• josefnekuda

    Ahoj,pořídil jsem zánovní kolo s veloce sadou,převodníky 53–39,kazetu 25–12.Mám tedy přehazovačku veloce 10s,asi krátké vodítko.20let jsem měl jiné kolo s kazetou 11–28,převodníky 52–39.To mi vyhovovalo.Jezdím na vysočině dost kopce a vzdálenosti nad 100km.Potřebuji kazetu 11–28,ale přemýšlím o pastorku 29zubů,který bych využil.Pobere to tato přehazovačka a jak složit kazetu 11–29 na 10 kolečko?.Děkuji za rady!

    0 0
    • LukiS6  

      Krátké vodítko je do 27 zubů.Takže by jsi potřeboval střední to je do 30.Kazeta 11–29 už budou skoky si myslím.

      0 0
      • josefnekuda  

        ale 28zubů píšou,že jim to v poho veme

        0 0
      • mr.ricardo  

        11–29 se veloce nedela, jen 13–29, jedine to poskladat, veloce ma pastorky volny nbo treba Miche kazeta, ktera se da poskladat pri koupi. Co se tyka voditka, tak s tou 29 kratky voditko funguje. Ale mozna bych zacal tim, ze bych presel na kompakty, blby je, bys musel menit kliky, ale zase starsi Veloce neni problem sehnat na bazaru.

        0 0
        • josefnekuda  

          prodává to cykloškoda kazetu poskládají podle požadavků,potřebuji hlavně vědět zda to pobere přehaziovačka veloce,těch 28zubů by měla pobrat,píšou to v diskuzích podle svých zkušeností

          0 0
          • mr.ricardo  

            Ja sam to vyzkouseny nemam, ale nez jsem presel na kompakty, tak jsem o ty 13–29 premyslel a pry to funguje s kratkym saltrem.

            Primo Sirer

            0 0
        • josefnekuda  

          jsou to kazety miche

          0 0
          • Prazak0  

            Asi by stačil koupit jen jeden pastorek, myslím Miche v Cyklo Škoda v Brně. Pastorek 29 z. je myslím ocelový, v desítkové verzi malinko přes stovku. Pastorek 30z byl dražší, výrazně, vyroben z duralu. Mám starou silniční přehazovačku Shimano RSX, pobere mi i pastorek 36z, zcela bez potíží. U přehazovaček Campagnolo taky předpokládám, že fakticky zvládne víc zubů pastorku, než co se oficiálně uvádí.

            Jak tu někdo píše, spíš bych vyměnil kliky za kompakt. Tam si jde změnit i převodníky, pokud bys chtěl třeba 52, ale já bych tam spíš nechal těch 50–34. Pak by nebyl důvod měnit kazetu.

            0 0
            • Singlespeed  

              Nevím, jak je to při kombinaci Miche a Campy, ale při kombinaci Miche+Shimano na sebe nemusí navazovat náběhy pastorků a aby to dobře řadilo je třeba bastlit. Obnáší to propilování užší drážky v pastorku, aby se dal pastorek na ořechu pootočit do správné polohy (mám tak na kole dva pastorky Miche zabudované do kazety Shimano).

              0 0
              • Prazak0  

                Někde jsem viděl prodej samostatných pastorků Campagnolo, nevím, co to bylo za velikosti. Trošku mě překvapuje, že Miche nejde se Shimanem kombinovat. Já zatím bastlil jen s kazetami Shimano, kdy jsem do jedné přidal pastorek z druhé, ten co nejvíc jezdím. Nabíhá bez problémů, postavení zubů je OK. Překvapuje mě, že Miche ve verzi pro Sh má ty náběhy jinak, takže pak se Shimano nejde kombinovat. O té kazetě uvažuji. Jednou možností je tu kazetu jen doplnit největším pastorkem ze Shimana, kde bude velký odstup tj. třeba 19 Miche a 34 Shimano ap. Nebo to zbastlit víc, dle toho, jestli kazetu koupím v pevné sestavě z Německa a nebo ve volitelné sestavě od cyklo škoda z Brna, kde to dost dlouho trvá. Nejvíc mi tam šlo o malý závěrný pastorek, já chci 15z, normální kazetu seženu max. 14z.

                0 0
                • Singlespeed  

                  Ne všechny Shimano pastorky mají náběhy stejně. Co jsem si všiml, tak k sobě pasují ty pastorky, které mají vyražené stejné dvojpísmenné kombinace, přičemž na jednom pastorku může být vyraženo několik těchto kombinací.

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Jeden čas jsem skrblil tak, že jsem v servisech sockoval všemožné staré kazety z odpadu, rozebíral a ze zachovalých pastorků skládal „nové“ kazety. Občas bylo třeba nějaký pastorek propilovat a pootočit, aby na sebe náběhy navazovaly, i když třeba byly všechny Shimano.

                    0 0
        • Singlespeed  

          Kompakty může dát klidně i Shimano. Třeba kliky Tiagra stojí přibližně tolik co kazeta Veloce.

          0 0
          • mr.ricardo  

            No, taky reseni, proc ne. (sice jako campy fan bych to neudelal, ale jde to :))

            0 0
    • Mikikuba  

      Ahoj zuby 29 jsem na campe na krátké vodítko vozila běžně a bez problémů.:)

      0 0
      • josefnekuda  

        Díky jedna věc vyřešena

        0 0
      • josefnekuda  

        A ještě jak poskládat tu 10s kazetu 11–29????

        0 0
        • Mikikuba  

          Upřímně já jezdila ultra a tak jsem 11 opravdu nepotřebovala :) čili já měla kazetu klasika 13–29. cili v tomhle nepomuzu jen muzu rict zkusenost ze jednotlive kazety campy nejsou kompatibilni vzdycky se zamenama jednotlivejch pastorku. Zkousela jsem.

          0 0
        • Prazak0  

          Kazetu Miche si může navolit celou. Takže pokud Ti jde o to, jaké tam dát pastorky, tak si je navolíš. Bude-li celá Miche kazeta objednaná, nemusíš řešit, jak bude na pastorky nabíhat, bude to prostě chodit OK, předpokládám. Jestli Ti jde o to, jaké pastorky vybrat, tak podle toho, jak Ti to dosud vyhovuje. U volitelné sestavy můžeš vyřadit pastorky, které nejezdíš. Já třeba bych osobně nezačínal kazetu na 11 zubech, ale třeba na 13. Nejvíc pastorků dal tam, kde to nejvíc jezdím, tam jemněji odstupňovat, do kopců odstupňovat po víc zubech.

          0 0
          • josefnekuda  

            ok,ale aby tam nebyly skoky po 4zubech.Takže 11,12,13,15,1­7,19,21,23,26,29?­.Nyní tam mám 12,13,14,15,1­6,17,19,21,23,25.

            0 0
            • Mikikuba  

              už skok o 3 zby na silničce je fakt rána.to se dělá až u těch nejlehčích, který použiješ v kopci. na rovině je to hnus.Zkus se pořádně zeptat jestli a jak to Miche na campě chodí. Myslím, jestli to má stejný naběhy a tak. Mám pocit, že jsem slyšela že nic moc ale sama jsem nikdy neměla. Campa se prostě nepizdí:DD jinak na pastorku 13 s kompaktem 50/34 jsem utočila 60km/h a to fakt nějakej speciální technik nejsem.Potřebuješ opravdu 11?

              0 0
              • Prazak0  

                Pokud bude mít celou kazetu Miche, tak mu bude běhat OK, myslím náběhy. Co jsem četl, tak snad ta kazeta je malinko hlučnější. Jiná věc je, pokud by měl jen jeden pastorek Miche a ostatní Campagnolo. Ale nevím, nakolik ty potíže s náběhy se projeví u velkého skoku. Tj. co by vadilo u pastorků, kde to stoupne o jeden zub nemusí vadit při skoku 25 na 29 nebo 26 na 29. Nevím, zkušenost, kde bych měl potíže s náběhy nemám, zatím jse jen bastlil Shimano kazety. Zas chápu, že ne každý má na to, aby měl nejlehčí převod 39/25, zvlášť když to má do kopců.

                0 0
                • Mikikuba  

                  Jo já to jen slyšela. Shimano kombinovat jde různé kazety campa určitě ne. Mají třeba pastorky se stejnými zuby s různými náběhy na různejch kazetách. nevím jak teď ale dřív se to značilo a b c. Ale kazetu jsem už dva roky nekupovala tak teď nevím. Konec ultramaratónů konec šílené spotřeby matroše:DD

                  0 0
                  • Prazak0  

                    Jestli je z Brna a okolí, tak bych koupil ten jeden pastorek 29z a zkusil, jak to půjde. Případně pak koupit a mít celou kazetu Miche, to by snad zlobit nemělo. Neumím si představit, že někdo by prodával kazetu, kde to nebude dobře chodit. Pokud nabízí volitelnou sestavu, tak snad ty náběhy má kazeta Miche vyřešené pro jakoukoli kombinaci pastorků. Na kazetu by ale musel čekat myslím 3 týdny, pak ještě pošta a jestli se platí předem převodem, tak celkem další týden. Je otázka jestli spíš nevyměnit kliky, dát tam compact. Což Campagnolo asi nebude.

                    0 0
            • Prazak0  

              Nebál bych se skoku o 4 z 25 na 29. Na velkých pastorkách jednak matematicky ten převodový poměr pak není tak velký a potom do nějakých prudších kopců nejde o tak jemné stupňování převodů, ale spíš na ten prudký a dlouhý kopec mít vhodný převod. Skok 23–26 je totiž větší než 26–29. Je otázka, co Ti víc vyhovuje na ty kopce, co nebudou nejprudší, jestli 25 nebo radši 26. Jinak já mám rád i lehký převod, který běžně nejezdím, ale je do rezervy. Ten jde pak využívat různě, když si dá člověk spíš regenerační vyjížďku, nebo třeba na jaře po zimě je slabší kondice, nebo si dáš větší porci kilometrů a ke konci ubyde sil ap. Ani rozdíl mezi 26 a 30 není zas tak velký.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.