• rasken

    Hoj ma nekdo zkusenost ? v praze

    0 0
    • Pumsc  

      kat. komponenty:-D

      0 0
      • rasken  

        jojo je to komponent na těle:)) dik sory jsem lopata dal jsem si konzultaci zde http://www.duovize.cz/ kdyztak napisu:)

        0 0
        • Lada,s  

          Tak pak napis, a klidne do toho tematu vedle at je to vsechno pohromade :-) btw já jsem byl pred mesicem na zakroku v Gemini

          0 0
    • jarda84  

      nech si pred touto operaci udelat kompletni a poradny vysetreni oci u sveho ocniho lekare. Zejmena vysetreni sitnice.

      Me po teto operaci praskla sitnice v mych 25ti letech (je to 4 roky zpet) a mam trvale nasledky. Podle meho nazoru se tomu dalo predejit pokud bych vedel, ze nemam sitnici uplne v poradku.

      0 0
      • Mikikuba  

        Kompletní vyšetření očí by měla udělat každá seriozní klinika, která operace provádí. Pokud ho nedělá šla bych jinam. V Gemini mě bylo uděláno kompletní vyšetření včetně „rozkapání“ trvající 3h. Následně před vlastní operací další už bez rozkapání samozřejmě.

        0 0
        • rasken  

          Ahoj ano presne tak chjo se toho fulla nedockam za ty prachy:)) ale 2.1 me lejzrovaly http://www.duovize.cz/…neolasik-hd/ a vcera i dnes uz na kole kdyz je tak pekne konecne nepotrebuji dioptrickou vlozku parada:))

          0 0
          • Mikikuba  

            jo je to super! já byla loni v březnu v Gemini a nadšení cítím každou vyjížďku zvláště v zimě o trenažéru nemluvě:)

            0 0
        • jarda84  

          Byl jsem na operaci v Gemini a delaji furu vysetreni, to ano. Ale nejde o komplexni vysetreni oka. Doporucuji takove, kde se zameri mimo jine prave na tu sitnici. Nechte si udelat sve vlastni nezavisle vysetreni a konzultujte vhodnost operace klidne s vice lekari.

          0 0
          • Mikikuba  

            mě sítnici dělali. ale souhlas že třeba je dobrý si nechat udělat vyšetření i na jiných klinikách.ono taky za 4 roky je technika někde jinde a to o dost.

            0 0
          • Ruprt2  

            A jak si představuješ to vyšetření zaměřené na sitnici, a proč je to tak strašně důležité?

            0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Před asi 4,5 lety jsem byl na operaci v Praze v Lexumu a nemůžu si na nic stěžovat. Předoperační diagnostiku provedli rozsáhlou (tolik grafů a tabulek, co mi z těch očí zjistili :-) a všechno šlo jak na drátkách. Doteď se mi nic nezhoršilo, doporučil bych.

      0 0
    • risa78  

      Já sem byl loni v únoru v Gemini v Brně a úplně supr, ta svoboda bez brýlí je luxusní, ten kdo brýle nenosil 30 let jako já to těžko pochopí…

      0 0
      • Mikikuba  

        já jen:) 28let s brýlema…jedním slovem svoboda.přesně jak píšeš kdo nezažil nepochopí

        0 0
    • novas32  

      hojte,

      nevyznam se v tom, kdo mel s ocima jaky problem, ale – nebyli jste nekdo na nejakem zakroku, ktery by resil „ploche videni“, nebo jak se tomu rika? (ne ze by to bylo v jejim veku aktualni, ted nosi bryle, ale mam dcerku, ktere bude 5 let, a ma na obou ocich 4,5 dioptrie. kdyz mam popsat jeji problem – pokud nesilha, vidi blbe. silhanim si to nejak koriguje, aby videla lip. jen me zajima, jestli je tohle „chirurgicky opravitelne“, az bude starsi, pokud by se to nezlepsilo). diky.

      0 0
      • Ruprt2  

        Nebylo by lepší se zeptat lékaře?

        0 0
        • novas32  

          doktorka vzhledem k jejimu veku nerekne nic urciteho, to uz jsme zkouseli. zajimalo me, jestli tu nekdo nema s obdobnym problemem nejakou zkusenost.

          0 0
          • Ruprt2  

            Takže oční lékař neví jestli se s tím teď nebo později dá něco dělat, a ty čekáš že uživatelé BF to vědí, přestože tvou dcerku neviděli a ani z tvého popisu neví co jí je?

            Buď jsi blázen, nebo bys měl vyzkoušet jiného lékaře.

            Abych na tebe nebyl jenom zlý, tak za posledních dvacet let se toho v oční chirurgii změnilo tolik a takovým tempem, že i když tu informaci dnes dostaneš, tak za 2–5let pro tebe bude naprosto bezcená. Tím chci říct, že pokud to nejde, tak to ještě neznamená, že to nepůjde. A názor druhého lékaře chtít rozhodně můžeš.

            0 0
            • novas32  

              clovece, co je na tom k nepochopeni? doktorka mi muze nakrasne rict, ze je ji 5 a v 18 to pujde spravit operativne. to je jasny. ja se ptam na to, jestli s tim ma nekdo osobni zkusenost, prave s touhle ocni vadou. nechci od nekoho rikat, jestli to pujde nebo nepujde spravit.

              0 0
              • Ruprt2  

                Já jsem pochopil, že máš dceru a máš o ni starost.

                Dcera má ne moc jasně definovanou oční vadu.

                A zajímá tě, jestli to někdo řešil, tak za sebe musím říct, že ne.

                0 0
                • novas32  

                  to jsi pochopil dobre :)))

                  mam dceru a mam starost o jeji oci. doktorka rikala, ze to spravit, az bude starsi, pujde. ale jen me zajimalo, jestli tady nekdo prave z tech „starsich“ takovou zkusenost uz ma. to co pise „obda“ nize je to co hledam, bez ohledu, jestli tam bude „pujde“ nebo „nepujde“ to spravit. proste neci osobni zkusenost. holka si bryle vybrala sama, libi se ji, nosi je rada, takze s tim problem nema :) ja teda obcas jo, specialne kdyz si vybrala kovovy obruby za 1700,– a cca 2 tydny zpatky prisla ze skolky s tim, ze ji je nejakej chlapecek v tahanici sundal a slapnul na ne… :)

                  0 0
      • obda  

        Z toho tvého popisu to není moc jasné, ale vypadá to podobně jako u mne. V jejím věku jsem měl ještě o dioptrii víc (dalekozrakost), brýle jsem nosil +4.5 a silná tupozrakost na jedno oko – to slabší oko se flákalo a díval jsem se vlastně jen tím domimantním, zdravějším okem. Silná šilhavost. Nosil jsem léta klapku na to „dobré“ oko, aby se to slabší přestalo flákat. Taky mi slibovali snížení dioptrií v pubertě (ze stejného důvodu, který způsobuje ostatním v pubertě krátkozrakost), čehož jsem se nedočkal. Až v prváku na vejšce jsem si najednou musel vzadu v posluchárně sundat brejle, abych viděl na plátno :) Teď mám oči 3–3.5, brejle +2, a s brýlemi na hlavě už dávno nešilhám. Operace se v mém případě nedoporučuje, ani nemám tu potřebu (na nohec nebo plavání si brejle klidně sundávám, jako dalekozrakýmu mi to nevadí). Nosím brýle od dvou nebo tří let a celkem jsem si na ně zvykl :) a vypadám v nich inteligentněji ;)

        0 0
        • novas32  

          cus, presne neco takoveho jsem hledal. vypada to, ze se jedna o to same. jedno oko se jak rikas flaka, druhe se kouka. a myslim, ze tim trpi i prostorove videni, ma problem s rovnovahou na kole. okluzory mame taky, ale ne na brylich, protoze podvadi, naklani hlavu a kouka pod nim, doktorka nam pise naplasti a vzdycky dopoledne ma „zdrave oko“ prelepene. taky mi slo o info, jestli je sance, ze se ji spravi to silhani. takze diky moc.

          0 0
          • Ruprt2  

            Tak co je plochost vidění jsem netušil, ale jestli je tupozraká, tak mám za to, že se to operovat nedá.

            Na to funguje pouze cvičení a s tím by se mělo začít co nejdříve.

            Existují na to i specializované pracoviště a různé odborné sestry, které se na tato cvičení specializují a jejich kvalita je různá.

            Pokud vím, tak šilhání, které je způsobené tupozrakostí se odstranit operací nedá, protože to není fyzická, napravitelná záležitost. (možná je více typů, to vlastně nevím) A v dospělosti se s tupozrakostí nedá dělat taky téměř nic.

            Pokud jde o prostorové vidění, tak to jakýsi problém je, ale když to má od dětství, tak je handicap minimální. Tenis, badbinton, volejbal nebo box závodně dělat nemá smysl, ale s rovnováhou by to nemělo mít nic společného.

            Když má jedno oko dítě, tak je na tom v životě o moc lépe, než kdyby o oko přišla až jako dospělá.

            Druhá věc je kosmetický problém, který je zejm. u dívky dost nepříjemný.

            0 0
          • obda  

            Jo, sedi to s tim, co popisujes. Muzu te potesit, zadne problemy s prostorovym videnim nepozoruju. Dokonce pri strelbe zaviram dominantni oko (abych strilel z praveho ramene – pravak s dominantnim levym okem), coz se sice moc nedoporucuje, ale mne to funguje :) Akorat kdyz mam dlouho zavrene dominantni oko pri mzourani do hledacku fotaku, tak po jeho otevreni mam videni chvili mirne rozmlzene. Silhani jen bez bryli a musim mit uz hodne unavene oci.

            0 0
          • Mikikuba  

            Pokud jde o tupozrakost je to víceméně problém mozku. Je třeba ji léčit co nejdříve v dětství již zmíněným okluzorem.Vlastně se trénuje funkce oka a propojení do mozku že se zakryje zdravé oko. Většinou je tupozrakost kombinována s vadou dioptrickou a pak se v dospělosti operuje na tupozrakém oku právě ta dioptrická vada a tím se trochu vidění zlepší. Vlastní tupozrakost operovat v dospělosti nejde protože vlastně není co na oku operovat.

            0 0
            • obda  

              Trochu bych te poopravil. Operovat strabismus (silhavost) jde, operuji se svaly v ocich. Ne vzdy je ale operace vhodnym resenim.

              Jinak novas32 pise, ze dcera je dalekozraka na obe oci stejne. V tom pripade je typicky strabismus (a nasledne i tupozrakost) dusledkem dalekozrakosti. Operace jednoho oka nic neresi. Navic v pripade dalekozrakosti neni mozne dashnout takove korekce jako v pripade kratkozrakosti a jsou vyrazne vyssi rizika spojena s operaci. Tato rizika se dale zvysuji prave v kombinaci s tupozrakosti a silhanim.

              Na druhou stranu u dalekozrakeho cloveka neni tak vysoka potreba operace – kratkodobe muze relativne dobre fungovat i bez bryli. Tzn. kdyz se mi zamlzi bryle v obchode nebo na bajku, tak si je proste sundam. Stejne tak si je sundam na nohec nebo plavani bez toho, aby mne to zasadne omezovalo. Oproti tomu kratkozraky clovek s vice dioptriemi je po sundani bryli nahrany. Ve stari se to bohuzel mirne zhorsuje (i videni na dalku), ale na druhou stranu deti jsou schopne akomodovat docela dost – ja jsem jako decko se svymi dioptriemi nemel problem bez bryli precist jmeno autora znamky.

              0 0
              • Ruprt2  

                Jenomže Hanka má pravdu v tom že operovat šilhavost, která je kvůli tupozrakosti nejde, protože fyzicky je v oku všechno ok, ale mozek kvůli tupozrakosti oko vypíná a ono si prostě někam zabloudí, podobně jako když třeba spíš.

                Šilhavost se operuje jenom, když je tam fyzický defekt. Pokud oko šilhá v důsledku tupozrakosti a po nějaké korekci šilhat přestane, tak tam není fyzicky co řešit.

                0 0
                • Mikikuba  

                  Přesně tak.Nicméně je taky pravda, že bych určitě šla za lékařem a to v první řadě. Zvlášť u kombinovaných vad je vždy řešení individuální. Já můžu doporučit primáře Stodůlku. Strabismus jsem v mém příspěvku neřešila ale je to tak jak píšeš.Pak se někdy operují oční svaly.

                  Nicméně já vůbec nejsem odborník jen jsem se trošku po laserové operaci vzdělala, protože prostě mám ráda co nejvíce informací:)jinak držím palce ať je to co nejvíce ok.

                  0 0
                • lokoj  

                  Šilhavost na tupozrakém oku operovat jde. Dělá se to jen kvůli kosmetické vadě, protože to oko prostě utíká (šilhá). Těmi stehy se oko nějak přitáhne, aby tolik neutíkalo a hýbalo se stejně jako oko zdravé.

                  U některých lidí, kterým se to operuje hrozí dvojité vidění. Na to se dělá několik testů, aby se odhalilo zda mozek dokáže obraz spojit nebo ne.

                  Mě to oko utíká dost a hrozí mi dvojité vidění, ale i tak mi to budou ve čtvrtek operovat, aby mi to oko kosmeticky vylepšili :-) nicméně ho nepřitáhnou úplně.

                  Jinak tupozrakost trénovat jedině v mládí. Já to flákal a dnes tím okem nedokážu rozpoznat písmenka, ale u větších předmětů je to docela dobrý. Jinak normálně funguji :-)

                  0 0
        • novas32  

          jeste se zeptam, ten okluzor jsi nosil na brylich trvale?

          0 0
          • obda  

            Nikdy ne na cely den (teda muzu se zeptat rodicu, ve trech letech si to moc dobre nepamatuju). Ze zacatku naplasti zalepene oko, okluzor pozdeji, az jsem byl vetsi. Doba noseni se tusim postupne zkracovala.

            0 0
        • novas32  

          diky moc vsem za informace, chtel jsem zjistit vic o tomhle problemu, jake jsou moznosti, s cim pocitat atd. dozvedel jsem co jsem chtel :)

          0 0
    • Kluzák  

      Zajimavý čtení:

      http://laser.pise.cz/…aci-oci.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.