• Smazaný účet

    Dobrý večer,

    již před rokem jsem uvažoval o koupi nového kola. Pár kusů jsem vybraných měl, ale následně z toho z určitých důvodů sešlo.

    Nyní se ale k tomuto tématu vracím, protože mé dosavadní kolo mi začíná být opravdu nedostačující a to především kvůli mé výšce a také je dost staré. Píšu sem, protože se v kolech moc nevyznám a tak vás prosím o radu.

    Je mi 17 let, měřím 194 cm a vážím 80 kg. Chtěl bych, aby se cena pohybovala maximálně do 20 000 Kč, protože jsem student, kolo si budu platit sám a víc za něj prostě nedám. Kolo chci využívat prakticky na každý terén, nejvíce však silnice, lesní a polní cesty.

    Stavitele moc nechci.

    Na internetu jsem narazil na obchod CykloNěmčík, kde se mi zdá, že nabízejí poměrně slušná kola. Nejvíce se mi zamlouvaly tyto dvě:

    https://www.cyklonemcik.cz/…-11s-air-rst

    https://www.cyklonemcik.cz/…-11-raidon-2

    Za jakoukoliv radu budu moc rád. Děkuji

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ještě bych se chtěl zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s tímto obchodem.

      0 0
    • novas752  

      Prvni bych nechtel kvuli RST vidlici a druhy je hodne podobny tomh co dostanes od stavitele. Akorat teda ja bych si to nechal postavit na Deore M6000 s 11–42 kazetou ale vcetne Deore brzd, tyhle 315 nejsou moc vykone, navic jeate s nejlevnejsim kotoucem.

      Ohledne Nemcika se tu da najit dost, treba ze vyobrazene kolo casto neodpovida popisu.

      0 0
      • ToMášMarný  

        Souhlas, 315ky s tim SMRT 10 kotoučem jsou přibržďovadla, nikoli brzdy. Ségra má tohle kombo na kole, vzhledem k jejímu turistickému stylu si nestěžuje. Ale když jsem to převážel já jen kousek z kopce a pustil jsem to jako obvykle, nebylo mi dole před křižovatkou ale vůbec hezky.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Lze vyřešit tak, že bych nechal objednat tak jak je a někdy v budoucnu případně brzdy vyměnit ? Nebo je to blbost ?

        0 0
        • novas752  

          Brzdy i kotouče samozřejmě vyměnit jdou, ale vyjde to pak v součtu dráž.

          0 0
      • jezura  

        Jen dotaz,proč ne vidlici RST F1?

        0 0
        • novas752  

          RST obecně jsou dost poruchové – stačí použít hledání nahoře. Vozí je málokdo a problémů je dost.

          0 0
          • jezura  

            Ptal jsem se proto,že sám jezdím RST F1 asi sedmým rokem a žádný problém.

            0 0
    • Mart7  

      Brzdy M315 , kotouče a náboje Tx505 jsou bída. Pláště CYT??? Pokud jsi student, tak bych nesháněl kolo s 11 rychlostmi, čím víc rychlostí, tím dražší řetěz a míň vydrží. Ať ti tu někteří se zkušenostma 1×11 poví.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co tedy radíte vy ?

        0 0
        • Mart7  

          Nedávno jsme řešili sup 909, prej měl dobrou nabídku, tak se ho zeptej na prodejce atd. https://www.bike-forum.cz/…909-mtb-race nebo co tohle http://www.kupsikola.cz/…detail-15325

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jak jsem psal, za kolo nemůžu dát přes 20 000,– . Takže SUP pro mě padá. Zkusím ještě počkat na další reakce, ale děkuji mnohokrát…

            0 0
            • mattew1  

              Radsi parkrat vynech pivo a priplat si drobet. Pozdeji bys toho litoval. Borci tady maji pravdu. Napr ty brzy jdou dost znat. Projel jsem se na kamarodovo kole s brzdama m315 a radsi spalky nez tohle…pokud ted udelas nejakej kompromis a budes upgadovat za nejakou dobu tak ti to vyjde draaaz

              0 0
              • Mart7  

                Právě loňský sup seženeš okolo 20. CTM rascal 2.0 mi nepřijde špatnej. Třeba ty brzdy M396 jsou o dvě řady výš než M315 a jsou aspoň na dva prsty a ještě ti zbyde litr.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takže by bylo toto kolo při mé výšce 193 cm s velikostí 21" dostačující ?

                  https://www.velokram.cz/…racite-black?…

                  0 0
                  • Mart7  

                    Na oficiálních stránkách je 19" do 190 a tam začíná 21", ale doporučuji vyzkoušet.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No, já bych to kolo i bral. Jenomže si myslím, že budu potřebovat 21", protože neměřím přesně 193, ale spíše kolem 195 a myslím si, že se ještě trochu vytáhnu a také bych ho chtěl raději v černé barvě. Navíc, kolo je málo kde k sehnání.

                      Teď babo raď

                      0 0
                      • Mart7  

                        Díky sportovnímu rámu je docela dlouhej. Když yjedli si vzal se 177 cm 17,5", tak 21" by mohla jít, ale zkouška jak ti sedne a jakou máš rezervu by to raději chtělo. Psal jsi, že to je 17, to ještě vyrosteš. To ctm co jsem ti posílal byla ve 22".

                        Kdybys našel slevy na tsku tak i tohle by šlo https://www.tsbohemia.cz/…d275527.html Canyon ve 21,5" https://www.canyon.com/…-al-4-0.html , ale náboje a brzdy jsou slabé. Jinak udávaj, že je do 204 cm výšky a Sup v 21" má sice o 1 cm kratší sedlovou trubku, ale horní má furt o 1.5 cm delší. Třeba někdo najde lepší kolo.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Mnohokrát děkuji. Kontaktoval jsem pár obchodů. Až se ozvou, uvidím, co dál… Snad to nějak dopadne. Pěkně jsem se v tom zamotal a jsem z toho trochu na větvi :-D

                          0 0
      • maros.77  

        Zajímavé, že já najezdím na jedenáctkovem řetězu, to samé co dřív na desítkovém.

        Spíš to chce osobní zkušenost, než jen načítaní internetových mouder…

        0 0
        • Mart7  

          Ok, jaký jezdíš řetězy a kolik na nich najíždíš? Zkoušel jsem sram, KMC i shimano na 7. 8. 9 a 10 pastorků. Navíc servisuju kola dalším pár lidem, jako i běžnou údržbu s mazáním řetězu, jeden najede i tisícovku za měsíc. U silniček mám zkušenosti jen s 2×10 shimanem 105.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Vy byste náhodou neměl nějaké doporučení ? :-D

          0 0
    • xtonda  

      Co tohle http://www.axit.cz/…ilurus_.html

      XCT AIR, osazení komplet Deore včetně brzd (přehazka SLX) 2×10 38–24 × 11–36

      Od ceny odečti 10 % viz banner dole.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Proč ne, nebránil bych se tomu. Je to pro mě těžké určit, které je asi nejlepší. Jsem laik. Viděl bych to tak, že bych v určitou chvíli vytvořil hlasování…

        0 0
        • Mart7  

          https://www.cyklonemcik.cz/…re-10-raidon za 18 599 + 499 za lepší kliky + bych si napsal o lepší náboje shimano SLX nebo deore a o trochu lepší brzdy M425 či MT 500 třeba. Maj rám velikosti 22" a furt bys byl na cca 20 tisících. Rozdíl mezi vidlicí XCR air a raidonem je půl kila.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Další z možností. Děkuji mnohokrát. Právě řeším s obchody ten Superior XP 909.

            0 0
            • Mart7  

              Vkládej poznatky, doporučení na tvou výšku atd., určitě některé obchody budou mít zajímavé informace. Stejně jako když jsem napsal na dostupnost kola, kde bylo na dotaz, a zázračně bylo kolo druhý den dostupné, ale o 500 dráž.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A kdybych si vzal tohle původní kolo od Němčíka https://www.cyklonemcik.cz/…-11-raidon-2 a nechal vyměnit brzdy, je to špatný nápad ? O kolik by to tak odhadem vyšlo dráž ? S tím Supriorem jsem od včerejška kontaktoval odhadem 7 obchodů, ozval se jeden a ten mi vlastně skoro nic neřekl…

                0 0
                • xtonda  

                  Já ti nevím, Němčík tu má takovou všelijakou pověst, že se to jako tváří dobře, ale totálně ošidí něco, co není vidět, můj dojem je takový, že u něj nakupovat jen pokud tomu rozumím, vím přesně co chci a a dokážu si to zkontrolovat a budu přebírat osobně. Třeba na tom odkaze cos dal je Tourney náboj, to úplně nejnižší co Shimano má, a pozink dráty, kotouče RT10, opět to nejnižší co Shimano má. Já mám prostě radši když všechno je ve srovnatelné řadě, otázka kolik by to naskočilo kdybys chtěl náboje Deore, brzdy Deore, kotouče RT64.

                  0 0
                • Mart7  

                  Brzdy, náboje a možná i pláště, dráty bych doporučil radši nerezové než pozinkované. Počitej dva tisíce i víc. Samotné brzdy M315 stojí tak 900 a M6000 tak 2 000 a ještě lepší kotouče. Pak ty náboje to je nutný… aspoň +500, dráty +300.

                  0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nevím, kde chce jezdit a jakou má ukrutnou výkonnost, ale kliky 38–24 + podobnou kazetu (teď nevím, jestli 34 nebo 36, ale rozdíl na těch 2 zubech je už malý) mám na kole 27,5" a je to do terénu sestava spíš pro mírně až středně pokročilé, nejlehčí převod 24×36 není nic pro malé děti nebo ryzí rekreanty, na 29" už vůbec ne.

        0 0
    • Vrci  

      Ahoj,

      vytáhnu třeba tohle vlákno. Hledám kolo na ježdění s klukem. Dosud jsem vystačil se svým zimákem a pláštěm napuštěným kolem 6 barů. Jenže kluka to čím dál víc táhne z šotoliny na cestičky s kořeny a kameny. Hledám tedy ojetý HT.

      Měřím 190, vážím bohužel 100.

      Hledám mezi 29" kola, velikost 21", pevná osa aspoň vpředu. Je něco co bych měl ještě chtít nebo z čeho neustupovat?

      Cenově bych se chtěl pohybovat kolem 20.000. Pokud byste věděli o něčem zajímavém budu rád za tip.

      0 0
      • roman 3D  

        za dvacet seženeš nový Kellys Gate 30-vzduchovka, obě osy pevný, 2×10

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.