• siskin

    Ahoj, mám dotaz na všechny zde přítomné majitele Canyonu.Přišla mi výzva k zaplacení kola(nerve xc6). Na faktuře je částka 1759e , spořka si za převod bere 1% z částky, ale nevím zda mám něco poslat navic jako poplatky pro Sparkasse? A jestli ano tak kolik to dělá? Díky za pomoc.

    0 0
    • MlokCZ  

      Způsob platby Canyonu se tu řešil už mockrát, co se podívat do historie. Já bych použil nejlépe platební kartu (žádné poplatky + šance na lepší kurz než prodej) a pokud ji nemáš, tak jistota za 250Kč je eurogiro složenka.

      0 0
      • siskin  

        Do historie jsem koukal, ale odpověď na můj dotaz nenalezl.Eura mám v hotovosti, tudíž pouze složím na přepážce a spořce navíc zaplatím 1% z posílané částky.Co mě zajímá je zda-li mám posílanou částku navýšit o nějaké polatky(kolik) pro Sparkasse.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak to je speciální případ, když máš eura v hotovosti, to jsi měl napsat. Tady netuším jak to je a v historii to asi opravdu také nebude.

          0 0
          • RADO77  

            I otázka EUR v hotovosti se tu řešila. Já jsem na to někde odpovídal, ale nemám čas to teď hledat ani psát znovu. Hledej šmudlo.

            0 0
        • ceo  

          Přímo ti neodpovím, ale při standardním bankovním převodu do zahraničí jsou 3 možnosti – všechno platí převodce, každý platí náklady své banky a nebo vše platí příjemce. Vzhledem k tomu, že Canyon musí dostat jejich kupní cenu, tak jsem při převodu vzal všechny poplatky na sebe…

          Vzhledem k tomu, že zahraniční platby mají zvláštní režim (předavíza atd.) poplatky tam obvykle u přijímací banky jsou a předpokládám, že tedy budeš muset navyšovat. O kolik ale netuším.

          0 0
          • madcat  

            Zaplať požadovanou částku a do detailů platby uveď „OUR“, tzn. transakční poplatky k tíži plátce. Příjemci platby přijde přesně požadovaná částka, která ti bude stržena z účtu, a tobě se budou postupně strhávat ty transakční poplatky, jak budou peníze putovat bankovním systémem. O tom SEPA standardu, co se tu píše níže, nic nevím, takhle jsem platil já převodem Eura do Rakouska v roce 2005 z Raiffeisen bank myslím že do Bawag bank Austria, a dal jsem „OUR“. Potom jsem sledoval, jak se mi napřed odečetl poplatek za uskutečnění zahraničního převodu, a za den nebo dva či tři další část za poplatky na rakouské straně.

            0 0
    • Vrci  

      Pokud jak spořitelna tak sparkasse implamentovala sepa standardy, stačí poslat jako SHA, uvést IBAN a SWIFT/BIC a v německu to bude připsáno jako tuzemská platba, pokud ještě dle sepa nefungují pak jsou jistotou poplatky OUR.

      0 0
    • Lukecz  

      Spořka jede dle sepa standardu,takže stačí to poslat jako SHA

      0 0
      • siskin  

        Tak nakonec jsem to poslal jako SHA ,poplatky spořce 640kč. Posláno v pondělí (14.4) a zatím z canyonu žádná zpráva.Začínám být lehce nervózní . .

        0 0
        • MlokCZ  

          A co bys také čekal takhle brzo? Canyon žádnou zprávu o tom, že došla platba neposílá, takže čekáš až na kolo.

          A to si ještě počkáš, převod + odeslání + doručení odhaduju tak na 14 dní.

          0 0
          • karliner  

            Fakt nepotvrdí přijetí platby ani nepošlou datum odeslání a číslo zásilky, aby sis mohl zásilku trackovat?

            Tak to je trochu ruská ruleta, ne?

            0 0
            • Pablo  

              Fakt ne, zaplatíš a čekáš. Už jsem s nima na to téma komunikoval, aby to dělali, protože by to ušetřilo spoustu času jak jim, tak zákazníkům (imo polovina mailů/telefonátů je ověřování došlé platby a zjišťování stavu zásilky). Tvářili se celkem jako že jo, ale kdy to zavedou a jestli vůbec… Dalo mi celkem práci i je přesvědčit, že to má cenu, že zásilka jde trackovat (v několika mailech mi píšou že nejde, že na hranici číslo pozbývá platnost, já jim dokazuju že jde, nakonec zcela udiveně zjišťují, že mám pravdu a děkují za info).

              Další problém je, že německý DHLko na to kašle, takže i když víš číslo, nezjistíš nic moc. Mojí zásilku podali 2.4. a teprve 8.4. (při opouštění Německa) naskočila informace na webu, že vůbec taková zásilka existuje. Neuměla to dohledat ani operátorka DHL. Často proklínaná česká pošta měla informace okamžitě po převzetí od němců a je tam vidět, jak to po ČR putuje (u DHL jen poslední záznam). Tzn. ve výsledku to trackování není taková sláva, protože německem to šlo týden bez možnosti to sledovat/dohledat a v česku kde to funguje to zase během jednoho dne dojde, takže si to sledování člověk ani nevychutná :)

              0 0
          • siskin  

            Dnes to jsou 3týdny co jsem odeslal platbu a 2týdny ode dne kdy měli posílat kolo a bike pořád nikde.Tak jsem jim dnes psal mail kde to vázne a ještě dnes přišla odpověd´       

            „nevíme jak je to možné, ale bike ještě nebyl odeslán, po odeslání vas budeme informovat.  Omlouváme se za vzniklé potíže.“

            Není nad německou preciznost :-(

             
            0 0
            • ropman  

              já mám doma už třetí opravenou objednávku, poprvé tam byla velikost, kterou navrhli oni i když jsem chtěl jinou, pak opravili velikost ale zmrvili cenu, teď přišla snad už v pořádku. Nejlepší, že písemně už to bylo OK, ale mailem mi zas jinej člověk poslal info, že s tou cenou už nic neudělají (mám model v akci). Otázka jak se jim to za měsíc podaří s platbou a odesláním. Zatím evidentně neví levá co dělá pravá, mám z toho trochu obavu a o „německé preciznosti“ v jejich případě asi nemůže být řeč. Snad se nedočkám třeba ulomené patky přehazky nebo zaměněné vidlice jak už se jim taky podle info z fóra povedlo.

              0 0
        • ropman  

          !Přeshraniční platba v EUR by měla přece u Spořky stát 220 Kč ani o kačku víc, jakto že platíš 640 ? To jsi asi poslal jako zahraniční platbu ? Nebo tady další info

          Pokud jsi to teda poslal jako SHA, pokud OUR tak to jako přeshraniční nejde.

          Ale už se tu objevily informace že to někomu jako SHA normálně vzali bez námitek z Canyonu a v jiným threedu zas že zapomeňte na SHA .. tak nevím. Zajímalo by mě to taky.

          0 0
          • alaks  

            Já jsem se informoval ve spořitelně a bylo mi řečeno, že vybírají 1% z částky. Když jsem chtěl vědět, zda jsou ještě nějaké další poplatky, tak prý se něco ještě strhne při vyúčtování na konci měsíce. Kolik to ale je, mi nedokázala slečna ve spořitelně zodpovědět. Rozhodl jsem se tedy, vybrat hotovost a poslat přes Eurogiro.

            0 0
          • siskin  

            posílal jsem to jako SHA. Spořka si vzala 1% z posílané částky(cca 440kč) +200kč jako poplatek za manipulaci na přepážce(složení eur v hotovosti). To víš že se neošiděj :-(

             V pátek jsem psal maila do Canyonu jestli už platba dorazila, ještě ten den kladná odpověd¡ a že bike posílají v pondělí. Tak už se těším jak malej kluk na ježíška(santu) :-)

            0 0
            • Jarous1  

              Jste blázni… Za Eurogiro jsem dal 250 Kč za všechny poplatky způsobem OUR… Tenhle poplatek je ale při platbě do 50000 Kč…

              0 0
            • ropman  

              díval jsem se, že ČS a.s. má, o dost lepší kurz než třeba ČSOB, při větší částce už je to citelnější.

              0 0
        • petulka_VP  

          Vyzva k zaplaceni je uz ten prvni dopis nebo prijde jeste neco..? Jsem na tom bidne s nemcinou, nerad bych neco prosvihl.. Kdzytak se omlouvam za trochu hloupy dotaz..

          0 0
          • alaks  

            Výzva k zaplacení by Ti měla přijít mailem, pokud se nemýlím. Mám také objednáno a už jen čekám na mail.

            0 0
            • Jarous1  

              Přijde obojí, jak mail, tak potom i papírový dopis klasickou poštou… Ale nejlepší asi bude zaplatit hned po obdržení mailu, ať se to nezdržuje.

              0 0
          • Beeda  

            prisel mi prvni papir domu s terminem 14/15w spotvrenim objednavky, po 14dnech druhy – zase nemecky blbbla, co me trocu vuvedlo tak volam zda je vse ok/zda uz nema zahlung a prej nein gut, gut warten bite 14–15, tak jsem to neresil:-)

            Pak ve 14weeku prisla vyzva e-mailem, ze mam zaplatit bud pres kartu nebo pres ucet ze bike (frameset) is ready:-)

            prevod penez trval 4dny a poslani postou 5dni…

            ende a hende hoch:-)

            b.

            0 0
    • Beeda  

      platil jsem kartou z uctu CSOB minuly tyden a za 1104E dal 28025kc..

      0 0
      • dada  

        tak to je vcelku fér

        0 0
      • Vilge  

        To byla jen rámová sada, že? I tak je to skvělá cena, lepší než mají na webu. Tak rychle sestavit, nafotit a upnout do profilu, ať si tady můžeme vespolek ob­divně zavzdychat :) .

        0 0
    • TheIF  

      Tak jsem po pul roce vratil k bajkum a koukam uplně nové forum…

      Mám tip na platbu do zahraničí PayPay (neplest s PayPal) zřizeni vedeni vše zadačo. Platil jsem teď prachy na slovensko a přišlo to na 16kč do německa by to mělo být stejné.
      Pozor musite mit všechny tři (karta, učet, občanka)  ověřeni vašeho učtu na PayPay jinak nejde posilat prachy na učet

      0 0
      • Pablo  

        Při takhle velkých částkách (celý kolo) není ani tak důležitý poplatek, jako kurz. Proč když už máš kartu to komplikuješ PayPayem, když platba kartou je zdarma a kurz většinou slušný (střed)?

        0 0
        • TheIF  

          Nevim důvod se vždy najde…

          • seš paranoidní a nechceš jim dát číslo karty
          • neumíš ger/eng chtěj to číslo přece po telefonu ne ?
          • nedostatečný limit na kartě (stím sem měl kdysi problém já na Junior kartě u poštovní nejde navyšit dostatečně limit)
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.