Plaste na MTB (26) do marastu (jaro/podzim) + husteni

51 nepřečtených
  • Newli

    Minuly vikend jsem spadnul na kole a utrpel hlubsi odreninu na lokti. Nejdriv me stvaly materialni skody, ale po 2 dnech se mi to zanitilo, skoncil jsem na chirurgii a nakonec jsem rad, ze (snad) nebudu mit zadne trvale nasledky.

    Plaste jsem nikdy moc neresil, ale ted si rikam, ze bych asi mel. Pravdou je, ze v marastu jezdim az posledni 2–3 roky (drive jen v lete a to jsem mel stesti). Uz 3 dny ctu kde co (i zde na foru) jako blazen, ale nemam vubec jasno, jaky plast vybrat :-( Ted mam na kole MAXXIS CROSSMARK 2.1 (s tim se to kolo prodavalo a dal jsem vzdy kupoval to same). Do terenu sice nic moc (v blate to prokluzuje), ale bral jsem to jako kompromis a nekolik tisic km spokojene najel. Nedavne uklouznuti predniho kola me ale „vylecilo“. Je mi jasne, ze zadny plast nezachrani vse a je nutne jezdit hlavou, ale urcite existuje lepsi varianta. Co byste prosim doporucili?

    Pozadovane parametry: na cene nezalezi (zdravi mam jen jedno), idealne, pokud nebudou mit extra velky valivy odpor, ale mely by podrzet na kluzkem terenu. Nejaka kombinace predek-zadek? Samozrejme predpokladam, ze bych je menil a na leto daval neco pohodlejsiho – bud ten crossmark nebo dle doporuceni …

    Jo a jeste se poptam na husteni. Ja to vzdy foukal od oka (spis min), ale posledni dobou se mi posouva plast a duse, takze lamu ventilky (cim to muze byt?) Takze podlednich par mesicu jsem foukal vic – coz mohlo take prispet k meho padu.

    Diky za tipy

    0 0
    • soural  

      Ted v nedeli jsem se smotal 3×, kolega 2× a dalsi borec si dal 20m s obema kolama zablokovanyma :) Myslim, ze to neni az tak v gumach, ale spis jezdci. Podzim je hezkej, barevne uzasnej a parchant, nizky teploty a mlha je zradna. Taky jsem chvili nadaval na plaste, pak mi doslo, ze to je jinak.

      0 0
    • Bombík  

      Ted ti nekdo poradi, ty spadnes a zazalujes ho, ze ti blbe poradil. A kdyz to bude v americe, tak vyhrajes. Ehmm, tak ja bych rekl, ze je spis v jezdci, jaky ma rad plaste a jak opatrne na nich jezdi :o). Pisou tady hodne chvalu na Schwalbe Nooby Nick vepredu. Ja na to ale nemam zadny nazor, jezdim trasoritka styl :-)

      0 0
      • pidan  

        Ahoj,ty Nooby jsou dobry do terenu i když me v lete taky na suchy hline ustrelily a pekne jsem se rozbil.Uz vůbec nedrzej na mokrym a tvrdym,to jsem si zase ustlal letos při desti na asfaltu-presun.Sjel jsem celou zatáčku po boku a ještě ze nejelo zadny auto.Podle me to vždycky ustřelilo po bocnicich gumy. jinak je tady všichni zdvihaj do nebes…

        0 0
    • Rychlej turista  

      Zkus toto :-)

      0 0
    • biker jura  

      maxxis medusa 1,8 ;) mám dvě naprodej za 300, obě nové kdybys chtěl;)

      0 0
    • lazza  

      Přidám se k původnímu dotazu: jaké vozíte v tomhle listopadovém bordelu pláště předek/zadek?

      Jezdím turistický a neznačený cesty po Křivoklátsku a Českém krasu. Na kluzkých kořenech a šutrech přední kolo (Nobby Nic 2,25) pekelně ustřeluje a zadku (zcela nevhodný Racing Ralph) něvěřím vůbec. Dneska jsem se vymázl jak čuně na přehledný, nenáročný bahnitý polňačce a konečně se rozhodl přezout…

      0 0
      • Mysee  

        Hans Dampf 2,35"/ Xking 2,4" .. já neměl problém s NN vpředu vzadu zatím nikdy

        0 0
        • lazza  

          Smýkaj se na mokrejch kamenech nejspíš proto, že jedu v prudkých technických sjezdech předpodělanej – pomalu, opatrně, krokem.

          0 0
          • allrose  

            taky to zak cítím,v nízkých telotách a mokru přestávaj i 3c funkovat tak dobře

            0 0
      • Smazaný účet  

        Minion trojsmes dopredu, dvoujsmes dozadu (nebo ardenta)…bohuzel trojsmes je to tedka nesehnatelna guma…

        0 0
        • deekay  

          Nemci taky nemaji?

          0 0
        • lazza  

          Jaký je rozdíl mezi verzí Minion DH a DH II? – krom toho že dvojka je o půl kila těžší…

          0 0
        • lazza  

          Koupil jsem nakonec Miniony DH, základní verzi za čtyři, resp. pět stovek a rozdíl je markantní: nekloužou, neplavou, drží stopu navzdory teplotám kolem nuly a poměrně rychlý jízdě (oproti Nicům a Raplhům, na kterých jsem padal i v pomalých, neriskantních pasážích).

          0 0
          • Mr.Duck  

            A to sou plaste na sucho, co teprv zkusit naky co vopravdu drzej! :)

            Koupils DHF, DHR nebo DHR2? DHR mi vzdycky prisal takovej nijakej, DHR2 uz je trochu agresivnejsi a prijde mi ze podrzi lip, hlavne v zatackach. Na mokru si s nima ale netroufnu.

            Vozim ted skoro celorocne High Roller 2 (v MaxxGrip, ale to je asi overkill), sou od Maxxisu asi nejvic univerzalni z jejich nabidky, at je sucho nebo snezi, dost jim verim.

            Oproti NN a podobnejm silnicnim slupkam by to melo drzet solidne :)

            0 0
            • lazza  

              Koupil sem DHF dopředu, DHR dozadu – jak mi nacpal propagační leták výrobce. A to sem měl dojem, že si kupuju pláště určený právě do mizernýho počasí.

              Každopádně na upravený cestě, nedejbože asfaltu to je celkem peklo. Neumím si představit, že bych tam obul kilo a čtvrt vážící závaží. Už tak mi váží kolo skoro 16 kilo a nevím, jak shodit…

              0 0
              • Mr.Duck  

                Tak ono zalezi, kilo a ctvrt ma smysl jenom na DH, na XC kola delaj snad s polovicni vahou, nebo nejakejch 800g? To furt neni malo, ale da se s tim neco vyslapnout a sou to plaste co z kopce podrzi :)

                Ale ja jentak rejpu, Miniony sou v pohode, do mokra zadna hitparada, ale dokud to neni vylozene bahno, tak se s nima da leccos.

                0 0
                • lazza  

                  Přesně – mají nějakých tři čtvrtě kila na kus. To je pro mé ježdění po turistických cestách Křivoklátska/Českým krasu tak akorát limit; DH/enduro neumím a nejezdím.

                  Jinak příští léto vyrážíme do Saalbachu Hinterglemmu. Je tam plno sjezdových tratí. Tak už s předstihem dumám, jestli na ně obout právě Miniony nebo postačej Nobby Nicy…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    urcite miniony…a podivat se po lepsi verzi;)

                    0 0
                    • MichaelSimek  

                      pokud nejezdi „dh/enduro“ tak nn tam budou stacit bohate, pochybuju ze bude jezdit nejaky krutoprisny dh lajny, milka, z, haklberg, big 5, blue neni nic zasadniho a tezko rict jestli se budou poustet do x, evileye nebo leogangu

                      0 0
                      • Mr.Duck  

                        No vzal sem mladou do parku na NN, a dost si stezovala ze to oproti minionum nedrzi, a to nejezdi zadny pekla, a i na uhlazenejch trailech v coast gravity parku s tim zapasila.

                        Ja bych na jakykoliv jezdeni z kopce XC plaste nedoporucil, jestli z toho clovek ma mit nejakej pozitek.

                        0 0
                        • Carloss  

                          Presne tak.. hlavne když někdo neumi jezdit, tak državý pláště určitě ocení..

                          0 0
                          • om40  

                            Tesi me, ze resite presne to co ja, akorat jsem to vlakno mohl objevit driv. V utery me opustil panaracer smoke a narychlo jsem poridil nn 2.1 drat a na smoka nema ani zdaleka. Nebrzdi, protaci se, ustreluje, na mokrym drevu horror. Takze jsem vcera poridil maxxis WetScream. Smes by mela byt ok, nemam uplne duveru k tomu dezenu. Prezouvam a jedu do stejnyho blata jako vcera.

                            Ty miniony se mi libi ted na podzim/zimu. Dezen vypada jako drsnejsi bratr smoka – btw nevite kde sehnat kombo panaracer smoke a dart? Nemuzu si na ne stezovat ani v soucasnych podminkach.

                            0 0
                        • MichaelSimek  

                          tak peklal asi nejezdi, ale enduro/dh nejela poprve ne?

                          nevim pritulka jela na tech xc race verzi aredentu a nstezovala si, ja jel na normalnich ardenetech a ja sis teda stezoval ale to bylo na x lajne za mokra a tam to bylo nic moc no, ale ty co jsem jmenoval je takovy xc z kopca

                          kazdopadne lepsi plast nikdy na skodu neni, to ne, ale investovat kvuli tomu do plastu si myslim ze je zbytecny, pokud nema uz nejaky zkusenosti s jezdeni dolekopcem

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        jednak jak psali, lepsi plaste pomuzou, druhak v parku NN moc dlouho nedaji:D

                        0 0
                      • lazza  

                        Prohlídl jsem si většinu těch tras na videozáznamech jezdců a rozhodně se do žádnejch velkejch akcí pouštět nebudu: začnu tím nejsnazším, co zdejší cesty nabízejí. Takže žádný závody, žádný skoky a přemety, bo na to nemám ani kolo, ani techniku. A nakonec ani odvahu. Takže Miniony v týhle ekonomický low-end verzi snad postačí.

                        Máte někdo zkušenosti, jak rychle se sjíždí – v porovnání se Schwalbe třeba?

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Ja Schwalbe dlouho nemel, ale dve sezony zpatky sem na predek nasadil Muddy Marry(ta druha nejmekci necostar smes), a za tejden me prislo ze nejak slabe drzi v naklonu..no a vetsina bocnich spuntu byly urvany (drzely jen na kousku gumy zvenku), cili sice supr pohodlnej univerzalni plast, ale nevydrzi..Maxxis ve 3c mi vydrzi tak tejden ve funkcnim stavu, a dva tejdny nez se sjede do neunosny meze..

                          0 0
                          • lazza  

                            To je velká spotřeba novej plášť co tři neděle. Mně Nobby Nicy zhruba dva měsíce po použití nejeví výrazný známky opotřebení. Ale jezdím obyčejný XC – tam to na prdel moc nedostane.

                            0 0
                            • Mr.Duck  

                              No to je na DH, na XC mi vydrzi mozna i pul sezony, ale na tom nejsem kazdej den, na DH v lete skoro jo..spis 5–6dni v tejdnu :)

                              0 0
        • mirabike  

          Miniony v týhle kombinaci mám na léto, teď jsem nahodil HRII – dopředu Maxxterra a dozadu 60a a držej v tom marastu teď dobře a překvapivě to i nejede o tolik hůř, jak jsem čekal…

          0 0
    • scota  

      Maxxis Ardent Exo 26×2,25" směs Maxpro

      0 0
    • tigermoth  

      Za mě WTB Vigilante. Za 4 kila, TLR, sice trochu těžší, ale dřív to zuješ než to ustřelí.

      0 0
      • Carloss  

        Mě zas připadá, že to Vigilante zas tak moc nedrží, hlavně při brždění na mokru

        0 0
    • MichaelSimek  

      ja jezdim ardent/ardent a na xc jezdeni v pohode, ale samozrejme na mokru hraje dost velkej vliv i tlak i um jezdce

      0 0
    • Kejmil  

      Jezdil jsem delší dobu Nobby nic 2,25 v zadu a je pravda že v porovnání z Maxxis Minonem abo Ardentem je to za tu cenu na hovno guma směrem dolů (hore jela fajn).Ve předu jsem vyměnil taky Schwalba Hansa Dampfa za WTB Vigilante (takže momentálně kombinace Vigilante 2.3 předek, zadek Ardent 2,25) a jsem zatím fakt dost spokojený co se týče gripu (za poloviční cenu lepší pocit).Začínám mít názor že co se týče Schwalbe tak je to drahé,za tu cenu bych čekal víc a špunty zachvilu vyhryzané.

      0 0
    • Bobin2  

      Jestli chceš, ať tě něco podrží, tak za mě jednoznačně WTB Veliciraptor 2.1 (rozdílný zadní a přední plášť). Drží na všem a vozím 2 roky a snad ani jednou nestřelily, jak po kolejích. Vyrábí se už dlouho, váha je vyšší, podle stránek 829g, ale podrží za každých okolností. Však koukni na recenze např. na mtbr.com

      Teď jezdím na Schwalbe Rocket Ron Evo, sice jsou lehké, ale rozhodně nepodrží tak, jako Velociraptory.

      0 0
      • lazza  

        Dá se s ním jezdit i po normálních cyklostezkách, asfaltu nebo je to s tímhle vzorkem porod?

        0 0
        • Bobin2  

          Já ho mám celoročně a než se vyškrábu do hor terénu, tak je to třeba 25km po asfaltu, takže jde to. Podle mě nic hrozného. Záleží, jestli jezdíš na čas a tak. Mě to je jedno za jak dlouho, chci se užít terén a nerozbít si držku. Jsou těžší, mají na asfaltu odpor, zadek se celkem rychle sjíždí, ale podržely mě vždy. Však vyzkoušej a uvidíš, já kupoval za 450 zadní a cca 200 přední z netu.

          0 0
          • lazza  

            To zní rozumně: na nějaký časovky taky nehraju, bo se pak o pauzách stejně rozsedím na pressu s doutníkem. Až sjedu Miniony, testnu je.

            Na ridewtb za ně chtějí šest stovek za kus – kdes to za tuhle cenu sehnal?

            0 0
            • lazza  

              Ještě v jaký šíři – 2,1?

              0 0
              • Bobin2  

                Kupoval jsem tady zadek :

                http://www.cubebikes.cz/…velociraptor?…

                A předek to byl asi nějaký výprodej, teď jsou na stejných stránkách za 400–500. Vím, že tu byl problém s dovozcem. Tak se to asi furt mění ty ceny.

                Jj a 2.1 .

                0 0
                • lazza  

                  Spousta lidí prosazuje šiřší balony. Sám sem vyzkoušel nejdřív Hutchinsony Pythony (2,0), pak Schwalbe Nobby Nicy (2,25), teď mám Miniony 2,35 (který se mi zdají z profilu „vyšší“, nicméně z čelního pohledu „užší“ než NN). A rozdíly – vzhledem k odlišným vzorkům, směsím, počasí, teplotám atdatd – nejsem moc schopen posoudit.

                  Jak je to s rozměrem 2,1 u WTB? Dá se to vůbec nějak sorvnávat?

                  0 0
    • Gronholm  

      Maxxis Beaver. Super držáky v bahně, navíc hodně rychlý vč. asfaltu.

      Nevýhody jsou dvě. Podhuštěná pneu s tímto vzorkem má v zatáčkách na asfaltu specifické vlastnosti :) Druhá, na zadním kole vzorek rychle mizí.

      Ale grip a rychlost nemá chybu. Jo a zatím jsem neměl defekt (letošní zima/jaro a podzim).

      0 0
    • mathosh  

      Ak má ísť vyslovene o „muddy“ špeciál tak odporúčam Maxxis Beaver alebo Specialized Storm. Ak o niečo univerzálnejšie tak mám super skúsenosti s Conti Mountain King v 29", aktuálne vozím druhú generáciu v 26 a tiež spokojnosť aj v maraste. Tak isto nemôžem povedať krivé slovo na Specialized Ground Control. Všetko vozené na bezdušákoch.

      BTW. neviem či je Minion práve výhra do blata a vlhka

      0 0
    • Newli  

      Rikam si, ze se po letech podelim o zkusenosti. Po dlouhem rozmyselni jsem si na prelomu 2014/2015 poridil Schwalbe – dopredu NN a dozadu RaR. No a take jsem zacal jezdit trochu opatrneji :-) Nakonec maximalni spokojenost. Samozrejem to ma vetsi odpor,a le asfaltu se snazim vyhybat a kdyz uz po nem jedu, tak me to nijak zvlast neirituje. Cca 1–2 za sezonu citim lehoucke uklouznuti predniho kola, ale zatim se to vzdy chytlo (nikdo to tedy nebylo na trave – te se vyhybam nebo jedu extra pomalu). Sjedu je sice vzdy za sezonu a pul (konec druhe sezony uz jezdim se staznou prdeli – no ale dojezdim je) a plaste nejsou nejlevnejsi (je ta nejdrazsi dvou ci troj slozkova smes), ale za ten pocit bezpeci to proste stoji! :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.