• hawrda

    Trošku oživím téma na ten náš národní nápoj.Mám radost,že malé pivovary s chutným piFkem začínají pomalu,ale jistě válcovat výrobce patoků typu Gambrinus.

    Není nad to dát si během švihu a v teplých letních dnech to platí dvojnásob nějaké to chutné orosené pivíčko z některého malého pivovaru nebo minipivovaru.Člověk může studovat chutě i v rámci značky,kdy zrovna třeba Svijany mají od 10 až já nevím po jakou stupňovitost včetně kvasničáku.

    Doufám že se mi podaří dostat příští týden na jedno do pivovaru Dalešice,neb se budu v oblasti pohybovat na MTB:)

    Tak ať vám na cestách chutná!

    http://ekonomika.idnes.cz/…konomika.asp?…

    • maajkee  

      Dobrá zpráva, on je průser že tyhle velký pivovary za to, že se v hospodě točí jejich pivo, jim daj vybavení a češi jsou takový že když je něco zadarmo, tak neber to. Pak ale vypadá většina hospod stejně, maj nad dveřma stejný cedule, hnus.

      • Sobi  

        Nebo to když se udělá masivní reklama na nejlepší říz, tak to skoro všichni začnou pít protože si myslí že je to nejlepší pivo a že oni jsou taky ty správný drsní hoši jako v tý reklamě. Kdyby Plzeň začla do piva přidávat hovna, udělala reklamu jak ty hovna dělají to správné kvašení a ta většina to bude pít protože je to přeci Plzeň!

        Škoda, že většina konzumentů dává na reklamu místo na své chuťové buňky.

        :-) ale je to čím dál lepší! Už jsem odnaučil pár lidí pít europivo! ;-)

      • marapara  

        Kamarád má v Kyjově hospodu s letní zahrádkou a točí Radegast 10%, Plzeň 12%, Svijany 11% a Svijany Kvasničák 13%. Dřív jasně vedl Radegast, teď prodá nejvíc Svijan. Je fakt, že výbavení hospody má víceméně od Radegastu, ale Svijany mají čímdál větší úspech. Jinak i ta desítku má dobrou, respektive všechny pivka má dobré, protože se o to pivo a vše co s tím souvisí dobře stará.

        • kubad  

          jj Svijany se rozběhly i u tady na jedné zahrádce a má tam pořád plno – super

        • maajkee  

          Jasný, to starání se, to je hlavní předpoklad, že to pivo bude dobrý.

        • Sobi  

          V pár hospodách drží Plzeň jen kvůli servisu a pražským pepíkům lufťákům… jinak se moc nepije! :-)

          • onik  

            to nemužeš vědět pivovary z hospodama podepisují ruzné smlouvy a mají třeba ve smlouvě že dostanou x tisic když budou nějakou dobu točit jejich pivo atd s tim souvisí i to vybavené hospod jak tady někdo zmínil

            • Sobi  

              Dík za vysvětlení! :-))))) To jsem opravdu netušil :-)))))

              Ta smlouva se váže k pronájmu výčepního zařízení a k vybavení a zařízení restaurace, proto je tam ta smlouva. Pak je tam obchodní část, kde máš určenou cenu za objem odběru v časovém období a máš nižší cenu.

              To je naprosto shodné jako s telefonama. Dotovaný výčep a smlouva na cenu-tarif.

              Konkrétně tu situaci co jsem psal vědět mužu! Protože s majitelem a výčepákem osobně znám!!!

        • capis  

          Jo, Svijany kvasničák, to pivo nemá chybu, žena si dává Svijany černé a taky si chválí.

        • White2146  

          Jo jo svijany se poslední dobou rozběhly, já pivo normálně nepiju ale svijany si dám vzdycky :))

        • White2146  

          Jo jo svijany se poslední dobou rozběhly, já pivo normálně nepiju ale svijany si dám vzdycky :))

          • goofy  

            Skoda, ze Svijany uz nejsou to co pred par lety… Nebo neustale narazim na neschopne vycepni?

      • Karlosdon  

        fzkhvkljbklůl,l,m

    • Sobi  

      To je jasný, kdo má ty hnusy pít! Gambrihnus, Kozel, Plzeň, Radegast a podobná europiva… Strašně mám rád pifka z malých pivovarů a je to naprostý rozdíl. Zásadně na biku vyhledávám hospy které točí něco jiného než ty europiva!

      Nedávno jsem sledoval pořad , kde se mluvilo o češích a pivu, no výsledkem toho bylo že jsme sice velmoc ve spotřebe, ale totální prasata a dobytci v pivní kultůře. Protože to co se u nás pije… no… hnus.

      Takže malým pivovarům zdar a podporujte menší pivovar s dobrým pivkem! :-) A že dobrých pivovarů je tady dost! :-)

      • marapara  

        Je jich dost s dobrá zpráva je, že spíš přibývají :).

        • Sobi  

          Jo jsem strašně rád! U nás se celkem rozjela a hlavně zlepšila Chotěboř! :-) Začínám mít pocit že je to na dobré cestě! :-)

          • maajkee  

            jj, minule jsme si jí někde dával, dokonce myslím, že to bylo v Chotěboři :) a překvapilo mě to. Dokonce i ten Rychtář začal dělat docela fajn piva, teď nedávno jsem měl nějakej speciál 15°C a bylo to taky dobrý :)

            • marapara  

              Hodně malých pivovarů se zlepšilo. Musely se zlepšit, jinak by to mohly zavřít. Hlavně aby je nekoupil Prazdroj nebo Heineken a nedělaly europiva.

              • p@X  

                přesně toho se taky bojím, jak stoupá obliba malých pivovarů, tak jim sam. ubývá zákazníků, a pro ně je nejlepší způsob jak zničit konkurenci – koupit ji…

            • nobelowski  

              Oni k tomu pivu dávají teploměr?

            • Sobi  

              Pak se u nás pije ještě Pernštejn, obecně nic moc, spíše horší pivo ale Jirka naproti v hospě ho má excelentní! Je to 12° a umí se o to postarat! :-)

              Ale Chotěboř mi jede více a nejlépe ta tmavá! :-)

              • bikedep  

                Myslis ten karamel,nebo klasicky cerny?

                • Sobi  

                  Karamelka! :-)

                  • bikedep  

                    Tu taky muzu,ale nevim,jestli ji tam nekde cepuji.Ja mam dojem,ze ho maji jen v lahvich.

                    • Sobi  

                      U nás v Ronově nad Doubravou v rest u Pardála. Taky se na něj chytli ( pardál ) ale pak pochopili a teď tu mají i Chotěboř a ta se pije stále víc a víc! Ale loga na hospě pořád Pardál a pořád ho tu mají ( viz téma smlouvy ).

                      • bikedep  

                        Tak to to budu muset protahnout az k vam,protoze v Chotebori,mys­lim,neni.Kama­rad tu zkousel i Zlateho Bazanta,Smadny Mnich ale nechytlo se to

                        • Sobi  

                          To jsou Asijská piva a to opravdu nejde! :-)))))

                          A odkud jezdíš? :-) Mám tu pár dobrých hospod co stojí za návštěvu! ;-)

                          • bikedep  

                            Ja myslel slovenska:)))))

                            • Sobi  

                              Hele co je za Hřebečským tunelem je Asie! :-))) To je červí díra do jého prostoru, taková česká hvězdná brána! :-))))

                              • bikedep  

                                Ok,pochopil jsem,zustavam u ceskych vitaminu:-))))i kdyz je pravda,ze par piv z Bavorska neni spatnych

                              • alinceb  

                                Koukám, že názor na polohu kontinentální hranice Evropa-Asie se dost různí:) Ja slyšel, že poslední město v Evropě je Bánská Bystrica…za ní už je to Orient…:D

                                • maajkee  

                                  Já zas slyšel, že asie začíná hradcem, protože tady už všichni jezděj po městě na kole stejně jako v číně :)

                                  • alinceb  

                                    Po Hradci to ani jinak nejde…z toho MHD by jeden zešedivěl a navíc nejvyšši kopec v okolí je od Oldu na náměstí :D Na fixku ideální město…:)

                                    • maajkee  

                                      MHD je uplně v pohodě, nicméně už léta ji nějak zvlášť nevyužívám :) největší kopec je kopec svatýho jána na novej hradec a pak za Roudničkou Milíř, to je pověra, že v HK nejsou vůbec žádný kopce :)

                                      • Pebe  

                                        nejsou, vim o čem mluvim :-)

                                        Novej je asi největší co máte a pořád je to tak půlka z Podolí na Pankrác :-)

                                        • maajkee  

                                          stačí popojet kousek za hradec a třeba výšlap z týniště 240mnm na Křivice 451mnm je docela pěknej kopeček :)

                                          • nobelowski  

                                            211 m převýšení? Tak to je ďábelský! :))) Na kolika metrech to je?

                                            • maajkee  

                                              asi na dvou, třech kiláčkách :)

                                              to si piš že je to ďábelský, nejdřív pozvolný a pak se to rapidně utáhne, když jezdím třeba v orlických horách tak nemám s žádným kopcem tak velký problémy :)

                                              • Pebe  

                                                tak na bajku po silnici snad ani neexistuje kopec kterej nevyjedeš ;-)

                                                jinak Křivice jsou nějakých 20km vzdušnou čarou od Hradce a to, nezlob se na mě, není Hradec ;-)

                                                • maajkee  

                                                  co? to není po silnici, to je po žlutý turistický pěšině ;)

                                                  tys nemluvil o hradci, ale psal jsi v okolí hradce, chacháá :)

                                                  a nezlob se na mě 20km od HK to je pro mě okolí HK.

                                                  • karliner  

                                                    20 km = okolí Hradce, takže Praha je 10× větší, tudíž Brno je v okolí Prahy? :-)))

                                                  • maajkee  

                                                    Aám víš že to je hovadina :) Okolí Chlumce nad Cidlinou je stejný okolí jako okolí Prahy, v tom přeci není přímá úměra, čím větší město, tím větší okolí :D

                                                    jediný, nad čím se dá spekulovat, je to, jak daleko sahá pro někoho okolí. Já jezdím na kole v okolí hradce, což je pro mě třeba 30–40km, kde se často pohybuju. Pro někoho může okolí končit třeba 5m za cedulí obce. To tady nevyřešíme :)

                                                  • Pebe  

                                                    ukaž mi prosim, kde jsem psal „okolí Hradce“ to by mě vážně zajímalo :-))

                                                    já reagoval na tvoje „v HK nejsou vůbec žádný kopce :)“ opět žádné okolí, příště raději čti než mě začneš něco vsouvat do klávesnice ;-)

                                                  • maajkee  

                                                    nepsal jsi to ty, ale od toho se ta debata odvíjí ;)

                                                    tady

                                                  • Pebe  

                                                    nepsal jsi to ani ty, já reagoval na tvoje „v HK nejsou vůbec žádný kopce :)“ tak neplácej o okolí…

                                                    a to že někde kopce nejsou neznamená že to je špatně, jen aby jsi si nemyslel, že jsem tím chtěl někoho urazit, je to prostě jiná krajina

                                                  • maajkee  

                                                    mě to ale uráží! :D

                                                  • pepek  

                                                    No ale je fakt dost hnusná, ta lautr rovina. To máš pravdu :-) Nechtěl bych tam žít.

                                                  • maajkee  

                                                    Já taky ne! :)

                                • Sobi  

                                  Trvám na Hřebečském tunelu, fakt když z něho vyjedeš jsi v jiném světě… Jedeš po evropě, najednou tma, frrr, světlo, záblesk a jsi v asii! :-)

                              • StuntJ  

                                Za řekou Moravou začíná Asie …

                          • bikedep  

                            Ja vyrazim z Chotebore,roz­hoduji se az po ceste,kam razim.Za typ na hospudku budu rad,na kole mi chutna…

                            • maajkee  

                              třeba hospoda na Klokočově, to je krásná klasika, dával jsem si tam rychtáře 12° myslím a moc dobrej :)

                              • Sobi  

                                na křížovce

                                Pivo tam mění teď tam mají Rebela a Plzeň, ale hlavně mají tam štrůdl! A panečku ten je! Minule jsem jich dal 6 panáků a měl dost co dělat abych dojel! Kuchař mi neprozradil jak to dělá, ale asi to bude hodně silné! Jestli se někdy potkáme, tak na něj tě musím vzít!

                                • maajkee  

                                  štrůdl jsem si taky někde dával, nevím co to bylo za tvrdej, ale bylo v tom trocha jablečnýho moštu a skořice :)

                                • bikedep  

                                  Takze az te nekde potkam,poznem te podle toho,ze je z tebe citit strudl a pekne se motas?Ok,beru dej vedet kdy a kde.Do Chore jedu tak za 3 tydny

                                  • Sobi  

                                    No teďka ladim Talase, takže nejezdim, vyrábíme tu součástku na foukání 3komory, takže je to rozebrané. Ale za 3 týdny to už bude určitě hotové. Takže to můžeme vzít do Ronova na Chotěboř karamel a na Křížovku na štrůdl…

                                    Super, až sem pojedeš ozvy se mi na mejla! :-)

                                • zdenyk  

                                  Můj recept na štrůdl: 1/2l vodky na 1l jablečné šťávy ( v nouzi lze použít i jablečný tang či jiný instant ) zkoušel jsem i se slivovicí, ale to mi přijde barbarské ;), skořice, hrst rozinek a zahřát, lze i studené, ale teplý k ohni v podvečer je lepší :) Dělám to tak už několik let, vždy měl velký úspěch. „Upéct“ štrůdl na tábořišti v Norsku, ve 2h ráno 200km za polárním kruhem = velký úspěch.

                                  • maajkee  

                                    možná s jablkovicí by to mohlo bejt fajn :)

                                    • bikedep  

                                      Koukam,ze je to tady samy gurman:-))))ten recept vyzkousim,jestli bude letos jabkovice dam na Maajkeeho

                                      • antt  

                                        ..ještě tak zpětně.. gurmáni mají na mysli mošt nebo kalvádos? Mix obojího by mohl být zajímavý :D

                                        • goofy  

                                          Mix obojiho je velmi zajimavy. Ohraty most a do toho kalvados = moooc dobre piticko, a nejaky svarak se muze jit schovat :o)

                                  • Sobi  

                                    Díky za tip! :-)

                                  • JakubV  

                                    s borovičkou je štrůdl najlepší…ázijský typ :D

                              • bikedep  

                                Jj,kousek,zrovna pred nedavnem jsem tam sedel.Maji tam dobrou klobasku

                              • Jarry  

                                Hospoda na Klokočově byla klasikou před 20–30 lety, když se jmenovala „U Horáků“. Loni jsem se stavil a pivo nedopil:-(

                                • maajkee  

                                  zajimavé, teď tam bude končit pán ze šumavy, klasickej poctivej vrchní v oblečku, sypatickej, slovo s tebou prohodí a pivo měl výborný :)

                                  • Jarry  

                                    Jezdím tam každý rok, tak na tebe dám a vyzkouším to znovu:-)

                                    • maajkee  

                                      a nebo kousek dolů k řece hospoda Na pilce, tam je to moc pěkný, takový údolíčko s řekou, je tam posezení venku a točí se u toho mlejnský kolo :)

                                      • Jarry  

                                        Tam to samozřejmě znám taky, jak jsem psal jezdím na Klokočov každý rok, už mnoho let. Měli jsme tam chalupu, teď už tam jezdím nebo spíš jenom projíždím.

                                        • Jarry  

                                          No a pokud dávají v TV film Ves v pohraničí:-), tak se dívám. Mlýn je natočen právě zde.

                                    • Jarry  

                                      Byl jsem na Klokočově začátkem srpna a opět zklamání, ten den otevírali až v 17:00. Nakonec jsem zajel až k hospodě Pod Drnem v Hojšíně. Čepují tam náchodské pivo a po prvním Weizenbier jsem přešel na 12° Gambrinus.

                                      • HonzaC  

                                        teď přes léto jsme tam byli 2× a pokaždé jsme se zastavili na Pernštejn 12° a velmi chutnal. A byla tam i pěkná paní (slečna) výčepní.

                          • nobelowski  

                            Asijský nebrat, pil sem vietnamský pivo a kdyby mi neřekli, že jde o pivo, tak si myslím, že je to jakési bublavé nektar.

                            • soc  

                              No to zase pozor, takove Tsing tao nebo Snowflake jsou pomerne slusne piva, rozhodne lepsi nez standardni europrodukce :)

                        • rudik1  

                          smedný mnych se nechytne nikde a nikdy,zaplať panbuh

          • bikedep  

            No,taky se v Chotebori nepije nic jinyho a jsou tam na to patricne hrdi.Nejsem pivar,ale jejich svatecni lezak je super.Mel bych navstivit rodinu v Chori a dat jedno a bika

          • Skicross  

            Chotěboř má naprosto pivo s názvem Originál. Když jedu kolem tak si jí neváhám koupit domu ve flašce. A to pivo piju jen příležitostně.

          • lenny_vej  

            Když mně Chotěboř pořád nechutná…

      • maple  

        na Radegast nám nešahej, kdo má pít ty české nasládlé patoky

      • vanderpoel  

        ja mam radegast moc rad. dokonce v jdeny hospode to povazuju za nejlepsi pivo co vubec znam. konkretne ve frydku mistku je na kraji hospoda U Gustlicka a jejich dvanactka to je proste mana nebeska (aspon teda podle moji chuti). lepsi pivo jsem fakt v zivote nikde jinde nepil. pravda ale je, ze v jinych podnicich at uz ve FM nebo jinde po republice se bohuzel casto da narazit na nejak divne „zprasenyho“ radka, kterej chutna v podstate tak nejak jako „pivo obecny“

    • Chiron  

      Je to těžko, u nás jsou tři výčepy. V jednom mají Radka a Svijany asi 10° a občas 11°. Jako sorry, ale zkoušel jsem oboje ty Svijany, 10° sem měl trochu problém do sebe vůbec dostat, 11° už byla lepší, ale taky to nebylo podle mých představ. V druhém výčepu mají jen Pardála 10°, to se taky nedá moc pít. Reklama jako kráva, ale je to jen další europatok. V třetím výčepu je Radek a Plzeň. Takže výběr nic moc a když jdu večer s někým sednout na pivo, tak chodím na tu Plzeň. A v okolí to je dost podobné, akorát do výběru přibude Gambrinus, což je snad výplach trubek po Pardálovi…

      Jinak minipivovary jsou perfektní věc, když jedu okolo Valášku na Vsetíně, tak se tam vždycky stavím a aspoň si vzpomenu jak má chutnant pivo.

      No a doma když piju občas lahvové, tak Valašskomeziříčskou jedenáctku. Je to pivo od Bernarda, nepasterované a poměrně dost hořké.

      • Sobi  

        To je přesně ono! Když máš jiný pivo v tvém případě Svijany, a netočí se, tak bych si ho taky nedal. Protože když ti pivo leží v trubkách tak to bude vždycky hnus! A o tom výběru, tohle znám z mnoha obcí, proto jdeš fakt na to nejmenší zlo Plzeň!

        • Chiron  

          Ony ty Svijany se točí poměrně dost, ale mě prostě nesedí ta chuť. Tu 10° jsem zkoušel i jinde a fakt mi to nejede. Ale ten jejich Kvasničák a jedna 13° co jsem zkoušel byly fakt dobré. Jenže v nejbližším okolí je nemají :(

          • Sobi  

            Ono obecně musíš brát že 10° a 11° pivo je vařený na cenu aby konkurovalo G apod. Já osobně piju od 12° výše. Ale respektuji chuť někoho jiného. Proto je těch pivovarů více. Taky znám lidi co jím nejede, prostě mají jinou chuť.

            V Ostrově taky točili chvíli Svijany a můžu ti říct že takový hnus už jsem dlouho nepil! A to mám Svijany moc rád.

            Ono pivo vaří pivovar a pivo dělá hospodský! :-)

          • marapara  

            U nás mají 11% Svijanský máz a 13% kvasničáka. Ta 11% je optimální, pivo se točí pořád, takže stále čerstvé a nestojí v trubkách. 13% je na mě už moc sladká, ale občas si ji dám spíš tak na chuť.

      • Odon  

        A zkoušel si už ten minipivovar v Rožnově? Já tam byl minulý týden a pivo mě docela zklamalo, přišlo mi takové plané. Snad se to časem zlepší, je třeba ocenit snahu!

        • Chiron  

          Ještě sem tam nebyl, ale už se tam chystám. Co tam teď mají? Jen tu kavasnicovou desítku?

          • Odon  

            Mají kvasnicovou desítku (vlastně je to jedenáctka) a kvasnicovou třináctku. Ta ale vypadala skoro jako burčák. Jo a ještě nízkoalkoholické pivo, takový silnější birel.

            Jinak kolem Zlína mám projeté všechny minipivovary, kdybys sem někdy zavítal, můžu dát tip.

            • vladaza  

              nějaký tip směr Olomouc by nebyl, já vím aktuálně o nedávno otevřeném pivovárku na kroměřížském náměstí, ovšem 0,25 l třináctky /nebo 14tky?/ za 25?? ale i základní model je pitelný

              • Odon  

                Tak záleží jaký máš radius. V Olmiku je Moritz, v Prostějově král Ječmínek. Jinak já ze Zlína jezdím spíš na Bzenec (Kněžihorské pivo) a do Hodonína do Kunce.

                Momentálně mám nejblíž minipivovar Sazovice, fakt skvělá kvasnicová dvanáctka.

                • vladaza  

                  Hodonín mě dostal černým Švihákem, na ty Sazovice se kouknu, dík.

                  • Odon  

                    Ty Sazovice mám pár kroků od baráku, tak pokud bys jel, tak se ozvi. Zatím to nikde netočí, tak jezdím přímo do garáže kde to vaří.

                    Jinak Šviháka řadím mezi mou top ten, je výborný!

                    • marapara  

                      Když jsem byl na vojně, tak jsme tam vždycky chodili zapíjet nováčky :). Kua, 5 šviháků a už se pomalu točil svět :DDD. Je to hodně silné pivo i když je to „jen“ 12tka

                    • vladaza  

                      uvažuji o této neděli, bude tam otevřeno? přijel bych totiž s jazourem na vestě a značně vyprahlý, mejlíkem si můžem vyměnit mob.čísla, já Ti ho posílám

                • Odon  

                  Jo a ještě v Přerově Parník a pivovar V Lipníku nad Bečvou, ten už tady někdo zmiňoval.

                • vladaza  

                  Tak už jsem se zorientoval, předpokládám /Sazovice/, že otvíračka nemá nějaké nečekané nástrahy?

                  • Odon  

                    No ona tam žádná hospoda ani není. Vaří to doma v garáži, takže pokud je doma tak ti otevře a určitě i natočí.

                • marapara  

                  A když pojedeš do Hodonína ke Švihákovi (Kunz), tak to vem přes Ratíškovice a tam v hospodě u mlýna mají Ratíštkovice 12% ležák. Taky minipivovar co si dělá sám pivo, prý je výborná. Mám od kamaráda, já ji ještě nepil. Hospoda je u hlavní silnice blíž k Hodonínu.

                  To kněžíhorské ve Bzenci je kde?

                  • Odon  

                    Čepují to v hospodě U lokálky přímo před vlakovým nádražím. Docela dobře tam i vaří, stojí za to se tam zastavit.

                    • marapara  

                      Dík za info.

                    • Tommy_Lee  

                      A jeste kousek od namesti na hlavni smer Brno po prave strane. Takovych 100 metru maximalne. Byli jsme tam pred 2 lety a zrovna jsme chytli Bzeneckou pout, tak jsme jim na namesti vypili stanek ;-) Tou dobou ale nikde v hospode to pivo netocili. A ted o vikendu jsme tam byli opet a hle! No tak jsme posedeli… mnam, jeste ted se olizuju :-) Knezihorske je excelentni! :-)

                  • Odon  

                    Jo a v těch Ratíškovicích jsem už taky byl. Pivo mi přišlo hodně podobné Švihákovi, ale o něco slabší. A mají tam fakt výborný boršč, na tom jsem si pochutnal!

                  • treatt  

                    Hodonínský Švihák mě před lety nadchnul. Teď jsem tam byl poměrně nedávno, pivko jsem bohužel dát nemohl, řídil jsem, ale jídlo mě hrozně zklamalo, obsluha taky stála za zlámanou grešli :(

            • Chiron  

              Dívám se na web toho Rožnovského pivovaru. Mají tam článek o pivu Rothschild. Ale u článku není datum. Netušíš kdy by mělo dozrát nebo jestli už je hotové? Ale píšou podzim, tak asi ještě nebude…

              Jinak většina pivovarů v okolí Zlína je pro mě už trošku z ruky. Ale tak sem si říkal, že zkusím dojet do toho v Lipníku na Bečvou. Ale kdy, to je ještě ve hvězdách…

              • Odon  

                Toho Rothschilda už o víkendu měli. Ale opravdu doufám, že se ještě chuťově vytříbí…

      • jIrI___  

        Musíš jezdit do Rožnova do pivovaru na Radhošť nebo Rothschild http://roznovskepivo.cz/ ;-)

    • JSt  

      taky jsem odpurce gecka, ale jedno mu musim nechat – nestalo se mi, ze by bylo vylozene nepitelny.

      • Sobi  

        Protože je to bezchuťový pseudopivo a co nemá chuť a tak nemůže nechutnat! To je smysl Gambrihnusu! :-)

        • DaSnail  

          tak to je snad zmysel europiva, ne? neni to nic moc, ale aspoň vieš dopredu jak to bude chutiť. uplne všetky tie miestne pivá nemusia priniesť gurmánsky zážitok. ;o)

        • JSt  

          jo, s tim souhlasim. ale lepsi nez treba jezek nebo policka, kterou jsem nedotahl ani do pulky prvniho. a to ja pivo bezne celkem rad ;-)).

          • Frostty  

            A co teprve Vyškov..:o))

            • nobelowski  

              Vyškov je luxusní patok! :)

              • Frostty  

                Takové pivní actimel, dáš si jedno a nestihneš doběhnout…brr.

                • macomb  

                  Taky jsme tomu říkali Vyškovský samoser :) Ale pak jsem byl jednou v pivovarský hospodě a moc mi chutnalo ;) Takže kvalitu spíš udávaly ty „hospody“

                  • goofy  

                    tak tak. Ono taky varili dost druhu, a bylo to pivo od piva a hlavne v neposledni rade se posledni dobou celkem zlepsili, nez je zavreli

                • jIrI___  

                  Ano ano. V tomhle ohledu je Vyškov stejně výborný jako Starobrno pro nebrňáky :-))

                  • pepek  

                    Měls dost času se aklimatizovat na místní pivo. Tvůj problém, žes to nestihl.

                  • Petr.T.M  

                    Vyškov je v současné době velmi povedené pivo. Jejich 14° je výborná. Posledně navařený jubiler 16,8° naprosto famózní.

                    • p@X  

                      Taky jsem byl z Vyškova mile překvapen, ale někdo se tězce přenáší přes zajetá dogmata…

                      • mastihuba  

                        nikdy :D

                        ale ve škole jsme brávali na bečky džbán a to bylo docela pitelný

              • vladaza  

                nevím, kdy jsi ho pil naposledy, ale já si dávám jedenáctku Džbán /za 17 peněz/ poblíž Plumlova – na tkzv. Hamerice a paráda

                • nobelowski  

                  No, budou to tak dva roky. V Drnovicích. Běhal mi z toho mráz po zádech :)

              • JSt  

                nejake patoky vyskovske, kozle totok.

            • Sobi  

              Tak tomu už konkuruje jen Strakonický nektar ( posereš hektar! ) :-)))) a ten už se snad už ani nevyří! :-)

              • Kubajzs  

                … k tomu, který pivo je dobrý, snad časem dospěješ, kloučku :))) (vaří se furt, a vaří se ho čím dál víc, tak si připrav hektary :-P)

                • alinceb  

                  Od 20ti letýho zobáka to „kloučku“ sedí jak prdel na nočník…

                  • Sobi  

                    Taky jsem spíš čekal fotráka! :-))))

                  • Frostty  

                    Taky může mít odchlastaný jak nějaké veterán..:-D.

                    • karliner  

                      Tak, věřím, že existujou kluci (i holky), co do 20 vylemtají víc, než spousta lidí za celej život, ale ke skutečnému znalectví je potřeba mít za sebou léta zkušeností a porovnávání, protože do 18 každýmu chutná to, co mu kde nalejou :-)))

                  • capis  

                    Alinceb- Taky to tak vidím. Máš pravdu.

                • Sobi  

                  Děkuji, za radu!:-)))) Myslím že když Nektar získal svojí pověst tak jsi byl ještě na prvním stupni ZŠ! :-)))) Určitě se nenechám poučovat o pivu od někoho kdo má na mne 10let rezervu v pivařině! :-))))

                  Ze Strakonic se relativně dal Král Šumavy a Zlato… ale pořád nic moc… Chápu tvůj Patriotismus, ale trochu více objektivity a zkušeností! ;-)

            • lenny_vej  

              Proti Opatovi hadr :)

          • Sobi  

            Ježek taky ne!e! A v poličce mi chutnal jen kvas a 13° jinak taky nic moc…

          • marapara  

            Poličku jsem měl a byla výborná. Asi ale jak kde ji umí natočit, že?

        • maajkee  

          moje ségra říká „amorfní pivo“ :)

        • Excel  

          Nejhorší co jsem kdy pil byl Eggenberg v Krumlově, to jsem měl problém dopít.

          • JSt  

            ano, taky spatny zazitek. jeste umocneny tim, ze jsme byli na kost promokli a klepali se jak ratlici. lidi z nas meli curinu, ze jsme se postupne chodili susit na hajzl pod fukar :-DD.

      • RomanH  

        Tak pro me je. Nesnasim sifon a v tom G je tolik bublinek…

        • Sobi  

          To je další věc, přesycený pivo… :-( to je fakt hnus!

          • JSt  

            nafasujes slamku, parkrat do tohou fouknes a vono se to odbubli :-DD

            • Sobi  

              Fungoval na to kousek magneziové anody! :-))))) Ale tahej to sebou do hospody! :-))))

    • Flegmatik  

      Tak otázka je, co to zvětšování objemu výroby udělá s tou kvalitou těch malých pivovarů. Svijany byly jistě fajn, tak pár let zpátky, jenže jak se zvětšuje výroba (v podstatě už na hranici možné výroby tou klasickou metodou), přidávají tetrahop kvůli pěně, tak už to není úplně ono. A z osobního pohledu je to děsný ranní bolehlav :-)

      Ale jinak je určitě dobře, že se to dává trochu do pohybu a že si ty velký pivovary uvědomují, že se Češi jen tak ochcat nenechají (kéž by to bylo ve více odvětvích).

      • Richi  

        Přesně. Když Gambáč začínal prorážet, bylo to solidní pivo. Teď jsou to Svijany, za pár let to bude zase jiný výrobce lektvarů.

        Třeba se za pár let dočkáme toho, že i nedávno vytažené Starobrno bude jednou k pití. Alespoň na měsíc nebo tak. :-)

      • vladaza  

        v celém vlákně nacházím zpřízněné duše se stejným pohledem na věc, de facto není co dodat, a že jsou momentálně Svijany za zenitem je taky pravda, ale co chceš – přijedu třeba do Tršic /malá dědina u Olmíku/ a ejhle – místní objevili Ameriku a majitelka jim nasadila jedenáctku svijany, za kterou jsou ochotni vyšpulit víc prachů, jako za dříve točeného /a lepšího/ Zubra Gold, to není o kvalitě, ale o momentálním image značky. Olomoučákům a okolním doporučuji návštěvu nekuřáckého hostinského pivovárku v Lipníku /u křižovatky Novosady, Smetanova/, jedenáctka za 21 je můj tip.

        • Sobi  

          Tak cena u piva je věc kterou opravdu neřešim, jestli mám pít humus za 21kč nebo pivo na kterým si pochutnám za 28 tak to na 6ti pivech dělá 42kč a to mi za chuť stojí! :-)

          • maajkee  

            no jo, ale jsou i tací co jich loupnou za večer třeba 15 (já se teda mezi ně neřadím :) ) a u nich už to pak roli hraje :)

          • vladaza  

            já tedy řeším všechno – prostředí, obsluhu, chuť pivka, správnou míru atd., cena je jen jeden z mnoha parametrů, eurolager mě do hospy nepřitáhne ani kdyby stál desetikačku

      • Sobi  

        Ano Svijany se dost pokazili, nejvíce mi chutnali tak 6–7 let dozadu… ale pořád jsou v tý skupině lipších piv, ikdyž už u mne klesly na stupni vítězů.

        • maajkee  

          Jo jo, je to asi 6 let dozadu co jsem bydlel v liberci na kolejích a tam všude točili svijany, všechny stupně a tam si mě to pivo získalo :)

          • Sobi  

            Ty woe, já před 6 ti lety stavěl mosty v Liberci a to jsem vymetal knajpy o 106! Tak to jsme určitě popili! Nejradši jsem chodil do „kasína“ na výstavišti, pak do Vokna a tak všelijak! :-)

            • maajkee  

              jj, Vokno si tak nějak pamatuju :) nicméně my jsme nejvíc chodili do klubů na kolejích, to pak nebylo daleko do postele :)

              • Sobi  

                Tam jsem taky chodíval do toho nízkého vedle koleje na kopcích a vždy jsem si odnesl půllitr domu! :-))))

                Jo a pak taky na kvas k ZOO! :-)

          • Richi  

            Blahořeč za štěstí které tě potkalo. Kolem roku 1990–1996 se tam patlalo pivo Vratislav.

            A Vratislav, ten se nedal pít za žádných okolností ani tenkrát.

            Tipuju, že vodu brali z hlavní liberecké odpadní roury a jako základní suroviny tam byla hovna bílejch tygrů a opičí srst. :-)

            • Sobi  

              No Vratislav teďka koupil Staropramen, ale parta kluků koupila recepruru a teď to vaří pod značkou Konrad.

              A ja Henlajna můžu, konkrétně jedno z mála lahvových konzumních piv co se dá! :-) A černý točený není taky špatný, ale řadim to do pitného průměru.

      • goofy  

        Bohuzel. Taky pozoruju sestupnou tendenci u kvality Svijan. Kor posledni rok, dwa… Nevim jestli jsem mel jenom takovou smulu na vycepnich, nebo to slo tak dolu.

    • pstasek  

      Koukám, že tu nikdo nezmínil Krakonoše. Jakej má na něj zdejší bajkerstvo názor?

      Osobně ho mam asi nejradši, ale může to být místní sympatie. Zajímá mě názor hlavně lidí dál od Trutnova.

      • Skicross  

        Krakonoše jsem už 2 roky neměl, ale pamatuju ho jako výborný pivo.

      • maajkee  

        Hele, moje nejoblíbenější pivo! ležáček naprosto luxusní, točili ho i jeden čas v jedný hospodě v HK na náměstí, pak to bohužel zavřeli :( jinak si na něj rád zajedu cca 15km do ranče v Bělěčku a domů si kupuju semtam lahvový :)

      • marapara  

        Nezmínil, ale teď je moc dobrý. Čepují ho v hospodě u Jedličků ve Svatobořicích a možná ho na víkend veme i kámoš na zahrádku do Kyjova.

        • pstasek  

          Když berem suda, berem Krakonoše přímo z pivovarský prodejny. Tak mi chutná nejvíc, takže zklamaný asi nebudete ;-)

      • nobelowski  

        Chutná, ale pokaženej dojem z natočení. (U Hříbku, Brno – Prygl)

      • vladaza  

        Krakonoše mají „V údolí“ /Mariánské Údolí, před vhodem do Mory/ v dvanácti stupních za 21 – nemám s ním problém, dobře ošetřený, ideální teplota, jednoznačně mi chutná. Desinu míval Pepa v Prostějově a taky mi jela /za 15!/, na průplach ideální jonták

      • goofy  

        Ano Krakonos je momentalne na mym rebricku asi nejvys. Od te doby, co posledni dobou Svijany nejsou to co byvaly, tak Krakonos mi zase zpravil chut na pivo. Pekne horky, chutny, dostal jsem slinu :-D

      • alinceb  

        Krakonoš aka Sra*konoš? Už je to nějakej pátek (5–6let), co jsme ho pili na horách v Černém Dole…3 kusy a sotva jsme dobíhali:D Bylo nás tam asi 25 a každý kdo pil pivo to měl stejné:) Nevím jak je na tom teď, ale tenkrát sem ho řadil na uroveň Holby (a to je pořádnej patok).

        Teď když točenou, tak Plzeň z tanku. Možná je to pro vás europivo, ale je bezkonkurenční (Brno: Železná růže, Bláhovka…). Jinak ještě můžu Rohozecký Skalák (Hrubý Rohozec) nebo Svijany u Vesla…

        • maajkee  

          no holt tomu pivo moc nerozumíš no, ale to není taková katastrofa ;)

          • alinceb  

            To je věc názoru. Dobře netočená nesycená Plzeň z tanku je prostě top…jestli na Mechově nemáte pořádnou hospodu, kde jí uměj natočit, tak je to smutné…:/ Malé pivovary vaří taky dobrý piva, ale záleží kde a kdo ti je natočí. Když se v Brně zeptáš, kam na pivo, tak tě většina lidí pošle na Bláhovku na Plzeň – asi vědí proč…

            • Sobi  

              To bych musel být Bláhový abych tam šel! :-)))

            • maajkee  

              neboj plzeň z tanků tady pár hospod točí, plzeň je prostě takový to pivo neurazí, nenadchne z plzeňských europiv se dá ještě docela pít.

              Ale s tím sračkonošem to je blbost na entou, srajdu můžeš dostat po jakýmkoliv pivě, to nezáleží jen na tom pivu, Jinak to je vyníkající, opravdové, krásně nahořklé pivo.

              A Holba patok? to je taky omyl :)

              • alinceb  

                To bych se s tebou i hádal…Neřikám, že nám Krakonoš nechutnal, ale sračku měl regulérně každý. Ráno to byla scéna jak ze Snowboarďáků…:) Od té doby sem to neriskoval.

                Holbu sem pil v hospodě přímo v Hanušovicích kousek od pivovaru (taky už je to několik let) a opravdu to byl hnus, že sem ji ani nedopil:(

                Jestli se ty piva zlepšily a ty si je objevil až poslední dobou, tak prosim…ale před cca. 6 lety bych těžko hledal něco horšího.

                • maajkee  

                  kamarád má chalupu na pastvinách, jezdli jsme tam už tak před 8 lety, a vždycky tam pili 11ku a byla fakt dobrá, maj jí tam pořád a řekl bych, že teď je ještě lepší.

                  Zrovna tak Krakonoše točej tady v bělěčku už od doby co jsem tam byl poprvé na pivu, to je taky asi 10 let. tady v HK jsme na něj záměrně chodili, točená 12ka to je prostě Pivo a nikdy jsem se po něm neposral :)

                  • raceman  

                    11° je šerák by pivovar Holba ;-)

                    10° je holba a to je řádná sračka!

                • p@X  

                  Na Krákoru musíš na Tenis na Koliště:)

                  Ale po Krákorovi ve SteakHousu jsem se taky posral, tady s těma kvalitníma škopkama se musí umět zacházet, mají krátkou trvanlivost (nefiltrovaný, nepasterizovaný), takže dávat si je někde, kde to není hlavní značka a pivo tam stojí není dobře…

                  • alinceb  

                    Tvůj názor Plzeň/Bláhovka popř. Železná růže?

                  • pstasek  

                    Tak tak … Krakonoš hrozí sračkou u lidí, kteří na něj nejsou zvyklí. Taky, když jsem delší dobu mimo Krakonoše mě první noc prožene.

                    Je třeba ho pít pravidelně a opravdu v hospodách, kde teče hodně, protože zůstat stát je pro něj fatální.

              • treatt  

                Pánové, já bych sem zanesl trochu neomaleného plzeňského patriotismu. Zaprvé, celkem mě to uráží nazývat Plzeň europivem, protože to jsou pro mě srágory jednotné chuti typu Heineken. A jestli mi něco pije krev, tak je to, když se v naší, chmelem požehnané zemi, lemtá Stella nebo Heineken. Nepochopím. I když ano, vím, velké pivovary dávno nejsou české, ale stejně.

                Jinak malé pivovary jsou skvělý doplňek, umí být sem tam vynikající, obecně bych je ale nepřeceňoval. A rozhodně bych nedal rovnítko mezi malý pivovar = dobrý pivovar. Pil jsem už spoustu místních patoků a radši ani nedopil, přestože bylo vychvalováno.

                Ano, Plzeň už dávno není, co bývala. Zvlášť když se čepovala vzduchem a ne céóčkem. Bohužel. Na straně druhé je pořád zárukou kvality (jak Sobi dobře říká, myslím uvaření, v každé druhé menší hospodě, kde není výtoč, je lepší si dát voděnku deset, co se tam pije hodně, než zatuchlou dvanáctku) a z tanku umí být stále vynikající. Prostě hořkost Plzně je dost jedinečná a mně osobně silně po chuti. Pokud se umí dobře natočit, ideálně do namraženého půllitru, kde si do velkého nechám dát malé a pěna je jako čerstvá hustá smetana, pivo krásně voní, tak je to paráda..

              • treatt  

                Když jsme u těch tanků, máte někdo zkušenost s jediným tankovým Budvarem, o kterém vím v Práglu, kousek od nábřeží u Albertova, u toho bývalého nádraží?

                • karliner  

                  bleee, ale solidně tam vaří

                  • treatt  

                    Hm, tos mě nepotěšil, jsem měl v plánu inspekci, ale kvůli jídlo to nebylo :( Tedy když na Budvara, tak k Medvídkom, co?

                • Sobi  

                  No nic moc… černý tam pěkně smrdělo! :-(

                • lenny_vej  

                  To je hospoda Na Růžku. teda spoň mezi studentama se jí tak říká. Pivo mi nepřišlo špatný, jídlo prima. Nicméně pro studenty to neni cenově nejlepší a pivo je leckde lepší. Blbý je, že zahrádka je kuřácká a často nám za zádama sedí někdo z učitelů…

            • JSt  

              blahovka je pro me naprosto odporna zalezitost. neprijemna obsluha, prostredi, nevlezes se tam. nechapu, ze je nekdo schopnej dat 36,– (nebo dnes jeste vic?) za skopek, aby ho pak lemtal venku sedeje na chodasu.

              • nobelowski  

                Těží z tradice a pověsti. To je lepší si zajít ke hluché zmiji.

                Ale to pivo na Bláhovce není špatný :)

                • JSt  

                  ted nedavno znovu otevreli capa. videl jsem letak, ze pry taky plzenec z nadrzky. jeste jsem to teda nezpruboval… :-))

                  • nobelowski  

                    jj, slyšel sem, ale ještě sem tam nebyl :(

                  • Jaroslávek  

                    Nedávno jsem navštívil slavnou Bláhovku nedaje na tvý řeči. S tím místem problémy mají, ale hučelo to okolo jako v úle. Žahl jsem 3 ks, (synkové samo 5 a 6), chutnalo normálně, za stání mě bolela záda. Po cestě dom okola Čápa, hospy mého mládí jsem valil oči, zahrádka v parku jako kráva, nabito, až půjdeš testovat, přidal bych se.

                • Tommy_Lee  

                  hlucha zmije taky dobry! Palusa je to k pohledani, ale to pivo :-)

                  • lenny_vej  

                    Mohl by mě někdo ke zmiji navést? tuhle hospodu jsme v kolektivu 100% ještě netestovali :)

                    • Tommy_Lee  

                      Kolik vas tak chodi, kdyz rikas „kolektiv“? Abyste si tam jako sedli, pac to tam nejni zrovna nejvetsi! Spis naopak :-)

                      • lenny_vej  

                        Pomálu, nicméně to tam máme daleko, tak to beru, jako „až budem poblíž, zajdem“. Každej správnej vejlet, terénní cvičení nebo exkurze přeci musí mít cíl;-)

              • alinceb  

                Tak někdy zajdi do Železné na výstaviště. Dej si žebra nebo tatarák a polej to pár plzeňskýma…bez­konkurenční… Navíc v pohodě obsluha (i když s trošku svérázným smyslem pro humor:)

                • Sobi  

                  To mi připomíná co jsem zaslechl nedávno u výčepu:

                  OT: Co tu točíte za pivo?

                  OD: To podle toho co chcete!

                  :-)))))))

                  • alinceb  

                    No my tam s kamošema chodíme dost často…nejlepší výstup byl, když sem si objednal k tataráku 10 topinek – já myslel 10 půlek, ale bylo nám s potutelným úsměvem přineseno 10 celých :D Když sme mu odevzdali prázdný talíř se slovy: „Nedáme ještě žebírka…?“, tak docela čuměl…:D

                  • Tommy_Lee  

                    :-) taky jsme se jednou v knajpe ptali: „Co se tady toci?“ a pinkl na to: „Tady se toci akorat salina. Ale cepujeme 10, 11 a 12.“

                    • nobelowski  

                      Tak to bylo někde na konečné, to já poznám! :)

                      • Tommy_Lee  

                        Bylo to kdysi v Kotelne, kousek od Technickyho muzea v Brne, kdyz tam jeste byla tocna 13. Cert vi, jestli tam jeste ta hospa je… Kolikrat jsme se tam pred cvikama zmatlali! No jeje :-)

                        • JSt  

                          naposled jsem tam byl pred 2-ma rokama. nevim, jestli to furt premava.

                • JSt  

                  jo obsluha super – nejak se jim predbiha tuzka :-))).

                  s humorem problemy nemivam ;-)

                  • alinceb  

                    oni myslim kreslej plaňky než donesou pivo…ale s počtem sme nikdy problém neměli…;)

          • alinceb  

            Btw. měl jsi někdy Vendelína? rodinný pivovar Starý Harcov;)

          • Sobi  

            Ty jo, já jsem Krakonoše pil před x-lety a popravdě, do dneška nemám odvahu se toho znovu napít! :-) Taktéž Zubr! :-)

        • Frygida  

          tam jde o zvyk :-)

      • jIrI___  

        Krakonoše jsem měl teď když jsem byl na dovči v Krkonoších a překvapil mě. Rozhodně nebyl zlý, připadal mi takový jemný, na to že je to dvanáctka (?) i dost pitelný, ale na můj vkus už byl poměrně hořký. Každopádně bych ho ale zařadil mezi piva, která mi chutnala.

        • Luka  

          Krakonoš mívá výroční 13°C… no a ač standarní Krakonoš nepatří k mým favoritům, tenhle mě dokázal opravdu dlouho udržet u sudu :D

      • Mychal  

        Já jsem dost dál od Trutnova (beroun) a Krakonoš mi moc chutnal, že mě mrzí, že ho jinak nikde neseženu.. Chutnal mi do takové míry, že když jsem si jel do Trutnova vyzvednout nové auto, musel jsem nejprve do Alberta alespoň pro pár lahvových Krakonošů (točené jsem bohužel musel oželet s ohledem na skutečnost, že pivo za volantem je nerado viděno).

      • Frygida  

        Krakonoš! Jedně Krakonoš! :-) ale já jsem ovlivněn svou polohou:-)

    • Skicross  

      Další celkem slušný pivo je Platan 11°. Bohužel ho na Horské Kvildě z hospod vytlačil Budvar a Gambáč.

      • maajkee  

        Jinak v okolí hradce klasika – Hospoda a pivovar u Hušků v Bělči, vařej si sami pivo, není hradečák co by tam alespoň jednou nebyl :)

        Bělečský Car světlá 12°, Včelka světlá medová 12°, Carevna tmavá 13°

        Takže jestli se tady někde někdy budete motat, tak na pivko tam :)

    • karliner  

      Když tady čtu to všeobecné pomlaskávání nad euroSvijany, tak musím pochválit jejich marketingového manažera a PR agenturu :-)))

      Ale přidám doporučení skutečným pivním sommeliérům, kteří na kolech občas drandí po Křivoklátsku – zastavte se ve vesnici Broumy a ochutnejte pivo od Matušky… Čepují ho v Broumech na hřišti (na pípě ale obvykle není ani zmínka, Matušku si musíte výslovně vyžádat :-)), prý ho mají i v hospodě v Branově.

      • maajkee  

        Čteš špatně, všeobecně se shodlo na tom, že se Svijanama to jde čím dál víc dolů :)

        • Sobi  

          A je to škoda, takový kvas či kněžna ze žirafy! ;-) To bylo poprvé co jsem pil ze žirafy, a moc se mi to líbilo! :-)

      • treatt  

        Doufám, že mě zasvětíš!

    • Pebe  

      zlatá Kofola :-)

    • Bruk600  

      No ono nám hrozí, že ty malé se díky oblibě stanou větší a zas to začnou šidit, hlavně aby byly prachy. Pro mě je toho příkladem Bernard a Lobkovic, dokázali to pivo pěkně zprůměrnit. Podle toho co psali o Svijanech, tak tam to hrozí taky.

      • Sobi  

        Bohužel je to standardní vývoj, Bernarda jsem právě kvůli zprůměrnění přestal pít. Maximálně si dám švestku když jsem za volantem, ale to považuji za limču s pěnou! :-)

        • JSt  

          bernardyn neni prumer, prumer mi chutna, tohle nikoliv.

      • Skicross  

        Standartní 10°nebo 12°Bernard byl vynikající tak do roku 2000. Pak se Bernard začal zhoršovat, protože nestačil uspokojovat poptávku. Teď už je situace zase lepší a třeba jejich jantarový ležák nemá chybu. Doporučuju někdy při cestě po dálnici sjet a nakouknout do jejich firemního obchodu na náměstí v Humpolci. Nechají se tam koupit výborná piva.

        • karliner  

          Oni tam prodávají i jiná, než z vlastní výroby?

          • Skicross  

            Prodávají tam jen piva z vlastní výroby + spřízněného belgického pivovaru Duval, ale seženeš tam i exportní kousky, které se nedají s výrobou pro ČR srovnat.

      • treatt  

        Jááááj, jsi mě málem dojal..to už je ale spooooooooousta let, co jsme chodili do Lobkovitzký kousek od baráku a bylo výtečný a ta servírka, jáááááj..

        Ale pak to šlo nějak rychle z kopce :(

    • frederick  

      Nikdy jsme moc pivo nemusel, ale jak jsem ochutnal Svijany, rád si zastavím a dám si…Jeden velký souhlas s tím, že ty ,,Europiva" stojí za prd…:(

    • Luk029  

      Dalešické pivo je mooooccc dobréééé :-))))

      • nobelowski  

        Teď o tom mluví v Radiožurnálu. Večer pudu na škopek, to se nedá toto.

      • jIrI___  

        Dalešické mi taky šmakuje, ale k brněnské Zelené kočce na škopek dalešického jsem chodil jen po výplatě :-D

    • nobelowski  

      Ještě tu nepadl pelhřimovský Poutník, na ten si zajdu rád – to bývá takovej svátek, těžko se hledá. V Brně v Domácím klubu Gurmán! :)

    • Mastr  

      Plzeň 12 je prostě Plzeň 12 a to že už jsem pár bazenů vypil.

      Jinak s tím pivem a kolem dost bacha. Kolega si dal jedno, na cyklostezce ho chytli, něco nadejchal a stálo ho to 12 tisíc.

      • Sobi  

        Co je to cyklostezka? ;-)

        • nobelowski  

          Cesta, co ti postaví, když nemáš kde jezdit.

          • Sobi  

            Tak to je super! To mi jí nikde v okolí nepostaví! Takže můžu kalit dál a valit po tom trvale neudržitelným! :-))))

          • Sobi  

            Jo myslíš tohle?

            Zvláště pak položka II.2.1 je zajímavá! To by byla kua pif! ;-)

          • JSt  

            rozumim tomu spravne? kdyz nemam kde jezdit, tak pujdu na cyklostezku a houpne mi pero?

        • Mastr  

          no to je taková úzká silnice, kde je plno inlajnystů a občas tam potkáš bábu na kole :-)))

      • alinceb  

        wtF? A jak mám jezdit z Prýglu domu, když to je celé po stezce? Tohle je zas zákon proti českým lidem…fuj!

    • Foose  

      když vidím tohle video tak chci píííívo

    • misak.kadlec  

      Svijany mi už moc nechutnaj, bydlím asi 10 km od jejich pivovaru a musím opravdu potvrdit že kvalita šla za posledních asi pět let dost razantně dolů, jedině snadkvasničák se tak nějak drží. Ale pořád je to mnohem lepší než eklhafty typu Gambrinus, nebo nedejbože Budvar, to jejich pivo vyladěné samotnými pijáky je snad ta největší sračka jakou jsem v posledních letech pil. U nás nejradši piju Rohozec 11°, má krásně zrzavou barvu a opravdovej říz, taky dělaj vynikající řezaný ležák 11°. Pivovar Rohozec je majetkem stejné osoby jako Svijany, Svijany se však poslední dobou více zaměřují na velkoprodukci a roli místmího pivka tu převzal Rohozec. Vynikající pivko jsem mněl na Čemba víkendu, když speedy dovezl Janáčka 11°. Fakt chutný pivko, kdyby ho tu někde měli určitě bych mu dal přednost před svijanama.

      • Tommy_Lee  

        Janacek neeeeeee!!! Prosiiiim!!! :-) fuj, jen jsem si vzpomel na „JAKOSTNI PIVO JANACEK“ a zas je mi blujno. Fuj, bleh…

        • misak.kadlec  

          No vidíš to a mě fakt chutnal, kámoš teďka byl na Masters of rock ve Vizovicích a taky chodily místo na plzeň v areálu na Janáčka ve městě, taky mu moc chutnal. Holt co člověk to názor. Rohozec taky hodně lidem nešmakuje, přitom je imho úplně delikatesní.

          • Tommy_Lee  

            Jooo, tak presne i moji spoluhraci. Si rekli, ze nebudou chlemtat tu kanalni Plzen za 37 nebo kolik za to ted chteli, tak sli k nadrazi ke stanku. A hele, Janacek! Tak ze mu daji sanci, treba se zlepsili nebo tenkrat neumeli tocit. No a prej ne e. Furt stejnej vyplach z trubek… Takze nevim. Kazdopadne Janacek je pro me total low end.

      • Sobi  

        Rohozecké černé bylo excelentní ale už ho pár let nevaří, ale vždy když jedu okolo tak se zastavím pro pár pivek v dřeváku před pivovarem. :-)

        A budvar Pardál? Pivo vyladěný samotnými pijáky? To museli být echt dobytci. Opravdu je to nejodpornější pivo s celorepublikovou působností…no fuj jenom na to pomyslet! :-P

        :-)))

        • Tommy_Lee  

          z letosni dovolene… No ty ceny!!! Ja mam chut! :-)

          • Pebe  

            asi jediná hospoda v čechách kde je limonáda levnější než pivo :-)

            • Sobi  

              Tak to asi moc hospod neznáš :-)))) Už jsem si všiml že ve spoustě hospod začínjí mít klasickou žlutou, nebo malinovku kolem 15kč/půllitr.Ale naprostá většina jich je na jižní motavě a vysočině.

      • pajan  

        Tak svijany už nejsou takovou kultovkou jako dřív, když jsem ještě pil mlíko :-) A to je sakra chvilka :-) Ale i tak jsou lepší než ty komerční tekutiny připomínající pivo :-)

      • marapara  

        Že by i Janáček šel s kvalitou nahoru? Tak 5 let zpátky to bývala solidní hnusná oharková voda. Ale je možné, že se razantně zlepšil, jako ostatně spousta malých pivovarů, aby nekrachl.

      • tommyD  

        janacek je dobrý pívo, mozna az moc sladký na mě… se divim ze se nikdo nezminil o starobrnu? to se neda pít, mel sem jednou a stacilo

    • Excel  

      Z nealka, na kterým v poslední době ujíždím 1.Nealko Budvar 2–3.Radík Birell a Starobahno Free. Nejhorší zatím ČH-Forman (katastrofa)

      • Skicross  

        Vyzkoušej ještě nealko Lobkowitz. IMHO lepší než Birell.

      • marapara  

        Nealko Budvar mi nechutná, má chuť jako voda přelitá přes slámu. Birell je dobrý, točený chutná jako 10% Radek. Taky je dobrý nealko Lobkowicz, Svijanský vozka, Starobrno Free a docela mě překvapil točený nealko Platan. Ten mi chutnal snad víc, než Birell, ale je fakt, že to bylo ovlivněné horkem a velkou žízní, že jsem rubl hned 2 kusy :).

      • Jaroslávek  

        A propó, proč vlastně jsi takhle přesedlal ? Cítil jsi, že se to začíná zvrhávat na cestu k panu doktorovi Skálovi ?

        • pepek  

          Vidím to na drsný podpantofel.

        • Excel  

          Abych se odlišil a ženy to přitahuje.

          • danjo  

            Já teda jezdim na kole hlavně na žízeň. Ideálně 20km do hospůdky a 20 zpátky a jsem spokojenej :-)

            • jožin2  

              S hodnocením piva je to ošidné. Ve Svijanském pivovaru jsme letos na jaře dostali točené pivo, které zkrátka nemělo chybu. Předesílám ještě, že piju pouze Svijany protože u nás ve městě nic jiného nemáme, takže mám možnost srovnání a tak si myslím, že kvalitu piva dost ovlivňuje i hospodskej. Jinak svijany jdou fakt asi kvalitou dolů, před lety chutnali jinak ale teď to kvůli velkovýrobě musejí někde šidit.. . Vedle v obci teď přešli na Rohozec a ten je docela chutnej…

              • Tommy_Lee  

                To je presne duvod, proc zrovna v Bzenci se pivovar Pod Knezi Horou snazi co nejvic omezit prisun piva do hospod. Protoze vari pivo pro zabavu a potechu ducha i tela a chlapi vi, ze jak se to zacne v hospodach moc tocit, tak to proste budou muset sulit… Zatim co varka, to original! Coz je bozi! :-)

                • jožin2  

                  Jako hospodskej bych si přál patřit do okruhu těch mála hospod, kde se bzenecký pivo točí a majitele pivovaru obdivuju a držím palce. Sám nevím, jestli bych dovedl krotit výrobu kvůli kvalitě piva a přicházet tak o prachy namísto abych vřil jakkoliv cokoliv a trhnul na to majlant.

                  • Tommy_Lee  

                    oni jsou dva a vari to nekde v garazi :-) A proste to nedelaji pro prachy a ani nechcou… Tusim, ze jim snad obema kdysi diagnostikovali rakovinu a podle prognoz doktoru uz nemeli byt mezi nama… No ale nechci kecat…

          • Jaroslávek  

            Aha, hned to ve mně evokovalo Jiříkovo sdělení o hůlce někde výše.

    • Chiron  

      A zkoušel už někdo uvařit pivo doma? Já začínám uvažovat, že bych se tu do toho pustil. V podstatě mi nic podstatného nechybí. Jen bych musel objednat suroviny. Jeden kolega z práce ho už doma zkoušel, udělal 10l a bylo to fakt úplně něco jiného. Akorát člověk dost těžce může trefit dvě várky tak aby byly stejné. Jediná věc co mi doma chybí je cukroměr, ale podle toho co mi říkal kolega, není problém vzít vzorek a v pálenici mi to změří i zadarmo, případně za menší úplatu. A co to tak počítal, tak kdyby dělal větší množství, tak ho jedno pivo výjde ani ne na 5kč.

    • kloubik  

      pánové děláte mi chutě… ty americký patoky tady to už se nedá vydržet, a kdybyste viděli v jakym skle to tady podávaji a jak je to natočený, bez pěny…no hnus. a ani ta lahvová plzen tady nechutná stejně…

      V San Franciscu je česká restaurace, točí budvar, plzen a krušovice, ale je to stejně hnus…vůbec se o to nestarají, z trubek jim teče akorát bordel a pivo je kyselý. asi mimo pravidelných měsíčních česko-slovenských srazů jim to tam nikdo nepije a pak jednou za měsíc dotočí naraženej sud.

      nejhorší je, že tu nemaji zahrádky ani kiosky, kde by si dal člověk jedno točený v půlce výletu nebo pak někde doma kousek od baráku. Ale stejně k 90 % trailů tady musí člověk jet nejdřív min. půl hodiny autem, takže si pivo dát nemůže, respektive může, ale jsem z čech zvyklej nepít když se řídí…prostě nahovno :-)

      No a když teď během Tour pořád v televizi šla reklama s Lancem na nový pivo, tak jsem si řekl, že ho zkusím a je to hnus…nevšiml jsem si, že je to nízkokalorický (což tady musí být všechno, aby se to prodalo) a je to fakt patok.

      Nejlepší pivo co jsem tu zatím pil bylo na jednom festivalu pomerančové pivo z jednoho malého pivovaru myslím z Colorada. Už aby byly Vánoce, asi si nechám dovézt ve džbánku točený na letiště :-)

    • nooski  

      Nejlepší pivo co znám a na které se vždycky těším je Kvasar od Černé Hory točený v malé nekuřácké hospůdce v Újezdě u Brna. Tam je to pivo vždycky tak dobré! Jinak je to na Jihu samé Starobahno (prý nejlepší pivo na celé Moravě, to víte že jo, ale na průjem) a vůbec největší patok, co je u nás k pití je slovenský Zlatý Bažant – pomsta z východu.

      • misak.kadlec  

        Když jsme byli v N. Tatrách tak takovej Zlatej Bažant ještě přišel k chuti, oproti takovýmu Smednýmu mnichovi je to ještě úplná delikatesa.

        • marapara  

          Svého času Zlatého Bažanta čepovali i u nás na Bowlingu a tuším ještě někde. No nechápu, proč dělají takové chyby. Naštěstí už je to dávno a Bažant tam dávno není. Nic moc pivo.

        • Sobi  

          V Tatrách bylo nejhorší pivo Tatran, to nechlastali ani cikáni na nádraží! No hnus!

          • DaSnail  

            hehe, tatrana v poprade na nádraží som si dal. bolo to ešte keď som bol na vojne, ale zážitok to bol silný a spomienka je stále jasná…;o)

            • Sobi  

              Tatran je stejná legenda na slovensku, jako v čechách Nektar! :-))))

              Ano, v Popradu na nádraží! :-))))))) Tam jsem ho dal také :-)))) a naprosto stejné zážitky! :-)))))))

              • Tommy_Lee  

                Ten Nektar je od Dudaka? Me teda strakonicka 12 chutnala…

                • Sobi  

                  Teď už to snad vaří jinak ale před x-lety to byla legenda! :-)))) Podle mne je to teďka už úplně jiné!

                  • Tommy_Lee  

                    Chodivali jsme na nej k nam do Tenisu a byval good :-) Tak 3 roky zpatky

                    • Sobi  

                      Já pomatuji tak 8 let dozadu, a to opravdu nepil nikdo, možná nebo spíš určo se zlepšili a začli to vařit jinak, ale já mám k Nektaru mentální blok… prostě musím se překonat, na jich jezdím často, ale výzvu nektaru jsem ještě nepřekonal! :-))))

                      Ale věřím, že už je teď jiné, ale… ;-))))))

      • Sobi  

        To já si dávám před pitím, pivní aperitiv a po něm mám strašnou chuť na pívo. Montenegro můžu, kvasar a černé mé nejoblíbenější! :-)

      • vladaza  

        Bacha, bažour už dávno není z Hrubanova, vaří ho Starobrno a právě proto je tak hnusnej, když se vozil ze Slovače lahvovej, tak byl o.k.

      • Galibier  

        …souhlasím, medový kvasar 14° z Černé hory neměl chybu, ochutnal jsem ještě jejich Granát…, teď nevím jestli to byla 12° nebo 13°, ale na ten Kvasar to nemělo, u nás v hospůdce teď hospodský začal dělat víkendové zimní ochutnávky a vždy dovalí soudek z nějakého minipivovárku a je co ochutnávat, nedvano byl Kvasar a překvapil mě Pardubický taxis, byla to 15°tka, suprové jemné pivo, paráda pro chuťové buňky!! :-)

    • StuntJ  

      A Stellu Artois někdo pije, nebo je to pro Vás hnusný imperialistický EUROpivovar ? Mě vždy pohladí po duši jeden natočený kousek, i když do originálu to má daleko :(

      • Sobi  

        SA je taky takový to univerzální amorfní europivo co konkuruje českým europivům :-)))

    • sykys  

      Tak u nás v hospůdce točej G a ježka , Já si nemůžu pomoct ,ale mě ten Ježek chutná víc :) Tak jak někdo na něj natrefí ochutnejte a dejte vědět.

      • Sobi  

        Tak Ježek a G, to je fakt dilema…

        asi bych dal rum s kolou :-)

        • alinceb  

          Radši český Cuba Libre: Rum + Kofola + citrón…;) Ale to ti v hospě obvykle nenamíchaj, bo nemají ten citrón…:(

          • p@X  

            v Pegasu mají citrónu hafo:)

            • soc  

              Nemaji, jen par kousku a ty recyklujou :)

              • p@X  

                no přemýšlel jsem, že na nich začnu dělat značky:)

                • soc  

                  No tenhle pokus uz probehnul pred par lety :) S jednoznacnym vysledkem :)

    • Ivet  

      Ovšem opatrně s tím pivíčkem na kole.. Našim policejním orgánům se to přestává líbit.. :)

      • Sobi  

        Ještě jsem nepotkal lepšího bikera ve službách policie než jsem. A musí tě zastavit, v Praze jsem jim 2× ujel… :-)

        Oni totiž ani ty jejich oktávky neumí jezdit po schodech! :-)))) A na biku se dobře ve městě uniká! :-)))

        A biky registrační značky nemají! :-))) Helma a brýle taky dobrý maskování! :-)))