• Breakpain

    Zdravím – mám AM kolo, na to jsem se rozhodl si pořídit pedály M530 http://www.kupkolo.cz/…va-bila_z93/ , ještě vyvstává otázka, jestli má cenu kupovat tyto nebo lepší M785 http://www.kupkolo.cz/…m785_z90607/ . Nechci zbytečně utrácet, ale chci být spokojený. Neumím z toho poznat, jestli se to liší jen vzhledově, nebo i funkčně (jde mi hlavně o samotný SPD mechanismus do kterého zacvaknu kufry)?

    Dále jsem si bokem pořídil silničku a teď váhám, vzít ještě jedny pedály s ohrádkou M530 či M785 (podle toho, které nakonec vyberu). Nebo mají silniční pedály skutečně ještě větší styčnou plochu s tretrou (pokud ano, tak je chci, pokud by to bylo na stejno, nemá cenu to asi takhle kombinovat).

    V tom případě jsem vybral R540 http://www.kupkolo.cz/…-r540_z1682/ a opět otázka, zda je to v pořádku nebo si mám připlatit za PD5700 http://www.kupkolo.cz/…5700_z89688/.

    A k nim tretry Shimano levnější … http://www.kupkolo.cz/…t-45_z90579/

    Líbí se mi mít dvoje tretry (noha nebude tak smrdět, bude se ta bota více větrat, jelikož je budu střídat a bude se tam tvořit méně bakterií – tzn. výskyt plísní, otlaků a podobných blbostí). + Samozřejmě primárně mi jde o co největší styčnou plochu, což se domnívám, že silniční pedál oproti MTB pedálu má, a proto ho chci.

    Potřebuji tedy poradit:

    • silniční pedál má cenu koupit, protože styčná plochaje větší?
    • výběr vhodného pedálu na silničku a na AM kolo z dvou uvedenýchvari­ant(ano koukám na cenu, proto jsem si vybral ty levnější varianty, alenechci šetřit na nesprávném místě)

    cenově dražší pedál připadá v úvahu, pokud má větší styčnou plochu, lepší mechanismus – pokud je to stejné a liší se to esteticky, nemá to pro mne význam

    Děkuji všem za názory a přeji pěkný víkend, Aleš.

    Anketa: Koupit silniční i MTB pedály nebo jen 2x MTB?

    12x
    100%
    0x
    0%
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.