Pevná vidlice na dětské kolo?

6 nepřečtených
  • RUSH

    Jsem ve fázi mapování trhu v oblasti dětských kol (9–12 let). Syn má dětskou 20 a teď už bude brzo potřebovat 24. Současné kolo (20) má vidlici pevnou a je poměrně lehké (Ravo).

    Odpovídající kola ve velikosti 24 (cena do cca. 10.000,–Kč) jsou znatelně těžší a často váží i přes 12 kg. Velká podíl na celkové váze má odpružená vidlice. Stejné kolo (např. Giant) s pevnou vidlicí je oprotí modelu s odpruženou vidlicí významně lehčí.

    Druhá věc je, že schopnost pružení těchto odpružených vidlic, zvláště pak s ohledem na váhu dítěte (25–30 kg), není skoro žádná. Musím říct, že jsem několik těchto vidlic zkoušel stlačit, a byl jsem překvapen, jak chodí ztuha. Těžko si umím představit, že se ta vidlice vůbec při jízdě přes nerovnost pohne.

    Anketa: Jakou vidlici na dětské kolo (24) doporučujete:

    0x
    0%
    9x
    100%
    0 0
    • nooski  

      Není vůbec co řešít. Z 24 taky vyroste brzo a odpružená vidlice je na takvé kolo úplný nesmysl. Ona ta odpružená vidle je nesmysl často i u dospělých vzhledem k tomu, co jezdí (kuk ke mě do profilu) ;-)

      0 0
      • marios  

        Přesně, dítě otřebuje hlavně lehký kolo, tlumení se svou váhou nevyužije, stačí objemnější plášť (2,25) nafoukaný na 20psů.

        0 0
    • zbartos  

      BTW Ohledně úpravy tuhosti pružení vidlice na 24" kole (to budeš taky brzy potřebovat) je pár informací na http://www.bike-forum.cz/…/171977.html#… a níže…

      0 0
      • zbartos  

        Sorry, nějak jsem si spletl, že se ptáš na 24" kolo a ne na 20". U 24" bych uz diteti odpruzenou vidlici koupil. S tou upravou pruziny, ktera je popsana v odkazu vyse byla vidlice meho syna celkem funkcni. Kolo mu vydrzelo 3 roky a loni v 9 letech uz s nami ujel cca 50 km okruh po lesackych sotolinkach a asfaltkach kolem Pradedu, kde tu odpruzenou vidlici urcite ocenil.

        0 0
    • RUSH  

      Mimochodem, máte nějaký tip na lehké sportovní kolo s pevnou vidlicí? Není jich totiž mnoho. Já zatím našel jen tento:

      http://www.giant-bicycles.com/…/8417/46693/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.