Otáčení zadního kola při protočení řetězu proti

18 nepřečtených
  • Egesi

    Čau,

    jak moc má být odpor ořechu při protáčení řetězu pozpátku? Když to mám na stojanu a protáčím to zpět, tak se mi roztočí i kolo, neznamená to že to někde drhne? přetažená ložiska? To je podle mě nesmysl, to by muselo být utažený hasákem (a to není)… kola crossride, průmyslový ložiska. Dik

    0 0
    • xshreck  

      Měli jsme stejný problém – asi zatuhlá vazelína nebo tak. I při jízdě se řetěz táhl při „neutrálu“ dopředu a padal…

      Moc jsem se s tím nesral, vzal WDčko … stříkl to tam, protočil … otočil, vyteklo to … nastříkal konkor a jezdí se dál. I když nevím jestli to byl nejiděálnější způsob :-D Ale lepší než aby při nějakém výšlapu spadl řetěz a nabila se držka…

      0 0
    • MlokCZ  

      Mavic ořech → festka → zanedbaná údržba → co nejrychleji namazat ořech nejlépe Mavic olejem

      0 0
    • jah  

      Asi jsem předtím svůj dotaz neumístil úplně správně, tak bych to s dovolením, zkusil tady: Dneska ráno jsem sednul na zimáka a zjistil, že z něj mám festku (kolo stálo tak 14 dní). Chvátal jsem do práce a tak jsem jen nastříkal trochu WD z obou stran kazety (aniž bych sundal kolo). Ořech se odlepil, všechno funguje, jenom to má děsnej zvuk „kov na kov“, asi jak wédé rozpustilo vazelínu. Můj dotaz zní, jak moc riskantní je v tomhle stavu jezdit. Mechanik v servisu mi totiž sdělil, že to nerozebere, že je s tim hrozná práce (resp. že by jeho práce stála víc než novej ořech). Je to Shimano, stará 8sp 105. Dík.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Riskantní je to jen pro zadní náboj (a to velmi velmi), pro Tebe skoro vůbec. Klidně pokračuj.

        0 0
    • jah  

      Dík. Je nějaká možnost jak ty následky oddálit bez sundání kazety a rozborky ořechu? Nemám bič ani stahovák a kolo potřebuju nutně na dopravu do práce.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Zkus dočasně nějakou vazelínu ve spreji nebo husté mazivo na řetěz a dostat tam toho co nejvíc. Ale dokud nevidíš dovnitř, tak nevíš, co vlastně drhne a co se ničí.

        0 0
        • jah  

          Díky. Pokusim se tam něco dostat.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Zkus co nejvíc vyprat nějakým WD/petrolejem/naf­tou za opakovaného protáčení, tak, aby z toho vyteklo co nejvíc bordelu a rzi. Pak vzít mazivo na řetěz do mokra nebo vazelínu ve spreji a dokud tam bude na površích ještě nějaké rozpouštědlo, tak se to pokusit dostat dovnitř. Krajní varianta by byl nějaký hustší motorový olej. Každopádně se to pak bude snáz rozebírat, ale bude to hnusné.

            Jenže tak, jak jsou náboje nedokonale utěsněné proti vodě a prachu, tak se ve stejné míře vzpouzejí pronikání maziva do potřebných míst.

            0 0
      • jecnak  

        U Crossride potrebujes jen inbus a stranový klíč. Kazeta může zůstat na ořechu. Viz návod na Bajk.cz

        0 0
        • Vilém  

          Pise „Je to Shimano, stará 8sp 105“.

          0 0
          • jecnak  

            Jo, uz to vidim, uniklo mi, ze sem psal uz driv a ted odpovedel na zakladajici.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.