• Velkejtvrdak

    Témata pláště na enduro a obutí na enduro jsem četl, bohužel jsem nenašel odpověď na pro mě zásadní otázku.

    Jako první uvedu, že mám v současné době v předu k vzadu schwalbe hans dampf, nový v performance, vychází cca na 700. Upřesním, že vážím téměř přesně 70kg. Bezduše s mlíkem notubes

    Můj problém přišel už v únoru kdy jsem začal jezdit po zimě na plno, a začal jsem si všímat, když mám v plášti tlak který doporučuje bylo to v předu 1,9 baru, v zadu 2,1, plášť se v zatáčkách žvýká a na velkých dropech a skocích dojde k rozříznutí pláště o ráfek (ten je od dt, tubeless ready) po pár zničených pláštích a ráfcích a pláštích jsem usoudil, že takhle to nepůjde, napumpoval Pořádnej tlak, 3 bary vepředu, 3,5 vzadu, tím si sice eliminoval proražení slabých bočnic a žvýkání, objevil se ale nový problém, neustále defekty ve vzorku, jezdím na enduru i dh tratě a asi všichni ví, přes rock garden jedeš tak rychle, že si rád, že si rád a nemáš čas vyhýbat se kamenům a nějákej prostě vezmeš, začíná to ale být příliš.

    Rozhodl jsem se proto pro změnu plášťů a váhám zda změnit značku – na Maxxis konkrétně assegai a dhrII, oba v Exo wt, oba ± 1000 Kč za kus, nebo se dostat ještě dál a nakoupit od schwalbe pláště se supergravity casingem. Které samozřejmě vyjdou podstatně dráž. A tady se bavíme o 3000kč/pár což už není málo protože jezdím každý den ± 60 km v lesích a horách, k tomu Samozřejmě každý víkend od rána do večera bikepark, pláště proto vydrží sotva měsíc.

    Jaký je Váš názor, polepším si přechodem k maxxisu od defektů, nebo proto budu muset koupit to nejlepší co nabízí schwalbe?

    Za rady a názory budu vděčný, díky.

    0 0
    • nostro66  

      3.5 baru na 70kg to už je beton. A co tak použít Cushcore? Ja jsem ho nainstaloval jen na zadní kolo a od té doby jsem v parku už necvakol (78kg, 1.7 baru, maxxis dhr 2 exo).

      0 0
    • Jarda636  

      Vozim Assegai DH cashing 3C vpředu, Agressor nebo DHR II exo + vzadu , Cushcore vzadu.

      Váha 78 po vysrani holej, jezdím vše od XC až po bikeparky ( třeba Klinovec) vůbec to nešetřim.

      Vepředu tlak tak 1,4 vzadu 1,6–1,9. Karbonovy rafky a žádný žvýkaní ani defekty.

      0 0
    • embi  

      Schwalbe SuperGravity (Magic Mary & Hans Dampf) se daji z nemecka sehnat za 33 – 35 €. Maxxis je strasne drahej a ma na vyber mizerny kombinace smesi / casingu.

      Jakou mas sirku rafku?

      0 0
    • Dave13  

      Jezdím jak na sjezdaku tak na enduru tlaky max 2.0 při mých 90kg a nemám problém. 3.5 to už musí být třesadlo. Nechápu termín proříznu plášť o ráfek? Cvaknout duši chápu, ale proříznout plášť o ráfek?

      Píšeš že jsi zničil několik ráfků a plášťů? Rozhodl ses pro výměnu plášťů až teď, když jsi jich už několik zničil? Nechápu. Ty snad měníš po každém zničení jak píšeš. Tak proč kupuješ pořád ty stejné pláště?

      0 0
    • LRRTM1  

      Podle toho, co píšeš, Tvůj problém definitivně vyřeší asi až vylití plášťů betonem. Ale když zvažuješ změnu plášťů, tak mrkni i na Michelin Wild Enduro. Zadní má výztuhu proti procvaknutí ráfkem. Vím, že teď vypadám jako prodejce Michelinu, ale prostě si je jen nemůžu vynachválit. https://bike.michelin.com/…-enduro-rear

      0 0
      • lubosalbi  

        Taky je jezdím, už druhou sezonu a super poměr cena/výkon/odol­nost. Pár koupíš za 87 Euro na bike-components.de

        0 0
    • k3nyL  

      Jestli tomu trochu nakladas, tak urcite ne exo tr plaste ani zadny kompromisy. Proste jedine co ti pomuze je DH casing. (butyl). Cushcore vlozky apod ti nepomohou pokud plast riznes, nic to nepodzi. Vyztuhy jsou hlavne jako ochrana pro rafek. Ja mam 72 kg a pokud nahodim cokoli exo tr dozadu a jezdim park, tak se mi deje co popisujes a je jedno kolik foukas, cushcorujes, bezdusujes. Pokud toho likvidujes tolik, tak na test kup 1× cokoli s DH CASINGEM dozadu a testuj. (Jezdim Maxiss dhr/dhf butyl, tlaky ruzny podle trate a podminek – vetsinou 1,9–2.1 predek 2,3–2.5 zadek). Pocitej, ze kolo fest pribere.

      Pro upresneni, kolem mne par lidi plaste bez dh casingu jezdi i v parkach, nicmene moc to nekrmej a obcas resi problem . Ja nejsem zadnej strelec, ale musj styl „kdyz to zacne bejt moc, tak hlavne nebrzdit a a jet rovne“ tomu dava nazrat dost. Pri dropech do pordelu, nebo highspeed rockgarden obcas zarve i ten butyl :)))

      Ideal exo plaste na souracku po okoli a park prezouvat do butylu

      0 0
    • Atilla  

      Dopředu buď maxxis Doubledown, nebo swáby Super gravity a na zadek butyl. Třeba butyl od onzy se dá koupit za 13eur k tomu na zadek koupit TANNUS ARMOUR. S takovým nájezdem by se mi nechtělo pořád při přehazování prdět s cushcorem. Na 70kg to musí být neprůstřelné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.