• holmes

    Ahoj, chtěl bych s zeptat, zda tu má někdo zkušenosti s plášti Mitas.

    Pročetl jsem tu o pláštích spoustu diskuzí, všude se řeší zavedené značky, což samozřejmě Mitas asi není. Nicméně : narazil jsem náhodou na plášť Mitas X – ROAD 700 × 33C Tubeless Supra Black, kde parametry 127 Tpi, maximální zatížení 100 Kg, a váha pláště 310 gr. jsou v podstatě srovnatelné v tolik zde opěvovanými plášti Schwalbe One, např. konkrétně s Schwalbe X-one Speed – Microskin – Tl-easy, který má trochu vyšší váhu 370 gr. (na Kupkole za 1290 Kč ),ale je pomalu za poloviční cenu ( např. na Cycology za 790 Kč. ).Plášť dle stránek Mitas lze použít i jako bezdušový.

    Pro spoustu rekreačních cyklistů je asi cena za plášť přes tisíc korun už za hranou, tak si myslím, že cena do osmi stovek za plášť 127 Tpi a vahou 310 gr. je už zajímavá.

    0 0
    • HT Adam  

      Ahoj, na kole mám sice Scyllu a mě to přijdou pláště fajn, oproti Ocelotu držej jak přibitý. Avšak dělají se v nich trhliny a u pátky se mi odlupuje guma od kevlaru. Kupoval jsem pár za 800

      0 0
    • novas752  

      Pár let zpět se pláště Mitas jmenovaly Rubena, je to značka zavedená celkem dost. Ale ne moc rozšířená

      0 0
    • Trance  

      MTB plaste jsou uplne v pohode, dobra vaha, vydrz, dobre jedou a daji se sehnat obcas za zajimavy peniz (bavime se o top modelech ve verzi tubeless supra s textra technologii)… Se silnicnima nebo gravel plastema zkusenosti nemam, ale tipuji, ze to bude podobny

      0 0
    • Markony  

      No nevím za tu cenu bych šel sepiš do osvědčených značek, Když jsem kupoval pláště Rubena byl sepiš nic moc držáky ale špatně se nasazovaly problém že nešly usadit proti ráfku . Ale za cenu 700Kč bych to fakt neriskoval .

      0 0
    • foosi  

      Hoj, jezdím 26 a 29 rubeny/mitasy ve verzi crx jako bezduš hodně let a jsem maximálně spokojený. Časem se na nich objeví mikrotrhlinky, ale na funkci to nemá vliv. Teď mám nachystané X-Road 38c na krosku. Chci je taky jako bezduš, ale až přepletu ráfky. Jak tu bylo zmíněno špatné nahazování na ráfek, tak remerx spolupracuje s mitasem a jsou vpohodě kompatibilní.

      0 0
      • xpj  

        Zajímalo by mě zkušenosti s tím x-road, jak se nahazuje a jak se s ním jezdí.

        Přemýšlím, jestli to koupím, cena je dobrá a i na obrázcích vypadá dobře.

        0 0
    • deadmead  

      Ahoj, jezdil jsem Scyly a Kratose na MTB v tubeles setupu víc jak 4 sezóny. Jsou to lehké, dobře jedoucí, kvalitní pláště s dobrým poměrem cena/výkon. Kupoval jsem je za 600,– za kus, vždy v NMNM při nějakých závodech na stánku. Jinak to seženeš jenom dráž.

      Mitas-Rubena obecně nepoužívá moc kvalitní pryž a za jednu sezónu (cca 1500–3000km) jsou pláště na odpis. Trhají se, guma degraduje, objevují se praskliny, netěsní, rychle se ojíždí. Tohle jsem třeba na Maxises (staré i 5 let) neviděl.

      Pokud chceš plášť co ti vydrží déle, investuj okolo 1000kč za plášť a dostaneš také kvalitnější pryž.

      Zde je to prostě poplatné ceně. Za 600,– za kus mě nevadí, že to na jaře obuju a v zimě vyhodím. A to se bavíme o vrcholné verzi TubelesSupra X cosi…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám obdobnou zkušenost. Po půl sezony cca 1000km vzorek na předku furt byl, ale jízdní vlastnosti nejisté. Prostě to klouzalo. Tlak držely dobře, rovné byly taky – scyla nejvyšší verze.

        Už je nekoupím.

        0 0
        • xpj  

          Díky za zkušenosti, tak to si to asi rozmyslím a zkusím něco jiného.

          Škoda, vypadají dobře, ale pokud nejsou ani na jednu sezonu, tak je to dost málo…

          0 0
    • Hroch Peťas  

      Jezdil jsem scyly asi 3 sezony, a na byl jsem spokojený, Pak ale byly za nesmysl cenu, tak jsem obul fast track a určitě u něj zůstanu

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jo, s fast tracky se mi jezdilo taky dobre. Jen jsem mel smulu a vzdy jeden ze dvou spatne drzel tlak na bezdusi. Ted mi jezdim contiky a taky ok.

        0 0
        • Hroch Peťas  

          Ta scyla nebyla ale vůbec špatná, jen jsem měl blbý pocit na mokrém asfaltu, to fast track myslím drží lépe. ale moc toho po silnici nenajedu tak mi to až tak netrápilo.

          Měl jsem je ve verzi textra a 3 roky bez defektu.

          0 0
    • formica.rufa  

      Kluci, jake mate zkusenosti s Mitas Highlander (DH Supra Max, Enduro dual compound, Textra) 27,5*2,4 na predku?

      1. Daji se jeho vlastnosti prirovnat k nejakemu znamemu prednimu plasti?
      2. Nebude jeho smes prilis mekka na zadek?

      Diky

      Jen chci trochu navest, obrazek si pak udelam sam :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.