Pells Razzer Elite - velikost poraďte

25 nepřečtených
  • Fak

    Zdar, všeci!

    doporucil jsem kamosovi tenhle bike:

    http://www.mojekolo.cz/…razzer-elite

    Meri 185 cm, normalni postava, tzn. nema napr. nijak extremne dlouhe nohy ani ruky. Ja bych na tuhle vysku vzal L (19"), ale nemam zkusenosti s Pells ramem tak se ptam na vas nazor.

    Od od jake vysky by jste brali XL (21")?

    Diky moc za rady.

    (PS: za ty prachy dobre kolo co se osazeni týče, ne?)

    0 0
    • castro  

      mam razzer pro, je to 19" ale asi je mi trošku větší, ale mě to vyhovuje. Měřím cca 175

      0 0
    • Fak  

      tak jeste nekdo se prida s nazorem? potreboval bych kamosovi co nejdriv potvrdit tu velikost. Dik.

      0 0
    • pavlik6022  

      měřím 182 a ted jsem koupil rám razzer race 21", mám tam 80mm představec a je mi akorát …

      0 0
    • kubad  

      L

      XL je strašná koza  bude velká

      0 0
      • Fak  

        taky sem si rikal ze to bude koza, ale vetsina lidi co zde napsala se priklani k vetsim velikostem. To dela pells tak kratke ramy, ze vam to vyhovuje, nebo co?

        0 0
    • jIrI___  

      Měřím 188 cm a mám Razzera v XL se 120mm představcem a menší rám bych nechtěl.

      0 0
    • Fak  

      tož zatim bych to videl takto:

      na 185 cm bych vzal jeste L (19")

      na 195 samozrejme XL (21")

      Nebo né?

      0 0
      • jIrI___  

        Při nejhorším si může zajet koupi do RK do Valmezu třeba nějaký CarbosnacK nebo něco podobného a při té příležitosti vyzkoušet rozdíl mezi L a XL Razzerem :-)

        0 0
    • vv  

      Mám Pells Razzer Elite 07 velikost 19" a jsem velmi spokojený, měřím 180 cm/80 kg. 

      0 0
    • Vhalasta  

      Doporuč mu 19-ku a moc to neřeš. Podle toho, že si nevybírá rám sám tak toho ještě asi moc nenajezdil a myslím, že velikost kola je dost o zvyku. Kámo by mohl asi jezdit obě velikosti, menší mu bude víc vyhovovat do beskydského terénu a délku by případně pořešil představcem. Nepletu-li se RAZERR tam má 11 cmm takže by mohl jít na 9 cm.

      Jen bych doporučil vyměnit rovnou pláště za něco lepšího na asfalt (podle návrhu prodejce, co má). Tyhlety (MTB Plášť WTB ExiWolf kombinuje rychlé odvalování XC pláště s konzistentní trakcí trailového pláště a předvídatelným chováním. Je vhodný především na měkkčí a hrubé povrchy za suchých i mokrých podmínek.) na asfaltu fungují jak lepidlo a beskydské kamení ve sjezdech nevydrží dlouho.

      0 0
    • Medviedok  

      odporucam 21/XL, lebo pells razzer nie je ani extra dlhy ale ani extra kratky ram. Najvyssie modely HT ramov maju dlhsie, ale razzer na tuto dlzku si myslim radsej XL a pripadne vymenit predstavec za kratsi. Ale idealne by bolo vyskusat, resp. zistit ci dotycny jazdec nepreferuje z nejakeho dovodu mensie ramy, potom by samozrejme prichadzala do uvahy ta 19ka.

      0 0
    • rinma  

      ja doporucuji 21 (XL), mam ho 3 tydny, mensi bych nechtel, merim 186 cm. uz v prodejne mi bylo receno, protoze jsem nevedel, ktery mam vzit, ze pells dela ramy kratsi, tak rozhodne 21. tak jsem to tam vyzkousel a sedelo mi to

      0 0
    • piwo  

      185 cm/ XL ideální

      0 0
    • robsol  

      Ahoj, měřím 185 cm a jezdil jsem tenhle rám i v 21", ale potom jsem přešel na 19" (stejný rám) a už bych neměnil. Záleží samozřejmě na tom kde kamarád chce jezdil. V lese je jednoznačně obratnější 19". Nezapomeň také, že Pells dělá trochu delší geometrii takže ta 21" je poměrně hodně dlouhá.

      0 0
      • Medviedok  

        ked ti pozriem do profilu a vidim ako mas nastavene sedlo-riadidla, tak by som tipoval ze ta 21ka mohla byt lepsia (keby som to bol ja a nie ty), ale aspon vidno, ze je to individualne a neda sa 100% spoliehat na internet.

        0 0
    • rinma  

      a nebo je jeste moznost si tam zavolat, ochotne ti poradi, ja jsem tam zkousel 2 kola, toho pellse a jeste ghosta ve 20, ale ten pells mi lip sedl a lip se mi na nem jezdi

      0 0
      • Fak  

        no kamos ma nejak co mi rikal 182 – 185cm , je to celkem flegmos tak je mu asi fuk i kolik meri :D   Uz ma objednane L (19), takze uvidime jak mu sedne az bike prijde, ale jelikoz ted na kole par let poradne nejezdil tak myslim ze mu bike sedne a nebude to resit.

        Ja jsem to mel podobnek dyz jsem objednaval Canyona a rozhodoval se mezi M a L a taky sem vzal M (merim 178) ze bude v terenu obratnejsi a neztezuju si. Ma vytazenou sedlovku a tenhle posed mi vyhovuje, kolo je v terenu paradne ovladatelne a jsem spokojen :)

        Jak rikam, uvidim jak mu to sedlo a pak napisu :)

         
        0 0
    • Mamutko  

      Mám Pells Razzer Race, veľkosť L a meriam 183 cm.

      0 0
    • Fak  

      hola hej, tak sem byl s kamosem v cykloshopu u znameho a po vyzkouseni mu jednoznacne sedlo L (19"), nakonec pry meri 182 a ne 185. To L mu sedlo dobre a to zdaleka nemel sedlovku vysunoutou na hodrni hranici, takze XL by podle mne byl nerozum, ale asi jak co komu sedne.

      Nicmene znamy ani e-shopy, na kterych jsem to objednaval uz bohuzel Razzer Elite na veckach v L nemaji, takze jsme nakonec vzali primo s prodejne u znameho tento Felt s peknou slevou :) Ram je to 19,5 a sedl kamosovi opet paradne :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.