlátej. Pak je celkem jedno na čem jedeš, i sjezďák tě může pěkně vytrestat, když to prostě neřešíš a pereš plnej nevíš kudy.

      Konec konců, podle mě na kole nezáleží, když je pojízdný. Hlavní je jezdit, a je uplně jedno na čem, dokud to zvládá požadavky :-)

      0 0
      • InfernoPWN  

        Za ty prachy se mi to nejak nezdá..

        I tak bych to viděl prostě na HTčko, teďka hledam vhodnej rám, nejsem žádnej master, chci tomu dát čas.

        Ale i tak, bych rád aby držel. Proste freeride, občasnej sjezd, ale v budoucnu i větší skok.. Teď už myslim, že přesně víte co hledám, takže kdo budete mít nějakej návrh na rám sem snim, dííík :)Makam teďka kvůlu tomu od rána do večera, abych ho měl co nejdřív, tak by mi nějaká motivace bodla(škola+práce do noci neni prdel…)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Levný je to až podezřele, o tom žádná, na druhou stranu když si to člověk prohlídne, jestli to neni někde ruplý, tak i kdybys do toho měl pár tisíc eště nasázet, je to super koupě myslim :-)

          Na druhou stranu HT ti rozhodně rozmlouvat nebudu, jenom bych eště zvážil možnost koupit nějaký levný jetý HT, a necpat do něj tolik peněz, nóbrž podle toho co popisuješ se stejně dopracuješ k fullu, a ty prachy se pak budou hodit ;) Myslim, že přesně timhle sem si teď prošel, a když koukneš do mejch bajků na datum vložení, ono to de rychle :-)

          0 0
    • vojtechposmourny  

      Pokud tomu trochu hovíš, za 30k se nechá vyskládat opravdu pěkné ht.

      Otázkou zůstává, jaký zvolit zdvih vidle a tomu odpovídající rám.

      Buď si koupíš něco s vidlí 160–180mm vpředu, což ti umožní v budoucnu vyměnit rám za něco s pérem.

      Nebo si koupíš něco s vidlí na 100–120mm, co ti zůstane do budoucna jako hravá alternativa ke sjezďáku.

      0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • InfernoPWN  

      Po dlouhem hledani sem asi nasel, co by ste rekli http://www.umf.cz/…-2-disc-2010 nebo http://www.umf.cz/…dy-2-disc-09 ??

      0 0
    • goofy  

      Tady na bazaru nekdo prodava ram Norco Sasquatch. Sam jsem vozil Manika (prakticky totozne ramy) a tim bych zacal. K tomu koupil nejakou klidne starsi 150mm Marzocchi (66 treba), a zbytek nejak rozumne poskladal. 30000 za noveho pevnaka je v dnesni dobe uz celkem skoda vyhazovat. Kdyz tak hledej vyprodeje… Kdyby se ti zdalo, ze mas S-ko male, tak tady Manik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.