PayPal - omylem jsem kupci zrefundoval jeho platbu

10 nepřečtených
  • sanyo

    Ahoj omlouvám se že zde otravuji, ale všiml jsem si, že je zde dost otázek kolem PayPal. Prosím neporadil by mi někdo, obchoduji občas na Ebay USA, kde jsem prodal věc za 20,–Usd, kupec mi to hned cestou PayPal zaplatil, ale já neznaje AJ jsem prostě platbu omylem odmítl a je problém. Všude různé automatické nabídky řešení, nemůžu na nic kloudného přijít, řeším to už třetí den. Kupec se mi to snažil znovu zaplatit, ale bohužel, nejde to, platbu mu to nepustí. Nestalo se to už někomu, díky moc.

    0 0
    • soap  

      hm možna počkat,mi po refundaci trvalo asi 7 dní než se peníze vratily na kartu.odečet okamžitě a návrat dlouho.

      0 0
      • Ralan  

        Já bych řekl že se mu ty peníze už vrátily, když to zkoušel platit znovu, alespoň já bych něco podruhé neplatil, dokud bych to neměl zpět.

        Pro zakladatele:

        Napadla mě jedna věc, ale možná to je blbost. Co kdyby ti peníze poslal jen „převodem“ na PP, např. jako other platbu. Že ti na tvůj mail PP pošle oněch 20$, ale asi by byl problém, když by to šlo mimo Ebay, že by to asi nepřičetlo zaplacenou aukci tj. ani by nebyl komentář. Peníze bys dostal mimo ebay a předmět bys poslal, zase jestli by ale souhlasil.

        Ale říkám, jen mě to teď napadlo jako krajní možnost, takhle to udělat, kdyby vám nepomohlo počkat a udělat to na ebay, tohle jsem nikdy nezkoušel, takže si netroufnu tvrdit že zrovna tak. Ale peníze bys měl dostat a on předmět taky.

        0 0
        • kubad  

          jj tohle bude nejjednodussi, s ebay problem nebude.

          0 0
        • sanyo  

          Kupec to zkoušel, zadal na PP platbu přímo cestou mého emailu, ani tak ho to nepustilo, podrobnosti jeho způsobu platby však nevím. Dnes ráno jsem nyšel nějakou cestu oslovit přímo PP, tak nevím, co mi sdělí. Já jsem myslel že založím novou aukci s tim prodaným předmětem, jen nějaký koď či krátký název, kupci sdělím název aukce, aby si ji v rámci kup teď koupil a následně opět zaplatil, byť v jiné aukci, Z toho jsem ale vycouval,první aukci de facto aukci nemám na EB dokončenou, tak abych neprohloupil.

          0 0
          • kubad  

            nevidím jediný důvod proč by ho pay pal nepustil jako platbu na tvůj mejl registrovaný v pay palu, prostě ti pošle jako Goods, nesmí to tam motat jako platbu za ebay

            0 0
          • Ralan  

            To by mě taky zajímalo co mu to napsalo nebo proč ho to nepusitlo klasicky zaplatit buď jako goods, nebo personal – other. Pokud to tak tedy platil. Ale snad ti z PP někdo pomůže, napiš potom jak si dopadl, tohle mě docela zajímá jak to vyřešíte.

            0 0
            • sanyo  

              Díky tvému tipu jak se dostat PP na kobylku a poslat mu mail, jsem se tam konečně dostal a napsal jsem tam můj problém. Netrvalo dlouho, PP mi napsalo potěšující mail, kde mi poradili, že mám znovu napsat kupci, aby to znovu zaplatil. Tak jsem učinil, kupec to přečetl a napsal mi, že to není důvěryhodný způsob platby ,m žen platit nebude, a že tedy mám vystavit aukci znovu. Tak jsem to udělal, jenže mám obavy aby mě nehonili Ebay s PayPalem dohromady, že jsem nedokončil první aukci. Já to dlabu, už jsem přišem málem o nervy.

              Chlapi, prosím zkuste mi poradit, v čem dělám chybu při vystavení aukce, vždy se divím, že velmi málo lidí mi otevře mojí aukci, ted jsem tam třeba vložil tuto mojí aukci, kde mám asi 6 různých slov. Když je pak napíšu střídavě do aukce, tak mi to mojí aukci vůbec nenajde, když dám číslo aukce tak ji najde, jsem z toho jelen, máte na popisky v titulu nějaký fígl, co jak psát.

              0 0
              • Ralan  

                To jsem si tak trochu myslel, že nebude souhlasit kvůli důvěře. Tu druhou aukci už máte teda v pohodě i zaplacenou?

                Že by byl nějaký problém kvůli té první si moc nemyslím. Když ti peníze poslal a ty si refundoval na PP, tak máš na ebay označeno jako zaplaceno? Pokud i on, tak by to mělo být jako proběhlá aukce, nevím jestli když refunduješ platbu, tak zpětně se to na ebay změní, ale třeba i tak to mají udělané, to se mi ještě nestalo. Počkej a uvidíš co to udělá.

                Na Ebay jsem neprodával, sice se chystám, ale ohledně tohodle bych moc neporadil.

                0 0
                • sanyo  

                  Jak jsem již napsal, US kupec odmítl novou platbu PP, protože orig. postup mu to neumožnilo a náhradní postup celou mojí e – adresy odmítl pro nedůvěryhodnost. Sám nabídl postup – udělal jsem tedy novou normální klasickou aukci, kde jsem dal aukci od 1,–Usd ( předtím 10), on již přihodil a na předchozí aukci mi dal kladný komentář a vybídl mne ke komentáři také, což jsem kladně učinil. Teď je jen na něm samém, zda tu aukci podruhé vyhraje, předpokládám že ano. Také jsem tuším psal, zda by mi někdo neporadil, s tím, že jsem se divil že několik hodin po zadání aukce jsem mou aukci pomocí popisovaného titulu nenašel. Teď už jí normilně najdu, chybal byla asi v krátkém časovém odstupu od zahájení aukce. Byť např. za dnešních 24 hod. je pouze jedno shlédnutí mé aukce. Snad se postupně zlepší.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.