• lukashsima

    mam takovy problem s brzdou…kdyz nesedim na kole tak mi stale pribrzduje a piska zadni brzda, ale jakmile na nej sednu tak je to ok, zadne zvuky nic, ale zase pri jizde kdyz brzdim, tak se mi rozvibruje cele kolo…je to jen u zadni brzdy, predni mam tu stejnou a vse je ok. Nevite nekdo co s tim?

    0 0
    • lukashsima  

      to mi fakt nikdo neni schopen poradit?

      0 0
    • BigKarel2  

      Šrktá ti o kotouč jen jedna deska nebo obě?

      0 0
      • BigKarel2  

        A co máš vzadu za kotouč? Typ a průměr…

        0 0
        • lukashsima  

          skrta mi jen jedna deska…prumer je 203 a typ to bych kecal a podivat se ted z „technickych duvodu“ nemuzu…

          0 0
          • 9700  

            Mám hayes stroker trail 160/160mm. Když jsem nedávno začal brzdit zadní tak se mi taky rozvibrovalo celé kolo-nejvíce je to cítit v zadní stavbě kola. Brzdy byly rozebraný a zase smontovány, ale problém přetrvával. Následně jsem vyměnil přední destičky za zadná a taky nepomohlo…přední brna pár km OK, ale teď taky vibruje. Destičky nejsou zcela sjeté, ale dnes jsem objednal nové, tak uvidíme. Pak napíšu (koncem týdne).

            0 0
    • Honza321  

      No jo kotoučovky a že vibruje jenom zadní brzda (a ne i přední) tak to je normálka. Těžko ti někdo od stolu poradí v čem je přesně problém se škrtáním…je to otázka nastavení třmenu a vrovnání kotouče pokud není křivý a taky záleží na tom, jesli oba pístky třmenu chodí stejnoměrně nebo chodí jenom jeden.

      0 0
    • xshreck  

      Kolik na nich máš najeto? Tak dávat dozadu kotouč 203mm to už je docela šílenost. Stačila mi 160 ale že jsem měl levně 180 tak jsem dal ji … bezdí to sice trošku líp a jsem spokojenější, větší bych endával ( ale dopředu to by byla jiná :.D )

      Kotouče mi taky škrtaly, a to jsem měl o 4cm menší průměr. Až se trišku zbrousily desky, tak to bylo OK. A jestli ti to škrtá, tak si posuň třmen trošku do boku.

      0 0
      • 9700  

        mě teda vibrovala cela zadní stavba a bylo to dosti cítit. Dnes jsem namontoval nové destičky a přední i zadní brzdy najednou OK. Žádné vibrace, žádné rušivé zvuky.

        0 0
        • RacerX  

          A jaký si dal destičky? Mě to vibruje pouze když brzdím v malé rychlosti (něco cca. kolem 10km)

          0 0
          • PedroChuanez  

            Mám přesne stejnej problem. Za rychly jízdy je to v pohode ale jak zacnu spomalovat a třeba jeste víc přibrzdím tak celá zadní stavba zacne strasne vybrovat a „řvát“. Vzhledem ktomu, že mám kotoučovky chvilku, tak sem si myslel, že je to proste tak a že s tím nic neudelám. Kdyby to ale šlo odstranit tak by to bylo fajn.

            0 0
            • PedroChuanez  

              Jo a mám Hayes stroker ryde, ale asi tam nebude velkej konstrukční rozdíl…

              0 0
              • RacerX  

                to bude ono, přijde mi jak kdyby tam ani desky nebyly a šlo to o šrouby, ale jsou, no nic, musíme jezdit rychle…

                0 0
            • Lucifer  

              Mam taky HAYES STROKER rotor V7“ 180 mm a uplne stejny problem. Predni brzda je potichu pri brzdeni ale ta zadni v urcite fazi rve jako krava a vybruje. Pritom ale kotouc pri jizde neskrta a trmen je vycentrovany.

              0 0
    • jecnak  

      K prvnimu problemu – bud zkus rozhybat pistky (sundas desticky, striknes brzdovkou, zatlacis, vysunes, zatlacis…) a kdyz to nepomuze, tak mas zrejme malo tuhou zadni stavbu. Tenhle problem je celkem bezny.

      Vibrace – muze byt zas na vine zadni stavba. Muzes zkusit nechat zafrezovat dosedaci plochy na uchytu trmenu na ramu. Muzes zkusit jiny kotouc ci jine desky.

      0 0
    • bursikr  

      S Hayes Stroker trail jsem zažil podobnou věc. Při brzdění zadní brzdou to celé rezonovalo. Měl jsem to na testovacím kole, tak jsem to nechtěl rozebírat. Ale vypozoroval jsem to, že jedna deska vždycky trochu vyskočená. Když jsem ji povytáhl, chvilku to bylo ok, dokud zase nevyskočila. Vypadnout úplně nemohla. No a technik mi nakonec řekl, že zřejmě někdo při nasazování kola šťouchnul do desky a prasátko se dostalo mimo jistící pružinku ve třmenu. Takže rezonovala deska, která nebyla dostatečně upevněna.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.