• HeyJoe

    Zdravím, zvedám řidítka na kole Pells Razzer Elite 19". Měřím 183cm, takže 20" rám by byl lepší, ale co už … Po přenesení rozměrů z jiného kola, které má 20" rám a které mi sedí dokonale, mi vychází 50mm kroužků pod představcem. Není to moc … ? Díky za názory

    0 0
    • šlapatko  

      Jestli ti to vyhovuje,tak to tak jezdi.V tomhle by jsi neměl poslouchat ostatní lidi,co ti do toho budou kecat.Kdykoli to můžeš změnit.Taky mám nový rám a pořád experimentuju.Mám na něm ujeto kolem 200km a ještě nemám rozhodnuto:-)

      0 0
    • Bender382  

      Mě to teda moc přijde, ale jestli ti to bude sedět tak se nedá nic dělat… hlavně zkracuj vidlici až si budeš na 100% jistej.

      0 0
    • šlapatko  

      Na meridě rám 22,jsem měl délku hlav.trubky 150mm,teť mám 130mm,tak to vozím podložené.Skoušel jsem to s komínem nad představcem a myslel jsem že mě odvezou na chýru se zádama.Bolest jako prase po 50km.

      0 0
    • keo  

      Já jsem nechal vidli dlouhou a postupně jsem přehazoval ty kroužky zpod představce nad představec až jsem si byl jistý tak teprv přišla na řadu pilka.

      0 0
    • HeyJoe  

      Já chcu 20" … :'-(

      0 0
      • šlapatko  

        Třeba ti to pomůže.Kellys je podložený 45mm.Druhé kolo 30mm.

        0 0
        • šlapatko  

          Posílám to jen pro představu.

          0 0
        • MlokCZ  

          Proč tam proboha máš těch 45mm podložek s otočeným představcem dolu. Hned bych představec otočil a adekvátně podložek vyhodil (což bude cca 2–2,5cm).

          0 0
          • šlapatko  

            Na R machinu to dělá 30mm.Ještě s tím budu laborovat,rozhodně nechci řezat vidlici.Představec vzhůru se mi moc nelíbí,ale možná tak skončí.Rám mám týden tak zatím pořád ladím.Jakl by jsi to řešil ty?Vozil komín nad představcem?

            0 0
            • MlokCZ  

              Dočasně bych vozil komín nad představcem po aspoň pár týdnů, abych si otestoval posez a byl si jistý a pak bych říznul vidlici.

              Tři cm podložek bych viděl ještě ok, ale víc už začíná být problematických.

              Jak jsem psal níže, také potřebuju vysoko řídítka a i při 140mm vidlici (ale zase je to full, takže o malinko výše střed a to myslim včetně sagu tlumiče) mám na Stereu vlajdy s reálným zdvihem 4cm a k tomu jednu 1cm podložku.

              0 0
              • šlapatko  

                Nejspíš budu vozit komín,bo nechci řezat vidlici.Na poodzim budu nejspíš pořizovat jiný rám.

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak tenhle se u tebe dlouho neohreje… Neni to skoda?

                  0 0
                  • šlapatko  

                    Zatím nejsem rozhodnutý na 100%.Nebudu lhát,nějak nemůžu vydejchat že rám váží 1950g.To je na velikost 21 macek.Meri­da,velikost 22 váží 1650g s patkou i čepy na Včka.Kolo mám jen do poloviny května,pak jedu na brygádu.Ta se protáhne až do října.Kolo bude doma.Nebudu mít na něj čas.Jestli R machine nesedne,pořídím razzer carbon,další kandidát je SUP 930 Vbrake.

                    0 0
                    • JSt  

                      to je krasny, ze byla tak lehka, ale ulitla ti :-/

                      0 0
                      • šlapatko  

                        To máš pravdu váha nenení všechno,ale myslím že i tenhle časem praskne.Čas ukáže,každopádně je o dost tuhší než Merida.Cítím každý kopanec do ******.nevím jestli to bude menším rámem nebo těch 300g navíc.

                        0 0
    • MlokCZ  

      5cm podložek bych rozhodně pod představcem už nenechával. To už je na hranici problémů. Pokud potřebuješ tak vysoko řídítka, tak bych to řešil jinak. Především bych vzal úplně jiný rám a pokud nutně musíš mít tenhle, tak vlajdy s vyšším zdvihem a méně podložek.

      Ale stejně se mi vůbec nezdá ten rozdíl 5cm. To chceš říct, že ten Pells má o 5cm kratší hlavovou trubku? Většinou bývá rozdíl tak 1–2cm mezi 18kou a 20kou. Nebo by na tom Pellsu musela být vidlice s výrazně menším zdvihem, ale tady snad chceš nějaký zdvih jezdit, takže by měl být na obou kolech stejný. A pak ještě by mohl být rozdíl ve výšce středů, ale ten také nebývá u HT velký (s výše položeným středem by bylo třeba výše sedlo a tím pro stejný posez i výše řídítka).

      Kde jsi přišel na ten rozdíl 5cm, to je změřené na obou kolech?

      0 0
      • HeyJoe  

        To kolo, se kterým to porovnávám, je Merida TFS 900 20", tam je délka hlavové trubky 145mm, kdežto u mýho 19" Pellsu je to 120mm. Na té meridě při výšce řidítek, která mi vyhovuje, už pod představcem taky nějakej kroužek byl, čili na Pellsu jich musí být víc – konkrétně celkové podležení vychází na 50mm. Vzal sem v úvahu i to, že na Pellsu je níž střed (o 7mm). Znám teď perfektně nazpaměť geometrii kol Merida a Pells, docela to teď řeším :-) Pozn.: kdybych si tam nechal jenom 40mm, taky bych to přežil, ale jak říkám, ta merida se kterou to srovnávám, je ideál.

        0 0
        • MlokCZ  

          OK, těch 5cm bude opravdu reálné (neuvažoval jsem, že by už tam na tom větším rámu také podložky byly).

          V tom případě bych to řešil vlaštovkami s vyšším zdvihem (tam se pak dostaneš klidně jen na jednu nebo žádnou podložku) nebo nějakým představcem s větším úhlem, ale 5cm podložek bych tam určitě nenechával.

          Já jsem podobný případ jako ty, tedy potřebuju pro svůj posez vysoko řídítka (mám krátké ruce a trup), a do rámu s nízkozdvihovou vidlicí + krátkou hlavovou trubkou bych nikdy nešel. Dříve před více lety jsem s tím měl velké problémy, ale to ještě nebyly dnešní možnosti (vlajdy běžně nebyly, vidlice pevné, takže řídítka obecně dostat výše byl problém, musel jsem vozit šílené představce s úhlem 45st. a ještě to bylo málo).

          0 0
          • HeyJoe  

            a kdybych tam nechal 4cm? to už by šlo … ?

            0 0
            • MlokCZ  

              Přesná hranice neexistuje, záleží co a jak s tím jezdíš, ale platí čím míň tím líp.

              0 0
              • šlapatko  

                Nejspíš jsi měl pravdu,otočil jsem představec a kolo je nějak živější a v kopcích ve stoje mi příjde že je to teť tuhší.No uvidím časem,možná je to jen placeho efekt:-).Pod představcem zůstala jen jedna podložka 5mm a nejspíš půjde pryč.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tam jde o to, že při příliš podložkách může dojít až k poškození při trošku větším zatížení (já bych se při 5cm podložek už na tom bál jezdit), o tuhosti ani nemluvě.

                  0 0
                  • Horyna  

                    Zkusil bych ty vlajdy. Řešil sem krátkej krk vidlice a zdálo se mi to daleko lepší než představec s vyšším sklonem. Je fakt že to byl na zkoušku za pár korun se štelovatelnym úhlem jen abych našel ten správnej posed ale neměl sem s tím dobrej pocit při řízení.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já bych také volil raději vlajdy s vyšším zdvihem, ale pokud by chtěl rovný úzký, tak mu nic jiného nezbyde.

                      0 0
                  • JSt  

                    u rs pisou v manualu myslim 3cm podlozek max.

                    0 0
    • bikerp1  

      Taky po výměně vidlice experimentuju s optimálním nastavením, takže momentálně mám taky dost kroužků.

      0 0
    • Daf  

      Dost to je :) Myslim ale, ze jediny problem bude to, ze to nebude dobre vypadat ;) Do urcite miry by to slo vylepsit predstavcem ktery je vyssi.

      0 0
    • Hejdik  

      Já si osobně myslím,že na 183cm je 19" celkem odpovídající velikost…

      a jestli se ti nelíbí moc posložek pod představcem,což mi přijde jako celkem nepostatná věc,tak bych to možná řešil postavenějším představcem,ale to by možná vypadalo ještě hůř:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.