• Michal3137

    Ahoj,

    potřebuju poradit čím minimálně srovnatelným by jste nahradili pláště HUTCHINSON COBRA AIRlight HC/XC 26×2,25 57–559( nejsou ani tak úplně sjetý jako spíš zpuchřelé, bojím se aby to někde neřízlo ), jezdím drtivou většinu km po asfaltu a fakt mě překvapilo co si tyhle kola nechají libit v zatáčkách, nadruhou stranu převážně silniční plášť nechci, občas někam do lesa vlítnu, tak aby to trochu drželo i tam – že se člověk asi víc nadře na asfaltu neřeším ( to by se dalo brát jako malý plus )

    Pláště se již nevyrábí, ale koukal jsem, že bych je možná nahradil PYTHON 2 26×2,1 akorát jsou o pět mm užší ( 52–559 ) a nevím jestli je rozumný ubírat ze šířky ( jinak mám cc jen 75 kg ), radši bych to co tam bylo..

    Edit 2 : mám volné ložisko v zadním kole/náboji a dnes jsem zkusil objet servisy tady u nás ve městě a všude skoro tři týdny oprava ! ? to jako fakt-chci jezdit!!!! ??

    Ložisko je volný docela dost a začíná to dělat bordel v brzdiči a už bych řekl že je to znát i na přehazování – je tam střed SHIMANO SLX. Nevíte o někom z Vysočiny Brod/Jihlava kdo by na to měl klíče a dal do kupy zatím aspoň ten náboj ať můžu jezdit (přijel bych jen se zadním kolem samozřejmě :-) Jinak časem chci radši vyměnit ty kola+ to pořádně opravdu pořádně vycentrovat.

    ( přikládám foto pneu )

    Děkuju za odpovědi, hezkou sobotu :-)

    0 0
    • team_daddy  

      Dej tam Schwalbe Smart v kevlaru.

      0 0
    • para242  

      Ad 2, jsi si jisty ze je v naboji lozisko? Shimano dela naboje s konusy s kulicka, ale mozna je SLX jine. Pokud je to fakt konus, tak mozna staci vycistit a dotahnout, ne to neni treba servis, zkus to sam. Mrkni na youtube jak servisnout Shimano hub, jestli to treba nezvladnes.

      0 0
    • petrx  

      Koukám že rozhodně nejsi první komu pláště Hutschinson neuveřitelně puchří aniž by byly sjeté. Musím říct že u Schwalbe pláštů jsem ani po 7 letech nezaznamenal ani jednu trhlinku, ty bylo nutné vyhodit pouze až po sjetí vzorku.

      0 0
    • anybz  

      Pokud jezdis prevazne asfalt,tak zkus KENDA 908 26×1.95. Vozim je uz par let a pomer cena/vykon je super :-) https://www.pepebike.cz/…8-cerny.html

      0 0
      • pepek  

        Akorát, že má neuvěřitelný odpor ( poznala i ženská). Po výměně za levné Schwalbe (asi 250Kč) přišla spokojenost. To, že je plášť úzký a hladký neznamená, že pojede.

        0 0
    • mrazik01  

      Zkus Schwalbe Racing Ray/Racing Ralph nebo Continental Cross King, klidně i Schwalbe Rocket Ron dopředu a dozadu Maxxis Ikon

      0 0
      • scota  

        Cross King je velmi dobrý

        0 0
      • petrx  

        souhlas sám na 26 kombinaci pro uni použití Schwalbe Rar/Ron (obě se dají sehnat ve verzi performance kolem 600 Kč/ks) a drží dobře na jakémkoliv povrchu.

        0 0
    • Jiří5  

      Plášťům bych dal ještě šanci a dojezdil je. Vypadá to, že to puchření je jenom kosmetická záležitost daná použitou gumovou směsí na běhounu a bočnice a kostra bude kvalitní. Podobné to bývalo (a v menší míře možná ještě pořád je) u plášťů Rubena/Mitas Top Design. Měnil bych je, až kdyby začaly povolovat nitě v kostře.

      0 0
    • perceptio  

      Continental budou ok. Schwalbe jsou dobrý, ale mám zkušenost, že bývají dost natěsno, takže horší obouvaní-zouvaní.

      0 0
    • Michal3137  

      Všem dekuju za postřehy, měly by tam být konusy, odpoledne to sundam a uvidím jestli budu schopný to bez nějakého spesl nářadí pritahnout sám.

      0 0
      • scota  

        budeš potřebovat konusové klíče

        0 0
        • tonik666  

          coz jsou tenke plechove stranove klice, ktere se vejdou dva pres sebe do maleho prostoru ktery na matkach naboju je…

          0 0
    • Michal3137  

      Vůle na ložisku vyřešena, šlo to úplně v pohodě, klíče netřeba ( drží jak skála :-) ) a teď mi ještě poraďte kdo umí opravdu pořádně vycentrovat kolo až se rozhoupu pro výměnu plášťů, aby to bylo vše najednou :-) Tím pořádným vycentrováním myslím to aby byly všechny špice napnutý rovnoměrnou a dostatečnou silou – posledně co mi to tu dělal, bych řekl že jsou prostě volný, dokonce jsem nějaký dotahoval pak i doma ( bylo to slyšet i při jízdě, že jsou volné) a samozřejmě se to rozhodilo tak jsem to nějak trochu poladil v domácích podmínkách , ale stejně si myslím že jsou všechny ještě málo předepnutý – když zablokuju přední brzdu a zatlačím pořádně na kolo vidím poměrně slušný prohnutí ve špicích, prostě dle mě málo napnuté, ale jsem v tomhle fakt amatér, rád si nechám poradit..... a ideálně vycentovat u někoho kdo to opravdu pořádně vycentruje a i napne tak jak má :-) ))

      0 0
    •  jarek1  

      Rapid Rob na Kupkole – 3000 km za 3 kila a tři měsíce, no nekup to…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.