• BestSkier

    Zdravím, ví někdo jak je to na paypalu s poplatky… kdyz neco stoji na ebay 100dolaru vcetne postovneho tak me z uctu odejde 100dolaru nebo 100dolaru a poplatky bance a paypalu?

    Díky Martin

    0 0
    • Smazaný účet  

      100 dolarů. jako kupující poplatky neplatíš – paypalu. paypal ti účtuje v CZK (pokud máš účet v CZK). platíš jen za odchozí platbu bance.

      0 0
      • stanjel163  

        zdravim, neviete mi poradit? chcem zaplatit za tenisky, ale nemozem najst zalozku withdraw..dik

        0 0
        • ivaneck  

          withdraw je poslani penez z Paypalu do tve banky. Za tenisky se plati „send money“

          0 0
    • Jirik123  

      paypal si uctuje 2,5% za prevod men. jinak nic. tady si muzes prohlidnout poplatky (musis byt na paypal prihlaseny) https://www.paypal.com/…i-bin/webscr?…

      dole si muzes kliknout na „View Currency Converter“ a prepocitat si castku podle kurzu paypalu.

      0 0
    • yetti  

      Platil jsem PayPalem pred vanocema 111 USD a v Komercni bance mi ubylo z uctu 2040Kc a nejake drobne. Jinak zatim nic :-)

      0 0
    • alinceb  

      Nemáte někdo nastudované, jaká je aktuální situace?

      Chtěl jsem dnes platit PayPalem za nákupv v SVK e-shopu – cena vč. pošty 112EUR. Aktuální kurz dle KB-střed je 27,708CZK/1EUR, tedy cena by měla být cca. 3100CZK. Na PayPalu mi to ale ukazuje něco přes 3200CZK.

      Dle tohoto článku PayPal účtuje 4,9% za platbu kartou (předpokládám, že to účtuje PayPal a ne banka). Výhodnější by tedy mělo být, když si pošlu peníze z účtu na PayPal account, tam provedu konverzi (Netušíte, kolik by mohl být poplatek u EUR?) a pak až z PayPalu uhradím v příslušné měně (tedy EUR)?

      Máte někdo nějaké další poznatky?

      Rozdíl v ceně u objednávky za cca. 3kCZK více než 100CZK imho není úplně málo…

      0 0
      • tonik666  

        Moje zkušenost je, že pokud nakupuješ v obchodě a zvolíš platbu „Checkout with Paypal“, tak neplatíš žádné přímé poplatky.

        Poplatku v podobě nevýhodného kurzu se dá vyhnout tak, že zvolíš, aby to přes paypal šlo v původní měně (tedy EUR). Pak Paypal na tvoji kartu naúčtuje v EUR, a převod provede banka kurzem „devizy prodej“ stejně jako kdybys zaplatil přímo kartou třeba na chainu.

        Paypal má smysl pro placení obchodníkům a pokud nepotřebuješ převádět měnu. (např. mám na balanci nějaká eura, a má smysl s nimi platit pouze to co je v EUR). Třeba za chain v librách raději zaplatím kartou, protože převod EUR/GBP je na paypalu nevýhodný.

        0 0
        • podvlada  

          Přesně tak.

          PayPal přímo nic neúčtuje.

          Má ale nevýhodnější kurz (obvykle) oproti tvé bance.

          Máš dvě možnosti:

          1. Nechat převod měny na PayPalu,
          2. nechat si od PayPalu naúčtovat původní měnu a převod nechat na

          tvé bance.

          Sám vybírám druhou, vyjde mi to lépe.

          Nemusíš tedy posílat peníze na PP účet a tam si je převádět a podobně, mělo by jít (někde nastavit, překliknout), aby ti (bance) PP naúčtoval původní měnu a o konverzi se postará tvoje banka.

          0 0
          • alinceb  

            Díky oběma. Já většinou nakupuju taky přes kartu, ale to tenhle e-shop neumožňuje.

            PayPal jsem použil jen asi 3× na Ebayi a moc jsem to neřešil, ale teď jsem si to spočítal a to kilo navíc se mi platit teda nechce…

            0 0
            • jonti  

              Delas ale chybu, ze pocitas kurz devizy stred, ty musis pocitat z banky devizy nakup. Potom to bude vyrazne min nez stovka a nema cenu to resit.

              0 0
              • alinceb  

                Spíš devizy prodej, ne?

                0 0
              • kali222  

                hlavně dneska je tam blokovaná určitá částka a stržená částka bude přepočtena podle kurzu v den stržení, pokud se nepletu…

                0 0
                • kali222  

                  jinak porad nevim a nechce se mi to zjistovat jednou se zeptam (Patrika – bankovniho guru:)))). kartovy asociace maj vlastni kurzy. takze v pripade 0,–kc na PP uctu a platby z CZK uctu, kdy je PP jen prostrednik, dostavam kurz sve banky, kartovy asociace nebo PP? :D

                  0 0
                  • tonik666  

                    V případě účtu by to měl být kurs banky. V případě debetky také banky. V případě kreditky kartové asociace. To si myslím, a taky jsem to zjišťoval, ale není snadné dostat se ke spolehlivým výsledkům.

                    0 0
            • tonik666  

              Podle mě by to přes Paypal mělo jít a stejnou cenou jako přímo kartou, viz můj příspěvek.

              0 0
      • Zeppelin  

        Já ti teda nevim, ale během dvou měsíců jsem nakupoval ze třech shopů z číny přes paypal, a to tak, že na paypalu mám údaje o platebce a v shopu zvolím možnost platit přes paypal, přihlásím se, potvrdím platbu a z účtu se mi strhne částka v kč, která je však přepočtena dle aktuálního kurzu mé banky, takže detail platby ukazuje částku v dolarech, kurz, částku v korunách. A další odchozí platba je poplatek paypalu a ten byl vždy jeden dolar.

        0 0
        • alinceb  

          Já koukám na údaje, které mi ukazuje platební brána PayPal před potvrzením platby. Dnešní střed KB EUR je 27,706CZK, EUR prodej je 28,3985CZK, ale přepočet PayPalu vychází něco přes 28,8CZK…

          0 0
          • kubad  

            28,3985×112 = 3180,576 tak ti nevím kde máš problém

            ale pokud si přepnutý na kurs Pay palu tak to bude ještě horší

            0 0
        • corben  

          Kupujici zadny poplatek neplati (jednak podle podminek a ani mne se to u zadne z desitek palteb nestalo). Jedine, co se blokuje, je nejaka mala castka (mozna ten $1) pri registraci/overeni karty na paypalu – coz by se melo stat jenom pri zadani karty a ta blokace se, myslim, ani nezauctuje a pak zmizi…

          Co se tyka kurzu – na paypalu se da nastavit mena, ve ktere chcete platit. Pokud je ta mena jina, nez zuctovaci mena karty (ta je ruzna podle banky a vydavate karty, vetsinou je to USD, nebo EUR – melo by to byt dohladatelne u banky…), karetni spolecnost prevede svym kurzem z meny, ve ktere platite na zuctovaci menu a k tomu si prirazi az 2% jako poplatek za prevod men. Nasledne se (pokud je ucet v jine mene, nez zuctovaci) kurzem prodej v bance prevede zuctovaci mena na menu uctu.

          Zjednodusene receno – pri platbe EUR s EUR kartou staci mrknout na kurz moji banky vs paypalu. Pri platbe, kdy se meny lisi je potreba porovnat kurz paypal na CZK s kurzem karetni spolecnosti treba US-EUR + 1–2% poplatek + kurz banky EUR-CZK.

          Pokud je to blbost, tak me nekdo opravte, takhle si to pamatuju z doby, kdy jsem to pred par lety resil :).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.