Ortopedický problém - zadní vazy.

4 nepřečtené
  • sachil

    Ahoj, měl jsem cca před rokem nepříjemný úraz na kole a podařilo se mi poškodit všechny vazy v koleni včetně chrupavky. Při artroskopii mi pouze odstranili malý kousek chrupavky, boční vazy do té doby přirostly samy a přední zkřížené vazy jsou prý dostačující. Problém jsou prý zadní vazy, kvůli nim je koleno nestabilní a podle mě hrozí další ničení chrupavky, menisku… prý bych nejspíš potřeboval plastiku zadních vazů, ale docela mě překvapilo, že mi v nemocnici na Bulovce, jejichž ortopedii jsem považoval za jednu z nejlepších řekli, že prý operaci zadních vazů moc neumí, a že ta operace to může i spíš zhoršit než zlepšit. Na kole nemůžu jezdit ve stoje, fotbal ap. vyloučeno. Chtěl bych se poradit ještě s nějakým ortopedem, jestli je ta operace zadních vazů opravdu tak riskantní.. zdá se mi to divné. Neznáte někdo nějakého ortopeda, kterého byste doporučili na konzultaci? Rád bych se neřídil jen názorem jednoho doktora, to koleno budu ještě pár desítek let potřebovat:-)

    0 0
    • McBlacky  

      http://amb-mudrmaurer.cz/

      ale něco to stojí

      0 0
    • LRRTM1  

      Vítej do klubu :o) Já mám velmi dobrý zkušenosti s doktorem Filipem z budějovický ortopedie. A dozvěděl jsem se prakticky to samý, co Ty. boční vazy často samy srostou líp, než by se operovaly. A koleno mi drží pohromadě i bez př. křížovýho vazu – akorát srandy jako fotbal neprovozuju. Na lyže vozím ortézu, ale noha drží i bez ní.

      PS: slyšel jsem názor, že správnej lyžař se pozná podle toho, že umí vyjmenovat vazy v koleni :o)))

      0 0
    • Kaco  

      Můžu doporučit Radovana Holíbku. Ordinuje v Olomouci. Je to takový dvorní ortoped českých hokejistů, např. Dopitu už dělal snad 10krát. Příjímá myslím každého, takže jsou u něj vždycky brutální fronty. (rekord mám 6 hodin čekání, běžně tak 3). A s pacienty se příliš nevybavuje, takže pokud k němu půjdeš, ptej se a ptej se…Ta komunikace je u něj dost nahovno, ptž to prostě nestíhá se s tebou vykecávat. Ale operatér je to skvělý. Kdybys chtěl další info jak ho kontaktovat atd, ozvi se na mail nebo na 721 770 760.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.