• MarketaTl

    Prosím o všechny názory – rádi bychom kvůli dcerce k moři, ale nás to moc neba a tak bychom to rádi spojili s cyklovýlety po okolí nejlépe podél pobřeží kde se dá i zastavit vykoupat …

    Hledala jsem na internetu, ale nějak marně

    Přemýšlíme nad Chorvatskem, Řeckem, Bulharskem .. máte někdo zkušenosti? S cyklostezkama, půjčením kol, terénem, nebo kam a na koho se obrátit ..? Předem díky všem :-) Markéta

    0 0
    • Smazaný účet  

      já měl párkrát půjčené kolo na dovolené v chorvatsku, na Istrii.

      A zkušenosti spíše negativní :(

      Během sezóny je všude velký provoz, většina přímořských cest je dosti nebezpečná.

      Do vnitrozemí se dá jet, ale tam je zase šílené vedro.

      Jinak doporučuji jezdit po asfaltkách. Moc polňaček a šotolinvých cest jsem neprojel, ale většina je slepá, nebo plná ostnatých keřů, takže jsem měl strach o defekty a většinou také končí skládkou odpoadu :(

      Možná jsem měl smůlu na blbou lokalitu, třeba se dá jižněji, nebo po ostrovech pojezdit líp.

      0 0
    • mr.antik  

      Měl jsem kolo v chorvatsku a dalo se vyjet až těsně před západem slunce (v sezóně) a i tak to bylo docela peklo. Zauvažoval bych o září.

      0 0
      • Pi†el  

        Ale.. clovek na sebe musi byt zly. Kdyz natrenujes v tedle prasackejch vedrech, tak doma si pak king..

        0 0
        • mr.antik  

          Jo, zvykneš si v pohodě, ale pak u nás bereš v 25 dlouhej rukáv :-)

          0 0
    • funkatron  

      v BUL by som sa bal o bike

      grecko by som nepodporoval momentalne

      a v chorvatsku fakt jedine skoro rano alebo pred zapadom…ak chcete cesty

      ak chcete promenady, tak jedna pekna je okolo makarskej…ale dost ludi samozrejme…

      pocas sezony to bude peklo vsade, by som povedal

      0 0
    • VW  

      Máme výborné zkušenosti s Chorvatskými ostrovy, ale rozhodně mimo sezónu – pokud se tam potkají auta, tak jen když přijede trajekt – to jich pak pár najedou projede a zase je klid.

      http://www.wagnerovi.cz/view.php…

      http://www.wagnerovi.cz/view.php…

      0 0
    • jIrI___  

      V Chorvatsku jsem na pár místech byl a na kolo mi to moc vhodné nepřipadalo (úzké cesty, všude mraky lidí, ve vnitrozemí moc horko a pěšinky vedoucí nikam). Snad jen na Pagu by to šlo. Provoz v podstatě nulový, minimum asfaltových cest, ostrov není moc velký, takže by se dal teoreticky objet, žádné vysoké pohoří nebo skály, ale je to měsíční krajina – téměř žádná zeleň (jen na jedné straně ostrova trochu keříků je), kameny, kameny, trny, přes den výheň. Ale ta krajina tam mě hodně uchvátila, má něco do sebe.

      0 0
    • Max  

      Vždycky jsme si hezky pojezdili na západním pobřeží Istrie. Je tam téměř rovina, terén od moře stoupá jen pozvolna. Na jihu se mi líbí okolo Premantury, Medulinu, mys Kamenjak. Na západě okolo Rovinje, Novigradu a Poreče. Jezdíme v září, už není vedro. Půjčovny neznám, vozíme vlastní kola.

      0 0
      • MarketaTl  

        Díky všem :-)

        chceme jet v září. Co Korčula, znáte?

        0 0
        • makak  

          Korčulu přímo ne, ale mám proježděný konec poloostrova Pelješac, kolem Orebiče. Je tam takový placatý kousek (Kučiste), i když krátký, kde se dá jezdit s dětma. Mám ještě zkušenost z Hvaru, stejně jako na Pelješaci je to dost kopcovité, tipuju že Korčula bude podobná. Pro ilustraci moje video z Hvaru – http://www.metacafe.com/…a_hvar_2007/

          Nevím jak je tam v září, ale předpokládám, že pořád dost teplo. Kolo si z rodiny beru jenom já, vstanu v 5 hodin a do 9 jsem zpět, pak už je to pakárna na slunci.

          Na závěr tip, jestli chcete na kola a k vodě (která nemusí být slaná) tak mrkni na jezera v Korutanech … akorát to chce dřív než v září.

          0 0
        • mirav  

          Korčula je (nejen) na biku nádherná. V září je pořád ještě velmi teplo. Rychlé přesuny po páteřní komunikaci z Korčuly do Vela Luka. Provoz v květnu a červnu velmi mírný.

          Sjezdy k moři jsou po prašných cestách nebo rozbitých asfaltkách s nádhernými výhledy na moře. Na koupání doporučuji záliv Pupnatska Luka (jeden nejhezčích v celém Chorvatsku) jižně pod Pupnatem.

          0 0
    • eM  

      Já doporučím Italii

      Sicilie – ale na tu je již pozdě, respektivě v září brzo (na kola horko). Byli jsme vloni a je to nádhera, ale daleko. Fotky:

      http://picasaweb.google.com/…er/Sicilie09

      Anebo Elba, čerstvé zážitky, vrátili jsme se před měsícem.

      Případně ještě Gargano (ale tam jsem s kolem nebyl)

      0 0
      • daymaker  

        to vypadá na dovču se ženou naprosto epesně… jak to tam je s možnostmi ubytka, myslím zda se dá někde lehnout pod stan s autem a neřešit to? Nebo jenom po kempech, či jiné ubytování? A služby, resp. bezpečnost(krádež kol), přeci jenom je to jih Itálie, sever je o něčem jiném…? díky

        0 0
        • eM  

          Byli jsme tam začátkem května, před sezonou. Kempy prázdné, spalo se kde se dalo – v kempech i nadivoko. Za čtrnáct dní ani jeden problém. Nic se nikomu neztratilo, nikoho nepřepadli ani neokradli. Asi maj mafiani dost problemů sami se sebou a turisty nechaj na pokoji :-) Auta, lidi – vše úplně v pohodě (ostatně podle mých zkušeností jako v celé Italii)

          0 0
    • Mamut  

      Odporucam Lofoty. Pre vrtakov: kupali sme sa skoro kazdy den.

      0 0
    • Bully  

      No naprosta bomba je jizni pobrezi Francie. Zadej si do vyhledavace akci „Roc d´Azure“, ale pujde spis o technicky, pocasim i prevysenim narocnejsi MTB vyjizdky. Napr. Frejus a okoli, St. Raphael, v blizkosti St. Trophez. Kazdy rok se v tech mistech zacatkem rijna kona jedna z nejvetsich MTB akci na svete, zaver MTB sezony. Sam jsem se teda ucastnil zatim jen jednou, ale stoji to za to tam jet i jindy.

      0 0
    • vizír  

      Mohu doporučit z vlastní zkušenosti Rakousko – solná komora. Byli jsme (i s dětma) u jezera Attersee a kolem plno nádhernejch cykl. stezek. Měli jsme asi štěstí na počasí jinak to tam bývá nestálé. Voda krásně teplá a čistá jako moře.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo to je pravda… koupat se treba da i v Zell am See.. a da se jezdit po cyklostezkach v udoli… to ze se jede do Alp nemusi znamenat, ze jsou tam kopce…

        0 0
    • op  

      Ja bych doporucil trochu jine more – Dansko, je to super, jedna ze zemi nejvic privetiva k cyklistum, more je – jen je trosku studenejsi, no.. Letos jedu s rodinou a vozikem zas .. Uz se tesim jako malej op.

      0 0
      • bagr84  

        S kolem jsem tam teda nikdy nebyl, ale me pripadne Dansko na bikovani strasne nudny – vzdyt tam nejsou zadny kopce.

        0 0
        • op  

          na bikovani urcite nudny je, ale ono s vozikem to zas takovy bikovani neni ani jinde. Na cyklistiku super, sice nejsou hory ale jsou duny a pisek a clovek si taky makne.

          0 0
    • Cubex  

      cau

      delal jsem na kole Bulharsko, s detma to moc vhodne neni, kvalita sluzeb hodne pokulhava. Pokud to hodlas koncipovat spis spartansky, tak zadnej problem. Priroda nadherna.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.