• bezdratova.sprcha

    2018 bude rok psa, což si vykládám tak, že by všichni měli makat jako psi! Začátek „pravé“ sezóny se nezastavitelně blíží a spousta z nás má určitě nějaké představy o tom, co hodlá za rok 2018 stihnout. Pojďte se ve volnějším duchu podělit o své plány týkající se kola i jiných sportů, ať už jsou jakkoli velké nebo malé. Ke konci roku pak můžete objektivně zhodnotit, co jste reálně udělali, co jste nestihli či nezvládli z jakýchkoli důvodů, a na co jste se jednoduše vykvákli. Samozřejmě když něco poděláte, budou vám to tady všichni vyčítat, takže motivace svých cílů dosáhnout bude o to větší. Jako bonus si tipněte, ve kterém měsíci budete ještě psát, že je rok 2017.

    Výbava: Koupit nebo postavit gravel a to co nejdřív. Dal jsem pryč silnici, dám pryč dojížděč, a jenom samotný bike mi nestačí (nedáte se mnou někdo banku nebo aspoň benzinku?) Ještě tak pro zajímavost, kdo všechno plánujete v brzké době pořizovat štěrkolety? Zmínky o tom tady vídávám docela často.

    Výkon a zdatnost: Loni jsem zanevřel na pravidelné 100+km švihy silnice+terén a chci se k nim vrátit (průměrně aspoň 1,5 za měsíc). Hlavně udržet co jsem nastavil minulý rok – kopce jsou příjemné, ne opruz, jízdy před i po práci jsou zpestření, ne přítěž. Zlepšit chci stravovací návyky (tj. hlavně vynechat zbytečné prasárny a hlídat pravidelnost) a se stravou začít řešit i nadváhu. Loni jsem s ní sice pohnul, ale nebylo to na seznamu priorit. Chci dát nějaký 200+ km švih smíšeným terénem i s kopci (už mám hrubé představy o trase a moc se na to těším).

    Trénink a rutina: Zlepšit spací návyky, zavést a udržet pravidelnost cvičení doma (sice cvičím, ale pravidelnost pokulhává). Rád bych za vhodného počasí začal podnikat krátké výšlapy kolem 20–30km ráno před prací, ale nejdřív musím vyzkoušet, než začnu plánovat pravidelnost.

    2017 budu psát do půlky března.

    Aby vám to líp šlo, přidávám nějaký motivační tentononc.

    0 0
    • puka  

      Pokud ses k tomu chtěl dokopat už loni, letos s tím asi taky moc nepočítej. Je sice novej rok, ale začít jsi mohl kdykoli (chápu, milníky atd..). Celkem oceňuji, že sis to sem takto napsal, což by tě mohlo dokopat k cíli pokaždé, když si to přečteš. :)

      Letos si stavím tank a taky přemýšlím o nějakýmu honidlu kiláků k tomu.

      Hodně štěstí do nového roku a ihned s chutí do toho (nevymlouvej se na kocovinku) :)

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Nejde ani tak o milníky, jako o to, že rok uteče jak nic a množství věcí, co se dá stihnout, není neomezené. Takže není od věci si nastavit nějaké cíle a očekávání, a příště se zařídit podle toho, co se povedlo a co ne.

        V minulém roce jsem stihl většinu plánů, ale ke konci přišly změny v podobě nové práce (což přineslo i hodně změn v osobním životě), neplánované výstavby nového kola a dvou měsíců neježdění kvůli nemocem. Nová práce mi úplně nabourala doposud zažité rutiny, ale zase otevřela možnost pro nové, jen je potřeba si je osvojit.

        0 0
        • puka  

          Tak ten rok rozkouskuj na měsíce a půjde plnění plánu ještě lépe. :)

          Letos mám v plánu se rozeskákat a pojezdit trocha po Česku. Nic přehnaného.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Problém s tím je, že když má člověk na něco příliš konkrétní termín, bude dělat vše pro to, aby to papírově splnil, ale výsledek pak nemusí být ideální. Viz lidé co třeba zhubnou toilik a tolik za půl roku, ale jakmile úkol splní, tak jim to zase skočí nahoru.

            Znám už docela sám sebe a jakékoli změny v životě je potřeba nejprve zažít, prozkoumat, a nenásilně je začlenit mezi všechno ostatní. Třeba doposud jsem dělával téměř výhradně odpolední, takže jsem si v klidu vstal kolem osmé, dal si ranní cvičení a protahování, a pak se jel projet. Přijel jsem, umyl se, udělal si oběd, šel do práce a když byla nálada, tak jsem po práci stíhal ještě 45 minutový švih po silnici. Teď dělám jenom ranní a hned ze začátku byla krize se vstáváním – prostě jsem si těžce zvykal na to, že chodím spát brzo a brzo vstávám. Přitom mám zcela pravidelnou pracovní dobu a víkendy volné, akorát nemám ještě řádně zažité efektivní využívání volného času.

            0 0
            • jIrI___  

              Ranní jsou zlo. Osobně obdivuju všechny lidi, kteří zvládnout dělat jen a pouze ranní směny.

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Abych ti pravdu řekl, začíná se mi to líbit a to jsem dřív ranní úplně nesnášel.

                Když máš volno ráno, pořád přemýšlíš nad tím, že za XYZ dobu už budeš trčet v práci. Po té ranní směně ty vyhlídky máš lepší – čeká tě cokoliv sis na ten čas naplánoval, a pak sprcha a postel.

                0 0
              • Breakpain  

                Co znamená ranní? … dělám 6.30 – 15:00 (no jasně, ten konec ne vždy sedí, ale start v práci ano…). A je to to nejlepší, co můžu dělat, abych využil den ;).

                0 0
              • Yura  

                To si myslis, protoze mas uplne dojebane biologicke hodiny. Telo by si zvyklo a za nejakej cas by si s tim nemel problemy. Bohuzel dnesni doba tomu moc nenahrava, aby se mohl clovek probouzet s vychodem slunce a jit spat se zapadem slunce.. Kazdopadne ja uz bych na smeny nedelal. Odpoledni se jeste da, ale i noc je fakt pro telo neskutecna akcelerace starnuti.. Ja kdyz chodil na 3 smeny a ranni zacinala ve 3, tak jsem byl uplne v hajzlu jak fyzicky tak psychicky. Telo to nejakou dobu zvlada, ale podepise se to na nem neskutecne.. Na to sou i studie, ze lidi co delaji i v noci maji kratsi zivotnost, vyssi vyskyt ruznych nemoci apod..

                0 0
                • Breakpain  

                  Mně stačilo 2 roky dělat na dvě směny – ráno, odpo … Po 2 letech jsem uznal, že to stojí za prd a dal jsem tomu sbohem :). Noční musí být „vražda“ :)

                  0 0
                  • Silniční-Pirát  

                    Já dělal v kolotoči 2–2–2 Začínalo se ranní-noční-odpolední Po ranní si měl sice celej den volno a šel až na noc,ale po druhé noční si byl doma v 7:30 a ve 12 budíček na odpolední… To byla vražda… Vydržel sem to 2 roky a utekl sem. Teď dělám 7:00–15:00 Po-Pá a už bych to nikdy nevyměnil.

                    0 0
    • novas752  

      Vetsinu casu mi spolkne skola, takze nemam zadny ambiciozni plany pro trenink. Chci trenovat hlavne techniku, zlepsit trackstand, manual, wheelie, naucit se pravyho banana, zvetsit uhel otoceni pri nadhozeni zadniho kola aspon na 90°.

      Taky mam seznam mist kam bych se chtel nejen pristi rok podivat. Chci prozkoumat par dosud mijenych mist v jihozapadnim okoli Prahy, vratit se do Rychleb a projet Rychlebskou hrebenovku + Kralickej Sneznik. Poradne prozkoumat okoli chalup v jiznim podhuri Jizerek a ve Zdarskych vrsich. Chtel bych navstivit Brdy, Krusky a Kokorinsko.

      Realisticky cisla pro pristi sezonu 3000km a 50 000m nastoupanych. Taky bych chtel dat 200km+ svih bud Krivoklatsko nebo Brdy nebo udoli Vltavy a Sazavy.

      Co se tyce upgradu vybavy, nic zasadniho. Premyslim o chranicich aspon na kolena, potreboval bych fungujici zimni bundu a kalhoty, zimni tretry. Trosku premyslim o platformach…

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Tu zimní výbavu jsem taky začal zvažovat. Hlavně nepromokavé tretry i kvůli dojíždění do práce. U oblečení uvidím až jak vyjdou finance a hlavně kolik se budu cítit do toho investovat :D

        Někdy si říkám, že bych mohl vzít nějaké dražší hadry, pak uvidím ty ceny a začnu si vybavovat výbavu kterou bych měl radši než ten kus hadru a z koupě sejde.

        0 0
    • Martin  

      V plánu je RX 2018, v týdnu musím obnovit komunikaci s p. Heinikem ohledně termínů :)

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        No dej tam do toho vlákna vědět jak to dopadne. Ještě jsem ho úplně neodepsal a i kdyby, tak jsem na něj stejně zvědavý. Cena je známá?

        U mě nejjistěji vypadá Soot 50 od Kellys (dobrý poměr cena/výkon), ale ten nevím kdy přesně vyjde. Taky jsem už písnul do Meridy jak to bude s rámy od modelů Silex a když bych měl být upřímný, raději bych měl rám od Meridy i za cenu dražšího projektu. Jednak kvůli osobně osvědčené značce, ale taky kvůli geometrii, která je celkem biková.

        0 0
        • Martin  

          Cena by měla být stejná jako aktuální (MY 2015–17) rám.

          0 0
      • Lišák  

        Nebyl by lepší nějaký starší?

        0 0
    • robb  

      Doufám, že líp potrénuji, abych na závodech stačil aspoň malým holkám :-D

      A teď vážněji. Nejspíš začnu občas dojíždět do práce na kole, tak abych mohl rovnou z práce na vyjížďku a ušetřil nějaký čas a dostal se tak častěji na kolo. Loni jsem zkusil poprvé triatlon, tak bych chtěl letos zas pár krátkých vyzkoušet. Taky jsem si zkusil cyklokros, ale trošku mě v přípravě zabrzdilo koleno. Hodně se mi líbí, že ta příprava není tak časově náročná, tak snad na podzim nějaký vyjde.

      0 0
    • MilanT  

      Hodně času trávím cestou do práce, prací a cestou z práce (cca 11h.).Takže mě bude stačit když dosáhnu loňského nájezdu přes 6K kilometrů, trochu se zlepším ve výsledkových listinách a budu stále zdráv :-)

      Výbavu už má takovou jakou si představuji takže žádné přání ohledně techniky nemám (no i když takový nabušený GPS komputer něco by se mi líbil).

      0 0
      • capis  

        Milane, podobně jsem to viděl v roce 2016 i já, pak ale přišla nemoc a ta všechno zhatila. V roce 2017 jsem neseděl na kole ani minutu, ale naštěstí už se z toho drápu a bojuju.V letošním roce, asi tak v březnu se do toho znovu pustím, vím, že už to nebude jako dřív, ale i blbých dvacet kiláčků po cyklostezce je lepších, než křeslo u televize. Přeju ti hodně zdraví, hodně kilometrů a silnou výdrž. To přeju sobecky i sobě.

        0 0
        • MilanT  

          Capis: Nemoc je sviňa, to Ti nepřeju.

          Mě stačí když jsem někdy nachlazený a ve vysokém věku :-) , je to holt 14 dní bez kola.

          To je pro mě dost absťák.

          Takže i já Ti přeju hodně času stráveného na kole, no a aby v tom byl drobet pořádek tak za chvilku du dát prví kilometry na biku v roce 2018 :-)

          PS: i když teď tu máme slušný vítr, ale zase je 6°C nad nulou a to se musí :-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Nemoc je zlo největší. A naopak – když zdraví slouží, jde všechno samo a s chutí můžu brát vše, co život přinese.

            Proto si už hromadu let plánuji v novém roce existovat tak, abych byl na další Nový rok schopen dát Novoroční vyjížďku, což znamená, že stále držím pohromadě a žiju :-)

            Vítr je tady taky ukrutný, ale k tomu jsou i přeháňky, takže musím vystihnout sušší chvilku a razím taky ven, čímž si splním své loňské Novoroční přání :-)

            0 0
          • capis  

            No tak ten věk zas tak vysoký není.

            0 0
    • jIrI___  

      Nejsem náročný – najet aspoň 666 km (pro loňský rok jsem měl cíl 555 km), udělat jednu 100+ km vyjížďku, zkusit jeden gravel závod a do kola nenasypat víc než 1500 Kč.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Tak v únoru mám v plánu si nechat předělat svého Badboye na 1*11. Pokud prodám Spešla a “možná Mrx”, půjdu asi do 29” HT od Specialized nebo Cannondale s Lefty, ale uvidíme.

      0 0
    • Sunshine 29  

      Enduroserie. Zajet si alespoň dva závody, bez jakýchkoliv ambic na umístění, jen tak pro radost.

      0 0
    • kOmE  

      Ja mám v plánu jezdit na kole. Z kopce i do kopce, tam i zpátky.

      0 0
      • Elwing  

        Taky mám v plánu jezdit na kole, alespoň jako vloni, ale spíš z kopce :-)

        0 0
        • kOmE  

          Ty nejsi tlustá. Já musím makat do kopců aby mě to kolo ještě nějakou dobu uvezlo.

          0 0
    • bernie  

      Ty asi psa doma nemáš :) prý makat jak pes hahaha

      0 0
    • bernie  

      Ty asi psa doma nemáš :) prý makat jak pes hahaha

      0 0
    • bernie  

      Ty asi psa doma nemáš :) prý makat jak pes hahaha

      0 0
    • MartinM  

      Muj plan je zacit behat, ale prvni musim koupit boty :D

      0 0
    • suslos  

      Z ježdění bych rád celou EN sérii (možná vyjma Ještědu :-D) + pár podniků kolem – hlavně kvůli poznávání nových lokalit, trailů… možností. Rád bych se dostal do Saalbachu na vyhlášené traily a na Gardu nebo ideálně do Finále.

      Z bajků bych rád dostavěl EN kolo co mám rozdělané + postavil/koupil nějaký pěkný gravel na najíždění km :-)

      To vše za předpokladu, že bude držet zdraví. Což bych přál i Vám všem!

      0 0
    • Breakpain  
      • shodit 10 kg
      • naučit se skákat malé hupy
      • zajet si aspoň 6× s kámoši do BP
      • 1–2 výukové kurzy
      • 1× dovo u moře
      • 1× dovo na běžkách
      • být opatrnější a nezvalchovat se na začátku léta jako minulý rok = vyhnout se dlouhodobým pauzám po úrazech

      No, když to tu tak veřejně „vykřiknu“, třeba mi to pomůže při plnění ;-)

      0 0
    • odik  

      Chystám se postavit nové kolo a najezdit víc než loni.A taky lehce zhubnout, aby mě to líp jezdilo :-)

      0 0
    • snas89  

      6 500 km.

      Sudety pod 7:30.

      Zajet si aspon 5 “hnojaku”.

      A nejaky vylet do alp.

      To by bylo fain:)

      0 0
    • enduristka  

      Tak jo…taky si napíšu cíle. 10 000 kilásků za rok. 300 km za jeden výlet. 10 kg dolů. Snad to zdraví schválí :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Trávit na BF co nejmíň času a obrátit s tím související zhoršující se poměr nájezd vs. investice do nového materiálu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jj, plán bych měl a je celkem prostý: Přežít :-)

      Tak jsem zvědav jak vyjde :-)

      Teď nevím jestli potřebuji nějaký záložní…

      0 0
    • volyn  

      ja trenuju celou zimu, at dam kamaradum na cyklodovolene na prdel, tak doufam,ze se posunu v poradi nekam dopredu a ze ostatni netrenuji vic jak ja :). Dale pak chci konecne udelat vylet Praha – rodne mesto na HT terenem, dvoudenak 310 km. Coz bude asi bolet. Pri nejhorsim z toho udelam trojdenak,kdyby me nekde doslo. Dale pak se 4 letym synem udelat letos aspon 25 svihu a poradne si to s nim uzit (jako vcera)

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Plán/předsevzetí: omezit sport!

      Udržet kolo pod 10.000 km, lépe kolem 8.000, běh do 2.500 km.

      Celý leden se válet a žrát.

      0 0
      • bernie  

        Vloni jsem jel do práce autem 3×. Letos by to mohlo být podobně ;)

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        No, v těchto intencích bych chtěl umět – jako Lionel Sanders – s 200 hod cyklotréninku dát v Koně kolo za 4:15 a pak dokulhat maraton hluboko pod 3…

        0 0
      • popokatepetl  

        Já se chci vejít do 500h pohybu a volný měsíc jsem měl prosinec. V lednu už cítím novou sezonu tak hubnu na podzimní váhu.

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Třičtvrtěletí, to to letí.

        Kolo bude jen tak tak, než jsem ráno vyrazil, tak letošní ODO bylo na 9.333,3 km.

        Běhat jsem ještě nezačal, zatím 700 km, protože pokračuje léto a gumovat se ve vedru jsem ochoten tak nanejvýš volnou projížďkou na kole.

        Zato válel jsem se nejen celý leden, ale i únor, březen a půlku dubna.

        Uvidíme na konci prosince, doufám, že počasí a zdraví mi dopřeje, aby poslední letošní měsíční náběh (u mě tedy rozhodně náklus) měl čtyři cifry – v kilometrech, vloni moc nechybělo.

        0 0
        • jiriga  

          leden nic, unor naroznei druheho prcka, takze do dubna prakticky taky nic, neco malo v kvetnu, v cervnu natazeni podkoleni slachy a od cervence do ted cca 3k…:-) a do konce roku je jeste plan cca 3k…a doufam, ze pristi jaro budu sklizet plody sve prace:-))

          0 0
    • Petr L2  

      Ve výbavě mám podobné plány, posichroval jsem si to dopisem Ježíškovi, takže rám a vidle je už doma :-) Jinak si žádné velké cíle nekladu, pouze bych rád změnil poměr práce / volný čas alespoň trochu více ve prospěch volna, přecejenom léta běží a času ubývá.....

      0 0
    • Silniční-Pirát  

      Naplánováno je 2× soustřeďko v cizině,konečně sezonu bez nemocí ( To je pro mě nejdůležitější ) Žádné těžké pády,žádné technické problémy v závodech a pokud toto všechno klapne 22 000–25 000 by se mohlo našvihat.

      0 0
    • Radek Broz  

      Víc jezdit, nebejt na to línej – času je dost. Tak 5K+ endura by bylo fajn.

      Postavit alespoň 2 nový traily.

      Přežít jaro ve Finale.

      Svízt se na sjezďáku víc než letos – pokud možno přežít 2 tejdny v Les Gets a ne jet po 1. jízdě domů jako letos.

      Víc jezdit jinam, stihnout akce, který dlouho odkládáme – Saalbach, Flims třeba…

      Objet komplet ilegal enduro serii a nebejt na to měkkej.

      Dát si nejakej kemp.

      Dát nějakej delší přejezd, byť aspoň jednodenní nebo se supportem. Bacpacking ne. – Tour du Mont Blanc nebo Alta Via Monti Liguri. To mě láká už dýl.

      Dát další Finale na podzim, pokud možno tam bejt i přes Vánoce, abych měl výmluvu na vánoční návštěvy.

      0 0
    • Pedro404  

      Já se chci jenom naučit odrážet na skokách a zapracovat na whipu, ať lidi viděj, jakej sem hustej.

      0 0
    • mr.antik  

      Mé stači trošku zvednoit fyzičku, dojet pár závodů a nenechat se předjíždět babama :-)

      0 0
    • Lachtis  

      I letos jsem si jich pár dal:

      1. dokončit VŠ
      2. zlepšit fyzičku a posunout se v maratonech, cíl = do 100. místa KPŽ absolutně
      3. zredukovat tuky na břiše :-)
      4. víc makat na vršku těla
      5. vyhrát v loterii, cíl = hoooodně :-D
      0 0
    • -b-n-x-  

      Ještě před pár dny jsem měl v plánu běhat. Teď mi to je jedno.

      0 0
    • Japhy  
      1. Decentní průběžné odtučnění tak o 5 kilo
      2. Čtyři sportovní aktivity týdně
      3. Nájezd a náběh co rodina snese – aspoň 1500 km běh a 2500 bajk, běžky co to půjde
      4. Dokopat se častějc do bazénu a prubnout tam novou saunu
      5. Oprášit jednoručky
      6. Kousnout se a dát konečně půlmaraton za 1:45 místo vyklusávání a koukání na prdelky
      7. Nebejt takovej salámista u důležitých věcí a bejt ještě větší salámista u věcí nedůležitých
      0 0
      • Smazaný účet  

        tak pod tohle bych se podepsal prakticky tak, jak to je…

        :-)

        0 0
        • mr.antik  

          Taky akorát ty čísla bych si posunul trošku ambiciozněji

          0 0
          • Japhy  

            S ohledem na další koníčky, aktivity a pracovní vytížení je tohle až až. Často jsem rád, že večer po uložení dětí vyškrábnu aspoň tu hoďku na desetikilometrové kolečko s čelovkou.

            0 0
          • Smazaný účet  

            já ani ne…

            1. stejně tak
            2. stejně tak
            3. běh stejně (ok, spíš tak 1800–2000), běžky asi nic, ale kolo bych rád cca 4000
            4. stejně (teda, saunu v Podolí si nechám ujít)
            5. stejně
            6. už ho mám kdysi dááávno asi za 1:41 ale na 1:45 bych se rád vrátil…ovšem to koukání na prdelky zanedbávat nehodlám :-)
            7. stejně
            0 0
      • vpa007  

        Hodně dobrý… když nad tím dumám, krom jednoruček a maratonu bych dole vpravo taky podepsal ;-)

        0 0
        • kOmE  

          Jednoručky v pokoji jsou stejně jen dekorace :D, takže to oprašování může opravdu jen oprašování.

          0 0
          • vpa007  

            Tak jako aspoň máš čím zatížit papíry, aby nelítaly po pokoji :D

            0 0
          • Yura  

            Na jednorucky bacha. Parkrat jsem je nechtic vzal do ruky a celej sem natekl. :( Nastesti uz to splasklo..

            0 0
    • vpa007  

      OK, taky jsem dumal co a jak letos… dokonce jsem si říkal, že by to chtělo nějaký vlákno, ale bezdratova.sprcha byl rychlejší :-)

      1. Decentní průběžné odtučnění tak o 5–7 kilo :-)
      2. Tři sportovní aktivity týdně v kombinaci s prací a rodinou
      3. Vytáhnout bajkovej nájezd na 3k (letos cíl 2k, dal jsem 2,7.. takže asi reálný)
      4. Hecnout se a jezdit do práce na kole… ideálně aspoň jednou týdně, podpořilo by to bod (2)
      5. Nějak pořešit dělníka… tohle kolo trochu flákám, po přechodu na bezduše na 27.5 mě na týhle 26tce duše pěkně se#ou, včera první vyjížka a hned procvaknutí duše.. ale zase v tom nechci topit prachy, když na tom jezdím jen přes zimu a s děckama na rodinný výlety…
      6. Zkusit narvat na IQéčko širší řídítka a protáhnout jej výtahem až do bytu do komory.. což je celkem výzva s čímkoliv širším než je 600mm ;-). A taky vyřešit křupající převodníky…
      7. A když tohle všechno klapne, tak bude i trochlu lepší čas na podzim na Muldě ;-)
      0 0
    • losik_p  

      muj plan na 2018:

      • nezrat sracky (predevsim cokoladu), cehoz dusledkem by melo byt zustat na aktualni vaze.. kdyz pujdu dolu, nebudu se zlobit :)
      • kolo: najet 2000 km.. zamer najet v 2016 vice nez 1000 vysel, v roce 2017 jsem navysil plan na 1500 a najel 1700, letos chci aspon 2000 najet.. v kontextu mistnich bouchacu je to absolutne nic, pro me je to dost :)
      • fitko: kdyz nebude pocasi na kolo, chodit do fitka, aspon 2× tydne
      • semtam zvednout ty kettlebelly, ktere jsem si koupil a zatim nepouzil
      • zacit trenovat indoor i doma
      • na kole do prace: lonsky cil 10× jsem temer zvladnul (9×), letos bych rad 20 otocek.. je to 18km jednim smerem, prace 8–18 s 2 hodinovou pauzou uprostred, pripadne sobota 8–12, ta je nejlepsi
      • nerozbit si na kole nikde hubu.. vloni jsem po prvni vyjizdce v unoru kupoval novou helmu.. nastesti to byla jenom helma, nic dalsiho

      vyjizdky na kole:

      objet konecne vsechny Novomlynske prehrady – Mikulov, Dunajovice, Brod nad Dyji, Drnholec, Pasohlavky, Strachotin, Sakvice, Milovice, (pripadne Lednice, Hlohovec) Mikulov

      objet komplet Lipno z Lipna nad Vltavou po jednom brehu az po Novou pec a po druhem brehu zpatky, vc. Vitkova kamene

      vyskrabat se na Ranou u Loun a nevypustit u toho dusi jako vloni :)

      Hazmburk u Loun

      opakovane vyjet na Kreuzberg, jediny kopec siroko daleko tady

      najet konecne behem 1 dne 100km, napr. pri trase 3× TOP – Pavlov

      pesi turistika:

      prechod Palavy, nebo aspon vybehnout na Devin, kdyz uz ne celou trasu Dolni Vestonice-Mikulov

      Lysa hora – nezavisi primo na me, mam to dost z ruky a hlavni iniciator ma aktualne nohu v sadre a zlomeny kotnik a sam tam nepujdu :)

      0 0
      • puka  

        To už mám taky delší dobu v plánu, že bych si objel celé nové mlýny, ale vždycky jsem dal tak 1/3 – objel Dolní nádrž. Na svou obranu dodám, že to mám 25km jen k dojetí k přehradě a nikdy nepřišel den, že bych si stanovil tento cíl a šel do toho. :D

        0 0
      • Japhy  

        To asi nebude Kreuzberg u Leitmeritz, že? Ponivač říct „jediny kopec siroko daleko tady“, to by bylo doslova rouhání. :-)

        0 0
      • losik_p  

        prejezd Hranice-Mikulov :)

        0 0
      • losik_p  

        3/4 roku za nami, tak vytahnu jeden starsi topic :)

        splneno:

        najezd 2000 je na ceste, pri trosce snahy bych ho mohl zavrsit

        nerozbit si na kole hubu se zatim dari :)

        objel jsem Lipno+Nove Mlyny

        nevyjel na Ranou a Hazmburk, ale vyjel na Milesovku

        stovka behem 1 dne se podarila

        Palava nic, Lysa hora splneno

        jak se dari ostatnim v tomto topicu plnit „plany“? :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          už jsem vypil 100 piv!

          0 0
          • Martin  

            super, já se k tomu blížím :)

            0 0
            • Danhill  

              Jsem vám v patách.. :-)

              0 0
            • blue.sun  

              Na to potřebujete devět měsíců? :-D

              0 0
              • Martin  

                Jsem alkoholik amatér :)

                A předpokládám, že Serža myslí outdoor piva a ne lahváče domácí :)

                0 0
                • blue.sun  

                  No však právě. Když vás tu čtu ve vláknech o alkoholu na kole, mám pocit, že tu stovku musíte mít „najetou“ jen za léto. :-D

                  0 0
                  • Martin  

                    Musím mrknout do Stravy :)

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  no, na dovolený v MNE hláška „koupím si jedno pivo na večer“ znamenala dvoulitrovou petku…

                  0 0
                  • Martin  

                    Jak by řekl Gimli, pořád se to počítá jako jedno :)

                    0 0
        • volyn  

          tak ja mam letos uz tri dny, kdy jsem spal 12+ hodim a v mekaci sem dal konecne 2× double mcroyal menu

          0 0
    • Smazaný účet  

      To si pis ze budu makat jako pes. Do prace jsem jezdil na kole jen v lete, nyni tomu chci a doufam ze taky budu dupat od brezna alespon do rijna.

      Zaradim 1× tydne trenink v kopcich a 1× tydne chci taky digitalni detox, kdy v jeden den nebudu pouzivat zadnou elektroniku, spotrebice a budu si zit jako praclovek. Stravovaci navyky uz takove mam, nyni je cas se posunout trochu dale.

      Dale 1× tydne poradnej vyslap alespon 25km.

      Chci zkusit meditaci, jogu nebo cokoliv, co mne zklidni na dusi.

      Vlastne vsechny me cile se tykaji jen meho zdravi a kondice.

      0 0
      • volyn  

        ten detox zkusim zavest taky, to je fakt sichta furt do neceho cumet, jsem uz jak ti mladi, totalni zavislak

        0 0
        • Yura  

          Spis nez jednou tydne vidim smysl v dodrzovani ruznych pravidel jako treba minimalne hodinu pred spanim idealne zadna tv, pc, mobil a kdyz uz, tak blokovat to ostre modre svetlo ktere pak telo vnima jako ze je jeste svetlo. Nekteri si nasadi proste hodinu, dve pred spanim brejle s oranzovyma sklama nebo aspon zmenit na monitorech osvetleni. Na pc pouzivam f.lux nekdo tady o tom tusim psal. Samo ti to upravuje osvetleni podle toho kolik je hodin. V 11 vecer uz je ten obraz hnedozlutooran­zovej, ze se na to neda divat, tak jdu spat. :)) Taky neni dobry met behem spanku hned u hlavy nejaky ty wifiny, mobily apod.. Tohle dodrzovat neustale v tom vidim vetsi prinos nez jednou tydne nepouzivat tu elektroniku..

          0 0
          • nitraq  

            Přítelkyně doma zavedla košík na mobily, docela dobrá věc. Prostě vzala jakejsi menší pletenej košíček a když člověk přijde domů, tak tam ten telefon hodí a pak to tak neláká.

            0 0
          • jIrI___  

            +1, to filtrace modrého záření je super věc. Nedávno jsem přišel na to, že i na mobilu si můžu nastavit „večerní displej“ v určitý čas, takže od 18:00 do 5:00 mám displej nažloutlý :D

            0 0
            • Yura  

              Tak predpokladam, ze na chytry telefon si muzes taky ten f.lux stahnout ne? Pak na to nemusis myslet. Proste tam zadas adresu a presne se ti to upravuje podle toho kde je slunce. :)

              0 0
              • krabica  

                Na telefonu jde jen přesně nastavit interval, tak mám 22 – 7, na PC pak od soumraku do úsvitu. (ne film :-)) Nic jsem neinstaloval, vše v OS.

                0 0
            • Martin  

              Já na to myslel už při nákupu monitoru, takže nemusím měnit barevné podání softwarově.

              Naopak funkčnost změny barevného podání na mobilu, kterou nabízí MIUI, mě neoslovila, ale já mobil obecně používám málo.

              0 0
          • mm  

            V takovém odstavci bych ještě čekal něco o omotávání alobalem a chemtrails.

            0 0
            • Yura  

              Mas internet, tak si o tom neco najdi.

              0 0
              • TeryPV  

                Omotávání alobalem a chemtrails jsou taky na internetu…

                0 0
          • volyn  

            zkusim

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jj uz neusinam u TV, naucil jsem se ji vypinat a vecer usinam jen se zapnutym radiem a nastavenym casovacem na 20min aby se samo vypnulo. Dost ted dodrzuju tzv “spankovou” hygienu. Spat chodim ve stejnou dobu (21:30) a vstavam taky ve stejnou dobu (5:00) a to vcetne volna a vikendu. Uz jsem tak nauceny, ze nedokazu o vikendu ponocovat a kolem 22h uz me to tahne do postele.

            Na PC i mobilu mam redukci modreho svetla od 19:00 , ale digitalni detox, kdy jeden den nepouziju zadnou elektroniku je pro me skutecna vyzva a mozna se casem dostanu na 2 dny v tydnu.

            0 0
            • Yura  

              Tak vyzva to je pro cloveka z kralikarny kde neni moc co delat… Kdybys byl nekde u more nebo na farme u lesa a mohl sedet vecer venku u ohne, tak je to zase neco jineho.. :)

              0 0
            • jannk  

              digitalni detox by u me vyvolal skutecnou vyzvu, jak se uzivit :)

              0 0
              • krabica  

                Podle mně to není reálné, to by se ze mně stal samotář, bo bych se s nikým nedomluvil… :-)

                0 0
                • puka  

                  Posílej dopisy nebo vzkazy přes někoho :---)

                  0 0
                  • Yura  

                    Je rozdil nekomu volat, psat smsky a nebo hledet do smartfounu nonstop i venku… Lidi jsou dnes fakt jak mrdli. Chodi i pres prechod s tou hovadinou pred xichtem..

                    0 0
                  • krabica  

                    Jako, že sousedovi řeknu, ať brnkne kámošovi, že chci jít do hospody? To by měl radost, to je tak na 10 telefonátů… :-D

                    0 0
    • snílek  

      Nezranit se a bavit se!

      0 0
      • puka  

        Tak to vidím také. Pro mě nemá smysl se honit za kiláky, fyžičkou, ale vytáhnout bike a jezdit dokud mě to baví. (Abych si to neznechutil)

        0 0
        • mr.antik  

          Taky jsem si to myslel, ale bohužel bez fyzičky to nebaví… teda nejde :-)

          0 0
          • kOmE  

            Bez fyzičky je člověk daleko dřív unavený a pak to začíná bejt o hubu nebo je třeba to dřív zabalit.. Takže fyzička se hodí vždycky.

            0 0
            • puka  

              Hodí se, ale nechci to přehánět. :D

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Určitě nepřehánět, ale to máš tak – nejdřív člověk sedne na kolo že by mohl jakože nabrat nějakou pořádnou fyzičku, nicméně pak ho to chytne a má to přesně obráceně – nabírá fyzičku aby pořádně jezdil.

                0 0
        • puka  

          Kurňa. Nedaří se!

          ..pak ještě divný křupnutí v koleni, který mě trápilo ještě měsíc potom, spálený koleno po jízdě po ledu, škrábanec na břichu od kočky a momentálně fialový rameno. Snad tento rok nějak dotáhnu :D

          0 0
      • Pedro404  

        Ten první bod je od tebe dost ambiciózní!

        0 0
    • McBlacky  
      1. být celou sezonu zdravej
      2. neřešit sračky
      3. v rámci možností stíhat střídat sporty
      4. Objet Oetztaler radmarathon se ctí
      5. Pro zážitky vyšlápnout na Finestre, Faunieru a Nivolet
      6. v český kotlině posbírat zas nějaký placky
      7. nekalit víc než loni :)
      0 0
      • Zbyněk  

        Bod č. 5 se mi líbí :-)

        0 0
      • Zbyněk  

        Jak to plánuješ ten bod č. 5? Jinak Faunieru a Nivolet mám v top 5 nej silničních kopců v Alpách a Finestre min. v top 20.

        0 0
        • McBlacky  

          zatím nejpravděpodobnější scénář je, že pojedu na GF Fausto Coppi, to vede přímo přes Faunieru a pak se tam někde zdržíme týden.

          Co je tvoje top 10, pro zajímavost? Nemusíš nad tím extra přemýšlet, jen že inspirace by se hodila :)

          0 0
          • Zbyněk  

            Je to pochopitelně subjektivní a ovlivněno hezkým počasím, které jsem tam měl, ale asi takhle:

            Fauniera (I)

            Nivolet (I)

            Grosse Scheidegg (CH)

            Sanetsch (CH)

            Moosalp (CH)

            Cayolle (F)

            Gavia (I)

            Agnel (I/F)

            Noyer (F)

            Kaunertal (A)

            … ale mám rád spoustu dalších, namátkou Izoard, Iseran, Vezzenu atd. Jinak mám pocit, že v tom závodě se Fauniera jezdí od Pradleves na Demonte. Ono to teda logicky v podstatě ani jinak nejde.

            0 0
            • McBlacky  

              super ,dík. N2který neznám mrknu na to. Doporučil bys to radši z druhé strany než z Pradleves?

              0 0
              • Zbyněk  

                Asi nejlepší je to vyjíždět právě z Pradleves a sjíždět do Demonte. Jednak je to taková klasika (na Giru 99 se to jelo stejně) a pak na Demonte je nejlepší asfalt ze všech možných směrů… i když teda už se to taky začíná drolit. Udělá to taky pěknej okruh viz. https://mapy.cz/s/2iGLk Takhle jsme to jeli loni. Akorát po té žluté na Caráglio SP 23 na Caráglio je hroznej provoz. Jinak je to prakticky bez aut. Ještě vede nahoru jedna cesta od severu z Ponte Marmora, ale je to v úplně jiném údolí a asfalt je tam v katastrofálním stavu. Sice na asi 1,5 km položili nový koberec a je pravděpodobné, že budou pokračovat, ale moc bych nespoléhal, že se posunou nějak zásadně. Jinak z Pradleves je to nejtěžší. Začátek je příjemnej kolem vody, pak to začne přituhovat. Z Campomolino do Chiotti je hodně těžkej dlouhej úsek lesem, částečně po novém asfaltu. Pak kousek odpočinku a další prudký výjezd ke klášteru Castelmagno. Za klášterem se silnice zúží na dva, dva a půl metru a jde opět tvrdě nahoru s několika krátkými oddechovými úseky. Krajina je nádherná, takové místní Machu Picchu a nulový provoz. V závěru se připojí silnice od Ponte Marmora. Tady stojí za to kousek zajet na sedlo Esischie, jsou odtamtud pěkné výhledy. Závěr k Pantanimu je pak už po hodně rozbité silnici. Mizernej povrch je ještě asi kilometr sjezdu k sedlu Valcavera (opět slušné pohledy), pak už to bylo lepší. Klesání do Demonte je nekonečné (27 km) a nahoru to tudy taky není žádný med, hlavně druhá polovina.

                0 0
    • palo7  

      mně asi stačí když rok 2018 bude ve všem aspoň tak dobrý jako 2017. A když bude ve všem lepší, tak budu snad víc spokojenej :-)

      0 0
    • Tehu  

      Stačí mi udržet se zdráv a hýbat se zas o kousek více jak loni !!!

      Z těch plánu co moc bohužel neovlivní moje snaha, ale naši úředníci, tak konečně začít stavět domek !!! Abych zase konečně vypadl z králíkárny.

      0 0
      • popokatepetl  

        Ten začátek se absolutně neslučuje s koncem přání

        0 0
        • Yura  

          Treba bude met domek ala USA. Banda mu to zboucha za par tydnu a je to. :) Docela by me zajimalo proc se tady ty drevene domy neujaly..

          0 0
          • popokatepetl  

            Bo je to papundeklova sopa. Stojí skoro stejně jako zdeny domek a o moc rychlejší to není (bavíme li se o US stavbě) ne montovany dům. Jediná výhoda je, že po požáru se nemusí zbytek zbourat, ale jen se zamete :-)

            0 0
            • Yura  

              A jeste jsou tam casto problem plisne co..

              0 0
              • popokatepetl  

                To nevím, nebydlí v tom a hlouběji jsem to nezkoumal. Nicméně kamarád staví drevostavby (sendvic) a sám ji vlastní. Nevlastní ségra má prozmenu roubenku. Tak obrázek mám. Mozna jeste svépomocí při důslednem dodržení detailů by to šlo.

                0 0
                • Yura  

                  V te USA je to hlavne asi jinak s tema pozemkama co. Kdyz tam ma kazda socka ten svuj drevenej barak.. Ikdyz to neni asi teda nic moc kvalita, tak bych rekl, z tady misto te kralikarny by to bralo plno lidi.. :) Jinak ze je to stejne drahe jak zdenej me prekvapilo. Prave bych videl tu nejvetsi vyhodu, ze to bude levnejsi a ta stavba je rychla, takze nemusi clovek skejsnout na celej zivot na jednom miste kdyz vedle nich treba udelaji ubytovnu a pod.. Tak proste postavit drevenak zase nekde jinde. :)

                  0 0
                  • popokatepetl  

                    Tady má barák taky kde kdo pri cenách hypoték. Cenový a časový rozdíl nemuze mít vliv na volbu domu. To jestli bude o 100tis. Levnější nebo o dva měsíce dříve je úplně jedno. A obdivuju lidí co se do toho pustí podruhé :-)

                    0 0
          • McBlacky  

            tak u nás na to není podnebí. co ušetříš na stavbě protopíš v následných zimách

            0 0
            • Japhy  

              Taky není pravda, zaizolovat se to dá úplně stejně jako zděný barák, jen to zateplení vyjde dráž (a tím padá hlavní výhoda dřevostavby) a akumulace tepla nic moc. Ale hlavně, dřevěnej barák neubráníš, ten jde prostřelit pomalu i flusbrokem.

              0 0
              • McBlacky  

                bavíme se o konstrukci z jednoduchých dřevěných desek ne?

                Všechno jde, jen to pak bude něco jiného jak cenově tak náročností stavby

                0 0
                • Japhy  

                  Ano, OSBčková bouda. Jedna z variant směrem zevnitř sádroš, rozvody + vata, OSB, hranoly + vata, osb, ven buď nějaký obklad nebo polystyren a perlinka. V celkovém součtu nic výrazně levnějšího než třeba vápenopísková klasika a sádrové vnitřní omítky. Ale řeč byla jestli to jde nebo nejde srovnatelně tepelně zaizolovat. Jde, ale vyjde to na ranec.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    mě šlo o to, že téma bylo proč se tady nestaví levné a rychlé domy typu jako v USA, tzn bez toho zateplení co píšeš ty. To, že to jde nezpochybňuji

                    0 0
                • nitraq  

                  Ty americký domy se principielně neliší od dřevostaveb, co frčí tady. Jen se dá víc a lepší izolace a vyrábí se to v montovně a pak jen přiveze, Amíci to častou bouchaj sami přímo na stavbě.

                  Stavba 2 by 4

                  0 0
                • vojtechposmourny  

                  Časovou náročnost to moc nezvedne, cenově je to u takového domu podobné jako u zděného.

                  Výhodou je rychlost, osobně jsme začli po velikonocích a koncem září téhož roku jsem se stěhoval do hotového vybaveného domu. A to se to trochu protáhlo kvůli dodávkám oken a podobně, jinak to mohlo být o měsíc rychlejší.

                  Energetická náročnost je nízká (zatím ty tři zimy, co byly, nebyly nijak extrémní). Topení (podlahové) a vodu mám na plyn, kde mi to za loňský rok vyšlo na 1250kč měsíčně. Dvě patra, zastavěná plocha cca 90m2, uzitná cca 140m2. Trvale obývané, manželka je s dcerou doma. Topení nastavené na 22 stupňů.

                  Skladba stěny je na obrázku.

                  0 0
            • losik_p  

              mno, bydlim v drevostavbe 4. rokem.. ram z tramu, vpredu+vzadu osb deska, vevnitr sadros, zvenku 10cm polystyrenu, mezery mezi tramy skelna vata.. dve patra, neobytna puda zateplena, obytna plocha asi 160m

              za topeni podlahove platim rocne vc. vareni, zehleni, prani, sviceni, ohrev teple vody atd. zhruba 2400 mesicne – manzelka s dcerou na materske doma stale, televize bezi jako kulisa vicemene porad..

              a to topim v obyvaku na 23, zena je zmrzlik a pokud nema na teplomeru 23, je ji zima

              0 0
              • kOmE  

                To máš kompletně všude podlahové topení?

                0 0
                • losik_p  

                  jj, vsude.. akorat v koupelne je takovy ten zebrik na rucniky napojeny na topeni

                  0 0
                  • nitraq  

                    K podlahovce v koupelně… když to kamarád pokládal v koupelně, tak pod vanu to dal dvakrát hustěji, páč jsou se ženou vanomilci a aby jim nevychládala voda:))

                    0 0
            • novas752  

              Posledni dobou maj Usaci vetsi zimu nez tady.

              0 0
              • Yura  

                S tou teplotou to taky moc nechapu. Prece jsou tam oblasti, kde je jeste vetsi zima nez u nas a stejne tam maji ty drevene baraky.. :) Jasny ze nekde na Floride jim staci krabice s papiru.. :D

                0 0
        • Tehu  

          Přesně, úředníci zpřístupní pozemek, já na podzim sfouknu desku a bude-li dodrzen plán, tak v říjnu nabehne firma na dřevostavbu a než se budu věnovat dodelavkam, bude zase leden roku následujícího. ;) Jen aby to všechno klaplo :D

          0 0
    • mais  

      Užít si příjemný fajn výlety na kole a ujet nějakej ten kilometr – snad víc než loni

      0 0
    • kali222  

      je toho tolik, ze bych se za rok sam sobe musel vysmat. omezim to na to: „abych na konci kazdeho tydne mohl rict, ze jsem bliz lepsimu a spokojenejsimu ja“. :)

      0 0
    • Ramboska  

      V plánu bylo, aby mě žádné auto nesejmulo. No bohužel dlouho to nevydrželo. :-/

      0 0
    • jonti  
      1. vyresit dlouhodobe zdravotni problemy, predevsim zuby.
      2. najit si cas na sport a nezanedbavat prilis rodinu
      3. objet se cti MTB Trilogy
      4. objet co nejvic hezkych zavodu a nejak rozumne zajizdet Prazsky pohar, bikeranch cup, KPZ minimalne udrzet do 50. mista, spis vylepsit pod 40.
      0 0
      • Alojs01  

        Tak pokud tvoje rodina není hodně cyklisticky založená tak se druhá část bodu 2 trochu tluče s bodem 4…:-)))

        0 0
      • jonti  

        A jeste jedna vec, zabehnout konecne nejakou stovku.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Výbava: Nepořídit nový bike, pouze přibližovat Felťáka, Axmana, kterého mám jako „gravel“ i „silničku“ a zimáka na Storck rámu k tomu, co považuji pro jejich účel za optimální.

      Výkon a zdatnost: Jako každý rok zlepšit techniku na biku a uzavřít rok alespoň na 7777 kilometrech a 77 777 výškových metrecha. Dát alespoň jednu jízdu někam ke 150 km. Co se cvičení týče udržet svůj „bodový systém“ tedy nasbírat každý den 100 bodů s tím, že jsem si nějak bodově ohodnotil určité druhy cviků a 1 km na kole a záleží na mně, jak každý den dosáhnu v součtu té stovky. Vesměs se to odvíjí od toho, který kus mě je zrovna fit.

      0 0
      • losik_p  

        muzes rozvest ten bodovy system konkretneji? to by mohla pro me dobra motivace :)

        0 0
        • 01carbon  

          Modry zivot – Rychle sipy ;)

          0 0
          • losik_p  

            4. Nepromluvíš během dne ani jedno hrubé či dokonce neslušné slovo.

            tak to by bylo :D

            0 0
            • 01carbon  

              Jsem snad tak moc nerek

              0 0
            • Smazaný účet  

              Ranní cvičení

              • Nezapomeň se ráno protáhnout. Malá rozcvička je důležitá pro začátek každého dne. Protáhni si ruce, tělo i nohy a přidej pár dřepů. Rozcvička není trénink a tak se nepřepínej.

              Čištění zubů

              • ráno si čistíme zuby pro krásu a večer pro zdraví. Dvakrát denně je minimum pro splnění úkolu. Jednou to nestačí. Chytrý kluk ale ví, že zuby si máme čistit po každém jídle.

              Mytí studenou vodou

              • otužování je půl zdraví. Nemusí z tebe být otužilec, ale své tělo můžeš utužit opláchnutím obličeje studenou vodou a přidej i krk. Ti odvážnější z vás se mohou opláchnout do půl těla, tedy od hlavy až k pasu.

              Slušná mluva

              • tento úkol si vybarvi na závěr dne. Přemýšlej, zda si nepoužil pro tento den některé sprosté slovo, zda jsi někoho nenazval ošklivým slovem.

              Čestné jednání

              • i tento úkol si vybarvi ke konci dne. Přemýšlej, zda jsi někoho neurazil, nepoužil lež, zda jsi někoho neprovokoval k hádce nebo snad ke rvačce.

              Dobrý skutek

              • dobrý skutek každý den je celoživotní úkol každého skauta. Pomohl jsi doma, ve škole, v kroužku nebo ve smečce? Nabídl jsi se dobrovolně k práci nebo tě někdo musel nutit? Pomohl jsi radou nebo skutkem?

              Radostný prožitek

              • poslední a snad nejtěžší políčko Modrého života. Zavzpomínej, cos dělal od dnešního rána do večera. Ke splnění tohoto úkolu by sis měl vzpomenout na něco krásného nebo příjemného. Malá chvilka, která ti udělal radost. Může to být sladkost od maminky, práce s taťkou v dílně, kreslení či malování, čtení tvé oblíbené knihy, stavění si ze stavebnice, výlet, ….. prostě něco, z čeho jsi měl radost. Nauč se radovat z maličkostí.
              0 0
              • Martin  

                Radostný prožitek mám v práci každý den. Akorát se to občas neslučuje se slušnou mluvou poté, co položím telefon nebo zavřu tiket na helpdesku :D

                0 0
                • losik_p  

                  ja mam radostny pocit v praci vzdycky v 18:00, kdy muzu konecne zavrit a vypadnout :)

                  0 0
                  • bernie  

                    Nebýt sobec :) Proto bych popřál všem „chudákům“, kteří mají podle svého tvrzení práci jako zábavu, aby jednou poznali ten slastný pocit, když houkne padla.

                    0 0
              • Pessinger  

                Charakterní

                0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Jak se ty vole omyješ vodou od hlavy k pasu? To jako vypneš gravitaci, nebo budeš ignorovat úplně mokré kalhoty a ponožky?

                0 0
                • Japhy  

                  Musíš se bierbauchem případně okrasným tukovým prstencem opřít o umyvadlo.

                  0 0
                • puka  

                  má na zahradě plný barel dešťovky a jen se do něj „ohne“ :D

                  0 0
                • Pessinger  

                  To se dělá mokrým ručníkem né:-) ale i tak po ránu je to brutal výkon řekl bych za 2 body:-)

                  0 0
          • Smazaný účet  

            to snad obnášelo i převádění stařenek přes ulici atd… :-)

            0 0
            • puka  

              Dnešní stařenky to zvládají levou zadní.

              0 0
              • Smazaný účet  

                sestřenky stařenky?

                0 0
              • Smazaný účet  

                Beru to tak, že když makají nohy, odpočívá ten zbytek atd… Ona to zase není taková nálož. Třeba včera jsem si tu stovku dal jen na břicho – plank a side plank. To má pak člověk hotovo za 10 minut plus (pro mě) nezbytné pauzy.

                Edit: Reakce na Tvůj dotaz níže.

                0 0
                • puka  

                  Takže na angličáky a takové kašleš :D jinak je to dobrá metoda. :)

                  0 0
        • Smazaný účet  

          To si nastavíš, jak chceš… Já to mám takto (když je ale někdo v lepší kondici, nebo víc jezdí, přijde mu to jistě snadné):

          1 km na kole = 2 body

          2 kliky = 1 bod

          2 dřepy = 1 bod

          1 shyb na hrazdě = 1 bod

          1 minuta v poloze prkno (plank) = 10 bodů

          5 minut strečingu = 10 bodů

          Takže když dám na biku 50 a více km, mám hotovo. Naopak, když na bike nejdu, o to víc to musím nahnat jinde.

          Začal jsem v půli listopadu a zatím to na mne funguje. Je to pro mě ideální kombinace určitého řádu a volnosti.

          0 0
          • puka  

            Dáváš si nějaký den odpočinek? :)

            0 0
            • Plechovka  

              1h odpočinku = 10 bodů :-)

              0 0
              • Yura  

                kureci prso na vode s chrestem misto smazeneho syru a hranolek= 50 bodu

                0 0
                • TeryPV  

                  A kde je pak ta odměna? Se furt přehání s tou škodlivostí… sýr je z mléka=zdravé, brambory jsou zelenina=zdravé… No problém :D

                  Jo, vím, přečtu si zase srdce rvoucí příspěvek :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    „mléko=zdravé“ nechci ti kazit radost, ale mezi zdravotně nezávadným a zdravým je dost zásadní rozdíl :-D

                    0 0
                    • TeryPV  

                      A co je na mléku špatně ?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Odpovím ti otázkou ;-) Myslíš, že najdeš v čr mléko (jsou samozřejmě sedlácké vyjímky, ale řešíme běžný prodej) vyráběné přibližně stejným technologickým postupem jako za komunistů? Když se podíváš na každý český, třeba plnotučný čerstvý mlíko, tak zjistíš že technologie je jen jedna a to taková, která při 140°C umrtví komplet všechno a ve výsledku je vcelku jedno jestli je to Clever z Billy za 18,– nebo „Selský“ z Olmy za 26,– ;-) Každopádně je to mléko zdravotně nezávadné :-D

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          což je voda z vodovodu taky :-) a když si do ní rozmícháš trochu sádry…

                          :-D

                          0 0
                        • Pedro404  

                          Z wiki „According to a systematic review and meta-analysis, it was found that pasteurization appeared to qualitatively reduce concentrations of vitamins B12 and E, but it did increase concentrations of vitamin A. Given the available literature, it was not possible to quantitatively measure the effect of pasteurization on vitamins A, B12, and E. Milk is not an important source of vitamins B12 or E in the North American diet, so the effects of pasteurization on the adult daily intake of these vitamins is negligible.“

                          0 0
                        • TeryPV  

                          No když myslíš :) já mám třeba kolem baráku dvě farmy. Zlatou farmu, cca 10km a Doubravský dvůr, cca 30km. Na obou farmách čerstvé mléko, žádná srágora z marketu. Aktuálně jezdím na tu bližší. Mléko 14,–/litr.

                          Nesmíš být uzavřený ve městě a chodit nakupovat do marketů :)

                          Co mi ještě povíš ? :)

                          edit: Jsem na čerstvé malého zvyklý od malého děcka, protože u nás na dědině dva sedláci prodávali, tak jsme k nim chodili. Teda vždy akorát já :D

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Bydlím na Bauernhofu ;-) Mám deset krav a přesto čerstvý mlíko nepiju :-) Tím nechci říct, že je špatný. Je to o zvyku. U mě teda spíš o tom, že čím víc člověk toho o mlíku ví… takže jen když je to nutný :-D Jak jsem psal na začátku, to že je mléko zdravotně nezávadný ještě neznamená, že je kvalitní. Kvalitu poznáte dost jednoduše ;-) Stačí se podívat kolik je v kravíně krav. Nad dvacet dojnej krav už těžko tu kvalitu zaručíte. MILA v Jižním Tyrolsku má kvalitativní podmínku pro Bergmilch 10 dojnejch krav. To jen na okraj, ale řešili jsme tady supermarkety ;-) Zkrátka to že v ČR nekoupíte v supermarketu kvalitní mlíko ještě neznamená (píšu to už asi potřetí :-D), že to takhle je všude ;-)

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Tak hlavně, že jsi se pochválil, Pytlíku :)

                              Jen jsi pořád neodpověděl na otázku, proč není mléko zdravé…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                To nebyla chvála,ale jen reakce a upřesnění na tvůj návrh, abych nebyl zavřenej ve městě a nechodil do supermarketů :-D Nikde jsem nenapsal, že je mlíko nezdravý ;-) pouze to, že mléko zdravotně nezávadné ještě neznamená že je zdravý (tím jsem měl na mysli prospěšný). Pokud chodíš na farmu, tak jim řekni ať ti ukáží testy ;-) a podívej se třeba na somatický buňky :-)

                                0 0
                    • Smazaný účet  

                      btw „mléko“ – bílá tekutina v krabici?

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Ano, mají tím na mysli tu nejdřív zcela odtučněnou a dodatečně zase zpětně na nějakou nízkou úroveň dotučněnou bílou kapalinu.

                        0 0
                      • TeryPV  

                        To, o čem ty mluvíš, nepovažuju za mléko. Krabicové mléko jsem doma neměl již několik let, v podstatě co jsem odešel z domu, to už je deset let.. Když není čas zajet na farmu, tak beru čerstvé od Babiše (Bohužel koupil Olmu), protože je vyzkoušené a jako nouze to stačí a mají ho kolem Olomouce snad všude, ale krabice? Nikdy!!!

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Olma „Čerstvý selský“ od Babiše je skoro stejná voda. Jen víc zaplatíš! Co myslíš, že asi po těch 140°C v tom mlíku zůstane? ;-)

                          0 0
                          • TeryPV  

                            To těžko bude stejná sračka jako odstředěné v krabici… i na chuti to je sakra poznat, kdyby nebylo tak to nikdy nekoupím. Ale porovnávat čerstvé od Olmy s odtředěným, nebo polotučným z krabice… to jsi se trošku popletl. A Těžko to můžeš vědět, když máš svoje kravičky :) Tím nerozporuju, že s čerstvým mlékem to má pramálo společného.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Je to otázka tučnosti a tu jsem neřešil (navíc u krabice bude zřejmě ještě jedna zásadní složka, teda aspoň podle chuti :-D), ale tvrdím, že čerstvý Clever za 18,– a čerstvý Selký z Olmy za 26,– nemá s sobě kvalitativní rozdíl 8,– Kč :-D

                              0 0
                          • Yura  

                            Kde tu vodu cepujes, ze v ni mas bilkoviny, tuky, sacharidy, mrte vapniku, B vitaminu a ostatnich prvku?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Je dost zásadní rozdíl mezi vysokou (140°C) a nízkou (72°C) pasterizací ;-) Jinak tuhle „vodu“ :-D pod názvem Bergmich běžně kupuju u nás v Intersparu za 1,39 :-D

                              0 0
                              • Yura  

                                Ja takove mliko neobhajuju. Za me je fakt ok jedine tepelne neupravene, nehomogenizovane mliko od zdrave kravy, kozy.. Co si v klidu chodi po venku na cerstvem vzduchu a zere jen travu(ale i tohle muze lidem delat problemy, kdyz maji propustne streva, mala produkce enzymu na traveni laktozy apod..) Nicmene i to nejhorsi mliko je stale pro ty co si nemuzou vyskakovat dobra potravina a lepsi volba nez rohlik s ramou.. Ja si troufam rict, ze me mliko ze supermarketu zachranilo. Kdyby nebylo jeho a zral sem vetsinu casu jen tatranky a rohliky a nekvalitni uzeniny, tak sem ted asi pekne dokrivenej. No zatim jsem nemel nikdy nic zlomeneho, zuby mam vsechny apod..

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  zkus tohle ;-)

                                  farma Blato

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Jako jezdit pro mliko do cech? Na co?

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      :-D :-D :-D

                                      0 0
                                    • Zbyněk  

                                      Třeba by jsi vzhledem ke kvalitě našich cest dovezl máslo. A to by se pak díky jeho současným cenám možná i vyplatilo. :-). Jinak můžeš zkusit v Bělkovicích na farmě u Horkého kozí mlíko. Už jsem to měl taky v plánu, bohužel jsem se tam pracovně pohyboval až na podzim a mlíko prodává od jara do léta.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Ja kdyz sem pil hodne mliko, tak jsem braval tady

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          Jak jsou na tom cenově? Často jezdím okolo, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, abych se tam zastavil.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Ja sem nejezdil primo k nim. On to vozil kazdou stredu do obchodu s regionalnima potravinama vedle prioru. Tusim ze stalo 27 + 10kc zaloha na sklenenou flasku.

                                            0 0
                                      • Martin  

                                        Měl kozí mlíko i se sifonem? :)

                                        Už xkrát jsem kolem té farmy jel, pokaždé si říkám, že tam zazvoním a mlíko si na zkoušku koupím, no ještě jsem to neudělal :)

                                        0 0
                                        • Zbyněk  

                                          Nápodobně. Zatím jsem nevyzkoušel, ale láká mě to. Letos si to dám jako závazek :-).

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            Tak schválně, kdo to nakonec udělá :)

                                            Čelendž :)

                                            0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Ten plank je značně OP, nemyslíš?

            0 0
            • Smazaný účet  

              OP = nadhodnocený? No, není to má silná disciplína, takže je to způsob, jak se přimět tomu ten čas věnovat. Když se zlepším, tak ho slevním.

              0 0
          • McBlacky  

            dát stovečku ve shybech je výzva :)

            0 0
            • kOmE  

              To je tak na 20 minut :)

              0 0
              • Yura  

                Taky neni shyb jako shyb ze..

                0 0
                • kOmE  

                  To sice není ,ale stovka za 20 minut jde celkem v klidu i ve striktním provedeni.

                  0 0
              • McBlacky  

                BF borci to teda musej dávat pod deset a v diskuzi za 5!

                0 0
                • losik_p  

                  na jedne ruce! :)

                  0 0
                • kOmE  

                  60kg žiletkář by mohl :-O

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak zrovna lehci ziletkari(vrchari) maji ty rucicky uplne zakrnele, zadove svaly taky zadne. Myslim ze 100 shybu pro takoveho Frooma bude mišn imposibl.. Btw Tady mas figuru elitniho shybare..

                    0 0
                    • kOmE  

                      Ty aby jsi se neozval :-D. Kareš se znám, ten má cca 80kg, což taky není zrovna moc, ale i tak patří k těm težším shybařum.

                      0 0
                    • McBlacky  

                      pro drtivou většinu cyklistů bude už 10 mission impossible.

                      0 0
                      • Yura  

                        Vsak to neni mysleno naraz.. Po jednim, po dvou by to dali ne? :))

                        0 0
                        • raw 4  

                          Btw na vojnu aby si to měl za 1 je potřeba jich udělat 12 a většina uchazečů to nedá…

                          0 0
                          • Yura  

                            12 uz je slusna porce kdyz to ma byt fakt technicky a ne se tam mrskat jako to predvadi crossfitaci.. :)

                            0 0
                          • blue.sun  

                            Nehledě na to, že shyby „naširoko“ by ti ani neměli uznat. Pěkně ruce na „širší ramena“, to je jiný mazec.

                            0 0
                            • Yura  

                              Delal si vubec nekdy ty shyby na siroko? Jestlize mas stale dostat aspon bradu nad hrazdu, tak cim sirsi uchop tim je to narocnejsi. Cim sirsi uchop tim min se zapojujou ruce a tim vic se presouva vsechna prace na kraje zad. Naopak shyby na sirku ramen tam prebere pracu mnohem vic svalu vcetne predlokti, bicepsu apod.. Jeste tezsi jsou shyby na siroko za hlavu. U toho uz by se vetsina lidi kroutila jak zizala bez vysledku. :D

                              0 0
                            • kOmE  

                              Kdo by ti je neměl uznat? Kareš ma hodně široký úchop a láme tím rekordy. Já udělám víc shybu s uchopem v siri ramen nez na siroko.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                jak na vstupních testech pro armádu, tak třeba na soutěžích (Ocelový muž) jsou shyby přesně definované a úchop je tam stanoven na „trochu širší ramena“ (je to vyznačené na hrazdě)

                                úchop pod/nadhmatem je definován jen někdy

                                provádění je pak kontrolováno komisaři, přičemž jak se moc rozhoupeš, tak tě zastaví a nechají tě se vyvěsit…nahoře bývá buď na špagátu pingpongáč, kterýho se musíš dotknout čelem, nebo komisař kontroluje, aby se brada dostala nad úroveň hrazdy

                                dole musíš jít do vyvěšení se

                                komisař ti nahlas počítá opakování, když je neplatné, nepočítá ho a nahlas oznámí NEPLATNÉ

                                0 0
                              • blue.sun  

                                Na vojenské přezkoušení nebo přijímačky. Jsou na to normy, jak má co vypadat. Shyby, kliky, lehsedy, všechno…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  však to píšu v příspěvku nad tebou…

                                  0 0
                                • kOmE  

                                  To jsem zazil, tam moje technika byla v pořádku.

                                  0 0
                                    • Yura  

                                      Podhmatem se drzet za rovnou tyc. To by moje lokty a zapesti uz nedaly au..

                                      0 0
                                      • Pedro404  

                                        Jako že má bejt ohnutá? Jakym způsobem?

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Tak klasicka hrazda je rovna, ale jsou hrazdy kde mas vic moznosti uchopu od neutralniho kde mas palce k sobe a nebo mirne vytocene. Stahovani kladky to same. Na to mas zase drzaky neco jako mas EZ tyc na nakladani kotoucu.

                                          0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        já už bych to taky nedal…ale v roce 2003 5. ve váhový kategorii v poháru Ocelovýho muže…nejlepší jednotlivej výsledek myslím 19.

                                        to byly časy…

                                        0 0
                                      • kOmE  

                                        Zajímavé je, ze u domu mam workoutovy hřiště, kde se mi shyby na rovne tyči dělají dobře, ale na Suchdole je hřiště od jiného výrobce s trochu jiným průměrem a tam mam pocit, ze mi to ty ruce paci. Me aktuálně nejvíc vyhovují shyby na paralelních tyčích.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Na uzko s veslovacim drzakem. To je taky pecka. :) Chce to stridat no. Furt to same je nuda..

                                          0 0
                                      • blue.sun  

                                        Podhmatem je to moc snadné.

                                        0 0
                      • Pedro404  

                        Bavíme se furt o počtu shybů za celej den?

                        0 0
                      • kOmE  

                        V seriich kde jedes čtvrtinu maxima toho udela každý hodně. 150 jsem mel za 20 minut. Za hodinu jsem v lete udelal 77 serii po 4 opakovanich.

                        0 0
                        • Yura  

                          A zacinas z mrtveho bodu s propnutyma rukama a pri pohledu z boku se nehoupes. Spodni pulka tela kompletne uvolnena..?

                          0 0
                          • kOmE  

                            Myslim ,ze celkem ano. Crossfitacky shyby neumím.

                            0 0
                            • Yura  

                              Pak jsou jeste dve verze shybu. Jedna kde mas zatle bricho, vlastne cele telo a ramena spis tlacis dopredu a nebo verze, kde mas vypnutej hrudnik nahoru, kterym se az dotykas hrazdy. To je zase vylozene se zamerenim nam aximalni zapojeni zad. Tady to typek pekne ukazuje.

                              0 0
                              • kOmE  

                                Ja delam ty s vypnutým hrudnikem, pokud jedu na siroko nebo podhmatem.

                                0 0
      • bernie  

        Tvoje první věta mi evokuje podobnost chabé vůle jako u kuřáků.

        Letos neuvalit tolik lovů za kola. Prostě to nedávám :) Dlouhodobě

        0 0
    • jezura  

      1.Být zdráv (dcera, vnučka a přítelkyně též)

      2.Jezdit minimálně jako loni.

      3. Jezdit na kole do práce.

      4. Dojet na,, maratonech,, minimálně stejně jako loni.

      5. Kouřit maximálně jako loni.

      0 0
    • Smazaný účet  

      seru na cíle a plány…jdu běhat :-)

      čus za hodinu a půl…

      0 0
      • Smazaný účet  

        přesně ;-) jdu házet sníh :-(

        0 0
        • Zbyněk  

          Jak rád bych odhazoval sníh :-(.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Koníček? :-D Házím ho dneska potřetí a už mě to moc nebaví :-( Je tu tak šedesát a pořád sněží :-D

            0 0
            • Zbyněk  

              Tak nám trochu pošli :-). U nás je právě prd a já mám rád zimu se sněhem. Odhrnování sněhu pro mě znamená, že můžu vyrazit na běžky. A ani mě ta práce kupodivu nevadí. Když fest napadlo a měl jsem dobrou náladu, proházel jsem cestu od našeho paneláku cca 60 metrů k Penny… ale pravda, všeho moc škodí. Mimochodem, to tam nemáte frézu?

              0 0
              • Smazaný účet  

                To je jenom kolem baraku ;-) Na to ruční práce stačí :-D Cestu ke mě na samotu protahovali dneska už čtyřikrát :-D

                0 0
    • hmm  

      Neochrnout nebo nemít další nemoc nebo zranění s trvalými následky. Ambice… Být lepší táta, manžel, cyklista, dj a fotograf

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Máš zaděláno na solidní schízu.

        0 0
        • hmm  

          A ty na mistra světa.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Kam jsme to došli. Kde není milión smajlíků nebo deset emoji, tak nikdo ironii nebo vtip nerozezná.

            0 0
            • hmm  

              Souhlasím psal jsi jak budoucí mistr světa tak jsem pouze reagoval :-D

              Plán/předsevzetí: omezit sport!

              Udržet kolo pod 10.000 km, lépe kolem 8.000, běh do 2.500 km

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Bohužel, to je realita, co je moc, to je moc. (Co vím, tak mistři světa se pohybují v úplně jiných číslech a hlavně intenzitách a rychlostech.)

                Takže poslední body svého předsevzetí zatím zdárně plním, válím se a žeru … akorát dneska jsem tedy trochu zhřešil a na pár kilometrů vyběhl se synem ven, ale opravdu jen kousek.

                0 0
                • hmm  

                  Při mém nájezdu jsou všichni jak mistři a na běh můžu jenom tak možná myslet. I kousek může být pro někoho jak maraton

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Přesně, je to otázka měřítka a osobní spokojenosti. Zvlášť po úrazu vždycky vypadá všechno úplně jinak. Přání do nového roku by tedy mohlo znít: každému právě tolik (a tak rychlých) kilometrů, jak si přeje.

                    0 0
                    • Yura  

                      Heh ze to psies zrovna ty. To me fakt rozesmalo po ranu.

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        A Yurovi do nového roku neustávající přísun 1000 kCal pipek se zastaveným metabolismem, 12 podepsaných Grznárových fotek, osobní setkání s Dr. Cajthamlovou a trvale dobré internetové připojení.

                        0 0
      • Pessinger  

        Jde vidět, že jezdíš na kole nad svoje možnosti, a tu se to cenní

        0 0
    • krabica  

      Neposrat se z toho… :-)

      0 0
    • macomb  

      Zhubnout a dokončit Moravianmana :)

      0 0
    • vili  

      Mrknout do Livigna s lyžema

      Mrknout do Livigna s bajkem

      Mrknout na TT

      Mrknout na TOL

      Mrknout pěšky do Tater

      Dodělat podkroví

      Omezit halovej volejbal

      Trošku cvičit

      0 0
    • Cavendish  

      Dostavět barák

      Zplodit potomka

      Dostavět silničku

      Zkusit Pilmana nebo maraton

      Naplánovat cestu do Chorvatska na kole na rok 2019

      0 0
      • jIrI___  

        Takový mladý kluk, co si ještě má užívat volnosti a bezstarostnosti, a už se pustil do baráku a šklebák taky na obzoru, kam ten svět spěje :))

        0 0
        • puka  

          Lepší než stavět barák na starý kolena a vůbec si ho neužít. (vím o tom *****)

          0 0
          • jIrI___  

            Věř tomu, že barák si opravdu „užiješ“ až do smrti. V baráku jsem vyrůstal a díky tomu jsem posledních 12 let o to vděčnější za klec v sídlištní králikárně :D

            0 0
            • Martin  

              Tak. Barák na vesnici jsem zažil, takže jsem rád za byt. Ale někomu asi osud psa přivázaného u boudy připadá atraktivní :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nepříjde mi, že bych byl barákem nějak uvázanej ;-) to těch deset krav vedle je jinej řetěz :-D

                0 0
              • Smazaný účet  

                +1

                mám barák zdědit a dost se toho děsím (páč ho zdědím už na „starý kolena“)…a prodej je morálně špatný (je to rodinné sídlo už 4 generace)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ty „starý kolena“ si tak neber ;-) sedlák, co od něj mám krávy, začal stavět barák v sedmdesáti :-D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    děti nemaje to asi hned pošlu dál neteři, ať si hlavu láme ona :-) a bude to mít v produktivním věku = dost energie na rekonstrukci :-)

                    0 0
            • Yura  

              A kde ten barak byl? Ja bych teda nechtel bydlet v nejakem satelitnim mestacku, ale nekde na vesnici u lesa. To musi byt parada..

              0 0
              • jIrI___  

                Byl na vesnici u lesa (doslova). Je to prostě o prioritách, jedněm bude vyhovovat barák, jiným byt. Možnost svobodné volby má v podstatě každý :)

                0 0
                • Yura  

                  Nekdy sou i na te vesnici panelaky. To je dobrej kompromis. :))

                  0 0
            • Cavendish  

              Celej život žiju v baráku na vesnici a hodlám i dál. Žena je z města, z relativně nové a moderní bytovky a chtěla taky na vesnici. Celou dobu co jsme spolu chodili ji bylo líp u nás na vsi než doma ve městě. Všichni se známe, všichni si pomáháme. na zahradě uděláme 1–2× za léto rodinou kalbu, prostě pohodička :) Pole a zvířata samozřejmě mít nehodlám, to baví tátu :)

              0 0
            • Japhy  

              Ono je barák a barák. Bydlím v 90 let starý řadovce a zas takový drámo proti bytu to není, pokud je člověk tak trochu salámista a neřeší každou prkotinu. Chystám se stavět a věř tomu, že jeden z nejzásadnějších faktorů pro výběr technologií a materiálů je objem nasledné údržby. Panelák jsem si též vyzkoušel a děkuji nechci. Už nechci mít přehled o pravidelnosti stolice a sexu u partají nad i pode mnou a poslouchat mletí hoven na schůzi vlastníků.

              0 0
        • popokatepetl  

          Jakypak brzo

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jestli dodelas barak (hahaha:DDD) a budes mit sklebaka, s plany na 2019 se rozluc:D

        0 0
        • Cavendish  

          Žena je velmi tolerantní a chápavá a vůbec, nekaž mi to! :D

          0 0
        • losik_p  

          2019, 2020, 2021 a pak dale uvidíš :))

          0 0
          • Cavendish  

            No ještě se mě tam někde nakufruje asi druhý pézetko. Tak uvidíme.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Dostal jsem včera od své ženy za úkol vyslovit Ti plnou podporu ve věci včasného plození dětí.

              Stůj si za svým. Je normální bydlet tam, kde člověk chce prožít život. Je normální mít děti, dokud je člověk mladý a plný sil. Práce a majetek počkají, děti ne. Je normální mít více dětí. Nic z toho není úplně jednoduché (to není nikdy), ale ve výsledku to stojí za to.

              0 0
              • Japhy  

                +1

                Rozhodně lepší vyrobit si děti zavčasu než pak s hrůzou počítat v jakém stavu se jim dobelhám na maturák nebo promoci. Ale což, jak zpívaj Tři ségry – život je takovej a jinej nebude.

                0 0
              • Cavendish  

                Díky za podporu,bude se hodit. Bod 2 už je vzhledem k častým ranním nevolnostem manželky, problémy s tlakem a únavě velmi blízko :D

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Takže se plynule přesuň do vlákna „jaké první odrážedlo“.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Tak jsme v pátém týdnu. Už abych začal to odráželo hledat. S mou rychlostí to bude tak akorát.. . :)

                    0 0
            • stan.zak  

              Taky ti přeju, ať ti to vyjde, a držím palec. Je to prima plán.

              0 0
      • Cavendish  

        Tož: Barák je téměř hotov, potomek přijde 20. listopadu, silnička má nalítáno 2000km, Pilmana jsem se účastnil pouze jako divák a pořadatel no cestu mám naplánovanou :) Ještě aby byl čas…

        0 0
    • losik_p  

      nebudu ztrácet čas reakcemi na příspěvky od onuce :)

      0 0
    • Danhill  

      Taky si to sem napíšu, ať se tomu můžu na začátku příštího roku zasmát :-))

      1. na biku dát aspoň 2500 – 3000 km
      2. naběhat aspoň 400 km
      3. dodržovat pravidelné cvičení
      4. zhubnout 10 kg (hlavně změnit jídelníček)
      5. přestat kouřit :-))

      Bod 4 se neslučuje s bodem 5 :-)) ale na všech bodech už makám, bod 5 je nejhorší a díky tomu se objevil bod 4 :-) Cíle jsou to malé, ale vzhledem k pracovní a jiné neustálé vytíženosti budu opravdu rád aspoň za tyhle čísla :-))

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Tak hlavně s bodem 5 hodně zdaru. Nekouřit je pro sport jedna z nejdůležitějších věcí. Elektroniku nezvažuješ?

        0 0
        • Yura  

          Tak zjistiju, ze drtiva vetsina kuraku by asi sla do e cigaret, ale protoze si mysli, ze to je mozna jeste horsi nez klasicke tak se o to ani nezacnou zajimat jak to teda funguje apod..

          0 0
          • Danhill  

            Mluvim za sebe, ale určitě si nemyslim, že je to ještě horší a právě, že jsem se o to začal zajímat :-))

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Já jsem hlavně díky přechodu na elektroniku k cigaretám získal odpor a nakonec kouřit úplně přestal. Takže za mě dobré.

              Jen dávat pozor, aby to nesklouzlo k mnohem častějšímu pokuřování. Už jsme to řešili ve vlákně o e-cigaretách. Tím, jak je ta elektronika snadno dostupná kdykoliv a kdekoliv, se může stát, že uživatel sklouzne k „řetězovému kouření“. A pořád tam mohou vzniknout problémy z příliš velkého příjmu nikotinu (vyšší tlak, horší spánek atp.)

              0 0
              • Yura  

                Tohle straseni moc nechapu. Kdyz se to stane a dotycnemu to zacne chutnat a vapuje skoro nonstop, jakej je problem si pak naredit nejakou mikro koncentraci? Furt lepsi vapovat hodne treba jen 0,5 roztok nez teda nevapovat a zustat u 5 cigar denne..

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  To není strašení, to je varování (sám jsem k tomu došel). Problém s nižší koncentrací bude… v nižší koncentraci. A tím se naráží na úplně stejný problém jako při utnutí kouření. Uspokojení nikotinem nebude takové, na jaké je kuřák zvyklý. Nebude tam ten „hit“, na který vždy čeká, a vrátí se zpátky k silnější koncentraci.

                  0 0
                  • Yura  

                    Nerikej furt, ze problem bude stejnej jako pri koureni klasicke cigarety. Ne nebude. Uz do sebe neperes tech x stovek chemikalii vcetne dehtu apod.. Neni problem met 2 e ciga. Jedno klasicke na MTL treba s 8mg nikotinu. Tu si zakourit podle potreby treba 4× denne a v druhe nemet zadnej nikotin a vapovat si jak chces..

                    0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      Pořád si nerozumíme. Já neřeším škodlivost nebo neškodlivost, ale návykovost. To je právě ten problém, že když si zvykneš na nějakou tu svoji dávku a hladinu, tak cítíš když se omezuješ.

                      0 0
                      • Yura  

                        Ja zase neresim navykovost. No a co ze se stanu zavyslak na vapovani? Furt je to velky skok ke zdravejsimu „zlozvyku“ nez koureni. Furt lepsi vapovat nez pribrat 20kg sadla. furt lepsi vapovat nez si kousat nehty do krve a tak bych mohl pokracovat.. Zaklad tady je, ze dotycnej prestane kourit klasicke cigarety. Jestli „spadne“ do vapovani, bude si kupovat mody za xx tisic a bude vapovat 10ml liquidu denne NO A CO. DULEZITE JE, ZE UZ NEKOURI…

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Je vidět, že ani trochu netušíš o čem mluvíš… Ale to je tak nějak, obzvlášť u Tebe, normální :)

                          0 0
        • Danhill  

          Díky moc.. zvažuju, ale dokud to jde bez ní, tak držim bez ní :-)) Ale asi mě nemine, už si pomalu načítám vlákno :-))

          Ty „volné“ místa, kdy byl člověk zvyklí kouřit, jsou nejhorší ..

          0 0
          • Yura  

            Doporucuju aspire pockex

            Stejne to chce ale dat tomu aspon hodinku a podivat se co to teda obsahuje a jak to vlastne funguje..

            0 0
            • Danhill  

              Jj, díky, přesně o ní jsem přemýšlel a něco už početl.. nechci kecat, ale myslím, že ji právě někdo doporučoval ve vlákně o kouření :-)

              0 0
              • Yura  

                Ja sem ju koupil kurakovi v rodine. Taky jsem to parkrat zkousel a je to fakt jak cigara. Nema to zadnou regulaci vzduchu a ta hlava je docela malo vzdusna, takze fakt staci 3mg nikotinu na ml liquidu. 8mg uz kope jak prase. :D Hlavne do toho kup liquidy 50% VG 50%PG. Vic VG uz by bylo moc huste.. Jestli toho pak odvapujes hodne a ty liquidy by se ti prodrazily, tak muzes koupit ty zakladni latky na fichema.cz za par korun.. Pak si do toho jen pridas jakou chces prichut a kolik chces nikotinu..

                0 0
                • Danhill  

                  Díky, díky.. chtěl bych nikotin úplně odbourat, takže bych ji chtěl jen jako náhražku něčeho do ruky, tak bez nikotinu.. .. snad.. :-D

                  Nevíš jak dlouho mu vydrží jedna nádržka? Je mi jasný, že je to individual jak kdo kouří, ale tak pro představu..

                  0 0
                  • Yura  

                    Jestli furt kouris, tak bych vzal s nikotinem, aby si to uz kompletne nahradil. Muzes si naredit fakt malou koncentraci klidne pod 1mg na ml… Jak dlouho ti vydrzi 10ml liquidu je tezko rict. Podle toho jak moc budes tahat. :) Kdyz fakt hodne, tak klidne 2–3 dny a kdyz tu a tam, tak klidne 14 dni.. Ta hlava taky vydrzi dost. zaklad je nespalit vatu. Vzdycky tu novou dostatecne zakapat a nechat nasaknout a pak si hlidat hladinu v te e cigarete, aby ty otvory byly ponorene.. Ta hlava se pak da pod tekouci horkou vodou vyplachnout(az uvidis, ze je ta vata spinama a nebo ze to nejak blbe taha, prska apod..) a kdyz nebude ta vata/spiralka spalena, tak ti vydrzi dlouho.. Zalezi taky jakou prichut budes pouzivat, ty nejake hodne cukrove muzou karamelizovat a lepit se na tu spiralu..

                    0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • Danhill  

                      Už zatim žádnou :-)) Ale v průměru krabku denně v pohodě jsem dával..

                      0 0
                      • Yura  

                        Tak jestli nekouris nic a zatim to davas, tak bych se na e cigaro vysral. Koupil bych ho az v pripade, ze by si to nevydrzel a vratil se ke koureni..

                        0 0
                        • Danhill  

                          Nekouřim nic, ale že bych to dával se říct moc nedá, proto ta váha :-D .. spíš mi jde o to vyplnění naučených návyků, kdy to cigáro chybí..

                          Edit: a pohybuju se vesměs mezi kuřáky a čekají mě hory s partou, kde kouří skoro všichni a tam to bude teprve výzva nekouřit.. proto aspoň nějakou náhražku..

                          0 0
                      • Smazaný účet  
                        0 0
                        • Danhill  

                          27 dní přesně :-D .. Jak dlouho nekouříš ty? A máš pořád na cigáro chuť? Můj učitel na fyziku říkal, že nekouří 10 let a když jde po ulici někdo s cigárem, tak má na něj pořád chuť :-D

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak to e cigo si poridit muzes. Ve srovnani se vsim ostatnim co svemu telu muzes delat a prat do nej to je fakt neskodne..

                            0 0
                          • Smazaný účet  
                            0 0
                            • babicak  

                              Já bych se přidal, kouřil jsem 20 až 40 denně, před asi 18 lety jsem od dětí a manželky dostal k vanocum nicorete, nebo jak se to jmenovalo, abych zkusil přestat. 1.ledna jsem si řek, jsi přece chlap, tak to zkus, od té doby ani jedno cigáro. Pravda, stalo mě to asi 10 kg váhy plus, ale nelituji. Držím Danhillovi palce.

                              0 0
                              • Danhill  

                                Děkuju všem za podporu i rady.. i tohle je pro mě motivace :-)

                                Někdy to vcelku jde, ale někdy přijde chuť na to cigáro opravdu velká..teď to řešim tak, že když mě ta chuť doma přepadne a nepouští, jdu běhat :-)) Takže běhám/spíš se plahočim 5 dní v týdnu okolo 5 km a na fyzičce je to opravdu znát, lýtka už skoro nebolí a člověk si to začíná opravdu i užívat :-) Takže i tímto bych chtěl poděkovat klukům do vlákna o běhání a plahočení, že ochotně poradili jak se u běhání nezabít a začít si ho časem užívat :-)))

                                0 0
                • Yura  

                  Tahle je teda na klasicke MTL tzn. natahnes do ust a pak vdechnes do plic. Jestli by si chtel delat vic mraku a vdechovat primo do plic, coz se teda podoba vic asi vodni dymce apod.. nez klasicke cigarete, tak bych doporucil smok stick v8 ja su nekurak, ale premyslim ze bych si ho vzal a delal tu a tam vecer u filmu mracky s nejakym sladkym liquidem bez nikotinu. :))

                  0 0
      • kOmE  

        Body 1, 2 a 4 bych si mohl vzít za své i já.

        0 0
    • t29  
      1. omezit kafe a čokoládu
      2. omezit ponocování u kompu
      3. najezdit na výletech aspoň tolik co do práce

      To by stačilo.

      0 0
      • Martin  

        Trojku bych bral opačně – najezdit do práce aspon tolik, co na výletech :)

        0 0
        • t29  

          Ono to dost souvisí s možností dojíždět denně bez ohledu na počasí, zatímco na výlet jedu jen když je pěkně :)

          0 0
    • Pajas04  
      1. shodit 10kg
      2. najezdit alespoň 4000 km (nebo 250hodin, nebo nastoupat 50 tisíc výškových metrů – stačí splnit libovolnou podmínku :))
      3. účast na alespoň 7 závodech
      0 0
    • LaSouche  

      Nezrakvit se jako loni a budu spokojen.

      0 0
    • Jason Voorhees  

      Vyšlápnout „Hradečák“ a nepoblejt se :-D

      0 0
    • Chlebovnik  

      Přežít.

      0 0
    • MichaelSimek  

      Zajet BC Bike race

      Uzit si a nezrakvit se ve Whistleru

      Posunout skakani, manualek a techniku obecne

      Udrzet si job a dostat rezidenci

      0 0
    • Wojtkingson  

      Já to mám asi následovně v rámci kola:

      – Najet o něco víc než tento rok (3200 km)

      – Posunout tělesnou dispozici trochu blíž k nižšímu zatížení kola – ideálně shodit na kolo tak 15 – 25kg

      – Zkusit nějak systematicky zlepšovat kondici (zkusit intervaly atd)

      – Dát si nějakou jízdu 200+ km

      – Zajet si 24h závod tour de Olšovec (taková blbost)

      – Zařadit i klasický cvičení, ač na kolo to nebude dobrý.

      Mimo kolo

      – Máknout na sobě profesně

      – Všechno řešit ještě víc v klidu a nenechat se vytáčet lidma :D

      0 0
      • jannk  

        Tak pokud pojedes 24h, tak je skoro nemozne neujet 200km :)

        0 0
        • Wojtkingson  

          No ono nepředpokládám že bych jel celých 24 hod, ale nějaký číslo bych chtěl najet, ta dráha tam je trochu naprd :D Jedno místo je hodně úzký se zábradlím na obou stranách a vždycky jsem se bál, že si tam rozbiju hubu, plus chodci :D

          0 0
          • jannk  

            Ted se divam, co to je za ptakovinu – 4.88km okruh, nesmi se na silnicnim kole (to je definovane jak? CX muzu?) – to bude dobra magorina, tam odkrouzit 200km by chtelo fakt silne nervy :)

            0 0
            • Wojtkingson  

              Nemám tucha… Já jel minulý rok asi 5 kol, začal jsem ve tři ráno když jsem se vracel z hospody a zdálo se mi to jako super nápad podpořit je :D

              0 0
    • jannk  

      Ja bych chtel po letech zase prastarou klasiku Praha – Ostrava, uz jsem ji par roku nedal. Akorat po tech letech budu muset naplanovat nejakou novou trasu po co nejmensich cestach (kde ale porad je rozumny asfalt)

      0 0
    • Pessinger  

      Zdarec, aspoň jednu bednu v kategorii :-)

      0 0
    • Martin  

      První přání jsem splnil, zajezdit si ve sněhu :)

      0 0
    • sYs  

      Plány jsou velké… Více spát pod širákem, tzn. vícedenní jízdy na gravelu (nejvíc se těším na trasu Linz – Frýdek, ještě nemám úplně jasno kudy, ale to se utřepe), objevit nová místa, znovu zajet Peklo Moravy, zlepšit svůj prasostyl na bajku a konečně uletět to kilo na padáku (to bude nejtěžší).

      0 0
    • JohnyPerko  

      Vyrazit v létě z Děčína do Hamburku okolo Labe a zpět vlakem. Jen tak na lehko a uvítal bych parťáka…

      0 0
    • Tehu  

      Tak a je to tu, cil je jasnej… :-D Proste jsem se nechal uvrtat do MTB Trilogy 2018 Enduro Race, takze plan je jasnej dokoncit bez trvalych nasledku a to fyzickych tak moralnich :-D

      0 0
    • Tehu  

      Tak a prvni cil je jasnej… nechal jsem se uvrtat do MTB Trilogy 2018 Enduro Race. Takze dokoncit bez trvalych nasledku a to jak moralnich tak fyzickych :-D

      0 0
    • Tehu  

      Tak a prvni cil je jasnej… nechal jsem se uvrtat do MTB Trilogy 2018 Enduro Race. Takze dokoncit bez trvalych nasledku a to jak moralnich tak fyzickych :-D

      0 0
    • Tehu  

      Tak a prvni cil je jasnej… nechal jsem se uvrtat do MTB Trilogy 2018 Enduro Race. Takze dokoncit bez trvalych nasledku a to jak moralnich tak fyzickych :-D

      0 0
    •  

      Ja mam v planu prestat cist ty hoveziny na BF ále nedari se.

      0 0
    • Japhy  

      Tak jak jsem si tu maloval ty naběhané a naježděné km, kotník řekl nee. A obvoďačka se rozhodla, že udělá všechno proto abych změnil obvoďačku. Střílí diagnozy od pasu jako kaubój, takže mám za sebou v posledních cca 12 dnech 4× obvoďačku, 4× laborku, 3× žilního špecialistu a 1× sono a pořád nejsem o nic moudřejší. Není to hlubokožilní tromboza, není to dna, není to bechťák, že on to nakonec bude nějaký ten zánět, což jsem se snažil opakovaně hlásit už při první kontrole. A světe div se, injekce čehosi kamsi k achilovce dělá za jeden den divy. Ale co jsem, kdo jsem, abych tipoval co a jak mě asi tak bolí…

      Aby to tak byl lupus nebo sarkoidóza, dr. House by věděl hned diagnozu, dr. Grünstein zase bezpečně postup léčby.

      0 0
    • stan.zak  

      Koukám na různorodost i stejnakost vašich plánů, je to pěkné, plánovat.

      Chtěl bych se letos hlavně uzdravit do alespoň pohybuschopného stavu, a pak se těšit na další plánování.

      0 0
    • Martin  

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Stancek  

      Já měl plány a ambice se letos přestat kopat koleny do báchora při spodním úchopu na silničce. Povedlo se, cíl splněn, nasadil jsem mělké oblouky.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        I to je zdánlivě řešení. Následovat budou rovná řídítka.

        P.S.: Sám nevozím na silničkách jiné, než mělké oblouky.

        0 0
      • jIrI___  

        To je nuda, mi letos poprvé nepomohly ani mělké oblouky. Je čas vrátit se na MTB :D

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          A co takhle rovnu přesedlat na „kolo Holandského typu“?

          0 0
          • jIrI___  

            Na tom už jezdím po městě a super, by člověk nevěřil jak na kole dokáže ocenit velký košík. Ale třeba cestu do práce (45 km) si na tom moc dobře nedokážu představit. Ale možnost to je, ne že ne :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.