• PeeteX

    Zdravím všechny,

    mohu Vás poprosit o pomoc s výběrem? Pořád si to zde pročítám a už jsem z toho celej nějakej zamotanej.. Mám vybraná nějaká kola, některá mají to, jiná zas to.. Takže:

    https://www.spoke.cz/…r-1-ge-2018/?…

    https://www.spoke.cz/…-2020-black/?…

    https://www.spoke.cz/…n-comp-2020/?…

    Kola jsou záměrně vybrána z tohoto obchodu, jelikož to mám relativně blízko na servis. Ale pokud byste někdo měl názor na jiné kolo z libovolného e-shopu, jako například MMR Rekish, tak pokud by z názorů vyplívalo že je o dost lepší, nechal bych se přesvědčit.

    Předem mockrát děkuji za názory a rady.https://www­.spoke.cz/giant-fathom-29er-1-ge-2018/?v=11800

    0 0
    • BabbaJagga  

      Nechci se do tebe nijak naváže a ani mi do toho nic není, ale podle stylu dotazu budeš asi začátečník a hned jdeš do kol pro výkonnostní/závodní ježdění?

      0 0
      • Tydlii  

        tohle njesou žádný závodní kola, klasický hardtaily střední třídy. naopak vybírá dobře, jestli ho to ježdění má bavit, tak to kolo musí slušně fungovat a trochu jet. Závodní mašina je otázka 100+k . Na začátek ideálka něco takovýho, pak mu z toho vyleze jestli ho baví XC, traily nebo nevim co a podle toho si může vybrat specifický kolo pro daný styl ježdění který už třeba bude něčím zajimavý a tak. navíc mě z toho dotazu teda nepřijde že by autor sedal poprvý v životě na kolo, většina lidí to takhle má, že to neřeší, nějak hrubě se zorinetují když kupujou nový a je pro ně důležitý aby měli prodejce v dosahu kvůli servisu. Nevidím na tom nic špatnýho, nemůže bejt každej odborník přes kola

        0 0
        • BabbaJagga  

          Však jo, vždyť jsem psal, ze to nemyslím zle a nic proti, ze jsou závodní/výkonnostní stojí v jejich popisu (to mi při psaní vypadlo). Spis jsem si říkal proč a k čemu a jak už tu napsal někdo jiný, dat třeba tip na scalara. I když je dost pravdepodobne, ze jestli to tady důkladně pročítal tak na nej už narazil.

          0 0
      • PeeteX  

        Začátečník nejsem, něco už jsem najezdil. Ale doma mám 11 let starýho Spešla Hardrock po dvou bipasech. Poslední dva roky jsem se věnoval hlavně silničce a teď bych rád zpět do terénu na něčem lepším, než je ten dědeček Spešl. Zároveň se rád svezu na „závodech“ typu KPŽ, Král Šumavy atp. a takovéto tratě převážně volím i pro ježdění v tréninku čí výletech.

        0 0
    • Tydlii  
      1. funkčně osazený HT – ok kolo na dlouhodobý použití, vzadu rychloupínák, záplety nic moc
      2. získáváš dobrej karbonovej rám, máš tam zadní pevnou osu 12×148, což je dnes standart a u kola za tyhle peníze už bych to vyžadoval, problém je osazení, vidlice ještě nějak chodit bude, ale to SX je údajně tragédie, minimálně přehazovačku a řazení budeš muset vyměnit asi poměrně brzo a celkově jízdním projevem to asi nebude žádný terno
      3. tohle kolo je imho nesmysl, vůbec nechápu proč by měl člověk něco takovýho chtít. Osazení je špatný a divný zároveň, zataralý standarty, nevim no…

      pokud je rozpočet konečný tak asi ta hlína, pokud ti nevadí řekněme +10k ještě letos a dalších cca 15k časem dosypat tak u toho XTC získáš dobrej rám, osazení odjezdíš vyměníš. ale nedoporučil bych ho no. Jiný kola ti hledat nebudu, obecně vzato se dají sehnat výhodnější kola ale letos prostě nic není. Z fleku bych řekl Rockrider XC900 z dekáče, to je evergreen, ale není a kdoví kdy bude. JE to přesně ta rozpočtová hranice kde už dostáváš velmi pěkně osazenou hlínu, ale karbony jsou ověšený trashem. Napadá mě ještě zkusit kontaktovat tady na BF uživatele scalar, ten staví kola na míru a za tyto peníze by ti udělal nějaký vyváženější osazení na karbonu. Ale pochybuju že bude mít materiál, nemá teď nikdo.

      0 0
    • humil  

      Spešl má pěkný kolo s různým osazením (Sram/Shimano) v různých úrovních. Tady jeden příklad s lepším osazením:

      https://www.spectrumbike.cz/…l-comp-2021/

      0 0
      • Tydlii  

        spešl je imho nesmysl. v týhle kategorii nemá žádnou přidanou hodnotu, přitom je nesmyslně drahý.

        0 0
    • plysovykozisek  

      Za mě určitě ten první Giant: Giant Fathom 29er 1 GE 2018

      Mám něco podovnýho, akorát v karbonu, nemůžu si stěžovat. Líbila se mě geometrie rámu a na Specialized mě chyběly nějaký korunky.

      0 0
    • PeeteX  

      Ok, tak trošku upravím výběr kol:

      https://www.ramala-silhavy.cz/…grey-19-2021

      https://www.newbike.cz/…black/d13892

      https://www.decathlon.cz/…8643985.html

      https://www.mojekolo.cz/…-race-red-2/

      Přijde mi to všechno dost podobný, něco má lepší vidlici, něco zas brzdy, …

      A ještě otázka – o kolik moc jsou lepší komponenty na hliníku, který bude za stejný peníze? Je to tak markantní rozdíl v kvalitě, aby se to vyplatilo koupit, když bude mít třeba ty 2 kg navíc? Díky.

      0 0
      • MatS  

        Kdyz vidim, co jsou dnes schopni vyrobci spolu povesit na kolo za komponenty, tak mi to hlava nebere. Treba ten MMR. Vidle RS Sid a k tomu total low end brzdy Shimano M200.

        U toho Pells maji nejak zmateny popis u vidlice. To si mas jako vybrat zda Rebu nbeo Sida?

        Spis si ohlidej prevody, aby ti to stacilo a over si specifikace radeji na strankach vyrobce, abys nebyl nemile prekvapen.

        Na hline to bude o dost lepe vybavene a ani to nemusi vazit vic nez karbon. Stejne tak levny karbon ram muze mit horsi vlastnosti nez spickovy hlinik. Jde o to si rict, o co ti u toho kola jde.

        Z tech postovanych kol se mi nejvic libi ten Apache. Celkem vyvazene osazeni.

        0 0
        • scalar  

          Apache má i celkem luxusní detaily jako gripy a sedlo od Ergonu.

          0 0
        • PeeteX  

          A jak by na tom mohl být 6–7 let jetý karbon, jako třeba tenhle?

          https://www.bike-forum.cz/…jety-od-2015

          0 0
          • MatS  

            Karbon vydrzi na rozdil od hliniku dlouho. Ale to kolo uz bude mit na dnesni pomery starsi geometrii ramu. Navic bych do toho sel pouze pokud se v tom vyznas a dokazes posoudit, jak na tom to kolo je. Aby se pak nezacalo neco sypat.

            Jo a na napis na ramu to nejezdi ;-)

            0 0
          • adam1  

            45k za “staré” mtb když neznáš historii ,ikdyž na fotce vypadá pěkně ,vzadu to má ru .

            Jedná se o záruku na rám ,který může prasknout a co pak?U nového nebo v záruce máš aspoň nějakou možnost to reklamovat.Mtb dostávají celkem sodu .Ber to jako můj názor .

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.