• Burton2

    Zdraviim…

    CHtel bych od vas nejaky tip na podsedlovou brasnicku na kolo… Urcite mi hodne zvas navrhnou Camelbag ale ten si chci koupit pozdeji…Napiste jakou mate brasnu a jake je spokojenost…

    Ted k tematu: Potreboval bych brasnicku:

    • pevnou (aby hned neupadla pri sjezdu)
    • optimalni velikost ani velkou/ani malou
    • kvalitni (pevna,musi vydrzet vlivum v prirode :-)) )
    • aby nedelala hluk ?? (slysel jsem totiz ze pri jizde jdou slyset narazy brasny do sedla/nebo veci v brasne)

    Tu brasnicku bych potreboval na: 1.nahradni dusi 2.montpaky 3.multiklic 4.lepeni duse 5.drobne penize

    Jake uchyceni je lepsi? Videl jsem brasny ktere byly uchyceny pod sedlem umelou hmotou jine zase suchym zipem… ktere by bylo vhodnejsi ? Co rikate na tyto brasny? Wasabi – www.bagbike.cz/?… Merida – www.bagbike.cz/?…

    Nebo mate lepsi brasnu ?? info/rady/

    0 0
    • C.A.C  

      Vozím SCICON. Mrkni na www.progresscycle.cz/firma.asp?… Najdeš tam popis všech systémů, které SCICON používá. Mám s tím nejlepší zkušenost. Dělají hafol velikostí a v různých cenových relacích.

      0 0
      • Lowrider  

        Proč to kolo nemáš v Našich bikách? Vypadá suprově.

        0 0
        • C.A.C  

          Páč bude mírná změna a stavím ještě jedno na stejném rámu pro manželku. Tak snad se k tomu dokopu až bude hotovo.

          0 0
      • MlokCZ  

        Bez fixace za sedlovou trubku nedrží moc dobře a zvlášť když se neopírá o sedlo po celé ploše. Tohle by mě v pořádném terénu nestále mlátilo.

        0 0
        • jonti  

          Dovolim si oponovat, asi si vozil iba kapsicky, ktore su relativne makke. Tieto scicon a podobne su velmi tuhe, neohybaju sa takmer vobec, takze drzia dobre a nemlatia. Skusenost s malym modelom – 300ml.

          0 0
        • C.A.C  

          Můžu Tě ujistit, že se „mošna“ ani v hodně náročném terénu nehne a už vůbec nerachotí. Ale záleží na tom, jak moc ji naplníš. Já vozím tu nejmenší a mám ji pěkně narvanou-duše, lepení, montpáky, redukce na ventilek a nepromokavý obal na sedlo, který je v ceně brašničky. Ale všechno je věc názoru, tak už to v životě chodí.

          0 0
    • MARIN  

      www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

      splnuje vse co pozadujes

      0 0
      • Burton2  

        nemas na svem kole Specialized S-Works taky brasnicku SCICON ?? jinak na tom 2. kole Spesl mas tu brasnicku Specialized.. jaka je tvoje spokojenost ??

        0 0
        • MARIN  

          mel jsem Scicon jen chvilku byla moc siroka a skrtal jsem o ni stehnama tak jsem nasadil zase Specialized Mam ji uz 5 let takze spokojenost maximalni

          0 0
      • navikin  

        Tadle je ideální. Pevná, vodunepropustný zip, montáž pevným sucháčem = jde i na sedla kde krátké ližiny jdou do robustního uchycení takře může být problém s některými klipy, a sucháčem stáhneš i tu brašnu jako celek, takže se v tom ty věci nemrskaj a nerachotěj

        0 0
      • MlokCZ  

        Tahle je dobrá. Nevím jestli jsem měl kdysi úplně tu samou, ale u té co jsem měl byla smůla s velikostí. Věci se tam akorát vešly, ale už byla fakt narvaná. Narvání by nevadilo, naopak dobře, aby nic nerachtalo, ale bohužel v takovém stavu už byl zcela krátký tech sucháč a nešla přidělat k sedlu.

        0 0
      • jerrry  

        tady ta je lepsi , mozna proto, ze ji mam :-) www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

        i kdyz, pravda, to zvetseni objemu jsem zatim moc nevyuzil …

        0 0
      • qwerty  

        +1

        0 0
      • skytr  

        Souhlas. Mam ji a plne splnuje vsechny pozadavky.

        0 0
    • marapara  

      Solidní brašny pod sedlo má i Sport Arsenal … mám ji na fotkách biků v profilu.

      0 0
    • orca.1  

      Scicon s reflex pruhem, asi za 300. Je spíš menší, ale bez problémů. Jen na jezdci zipu bylo očko co rachotilo, tak jsem ho nahradil kouskem plochýho tkalounu. Uchycuje a sundavá se otočením brašny na bajonetu o 90°.

      0 0
      • MlokCZ  

        Takovéhle uchycení v terénu vůbec pořádně nedrží. Stačí trošku více rozbitý terén projetý trošku v rychlosti a mlátí to všude okolo.

        0 0
        • orca.1  

          Nevím jaký by to musely být terény, mě se při jízdě ani nehne. Naopak bych nesnes, aby mi pásek odíral sedlovku.

          0 0
          • MlokCZ  

            Taky záleží co v ní vozíš, u mě duše + multiklíč + lepení má cca 400g, což už není úplně málo. Zkoušel jsem stejný systém, co má ta scicon, ale jiný model a ještě další dva jiné upínací mechanismy, už si nepamatuju co to bylo přesně za modely. Byly tam dost rozdíly, ale i ta co držela nejlépe nedržela nikdy 100% bez pohybu. Navíc suchý zip stahuje ještě výrazně i obsah brašny, takže ještě pomáhá, aby se nemohlo nic hnout uvnitř brašny (současně s tím, že je narvaná, aby se tam nemělo co kam hnout).

            Pásek sedlovku neodírá vůbec, pokud je dobře brašnička fixovaná a ani se to nehne.

            0 0
            • ememem  

              uplny suhlas, brasna co nema fixaciu o sedlovku je z mojich skusenosti uplne o nicom a hen ten otocny patent je dobry tak na detsky bike. moja draha to mala a bez pridavneho such. zipsu to hrkotalo a v poriadnom zjazde obcas odpadlo. dobra je ta spesl (link vyssie) prip BBB co mam teraz prip nieco podobne.

              0 0
          • Tosa  

            Vozím ji taky po čase se zoubky na bajonetu trochu obrousí a plast, který tlačí závěr v poloze zavřeno se otlačí a pevnost spojení povolí. Vyřešil jsem to malým gumicukem od ližin sedla, který současně stáhne i obsah brašničky. I přes nutnost takového vylepšení jsem spokojen a poté co jsem ji po pěti letech upoužíval (rozpárala se, protože jsem ji často přeplňoval) jsem koupil znova tu samou.

            0 0
    • MlokCZ  

      Vozím www.mojekolo.cz/…asna-touring Musí být jedině ve verzi na suchý zip. Všechny plastové rychloupínací mechanismy pořádně nedrží v terénu. Suchý zip jednak drží za obě ližiny, tedy za větší šířku. A pak dále se to utáhne na krev a přimáčkne k sedlu, takže se brašnička ani nehne. U té GT brašničky to vychází tak, že utahovací suchý zip je možno protáhnou v místě kde drží tím spodním poutkem brašny. A tohle ve výsledku drží i utažené hodně na krev a je vyloučeno samovolné povolení (jen se to tak blbě protahuje tím poutkem, když už se to tím suchým zipem v tu chvíli chytá ještě neutažené; ale je možné to samozřejmě dát klasicky mimo to poutko a pak to je zapnuté hned). A pak je nutné mít brašničku úplně narvanou, aby šla lépe dotáhnout na krev. Do té GT se mi vejde duše (poctivá neultralitka), multiklíč, lepení, 2 montpáky a docpané to mám malým hadříkem.

      0 0
      • MlokCZ  

        A ještě je důležité aby po přitažení na krev se opírala po celé ploše o sedlo (je to vidět na jednom z mojich kol v profilu). Vyzkoušel jsem těch brašniček dost a tak jak to mám teď byl jediný způsob, jak to drží jak přibité i v hodně rozbitém terénu, což je u mě podmínka. Jakmile by brašnička takhle nedržela, tak by šla.

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      No já mám obyčejnou brašničku Author, která je přichycená plastem k lyžinám a ještě sucháčem k sedlovce (viz obr). Přijde mi v pohodě, nemlátí s sebou.

      0 0
    • Jirik123  

      www.topeak.cz/index.php?… uz tri roky v ni vozim to same co ty a jeste navic dve musli tycinky kdyby prisel hladak. da se ji i zvetsit objem a pak se do ni vejde navic mobil a dalsi drobnosti.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tenhle upínací mechanismus se mi taky neosvědčil, nejde utáhnout tak na krev a tím hůře drží. Nevím jestli mám jen výrazně vyšší požadavky na pevnost uchycení a aby se ani nehla, ale zas tak drsné terény ani na fullu nejezdím.

        0 0
        • Jirik123  

          na krev to utahnout nejde, ale nikdy mi to nevadilo.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ono je rozhodující, co se s brašničkou jezdí za terén a jak rychle. Dřív jsem také vozil i větší hůře uchycené brašničky a taky držely slušně, když jsem jezdil jen pěkné cesty nebo asfalt. Dříve mě také držely litrové láhve a nebyl problém. Dnes bych litrovou láhev hned ztratil nebo případně časem urval držák.

            0 0
            • Jirik123  

              to je pravda, ale obcas si taky dam neco drsnejsiho. ja fakt, ze asi pred mesicem se mi urval ten suchac, kterym je pridalana k sedlovce. Ale bral jsem to tak, ze po 3 letech uz na to mela narok:-)

              0 0
      • McBlacky  

        tahle se zle povoluje, musel jsem ji trochu potunit, ale do terénu to není, používám ji na silnici. Klasicky sucháčem to drží líp

        0 0
      • tachmude  

        No já mám Topeak taky a nejezdím jak narcis spíš jak hovado a problém nemám ,,žádný".Jen se roztrhla ta síťka co je vevnitř na víku a urval jsem na zipu ten bazmek za co se tahá.Místo toho jsem tam dal kousek nerez lanka zadělaného do smršťovačky a pohoda vánek.

        0 0
    • Pebe  

      brašničky už nevozim, pumoičku mám na rámu a zbytek (duše, montpáky, klíč č.15, lepení a multiklíč s nejtovačkou) se vejdo do kapes dresu nebo na delší cesty do Camelu…

      0 0
      • MlokCZ  

        Do dresu už je to těžké a v terénu nepříjemné (zvlášť když už v kapse dresu vozím mobil, když nemám camel a to už bohatě stačí). V rozbitějším terénu nebo i při menších skocích to v dresu lítá i s dresem nahoru dolu. A právě proto, že camel nevozím úplně vždy a když už ho v létě vezu s více než 2l pití, tak už je na hranici toho, co mi na zádech nevadí (váhově), tak proto brašnička.

        Ale samozřejmě každému vyhovuje něco jiného.

        0 0
    • Žulda  

      www.cykloexpert.cz/…edlo-art-501

      Má zip na zmenšení objemu, mám v ní duši, nějaké nářadí, kapesníky a pod. Drží pevně na pásky se sucháčem.

      0 0
    • Lister  

      Taky právě neco hledám – použití silnička, náplň duše, lepení, multiklíč s nýtovačem, pár drobných peněz a jinak asi nic víc. Chtěl bych rychloupínací systém a bez zajištění kolem sedlové trubky.

      Přemýšlím nad výrobky Scicon a to buď Soft 350 vs Phantom 230.

      Má cenu si připlatit za ten dražší a předpokládám že pevnější model, nebu bude bohatě stačit ten základní nebo klidně navrhněte něco podobného.

      0 0
    • Dave.6  

      tak tady muzu urcite poradit a to neco od BBB, maj spoustu systemu jak s umelou hmotou tak na suchy zip (te jsem dal prednost ja) je pevna velikost si muzes zvolit ze 4 variant a ma reflexni prouzek…

      tady jsou ty na suchy zip ale na te strance se daji najit vsechny druhy vseprokolo.cz/jiz­dni-kola/Bra%9Any

      0 0
    • Zerocool  

      vozíme tyhle (v případě nutnosti) www.vaude.de/…nt/index.hbs naprosto super

      0 0
    • t29  

      Přidám se s dotazem, zatím vozím tuhle brašnu Specialized a chci něco většího, uchycení na suchý zip.

      Našel jsem dvě možnosti:

      http://www.kupkolo.cz/…al_1832.html

      http://www.cykloworld.eu/…atomico-exp/

      která je lepší, nebo jakou jinou byste doporučili?

      0 0
    • Zerocool  

      VAUDE

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.