• adco

    Cez zimu sa snazim vytrvalost udrziavat dlhsimi pesimi turami (4–6 hod) v terene. Hlavne v zaciatkoch mam problemy s otlakmi vzadu na pate. Pri prvej tohtorocnej ture po sezone (4 hod, zaciatkom decembra) som na lavej nohe urobil taky krvavy otlak, ze dva tyzdne som trpel v lubovolnych topankach. Mal som obute uz dvojrocne lahke trekove topanky Salomon Extend MID Gore-tex. Je pravda, ze som s nimi mal problem od zaciatku, ale len s lavou nohou, mesiac kazdy rok ma tlacili na kotniku aj pate, ale taky otlak som nikdy nemal. Do hodiny chodze problemy nie su, az potom. Tak som si povedal, ze trpiet nebudem, asi su mi male, ked trochu napuchne noha, tak ma tlacia. Na vianoce som si kupil nove o pol cisla vacsie, tiez Salomon (model Elios MID XCR) – inac aj s tymi povodnymi som bol maximalne spokojny, su lahke, vyborna podrazka (ContaGrip), nepremokave, po dvoch rokoch skoro ziadne stopy po opotrebeni – do roboty a mesta ich budem aj nadalej pouzivat. Vcera som si dal kratsiu – 2,5 hodinovu turu v novych topankach – otlak na pravej pate, nie taky vazny ako predtym, ale je to asi to dlzkou, problemy zacali asi po 1,5 hod. Preventivne som mal zalepene paty rychloobvazom, ale ani to nepomohlo. Topanky mi male urcite nie su, ponozky nosim kvalitne, trekove. Prosim poradte, ci sa daju tie otlaky nejako zmiernit, alebo im predchadzat. Alebo musim vytrpiet, kym si pata zvykne a zhrubne. (asi to bude ako so sedlom…). Je pravda, ze cely rok nosim lahucke, pohodlne tenisky (Adidas, Nike), asi noha je rozmaznana. Nechapem baby, ktore su ochotne trpiet pre krasu v nepohodlnych lodickach atd.

    0 0
    • vladaza  

      při delší chůzi a postupném zahřívání se noha skutečně zvětší a bota, která zkraje byla volná najednou začne tlačit, kdysi před leta jsem si koupil Meindly a byl jsem spokojený, postupem času mi byly stále menší / neuvěřitelné!/ a nakonec jsem je za babku prodal kamošovi /jo, model Island Pro/ a koupil Asola, ale místo devítek jedenáctky!!!, později jsem do nich zakoupil ještě spec. vložky Shock Doctor / prodává je tuším Humi nebo Hanah/ – ty nejdražší asi kolem pětikila, ty bych ti doporučil k vyzkoušení za předpokladu, že máš botu skutečně dostatečně velkou

      0 0
    • multib  

      Mám za to, že puchýře vznikají spíš z volné, velké boty .. tak dlouho chodí na noze, dře, až se udělá puchýř .. jinak osvědčený recept je náplast s vysokým polštářkem .. myslím i preventivně, na zdravé místo, o kterém vím, že se tam dělá puchýř .. J.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.