• DejvGSR

    Zdravím, obracím se na vás s prozbou o pomoc při výběru vidlicena RB IQ 6. Uvedu pouze tato kritéria a to zdvih v rozmezí 150 až 160 mm, pevná osa 15 nebo 20 mm, cena do 15 000,. Upřednostňuji navíc barvu černou. Mám v hledáčku tyto vidlice:

    1)FOX Float RL, 150mm, QR15

    2)Rock Shox Revelation RLT Ti Dual Position Air 2011 QR15 nebo 20

    3)Suntour SF10 Durolux RCA 20QLC TS Air 1 1/8"

    Foxka je v případě konfigurátoru na RB IQ 6 Race ze velmi dobré peníze, ale pouze v bílé barvě. RS Revelation má mojí oblíbenou barvu, umožňuje vybrat i barvy polepů ( v balení), v případě zakoupení přes Německo by byla cena i s dopravou do 14 000,– ( u nás zatím není v nabídce, alespoň jsem nenašel), Durolux mi doporučil Milan z TT. Prý již má velmi kvalitní systém tlumení. Naopak přiznal, že bude z důvodů kvalit vyřazovat RST Storm. Zajímá mě i způsob uchycení, jeho pevnost a podobně. Durolux je navíc 160 mm s nohama 35 mm což bude jistě tužší a navíc by byla opět pro mě za velmi přijatelnou cenu.

    Poraďte, co byste případně doporučili a proč.

    0 0
    • kubad  

      Pokud bych to resil dnes ja tak za me RVL

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nevíš, jestli má ten Durolux HS expanzi?

      Jinak za mě RVL. Hnoj ti udělá určitě lepší cenu než je těch 14 tisíc, i když jí nemá v nabídce. Ani už si nepamatuju, kdy jsem koukal na jeho stránky do nabídky. Vždycky rovnou posílám dotaz jestli to jde sehnat.

      A pořád nechápu barvu vidlice :0( K černému rámu černá, k bílému bílá. Bílý rám + černá vidlice se mi moc nelíbí, ale když tobě jo, tak asi není co řešit.

      0 0
      • DejvGSR  

        Myslím, že to expanzi už má. Jinak máš pravdu černý rám černá vidle, ale pro mě i kombinace bílý rám a černá vidle je přijatelná. Trochu to rozbije bílou masu, když je bílý výplet. Proto tato kombinace. Nikomu to nevnucuju, mě se ale líbí. Proč doporučujete právě RVL? Popravdě je to i můj favorit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Proč RVL? Váha, tuhost bude taky slušná, výborná cena (ve srovnání s Foxem), levnější servis, dobré tlumení s HS expanzí, ve srovnání s Foxem lepší systém osy.

          Jinak jestli není nový Durolux lehčí tak nemá smysl o něm uvažovat, protože 2700g je opravdu moc! To je o 900g víc, než má RVL. A nárust zdvihu je tam jen 10mm.

          0 0
          • DejvGSR  

            Podle nabídek na E-schopech v německu je váha 2250 g. Na ofiko stránkách Suntour pak 2550 g. Je to dost.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Záleží, jestli jezdíš XC nebo se chceš posouvat více ke skokům atd. Já jezdím XC a skákat se bojím, takže pro mě bude RVL 20Maxle ideální. Čili jsem Vengeance, Lyrika, 36 zavrhl.

              0 0
            • PatrikL  

              verzia s 1.5" krkom má tých 2250g…

              http://bikescale.com/index.php…

              verzia s 1 1/8 krkom je ťažšia o nejakých 300g

              0 0
    • pitos  

      Osobně bych tam dal zdvih 160mm,35mm nebo 36mm nohy a 20mm osu.32mm nohy na tohle bych určitě nechtěl.

      Takže z tvého výběru ten durolux,jinak lyrik nebo nějakou fox 36ku.

      0 0
      • Vegan  

        mam stejny nazor, Rozhodoval bych se mezi Fox VAN 36, Durolux by TT a nebo Lyrika u kteryho je relativne jedno zda vzduch ci pruzina to zalezi na osobnich preferencich. Pokud na tom kole minis trozku skakat tak 32mm vnitrni nohy budou naprd.

        0 0
    • MJ24  

      mě by se na tom kole líbila DUROLUX TAD 20QLC CTS váha 2350g, líbí se mi možnost snížení zdvihu, ale je to pořád o víc jak půl kila navrch oproti RVL, osobně my mě moc zajímalo jak budou chodit ty nové DUROLUXY TAD

      0 0
      • MCPisky  

        neboj ja pak mam v planu koupit tu novou vidli od SR Suntour :-) tak pak pisnu snad na ni budou prachy

        0 0
    • Kubiczech  

      Podle mě je důležitý styl, kterým jezdíš. Jestli se ubírat stylem těžší 35/36mm nohy nebo lehčím RVL. Na XC pojetí je zbytečné tahat gramy navíc a za dva měsíce přemýšlet, kde ušetřit.

      0 0
    • scret  

      za me RVL…

      jinak nechces Thora?:) za rozumnej peniz…

      0 0
    • Kubatec  

      Vím že dáváš na výběr 3 vidle. Osobně vozim DT Swiss EXM150 a jsem nadmíru spokojen. Zdvih je 150mm, konstrukce vnějších nohou s 15mm osou je víc než dostačující. Co se týče citlivosti, tak je tato vidle v porovnáním s RS nebo Fox natom znatelně lépe (S tím Durolux nedokáži porovnat – neměl jsem příležitost). A co se týče nastavení, tak pro mě je dostačující: tvrdost – vzduch, nízko-rychlostní komprese, odskok, snížení zdvihu (cca o 30–40%), možnost nastavení síly nárazu pro vrácení do 100% zdvihu. MOC 18170kč, ale věřím že se nechá sehnat levněji :-)

      0 0
    • marapara  

      Za mě taky Revelation.

      0 0
    • Pumsc  

      http://www.bikerespect.com/…!

      dávám to i sem,ať to nepřehlídneš;-)

      0 0
    • DejvGSR  

      Všem moc děkuji za podněty. Můj způsob jízdy není tak agresivní abych užil 160 mm zdvihu a 36 mm nohou. Proto jsem se rozhodl pro lehčí variantu. Dostal jsem nabídku od Hnoje a ojednal vidlici Rock Shox Revelation RLT Ti Dual Position Air 2011, 150mm, 26" , osa Maxle Lite 15 mm, černá barva v ceně 12 800 Kč. Je možné se připojit. Závazné objednávky se berou do 8. 12, 2010.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nechcem otvarat novu temu. Najde sa niekto kto poradi mne? Jazdim XC. Cim dalej tym menej narocne ale ked treba tak to neobidem. Mate niekto tip na vidlicu nenarocnu na udrzbu, spolahlivu v rozumnej cene, ktoru nedorasujem za dva roky ako terajsiu SR Suntour XCR?

      0 0
    • DejvGSR  

      Trochu opráším toto vlákno. Máme přelom února a března a české zastoupení koncernu SRAM – vidlic a tlumičů RS prozatím nedisponuje mnou vybranou RS RVL RLTi 2011. Ale konkurenčí výrobce FOX a to jeho produkt VIDLICE FOX 2011 TALAS 150 RLC FIT QR15 je v ČR skladem. Teď pominu cenovou hladinu. Vidlice má vše až na nastavení vysokorychlostní komprese. To samé má i DT Swiss EXM 150, která je také již dostupná a za velmi zajímavý peníz. Píšete zde o dobrém systému uchycení 15 mm osy u RS oproti ostatním systémům a také o vysokorychlostní kompresi právě u RS RVL. Já se přiznám, toto jsem nikde nenašel, že je vybavená i vysikorychlostní kompresí. V čem je výjimečný systém pevné osy u RS ? Jak byste se dneska rozhodovali (v případě že disponujete částkou i na FOX) při výběru z výše uvedených vidlic?

      0 0
      • devmixil  

        taky bych se pripojil a optal se, jestli ta vysokorychlostní komprese je i na tehle vidli ? .. a pokud se nepletu .. HS = High Speed expanze = (vysokorychlostní kompreseje) ? nejak se v tom motam :D

        http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force1

        diky .. rozhoduji se totiz mezi force 1.0 2011 a 2012 viz : http://www.gtbicycles.cz/…uzena-force1

        Tak ktera vidle je na tom lepe :)))) ?

        :))

        0 0
      • die.catana  

        .

        0 0
      • MlokCZ  

        Co se týká komprese, tak je to fuk. Ani RVL, ani Talas nemá použitelnou kompresi a jsou to na obou spíše jen kurvítka.

        Na Talasu je to jen předepnutá záklopka, takže to jen zhoršuje odtrh a samo nic neřeší.

        Použitelné komprese jsou až u vyšších zdvihů, kde mají vidlice dva nezávislé okruhy pro LS a HS kompresi.

        Hlavně si to neplést s expanzí. HS expanze by měla být na obou (na Talasu je určitě, u RVL to je jen na některých modelech, u těch co píšou dual flow rebound – RLTi asi má, ale raději bych si ověřil).

        Talas bude určitě méně citlivý, ale zase přináší dobré snižování zdvihu.

        U RVL záleží co má za vzduchové řešení, jestli má snižování zdvihu nebo nemá. Pokud má RVL rychlé snižování zdvihu, tak zase u RVL je to potenciální problém kdy to přestane fungovat.

        Pokud nechceš snižování zdvihu, tak bych vzal RVL (po ověření, že má HS expanzi).

        Pokud chceš snižování zdvihu, tak je volba těžká. Jestli oželet citlivost (Talas) nebo jít do rizika kdy se to pokazí (RVL) nebo jít cestou DPC (zase jednoduše nejde vyřešit HS expanze a nějaké ty gramy za pružinu navíc).

        0 0
        • devmixil  

          muzes mi na sebe dat mail nebo neco ? :) Díky .. nebo mi napis,mel bych dotaz,diky .. rooach@post.cz

          0 0
          • MlokCZ  

            Bohužel, už tu mail nemám schválně uvedený, protože jsem míval mailových dotazů už nadměrné množství a to se nedalo už na to odpovídat.

            0 0
            • devmixil  

              chapu,tak pokud by jsi mel chut,tak mail na me mas ;) …

              0 0
            • MirosPikos  

              Možná bys toho měl využít a udělat si z toho živnost :) Když je taková poptávka tvých erudovaných názorů.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.