OT: Jaké reproduktory 2.1 nebo 2.0?

78 nepřečtených
  • jIrI___

    Chtěl bych se zeptat místních audiofilních znalců jaké si koupit repráky k ntb tak asi do 800Kč (1000Kč nechci překročit). Jelikož se v tomhle oboru vůbec nevyznám budu rád za jakékoliv tipy. Představoval bych si sestavu 2.1, ale nevím jestli by nebylo lepší v téhle cenové relaci koupit 2.0. Díky všem za reakce.

    0 0
    • littlebiker  

      Máš ICQ? Počítej, že za litr to moc slavné nebude a jako zarytý odpůrce domácího kina  a subwooferů doporučuju čisté stereo :)

      Ikdyž k notebooku… tam je to celkem jedno, každopádně 2.0 bude praktičtější, o výkonu ve wattech se nemá moc cenu bavit, pokud nechceš dělat na intru diskotéku.

      A co sluchátka? takové pohodlné uzavřené mušle by stály za zvážení.

      0 0
      • jIrI___  

        K noťasu to chci jen čistě na stůl, rozměry beden nehrajou roli. Na kolejích s diskotékou nepočítám, ale při kreslení různých výkresů, dělání projektů do školy, filmech, vodárně, atd. je to určitě pohodlnější než mít na uších sluchátka :-). Prostě hledám dobrý poměr cena/kvalita. Je mi jasné, že za ty prachy to nebudou nějaké extra kvalitka zvuk bedny, na moje použití budou ale určitě dostačovat.

        0 0
        • tiru  

          a co takhle spojit noťas s věží – a měl bys to za pár kaček co stojí kábl ))

          0 0
          • jIrI___  

            Věž nebudu táhnout na koleje :-))

            0 0
            • tiru  

              no já myslel za ty prachy třeba nějakou sračku koupit v bazaru a použít enem ty repráky )

              0 0
          • littlebiker  

            Tak to mám udělané já v pokoji, stará věž z obýváku už nestačila, tak teď dosluhuje u mě a musím říct, že po geniusech za 600 úžasná změna, sice mi to hraje jenom z levé strany, ale nějak sem si na to zvykl, na filmy se v PC nedívám, takže je to šumák

            0 0
      • tiru  

        a co tenhle

        http://www.aukro.cz/…_sbirky.html

        ;))

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to je designový skvost, nádherný. Takový metal-punkový :-))

          0 0
      • pepino  

        2.1 není domácí kino, subwoofer je tam na basy, anřto malý bedničky jich moc nezahrajou a basy maj takovou vlnovou délku, že je jedno, kde subwoofer stojí.

        0 0
        • littlebiker  

          Opravdu si myslýš, že u bedniček za litr má cenu cpát subwoofer? Je to stejný marketingový tah jako celopéro za 5 000.

          Mám rád klasické stereo, máme doma bedny Canton + zesik a CD prehrávač Denon. Nebudu říkat kolik ta sestava stála, ale nepotřebuju k tomu dunítko, hraje to krásné, prokreslené basy.

          Sestavu jsme volili na poslech hudby, takže dunítko opravdu nepotřebujem. Kdybych se na tom díval hlavně na filmy, to by bylo jiné, tam už bych woofer zvažoval.

          0 0
    • Tomcat  

      No Audiofilský k notebooku za x<1000,– K4 určitě ne.

      http://www.alza.cz/…2-d59141.htm

      http://www.alza.cz/…2-d69140.htm

       
      0 0
      • littlebiker  

        Našel jsem ještě tyto, napájené z USB, takže pohodička bez zbytečných baterek a kabelů

        http://www.alza.cz/…0-d67945.htm

        0 0
        • jIrI___  

          Raději obyčejné, nejde mi o přenositelnost a množství kabelů ;-)

          0 0
            • Lister  

              Jo tyhle mám doma – hrají slušně, s tou recenzí bych souhlasil. Basy jsou hutné – někdy až moc, je potřeba je krapet stáhnout, jinak je zvuk nevyvážený. Výšky jsou ostré a zkreslené v rámci cenové relace beden prakticky minimálně. Středy tato sestava neexceluje, ale není tam typická díra jako u většiny beden typu 2,1. Já je bral hlevně pro maximální výkon, který je překvapivě výborný – na hlasitost lehce pod polovinu dokázaly ozvučit menší restauraci tak, že se dalo velmi slušně pařit. Kdyby se ještě přidalo, tak už by nebyla možná běžná konverzace.

              Kdybych nepotřeboval ten výkon tak bych bral 1250X, jak píšu níže.

              0 0
        • Tomcat  

          no o kvalitě poslechu bych ale dost pochyboval

          0 0
      • Lister  

        Přesně takhle bych vybíral já. Osobně bych volil sice starší, méně výkonné, ale dle zkušeností zvukově velmi povedené 1250X.

        0 0
        • jIrI___  

          Ty 1250X mi doporučovalo už víc lidí. Takže raději 2.0?

          0 0
          • Lister  

            Rozhodně 2,0. 2,1 má dle mě více neduhů než předností – ty subwoofry často nahrají basy, ale pouze duní a ty šumítka co se vydávají za satelity zase neumí hrát pořádné středy a výšky dost často jen zkresleně.

            Pokud bys chtěl přece jen nějaké 2,1 tak určitě ne genius, protože ty jejich poslední verze jsou opravdu slabé – jedny 5,1 mám doma a musím říct že fakt děs a hrůza.

            0 0
    • mosquito  

      kvalitni 2.0 stereo vicepasmove pro hudbu sumitka s wooferem na hry a filmy

      0 0
    • jIrI___  

      Co říkáte třeba na Logitech X-210 nebo Genius SW-V2.1 1250?

      0 0
      • Lister  

        prostě komu není rady…

        0 0
        • jIrI___  

          Nene, klid. Jen se ptám. Vícemeně už jsem rozhodnutý pro jedny z těch co napsal Tomcat výše. Tohle byl jen takový pokus abych viděl reakce ostatních na levné 2.1. Tvoje reakce hovoří za vše :-)

          0 0
          • Scully  

            Ono dnes je to těžké, poslech z repráků co maj sub, mě osobně příjde taková intenzivnější ( neříkám že to je věrný, ale víc mě to baví) Ale zas když kouknu na ty sestavy co prodávaj, tak mi to příjde jen jako víškáče + sub. Než je tak vážně raději 2.0.

            Snad jen jediný co bych ti doporučil, tak se mrkni někam do bazaru na starý dobrý "geniusi. ":http://www.oranges.cz/…5.1-5000.php

            0 0
            • jIrI___  

              5.1 nechci. To je na mě už strašně moc kabelů :-)

              0 0
              • ufonek  

                Ony ty HT 5.1 taky nejsou bůhvíco, alespoň co se týče poslechu. Na filmy fajn, na hry také, jinak to jsou vyloženě bedny pro teenagery – obrovský bum, bác. V téhle cenové relaci (do 1000,– Kc) asi nemá cenu kupovat nic jiného než 2.0 a ty Geniusy jsou určitě dobrá volba. Nevím zda se dají vůbec za tuhle směšnou cenu pořídit solidní 2.1, když už tak bych koukal po Altecu, Creativu, Logitechu v mírně vyšší cenové hladině, každopádně tyhle 2.1 PC sety jsou vhodné krom gamesení snad jen na určité atypické hudební žánry kde ta díra na středech nevadí. (techno, možná nějaká elektronika) Pokud už 2.1 tak hlavně to chce solidní objem a výkon satelitů, protože to je to co u těchto bedýnek opravdu hraje. Sub dělá pouze bordel.

                Pokud neřešíš nedostatek místa tak asi nejlépe uděláš koupí Geniusu SP-HF řady, ještě by připadaly do úvahy Redstary ale tuhle značku nemám příliš rád, měl bych pochybnosti o dílenském zpracování. Logitechy a Creativy dle mého názoru mají dost malý objem a hraje se tam především na značku, design a kvalitnější dílenské zpracování. Pokud bys to ovšem chtěl tahat s noťasem tak třeba ty Creativy T20 nemusí být špatná volba.

                0 0
                • Lister  

                  No konečně můj člověk, který chápe, ža aby středobass něco hrál, tak musí mít taky patřiční průměr :-)

                  0 0
    • jIrI___  

      Takže nakonec na vaše rady postoupili do finále Genius SP-HF2.0 1100X, Genius SP-HF2.0 1250X a na základě recenze na internetu taky Genius SW-HF2.1 1250. Takže které z nich? Poznám jako naprostý laik rozdíl mezi 1100X a 1250X? Diskotéky pořádat nehodlám, takže vyšší výkon asi plně nevyužiju.

      0 0
      • kolečko  

        To se na trhu nenajde jiná značka než Genius? Vždyť je to ubohá spotřebka, dělají všechno možné, aby to tak nějak fungovalo, jenže ono to většinou moc nefunguje, ale jsou toho plné krámy a plné domácnosti. Já poučen léty a několika výrobky Genius jsem se zařek, že mi do baráku nesmí. Nabídku levných repráků ale neznám, takže si spíš jen plácám játra, ale už jsem to nemohl vydržet ;-)

        0 0
        • jIrI___  

          Jiné značky samozřejmě existují, ale každý koho jsem se zeptal mi doporučil v téhle cenové hladině právě Geniusy. Kdybych prý byl ochoten si pár stovek připlatit (což nejsem) tak pak by se prý dalo vybírat z Logitechů a Creative. Jinak jak se teď dívám, tak má segra u počítače nějaké úplně obyč 6 let staré Geniusy a nebyl s nimi žádný problém :-)

          0 0
          • kolečko  

            No když se zeptáš na bike foru na repráky, tak ti 9 z 10 bikerů doporučí Geniusy, protože ta značka je jak mor. To by ses musel zeptat jinde. Hrát samozřejmě budou, otázka je jak. Ale záleží na každém, s čím se spokojí. Třeba ti budou stačit.

            0 0
            • jIrI___  

              Tak co bys třeba v téhle cenové hladině doporučil ty? Ať to tu není tak jednotvárné. Nebo aspoň prosím dej odkaz na nějaké fórum, kde se repráky řeší.

              0 0
              • kolečko  

                Jak jsem psal, tak už nemám přehled, jenom jsem na Genius alergický :-)  Ale zkus zagůglit, projeď pár prodejen a možna na něco kápneš. Nebo se ozve někdo povolanější.

                0 0
                • Lister  

                  asi takhle – ty 1250X se dost často používají jako referenční bedny v dané cenové kategorii. To že ty seš na tu firmu alergický ještě neznamená, že opravdu vše  co dělají je špatné. Jak jsem už napsal mám od Geniusu repro 5,1 a to je opravdu mor a pak mám ještě 2000× což je dvojpásmové repro a to je úplně jiné kafe. Neříkám že to je hifi soustava, ale v rámci cenového limitu je to to nejlepší co se dá koupit. Slyšel jsem i systémy jiných výrobců, vesměs to bylo ale vždy horší.

                  0 0
                  • kolečko  

                    Jasně, něco se jim třeba povede. Jen mě zaráží, že když někdo plácne „chci bedny k PC“, 90% lidí řekne kup si Geniusy.

                    0 0
                    • Lister  

                      tak třeba já bych ti to bez přímé zkušenosti neřekl. Po mojem posedním nákupu bych ti třeba na otázku – jaké 5,1 bedny, odpověděl, cokoliv hlavně ne Genius, protože ty poslední kousky jsou nabývale nepodařené a první věc, která mě při pohledu na ně napadne je – BRUM (obrovský brum aktivního woofru – to už je taková charakteristika geniusu) No a pokud některé typu netrpí brumem, tak mají zase co dohánět v ergonimii ovladání........

                      0 0
                      • kolečko  

                        …a taky spousta lidí třeba ten brum neslyší nebo slyšet nechtějí, a ty basy, co z toho lezou, že nejsou basy ale hukot atd. atd. Ale stejně všude ve fórech najdeš, že „ty 5.1 hrajou fakt svěle“. Proto těch 10% musí dělat osvětu ;-)

                        0 0
                        • Lister  

                          myslíš osvětu typu „vše od geniusu ja na nic“ – promiň taková osvěta je úplně nahovno, Vždy bych rozlišoval jednotlivé výrobky.

                          0 0
                          • kolečko  

                            Byl tam smajlík. Každopádně se mi zdá ta převaha neadekvátní kvalitě.

                            0 0
                            • Lister  

                              ano já si toho všiml, ale na ty tvoje původní výroky se bohužel nedalo reagovat jinak…tedy určitě méně vulgárně ale ve stejném stylu tak jako tak.

                              0 0
                      • pegas  

                        da se ten brum odstranit?…prolezl sem nejaka ta fora: nekdo rikal podlozit gumou ten reprak uvnitr woofru…nekdo zas radil odstinit,atd.­....kazdpadne me ten vrum dost sere nebot  musim celou sestavu vypinat zezadu na woofru abych vubec mohl spat:-)…

                        0 0
                        • Lister  

                          na některých to údajně jde – někde jsem četl, že jeden model má snad nějaký dlouhý šroub, který dělá zkrat a pak to bručí (stačí vyměnit), ale jde o jeden konrétní model a jeden konrétní šroub – v každém případě je to uvedeno někde na CZC. U jiných to asi nepůjde. Já mám HT 5,1 4000 a ty bručí neskutečně, ale mají ještě spoustu jiných snad ještě horších vlastností. Taky jsem je v recenzi na CZC pořádně pomluvil, ale to nebrání ostatním aby dále psaly jaké to jsou geniální bedny :-D

                          0 0
                          • pegas  

                            kouknu na czc a zkusim tedy pohledat..kaz­dopadne za tu cenu sem ocekaval vic muziky:-)..

                            0 0
                            • Lister  

                              co máš za typ??

                              0 0
                              • pegas  

                                SW-HF 5.1 5000..to sou ty novejsi myslim..udajne meli byt o fous lepsi…bohuzel nejsou…

                                0 0
                                • Lister  

                                  no vidíš o těch jsem si myslel, že nebručí, díky za vyvedení z omylu :-)

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    PS: ale jinak lepší jsou, sice asi ne ve zvukové kvalitě, ale ovládání je na nich mnohem příjemnější.

                                    0 0
                                    • pegas  

                                      no ovladani dejme tomu je, ALE par postrehu: 1.zapnout repraky je umeni- tlacitko muzes mackat jak oteklej ale proste ne a ne se zapnout..je to o nahode jednou musis pritlacit podruhe staci jen nlehce klepnout.. ovladani hlasitosti mi v urcite poloze cca 3 carka na stupnici vydava silenej zvuk takove hnusne bzuceni…a posledni postreh coz mi vadi nejvic…vypnute rpraky proste bzuci, tudiz je musim vypinat zezadu tacitkem…jelikoz woofer je dole na zemi pod stolem tak je to krkolomnej ukol sahat nekam dozadu:-)

                                      0 0
                                      • Lister  

                                        To co popisuješ bude vada jednoho kusu, to by stálo za to reklamovat, s vypínáním jsem na tom ale stejně. Pokud jde o ovládání té mojí verze, tak sem něco zkopíruju:

                                        Věc která mě vytáčí nejvíce – brum – prostě klasika od Geniusu, ještě jsem neviděl jejich bedny s aktivním woofrem, které by v klidu byly tiché. Tady je ale brum tak silný, že ho velmi výrazně slyším již při příchodu do místnosti a hravě přehluší i větráky v počítači. Takže pokud do beden nic nejde, tak se musí vypnout sítovým spínačem, který ja u geniusu standartně uložený vzady a to není zrovna praktické. Po zapnutí beden naskočí hlasitost vždy na hodnotu 28 – dost vysoko, když zapínáte bedny večer, tak velmi pravděpodobně někoho vzbudíte, protože ty bedny nejříve pomalu naběhnout na tuto hladinu a pak se teprve dají ztlumit. Co je ale ještě horší, tak to je to, že při přepínání mezi vstupy toto udělají také i když jsou po celou dobu zapnuté. Stejně tak se chová nastavení hlasitosti jedotlivých beden – přes dálkáč se daj nastavit hlasitosti pro woofer, center a rear, ale je to zase k ničemu, protože po uvedení do standby se to zase resetuje – vyřešilo by to jeden velký a pár malých petenciometrů, ale to by asi bylo pro Genius moc drahé. Bedny neuvěřitelně svítí – jak displej tak knoflík – modře podsvětlení, a ten se nevypne ani po uvedení do pohotovostního režimu. 

                                        0 0
                                        • pegas  

                                          s tim co jsi napsal plne souhlasim…sviceni me ani tak nevadi, nebot modra se me libi a woofer je na zemi takze to sviti do spodku stolu..ale verim ze pro nekoho to muze bejt neprijemne…jinak repraky na reklamaci byli, stanovisko servisu bylo ze je vse ok..pri tom to jde jednoznacne a slysitelne vadu identifikovat…a to ze woofer  prehlusi i zapnute  Pc s vetraky taky souhlasim…jako na pohled repraky pekny, nejakej zakladni koncept  repraku celkem fajn,ale chtelo by to doladit nekolik drobnosti ktere by z ty repraky proste tolik nesrazeli tak dolu..za tu cenu ( i v pripade pres male navyseni ceny pri doladeni neduhu) by ty repraky mohli bejt celkem konkurenceschop­ne…takhle zatim velke zklamani..

                                          0 0
                                          • pegas  

                                            tak a je to v prd…repraky odesli…zadny zvuk, jen se zapnou ale hudba zadna:-(…nema nekdo nejakej tip na opravu ci diagnostiku co s tim je…pri cene servisu mam strach ze jen zjisteni zavady me bude stat cenu novych repraku…

                                            0 0
                                        • Kubiczech  

                                          kdyz to tak ctu, tak jsem celkem rad, ze mam nejaky dva tri, mozna i ctyri roky stary model, ktery nema zadny z techto neduhu. Asi to u Geniusu vypilovali k dokonalosti.

                                          0 0
              • ufonek  

                Zkus si prolízt třeba PCT:

                http://pctforum.tyden.cz/viewforum.php?…

                 
                0 0
        • ufonek  

          No osobně se taky až tak příliš neorientuju, ale nedávno jsem řešil také nákup „levných“ bedýnek. Existuje naprosto jasná volba a to Creative Inspire Monitor M80 za pěkných 1500,– Kč. Jenže ty u nás už cca rok a půl neseženeš. Nakonec jsem byl nucen vzít M-Audia DX4. Takže tohle už konečně „hraje“, a na rozdíl od PC spotřebky to nechytá ruchy ze sítě, nebzučí a nešumí, nepřebuzuje se od určité úrovně hlasitosti a dílenský zpracování vypadá také solidně.

          Nemám zkušenost s Logitechy a Creativy, a většina těchto bedýnek vypadá opravdu pěkně co se týče designu a dílenské zpracování bude také trošičku jinde nežli je tomu zvykem u Geniusu popřípadě Redstaru. Jenže nevěřím tomu že ten chybějící objem a průměr membrán se neprojeví. IMHO to bude po zvukové stránce to samý, případně o chlup horší, pouze s vyšší cenovkou, hezčím designem a vyšší kvalitou dílenského zpracování.

          0 0
      • Lister  

        hlavně si nekupuj ty poslední, ty satelity mám totiž doma k většímu woofru v té setavě 5,1 – nestojí to za to, středy mdlé a výšky rozoštřené až je to dvojpásmový reprák.

        0 0
    • MlokCZ  

      KEF iQ3, ale jsou malinko přes limit :-)

      0 0
      • Lister  

        malinko :-D

        no ale vypadají nádherně, něco takového by se mi líbilo…

        0 0
      • jIrI___  

        Prodám bika, něco navíc přihodím z prasátka a jdu do nich :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      a nemate nekdo takove ty pruhledne harman kardony 2.1? ale stoji myslim kolem 3–4t

      0 0
      • jIrI___  

        Nějaké Harman Kardon mám zabudované v noťasu, ale to asi nebudou ty co myslíš :-))

        0 0
    • pepino  

      Jako skladnou verzi 2.0 doporučuju Emgeton iXsound 5.

      0 0
    • jIrI___  

      Tak jsem ještě zařadil do výběru Creative Gigaworks T10 a Creative I-Trigue 2300. Co říkáte na ně? Budou lepší než Geniusy nebo se platí za značku?

      0 0
      • ufonek  

        Lepší v čem? V dílenském zpracování? Tak to určitě budou. V reprodukci? To vážně pochybuji, koukni se na ten malý objem beden a malý průměr membrán.

        Jen tak letem světem lehce subjektivní dojmy o větších sestřičkách těch T10tek.

        http://pctuning.tyden.cz/index.php?…

         
        0 0
    • grep.ys  

      za 800? pockeeej, tak to kvalita bude pekne a dost mizernaaa! zkus si priplatit o torchu vic a mas docela sluny tydlety http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?… doporucuju:) kvalita dobra cena de dolu:)doporucuju:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.